Iz raw u jpg više fotki odjednom

poruka: 5
|
čitano: 14.871
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Iz raw u jpg više fotki odjednom

Imam par stotina fotki koje su rawu, trebao bih prebaciti u jpg format. Znam da mogu preco camera raw. ali jednu po jednu, pa bi trebao program ili ako netko zna da može iz Photoshopa, više komad odjednom?

Osoba za koju bi trebao to napraviti je nezahtjevna tako da izlazna kvaliteta nije prEsudna. I da bilo bi dobro da ih istovremeno mogu resizati.

Hvala.

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Iz raw u jpg više fotki odjednom

Kako misliš iz Camera RAW-a možeš samo jednu po jednu??? Učitaš ih sve u Camera RAW i spremiš kao JPG - u dolnjem lijevom kutu imaš dugme "Save Images..." i u novo otvorenom dijaloškom okviru odabereš lokaciju kamo želiš da ti spremi fotke, tip datoteke i što šta drugo...

 

EDIT:

Previdio sam da ih želiš i resizati pa pogledaj ovaj LINK - tu sam objašnjavao kako resizati više fotki odjednom, jedino ne odabereš metodu "in percentage" nego neku drugu koja ti najviše paše za smanjit fotke (klasični resize/po dužoj stranici/po kraćoj...) Na isti način možeš otvoriti sve RAW fotke (program ima sličan explorer kao i Windowsi pa samo kroz program nađeš folder u kojemu su ti te RAW fotke, označiš ih sve i pičiš po ovim mojim uputstvima. Faststone to čak dosta brzo i napravi sve skupa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 23:20 (deya100).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Iz raw u jpg više fotki odjednom

Je to je to, hvala ti. Inače sam našao iz camera raw-a ih resizeti, dolje ispod slike ima ponuđenih nekoliko veličina i kvaliteta u kojoj se slike mogu sejvati.

14 godina
neaktivan
offline
Iz raw u jpg više fotki odjednom

Da da, znam ali kad se radi o resizanju više fotki ja sam nekako više navikao na faststone. Doduše nisam nikad uspoređivao koji od njih bi RAW fotografije brže sredio (mislim na cijeli proces: konvertiranje + resize...), inače koristim ACR za konverziju više RAW fotki u JPG ali bez promjene veličine. Recimo za time lapse u kojem su sve fotke iste ekspozicije - možeš označiti sve fotke i primjeniti korekcije na sve odjednom te eksportirati u JPG.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Iz raw u jpg više fotki odjednom

 

Ako još uvijek tražiš...

Od free rješenja, IrfanView ima podršku za batch obradu: File : Batch Conversion/Rename

Instaliraš i pluginove, oni su odvojena instalacija od aplikacije. Ali link je na istoj stranici.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice