Preporučite dobar webshop

poruka: 12
|
čitano: 15.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Preporučite dobar webshop

Evo otvaram temu pošto koliko vidim nema slične...

Poanta ovog threada je da podijelimo međusobno preporuke dobrih webshopova (primarno informatičkih, bilo domaćih bilo stranih) tako da možda otkrijemo dobre nove...

Šta čini dobar webshop ?

-pouzdanost (dakle da dobijete svoju robu, da nije prevara, ili da zbog idiotizma nemaju stvarno ono što im je listano na siteu...)

-izbor (što veća selekcija itema kakvi bi zanimali tipičnog korisnika ovog foruma)

-cijena (što bolja cijena u odnosu na ostale poznate webshopove)

-lako plaćanje (dakle da prihvaćaju PayPal ili kartice, to je danas praktično svagdje tako)

-worldwide shipping (inače nemoš bez package forwarding servicea što dodatno košta i gnjavaža je)

-izbor shipping metoda (mnogi webshopovi shippaju worldwide ali samo preko FedEx / UPS / DHL, što masno košta tako da nekad može poštarina doć 10 puta više od itema, USPS iliti državna pošta je DALEKO jeftiniji, a isto je pouzdan a Express metoda im je i brza)

-customer service (radi bilo kakvih pitanja u vezi itema ili kupovine, najbolja je opcija realtime webchat, srednja je mail kontakt adresa, a najgora je kad je dan samo američki telefonski broj recimo)

 

Evo ja ću počet sa nekima pa vi nastavite ako neko ima pametnih ideja... I dajte malo općeg infoa, ne samo tipa "Krafne u Mate je najbolji !".

 

1. B&H (http://www.bhphotovideo.com/)

Super webshop za razno razne vrste elektronike, gadgeta i kompjuterskog hardvera (nije samo foto i video kao što naziv govori), evo trenutačno imam dvi narudžbe ukupno oko 700$ od njih... Primaju PayPal naravno i shippaju worldwide, i što je super daju izbor USPS Priority i USPS Express (koji dođe za samo tjedan dana i što je super donesu ti doma i na potpis i imaš tracking, dok sa običnom poštom najčešće moraš ići na skladište po paket, ako je veći od pisma).

Izbor je fenomenalan, imaju uglavnom sve šta i ostali poznati webshopovi (Amazon, Adorama, Provantage, J&R, Newegg, Buy.com, Antonline itd.), a cijene su im uglavnom od dobrih do super (više puta sam neki gadget našao najjeftinije kod njih ili kod Provantagea...).

Customer service je fenomenalan, kad je otvoren (dakle jutro do večer u istočnoj Americi) realtime webchat helpline je brz i lagan a imaju sve informacije koje ti srce poželi. Korisničke službe domaćih kompanija poput Iskona, Tele2 ili PBZ (s kojima sam ima iskustva) prema njima izgledaju kao teški idioti a i naplaćuju ti slušanje "Lijepog Plavog Dunava"...

 

2. USBGeek.com (http://www.usbgeek.com/)

Vrlo koristan site sa hrpetinom sitnih i jeftinih gadgeta vezanih uz USB (tipa USB hubova, stickova, ventilatora, punjača, čitača kartica, bluetooth adaptera i slično), cijene su dobre a što je najbolje worldwide poštarina je samo 5$ po narudžbi bez obzira na količinu itema i lokaciju (to je zato što su u Hong Kongu a kineska je pošta jako jeftina) a čak imaju i rudimentaran tracking. Za bilo koga sa PayPal-om super koristan izvor korisnih malih gadgeta. U zadnje vrijeme proširuju ponudu ali pravo blago je u tome što imaju ja mislim najveću selekciju stvari tipa USB memory stickovi ili USB hubovi na Internetu - svako može po svom ukusu odabrati pravi oblik i izgled ako mu je do toga stalo, a ima i lipih kandidata za darove (jewelled parrot). Ja sam od njih uzea par USB hubova i solarni USB punjač.

 

3. ThinkGeek (http://www.thinkgeek.com/)

Ovo je jedinstven site sa golemim izborom izuzetno zanimljivih iako u mnogim slučajevima na baš praktično korisnih stvari za prave geekove koje nećete lako naći drugdje. Tu se može naći knjige o obijanju brava, pravljenju vatrometa, znanstvenim pokusima, i preživljavanju zombi apokalipse. Može se naći buzzere koji služe samo tome da ga sakrijete negdje u zajedničkom uredu da bi onda raznim zvukovima iritirali vaše kolege, može se naći USB lansere raketa (plastičnih), lutke u obliku zombija kojima se mogu otkinuti svi dijelovi tijela, plišane bakterije, ŽIVE mesožderske biljke, SW lightsabere, kišobrane u obliku katane, majice sa ugrađenim funkcionalnim elektroničkim bubnjevima, špijunske kamere ugrađene u cvike, upaljače itd. Ukratko sve živo što srce pravog geeka može poželjeti.

Jedini problem je što im je shipping (UPS / DHL) malo skup pa probajte kombinirat više itema.

 

4. FrozenCPU (http://www.frozencpu.com/)

Ovaj site prodaje obilje stvari za nadograđivanje / modificiranje kompjutera, kompjuterskih kućišta i hardvera, tipa ventilatore, termalne paste, rasvjetu za kućišta, prekidače i kontrolere za prednju stranu kućišta, ladice za diskove na izvlačenje itd. Korisno za entuzijaste i moddere ali ponekad i obične korisnike.

 

5. Chain Reaction Cycles (http://www.chainreactioncycles.com/) & Evans Cycles (http://www.evanscycles.com/)

Dva nezaobilazna sitea za svakog biciklista (znam da je ovo informatički forum ali vidio sam da je biciklistički thread vrlo popularan), tu se može naći sva moguća oprema za bicikle i bicikliste i dijelovi za bicikle. Uz esencijalnu opremu potrebnu svakom biciklistu imate svašta tipa zvonca u milijun oblika i boja za svačiji ukus, sitnice koje vam ne bi nikad pale na pamet kao ukrasne kapice za ventile u obliku metka, retrovizore, itd. Imaju i biciklističku odjeću u svim veličinama (osim ako ste visoki 208 cm kao ja, u kojem slučaju ne postoji biciklistička odjeća za vas na ovom planetu).

Oba sitea su pouzdana, oba su locirana u Engleskoj i oba imaju povoljan shipping.

 

6. Medieval Collectibles (http://www.medievalcollectibles.com/)

Ovaj site prodaje sve živo vezano uz srednji vijek, stari vijek (Grčka / Rim), renesansu, gusare, LARP i slične stvari. Tu možete naći raznorazne zanimljive kostime, odjeću, obuću, šešire i ostale dodatke, sve u stilu navedenih perioda. Također možete naći prelijepe i cool ukrase za kuću, lampe u obliku zmajeva, kvalitetne i detaljne kipiće raznih stvari, srednjovjekovni nakit, LOTR lule itd. Osim toga imaju kolekciju svih mogućih oklopa, štitova i kaciga, za onoga sa malo dubljim džepom i malo većim stanom / kućom. Tu je i epska kolekcija hladnog oružja dovoljna za započeti omanji rat - imaju mačeve iz svih mogućih razdoblja i stilova, buzdovane, sjekire, koplja, maljeve, sve izrađeno vjerno, od pravih materijala i oštro (ako želite nekome odrubiti glavu), imaju i kubure i pištolje iz raznih razdoblja (koji ne mogu pucati ali čine prekrasan ukras na zidu !), i na kraju veliki izbor lukova i strijela koji su potpuno funkcionalni tako da mogu poslužiti i za sport / hobi (teoretski i za lov) i kao ukras...

 

 

Toliko od mene za večeras...

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 20:20 (Enkidu).
16 godina
neaktivan
offline
Preporučite dobar webshop

Palo mi je na pamet da bi onima koji kupuju online osim preporuke dobrog webshopa koristila i preporuka package forwarding servicea. Šta je to uopće pitate ?

Ovako, recimo da neki item koji vam treba želite naručiti baš sa jednog određenog webshopa (jer ste ga našli samo na tom webshopu jer je rijedak, ili ga ima svugdje ali je taj webshop najjeftiniji), a taj webshop ne shippa worldwide nego samo u US, ili shippaju worldwide ali samo preko skupih privatnika (FedEx / UPS / DHL), što nažalost vrijedi za mnoge odlične webshopove (Amazon, Adorama, Provantage, J&R, Newegg, Buy.com, Antonline), onda lijepo upotrijebite usluge package forwarding servicea, na jedan od tri načina :

1. Naručite na njihovu adresu i oni kad njima stigne pošalju vama

2. Neki od njih vam trajno daju "virtualnu" adresu u Americi na koju naručujete stvari a one u biti sve idu kod njih pa onda vama

3. Mnogi od njih nude "personal shopper" uslugu, tj. vi im jednostavno pošaljete link na iteme koje želite, a oni za vas naruče, plate i sve obave, a vi samo platite njima i date svoje podatke i voila

E sad, package forwarding servicea ima masu, ali većina ih ima dva velika problema :

1. Pouzdanost - po reviewima na Internetu skoro svi oni su bar nekad opljačkali korisnike, iako ima hrpe reviewa koji ih hvale. Problem je znati koji su reviewi stvarni reviewi od stvarnih korisnika, a koji su lažni, tj. da vlasnik usluge sam sebe hvali predstavljajući se kao korisnik, ili konkurencija blati nečiju uslugu predstavljajući se kao korisnik, čini se da toga ima puno u svijetu p.f.s.-a koliko sam ja vidio...

2. Cijena - mnogi od ovih naplaćuju masne cifre i to ne samo kao jedinstveni fee nego kao miljun različitih feejeva za jednu narudžbu, imaju odvojene feejeve za registriranje za uslugu, primanje paketa, kombiniranje paketa, skladištenje paketa, po težini i po broju paketa, bla bla bla...

Zato ću ovdje navesti dva p. f. s. -a koji su pouzdani (u mom iskustvu), ne traže registraciju i imaju pristojne cijene sa samo jednokratnim feejem po narudžbi.

 

1. Buy From UK (http://buyfromuk.com/)

Ovo je p. f. s. lociran u Britaniji (dakle za naručivanje stvari iz Britanije) a specijaliziran za pošiljke na Maltu (to ćete viditi svagdje po njihovom siteu) ali šalju u cijeli svijet jednako lako.

Moje iskustvo sa njima (komunikacija, cijena, pakiranje, brzina shippinga itd.) je bilo čisto savršenstvo. Da su bar sve kompanije takve.

Što se tiče cijena, nisam 100% siguran (trenutačno im ne radi site pa ne mogu pogledati) ali mislim da je bilo 10 funti po narudžbi fiksno ako je jedan item ili 20 funti ako je više itema, ili možda je 10 funti samo prvi put, u svakom slučaju isplati se za imalo veće stvari...

E da, britanski Royal Airmail je super brz i BOLESNO jeftin.

 

2. ForwardIt (http://forwardit.us/)

Ovo je američki p. f. s. i jedini takav kojeg sam ja uspio naći da nema luđačke cijene ili žešće smrdi na nepouzdanost...

Naplaćuju 10$ po siteu sa kojeg naručujete bez obzira na broj itema (dakle 15 itema sa 3 sitea dođe 30$ provizije), plus provizija od 3.9% SAMO na narudžbe IZNAD 200$ vrijednosti (ova provizija ne ide njima, to je ustvari PayPal provizija koju oni uzmu od love koju vi preko PayPal-a pošalju Forwarditu, a ispod 200$ Forwardit pokriva tu proviziju na svoj trošak).

Mogu vam slati FedEx-om ako vam se žuri ili USPS-om ako oćete jeftino.

Koristio sam ih samo jednom dosad (moguće je da ću opet) i moje iskustvo nije bilo baš superbno, rasteglo se jako ali to u biti nije bilo do njih nego do webshopa na koji sam im ja dao link, jer su ti kreteni primili lovu za robu a onda kasnije ispalo da nemaju stvarno tu robu koju su prodavali na svom siteu. Osim toga pakiranje im nije bilo nešto super sjajno (nedostaje izolacije) ali sve je ipak stiglo u redu. Dakle ne mogu reć sigurno koliko su kvalitetni iz jednog pokušaja, ali itemi su ipak stigli u redu a drugog pametnog izbora za US package forwarding i nema koliko ja znam...

 

Imajte na umu ko želi koristiti p. f. s. -e da trebate platiti sljedeće troškove :

1. Cijena samog itema

2. Poštarina od sellera do p. f. s. -a (to je u Americi obično free ili jako jeftino pa vas nije briga)

3. Poštarina od p. f. s.-a do vas (sa USPS je prilično povoljna)

4. P. f. s. fee

5. Eventualni namet (carina / PDV) od strane naše države (može biti primijenjeno samo na #1 ili na sve od 1-4, ovisi koliko imate sreće)

 

12 godina
protjeran
offline
Re: Preporučite dobar webshop

hmm, koliko je to sigurno? Evo gledam neke stvari i vidim NAS 200$, a u nas taj isti malo više od 1700kn, koliko bi carinu platio? i pdv se plača kada se dobiva paket?

16 godina
neaktivan
offline
Preporučite dobar webshop

Hmmm, Logi puno pitanja a malo informacija si dao...

Je li šta sigurno ? Trebao si reć koji webshop te zanima. To je ko da kažeš je li seks siguran - ovisi s kime i kako, ili jel cestu preć sigurno - ovisi jel kamion juri trenutačno na njoj...

Ako misliš na B&H koji sam gore preporučio, sasvim je sigurno. Ako misliš na one neke druge poznate webshopove koje sam spomenuo (Amazon, Adorama, Provantage, J&R, Newegg, Buy.com, Antonline) oni su svi vrlo poznati i ugledni webshopovi koji posluju pošteno i masovno. Što ne garantira 100% da ćeš dobiti što naručiš i to baš na vrijeme, ali za 0.1% slučaja kad imaš probleme sa njima imaš njihov customer service i u najgorem slučaju PayPal buyer protection (povrat love ako ne dobiješ robu u roku od 45 dana).

Također Amazon je webshop ali istovremeno i marketplace kao eBay, dakle neke od stvari koje nađeš na njihovom siteu prodaju oni sami a neke prodaju neke druge kompanije samo koristeći njihov site, a ti drugi ne moraju svi biti pouzdani.

Osim toga ne znam znaš li to ali kupovati karticama nije preporučivo osim ako si sasvim siguran u site, jer da bi platio moraš im dat pristup kartici a oni ti onda mogu dić sve živo ako žele. Zato sumnjive stvari ako već moraš plaćati jedinom PayPal-om, PayPal ne dijeli nikakve podatke nego samo onaj drugi dobije lovu i tvoju PayPal mail adresu kao identifikaciju tebe.

E sad, ako webshop kojeg želiš nema worldwide shipping pa misliš koristit package forwarding service to ne mogu garantira 100% ali mislim da su oni koje sam preporučio reasonably safe.

Trebao bi znati da od svega što sam ja naručio (a prilično je toga bilo) samo dvi stvari nisu uopće došle, a to su bile vrlo jeftine i sitne stvari (10$ i 5$) naručene sa eBay-a od sellera iz Hong Konga, s time da to vrlo vjerovatno nije bila njihova krivnja (imali su blizu 100% rating) nego kineske pošte, koja je odvratno jeftina (moš stvari od 1$ dobit sa BESPLATNIM worldwide shippingom) ali i spora (2-5 tjedana) i nepouzdana. Tako da iz Hong Konga se često gube stvari ali ako npr. jedan kabel kod američkog eBay sellera dođe 7$ + 10$ shipping a u Hong Kongu dobiješ 5 istih takvih za 4.5$ plus FREE shipping, onda je izbor jasan, osim ako imaš puno love i uopće ti se ne da zajebavati.

E sad, što se tiče tvog itema - 200$ ili 1160 kn tamo a 1700 kn ovdje - to nije ništa sumnjivo, obično je omjer cijene odi prema cijeni tamo od 1.5 do čak 2.5, a sad je skup dolar pa ja automatski manja ušteda naručivanjem otamo (trenutačno je 5.8 kn a kroz zadnjih 5 godina je varirao između 4.6 kn i 6.15 kn, tako da su značajne razlike ovisno o tečaju). Kad bi Ameri bili ljubazni pa upropastili svoju ekonomiju da tebi odma padne dolar ovo bi ti bilo manje od 1000 kn... {#}

Što se tiče carine, ja sam dosad naručivao razno razne tipove elektronike i različitih uređaja iz Amerike, Engleske, Hong Konga (i Singapura jednom čini mi se), Francuske i naravno Hrvatske, i NITI JEDNOM nisam platio carinu, dakle na sve te razno razne gadgete mi je carinska stopa bila 0%. Ne znam da li je svima takvo iskustvo ali meni je.

Što se PDV-a tiče, postoji više  mogućnosti :

1. Svi mali i jeftini paketi (tipa kabeli, konektori, sleeveovi, USB hubovi itd.) će ti doć normalno poštom ka i svaki paket i država te neće gnjavit.

2. Bilo koji veći paket ili paket sa većom cijenom je kao RED ALERT za carinu i lako je moguće da će ti opaliti namet od 25%. A kad uračunaš i ponekad skupu poštarinu ušteda nije tolika kao što se čini na prvi pogled, međutim ipak vani imaš daleko bolji izbor.

E sad ako ti opale PDV jedna je mogućnost da ćeš dobiti papirić u poštanskom sandučiću koji ti kaže da moraš za 5 dana doć to skupit, i kad preuzimaš na poštanskom skladištu paket platiš i namet. Inače to isto moraš radit kad god ti dođe veći paket čak i ako nema nameta jer poštari ne nosi išta veće od kuverte.

3. Treća mogućnost je da dobiješ poštom obavijest da carinska uprava zahtijeva da im serviraš račun za to šta si naručio i šta stoji kod njih, čisto jer su previše nesposobni i lijeni da sami progoogleaju koliko to otprilike dođe. Onda nađeš recimo mail od PayPal-a di piše iznos, isprintaš to i sa tim i obavijesti odeš na carinu (šta je u Splitu odma vrata do poštanskog skladišta) i tamo im daš račun oni te opale i onda ti daju paket.

4. Ako naručuješ USPS Expressom (najbolja i najskuplja klasa američke državne pošte) ili preko FedEx / DHL / UPS sa boljom opcijom paket se dostavlja uz obavezni potpis primatelja, što znači da će ti donit paket čak i ako je veći doma, i ti moraš potpisa za njega, a istovremeno će ti poštar podastrijeti račun od carine kojeg ćeš onda platiti njemu.

U mom iskustvu obično ti naplate PDV samo na originalnu cijenu uređaja, ali ako kod opcije #3 račun koji im daš navodi i sve ostale troškove (shipping, package forwarding fee, shipping to the p. f. s. itd.) opalit će ti PDV i za sve to.

E usput za bilo šta šta ima mogućnost bežičnog spajanja (mobitel, bluetooth headset) ili spajanja na Internet (laptop) treba isprintati i odnijeti carini dokaz da je taj item dozvoljen, a to je lista dozovoljenih uređaja na www.hakom.hr.

Eto mislim da je odgovor na sva tvoja postavljena i potencijalna pitanja... {#}

12 godina
protjeran
offline
Re: Preporučite dobar webshop

Evo ovaj http://www.bhphotovideo.com/c/product/837046-REG/Synology_DS212J_DiskStation_DS212j_2_Bay_NAS.html

 

Lako je za male stvari, ali za velike.....  hvala na ovom opširnom postu :)

16 godina
neaktivan
offline
Preporučite dobar webshop

U ovom slučaju ništa ne brigaj, samo pazi da piše In Stock kad naručuješ i budi doma tjedan dana kasnije da primiš pošiljku i potpišeš za nju i ispljuneš državi PDV namet ako bude potrebno...

A PayPal u teoriji štiti bilo koji payment, samo moraš prijaviti unutar 45 dana, i generalno buyer ima prednost, tj. ne moraš ti dokazivati da nisi primio, nego seller mora dokazati da jesi primio, ali ako koristiš USPS Express oba dobro znate jesi li primio ili nisi jer imaštracking, tako da nema brige...

A B&H trenutačno ne radi za vrijeme praznika pa se moš opustit. Samo pogledaj s vremena na vrime ako otvore online ordering naruči što prije da ne bi nestalo, pa će ti oni poslat kad dođu sa praznika...

16 godina
neaktivan
offline
Re: Preporučite dobar webshop

Otvorio sam preko Raiffaisen banke devizni racun 6.4.2012. za par stvarcica za kupovinu preko ebay-a.
Registrirao sam acc na ebay i paypal-u. Eh sad me zeza onaj broj PP (paypal code) 4 znamenkasti, a ja budala upisivao broj sa poledjine devizne kartice 3 znamenkasti, da zavrsim proces spajanja ebay acc i paypala.
A kako stoji trebao sam upisati PP code broj koji sam dobio na email od 4 znamenke, a ja imam samo 3 broja.
Uglavnom pitanje koja 4 broja treba upisati ako sam ja na email od paypala dobio samo 3 broja npr:
PayPal Email ID PP123 a jeb.. gdje je jos jedan broj koji me sjeba..i sad mi se zakljucao paypal acc..?
sta dac radim..?

 

Drugi dio:
Eh sad sam skuzio da je to broj koji dobijem na izvjescu od banke. Zvao sam danas SZK RAiffaisen i zenska mi da PP code ali ne valja, treba proci 2-3 dana od njihovoga knjizenja sta su mi uzeli 1.95 USD za identifikaciju.. Nadam se da ce u utorak ili srijedu proraditi.. Ali mislim da kad upisem taj PP cod da me kasinje pita za onaj broj na poledjini debitne kartice ili ne..?

15 godina
offline
Re: Preporučite dobar webshop
pcglomb kaže...

Otvorio sam preko Raiffaisen banke devizni racun 6.4.2012. za par stvarcica za kupovinu preko ebay-a.
Registrirao sam acc na ebay i paypal-u. Eh sad me zeza onaj broj PP (paypal code) 4 znamenkasti, a ja budala upisivao broj sa poledjine devizne kartice 3 znamenkasti, da zavrsim proces spajanja ebay acc i paypala.
A kako stoji trebao sam upisati PP code broj koji sam dobio na email od 4 znamenke, a ja imam samo 3 broja.
Uglavnom pitanje koja 4 broja treba upisati ako sam ja na email od paypala dobio samo 3 broja npr:
PayPal Email ID PP123 a jeb.. gdje je jos jedan broj koji me sjeba..i sad mi se zakljucao paypal acc..?
sta dac radim..?

 

Drugi dio:
Eh sad sam skuzio da je to broj koji dobijem na izvjescu od banke. Zvao sam danas SZK RAiffaisen i zenska mi da PP code ali ne valja, treba proci 2-3 dana od njihovoga knjizenja sta su mi uzeli 1.95 USD za identifikaciju.. Nadam se da ce u utorak ili srijedu proraditi.. Ali mislim da kad upisem taj PP cod da me kasinje pita za onaj broj na poledjini debitne kartice ili ne..?

Taj kod s poleđine upisuješ samo jednom, kad stavljaš na paypal kakvu akrticu imaš, i više nikad!

A ovaj ćeš dobiti, pretpostavljam zato što si pogrešno upisavao da će ti ponovo poslati drugi kod.

Nikad mi neče biti jasno, kako ljudi tako jednostavan protokol zahebu {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
offline
Re: Preporučite dobar webshop
rooswelt1991 kaže...

Nikad mi neče biti jasno, kako ljudi tako jednostavan protokol zahebu {#}

 

Sve se može kad se hoće ! {#}

 

 

pcglomb kaže...

Otvorio sam preko Raiffaisen banke devizni racun 6.4.2012. za par stvarcica za kupovinu preko ebay-a.
Registrirao sam acc na ebay i paypal-u. Eh sad me zeza onaj broj PP (paypal code) 4 znamenkasti, a ja budala upisivao broj sa poledjine devizne kartice 3 znamenkasti, da zavrsim proces spajanja ebay acc i paypala.
A kako stoji trebao sam upisati PP code broj koji sam dobio na email od 4 znamenke, a ja imam samo 3 broja.
Uglavnom pitanje koja 4 broja treba upisati ako sam ja na email od paypala dobio samo 3 broja npr:
PayPal Email ID PP123 a jeb.. gdje je jos jedan broj koji me sjeba..i sad mi se zakljucao paypal acc..?
sta dac radim..?

 

Drugi dio:
Eh sad sam skuzio da je to broj koji dobijem na izvjescu od banke. Zvao sam danas SZK RAiffaisen i zenska mi da PP code ali ne valja, treba proci 2-3 dana od njihovoga knjizenja sta su mi uzeli 1.95 USD za identifikaciju.. Nadam se da ce u utorak ili srijedu proraditi.. Ali mislim da kad upisem taj PP cod da me kasinje pita za onaj broj na poledjini debitne kartice ili ne..?

 

Prijatelju ti si napravio par grešaka.

Kao prvo trebao si prvo pogledati u izuzetno posjećeni PayPal thread na ovom forumu, tamo ti piše sve što bi iko ikad poželio znati o PayPal-u.

Kao drugo nisi trebao otvarati devizni račun nego žiro račun ako ti taj račun treba jedino za PayPal, jer za devizni račun se plaća mjesečna naknada a za žiro račun se ne plaća, barem moj kod PBZ-a. Ako si mislio da ti račun mora biti u istoj valuti kao PayPal balance, ne mora, jer kad plaćaš preko PayPal-a dignu ti kune sa računa i konvertiraju to u kojom god valutom plaćaš, a pošto valjda zarađuješ u kunama ionako moraš konvertira ovako ili onako. Sa deviznim računom ti konvertira banka kad stavljaš na račun, a sa žiro računom ti konvertira PayPal kad plaćaš, ali dođe na više manje isto, nekad su skuplji jedni a nekad drugi, za svega par lipa... Anyway ako ti triba samo za PayPal uštedi si nepotrebnu mjesečnu naknadu.

Kao treće procedura verificiranja kartice ide ovako - nakon šta si dodao neku karticu i pokrenuo postupak verifikacije te kartice PayPal ti digne nešto sitno love i onda ti za dva-tri dana vrati. I onda ti pogledaš na bankovne podatke o transakcijama na svom računu (tražiš ispis u banci ili pogledaš na netu ako imaš e-banking uslugu) i tamo ti piše info o svim transakcijama i u opisu PayPal transakcije piše taj broj kojeg trebaš unijeti na PayPal siteu. Tako dokazuješ da si ti stvarno vlasnik te kartice jer imaš pristup bankovnom računu (a banka traži osobnu).

E sad, ne znam koja je procedura kad si pogrešno upisa broj, valjda će ti da još jednu šansu, i onda upiši taj koji treba.

A inače onaj troznamenkasti broj na poleđini kartice (CSC ili CVV) se koristi kao provjera pri kupovanju online sa tom karticom (direktno, ne sa PayPal-om), zajedno sa brojem kartice dokazuje da je stvarno imaš kod sebe (ili si bar vidio obje strane :) ). Kad je jednom središ na PayPal-u više ti neće trebati taj broj za plaćanje PayPal-om, basically samo par klikova i gotovo, ne moraš ni svoje podatke unositi pri shoppingu jer ih PayPal prenese.

Kad prođeš gore spomenutu proceduru verifikacije kartice ona ti je Verified, a ti si Verifed nakon što verificiraš BAR JEDNU karticu.

Još postoji i verifikacija adrese (da dokažeš da stvarno živiš na toj adresi) i verifikacija bankovnog računa, međutim to dvoje PayPal ne radi ovdje niti u većini zemalja van US. Tako da ako vidiš da neki seller traži "Verified PayPal adress only" a dostavlja worldwide to se odnosi na US kupce a tebi će valjda ipak prodati i ako nemaš verified adresu.

16 godina
neaktivan
offline
Re: Preporučite dobar webshop
Enkidu kaže...

2. ForwardIt (http://forwardit.us/)

Ovo je američki p. f. s. i jedini takav kojeg sam ja uspio naći da nema luđačke cijene ili žešće smrdi na nepouzdanost...

Naplaćuju 10$ po siteu sa kojeg naručujete bez obzira na broj itema (dakle 15 itema sa 3 sitea dođe 30$ provizije), plus provizija od 3.9% SAMO na narudžbe IZNAD 200$ vrijednosti (ova provizija ne ide njima, to je ustvari PayPal provizija koju oni uzmu od love koju vi preko PayPal-a pošalju Forwarditu, a ispod 200$ Forwardit pokriva tu proviziju na svoj trošak).

Mogu vam slati FedEx-om ako vam se žuri ili USPS-om ako oćete jeftino.

Koristio sam ih samo jednom dosad (moguće je da ću opet) i moje iskustvo nije bilo baš superbno, rasteglo se jako ali to u biti nije bilo do njih nego do webshopa na koji sam im ja dao link, jer su ti kreteni primili lovu za robu a onda kasnije ispalo da nemaju stvarno tu robu koju su prodavali na svom siteu. Osim toga pakiranje im nije bilo nešto super sjajno (nedostaje izolacije) ali sve je ipak stiglo u redu. Dakle ne mogu reć sigurno koliko su kvalitetni iz jednog pokušaja, ali itemi su ipak stigli u redu a drugog pametnog izbora za US package forwarding i nema koliko ja znam...

 

Otkad sam ovo napisao primio sam još dva paketa naručena preko Forwardita (oba su originalno bila sa Amazona), i oba su stigli na vrijeme sa itemima u redu zapakiranima, tako da mogu slobodne volje preporučiti njihovu uslugu onima kojima treba package forwarding service (u USA).

Usput da napomenem da su oni voljni smanjiti deklariranu cijenu paketa na carinskoj deklaraciji ako to zatražite (obično i sami malo smanje) tako da čak i ako webshop od kojeg naručujete ima worldwide shipping možda bi vam se isplatilo ići preko Forwardita ako uračunate moguću carinu (izračunajte sami za svoje pakete, to nema veze sa mnom), ali vjerovatno jedino za skupe pakete.

Btw Forwardit u svaki paket naručen preko njih ubaci dva američka bombona / žvake različitih flavoura kao poklon mušterijama. Nije nešto bitno al je simpatično.

10 godina
neaktivan
offline
Preporučite dobar webshop

BiH:

 

http://shop.imtec.ba/

 

 

 

6 godina
neaktivan
offline
Re: Preporučite dobar webshop
Hej,
dakle, zelim sa thinkgeek narucit useless box (oko 30$) u hrvatsku, pa me zanima do koje cijene moze ici shipping i ima li dodatnih troškova, i ima li netko tko je narucivao da je voljan podijelit svoje iskustvo? 😊
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice