Mount&Blade II Bannerlords

poruka: 5
|
čitano: 1.290
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Mount&Blade II Bannerlords

Siguran sam da ste večina koja je kliknula na naslov igrali originalni Mount&Blade i znate otprilike što očekivati.

Čudi me da naslov koji dolazi 2019. (iako se ne zna točan datum) još nema temu.

 

 

Igru radi kompanija TaleWorlds, trebala bi u svemu nadmašiti prethodni nastavak.

 

Setting je sličan kao i originalna igra, sa puno naprednijim taktikama, igrom, unaprijeđenom grafikom, prerađenim multiplayerom, gradovima, naprednijim iznornicima itd. Događa se u ranijem "povijesnom razdoblju", no to ju ne čini ništa lošijom ili manje zanimljivom.

Primjerice u gradovima smo ponekad morali hodat i tražit određene ljude po prvom ulasku i to je bilo grozno, jer generalno bili su ok prvi put kad se vidi nova arhitektura, no nezanimljivi jer se sve moglo odraditi kroz izbornike, tek pokoji put bilo je obavezno uć u grad i istražit, a osim prvih nekoliko puta, ne znam da mi je ikad bilo zanimljivo naprosto prošetat.

 

Sada ima dosta stvari za odradit, može se pričat sa ljudima, može se naić na bandu koja je zauzela dio grada i pljačka stanovništvo kroz neki namet. Možemo ih "smijenit" (nasilno, naravno) i zauzet njihovu poziciju, te time ostvarivati zaradu, ili postavit svoje ljude da štite lokalno stanovništvo, stabilizirati ekonomiju i slično.

 

Obečaju nam puno naprednije mehanike ekonomije, gdje će se cijene preciznije utvrđivati, gdje će se moć na njih utjecat ili dizanjem priozvodnje, zašitom karavana i slično.

 

Trgovci i dalje postoje, mogu se financirt vlastite radnje, ali mogu se primjerice raditi vlastiti oklopi i oružja, gdje biramo sve od duljine sječiva, izgleda, vrste... U biti sami dizajniramo oružje po mjeri i platimo njegovu izradu.

 

Borbe su slične, ali mnogo kompleksnije, budući da postoji puno bolji alat i precizniji za postavljanje formacija, napredovanje vojske i slično.

Za draft vosjke trebat će osigurat neke stvari, primjerice kako bismo mogli unaprijedit vojsku u konjanike treba uspostavit stabilnu proizvodnju konja u okolnim selima da bi to bilo moguće.

 

Interackija sa drugim lordovima je dosta napredna, opčenito politika u igri, uspostavljanje odnosa sa ljudima unutar i izvan frakcije, reputacija, sve je dorađeno, kompleksnije. Zajedno sa time i interackija sa NPCevima koji nas prate, svojevrsnim "companionima" kako se zovu unutar igre, te mogućnosti kakve zadatke im možemo zadat i šo od njih možemo dobit.

 

Opsade dvoraca bit će daleko zanimljivije i naprednije sa puno više i puno korisnijim opsadnim strojevima za razliku od prethodnika gdje smo imali izbornik na karti gdje smo dugo gradili opsadne strojeve, no borba se onda svela na 2-3 postavljenih ljestvi kod "rupe u bedemima" ili opsadni toranj koji se polako kretao prema zidinama dok su nas strijelci gađali, pa ko je preživio mogao je utrčat i borit se.

Ovdje će biti dosta opsadnog oružja, katapulta, ovnova za probijanje vrata itd.

 

Ne zna se još sve, ne zna se ni release date, tj. čak ni očekivani kvartal, samo da je okvirno vrijeme izlaska 2019. godina.

 

Jedna od demonstracija i mehanika koje možemo vidjet u interviewu sa developerima, koja dosta toga pokazuje:

 

Nadam se uskoro više informacija o samom release date-u jer mi je ovo zaista dragi serijal, a ovaj bi u svemu trebao biti najbolji do sada!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2019 17:24 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Mount&Blade II Bannerlords

Navodno kreće/krenula je closed beta!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Mount&Blade II Bannerlords

znači moglo biti do kraja godine. Jedva čekam!

15 godina
offline
Mount&Blade II Bannerlords

Hmm... iako mi se ne sviđa rasplet situacije, biti ću "oprezno optimističan".

Naime, sukladno trendovima na tržištu, ekipa je odlučila pokrenut early access ove igre u ožujku slijedeće godine.

 

Navodno su svi featurei već uključeni u igru i gotovo spremni na release, ali imaju problema istitrati sve moguće situacije, pa im je potreban širi test. Ovo je način da testiraju, istina, ali i način da kao i puno drugih naplate poluproizvod. Nisam siguran što mislit, ali bit će nam dostupna igra kroz sedam mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2019 11:53 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Mount&Blade II Bannerlords

 

Koliko vidim vrlo slično kao prije, što se tiče likova, stila borbe itd. Puno ljepše, bogatije teksture, ali zato ovi featurei sa battering ram-om, i drugom siege opremom, branitelji na balistama, drvene zaštite za napadače, ma poboljšana verzija originala kojeg i dalje rado igram!

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice