Home web server

poruka: 2
|
čitano: 2.593
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Home web server

Znači ovakva je situacija, imam ideju za jedan homemade projektić (koji bi bio više edukacijske prirode za mene ).  E sad, backend bi bila java aplikacija, a nijedan sharedweb hosting provider ne dozvoljava tako nešto pa si razmišljam da bi  najbezbolnija opcija bila da podignem svoj web server.    Ono što me muči je sljedeće:

 

1) Dinamička IP adresa: Taj dio bi riješio sa noip.com I to više-manje dobro funkcionira. Ono što me zanima je, da li je moguće na to povezati .com domenu ali da mi prikazuje moja_domena.com, a ne  moja_domen.noip.com? Znači ne bih želio redirect sa .com na noip.com?

 

2) Moj ISP blokira port 80. Server radi na portu 8888. No-ip ima opciju usmjeravanja na određeni port i maskiranja url pa pokazuje samo domena.noip.com (bez recimo domena.noip.com/index.php). Da li bi ovakvo rješenje bilo u sukobu sa problemom u točki 1?

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Home web server

Bok , ja vrtim plex server + eksperimentalni web server od doma preko no-ip -a , vlastitu domenu mozes povezati , ali onda moras uzeti plus paket za 25$/god,

noip ima mogucnost port redirekta pa mozes preko bilo kojega pucati vezu ,

 

ja sam na bakru pa je upload koma , za male stranice ti je to ok , ali ako dignes wordpress i slike bit ce koma , pogotovo ako imas vise od 4-5 osoba istovremeno na stranici.

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice