Deck 87 Francium PRO Moja Nova Mehanicka Tastatura

poruka: 1
|
čitano: 966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Deck 87 Francium PRO Moja Nova Mehanicka Tastatura

Uzeo sam sebi mehanicku tastaturu pre nekih 5-6 meseci.

Dugo sam gledao koju cu i prioritet je bio kvalitet izrade, dugotrajnost ali sam zahtevao i jedno backlight mada sada vidim da ne samo da nisam trebao o tome da mislim nego nisam morao ni fontove vidljive da stavljam.

 

Uzeo sam Deck 87 Francium PRO Cherry MX Brown - White Backlight

 

Tastaturu sam specijalno iz Amerike morao da uvezem sa mechanicalkeyboards jer jedino US Layout ima Translucent Double Shoot PBT keys.

Cena joj je od 140-175$ zavisi ali je ima na jako malo mesta. Azija je porucila ogromnu kolicinu od Decka za njihovo trziste ali bez PBT keycaps.

Ona izgleda najvno ali je N-Key Rollover, ima programiranje svetla pomocu scripti ima nekoliko modova itd.

Oni su daleko izdrzljiviji, tezi, jaci, otporniji na hemikalije, temperaturu, zar, ne glacaju se, mnogo lepsi i kvalitetniji utisak ostavlja njihov bump...

Posto mi je trebala i za gaming i za kucanje logicno je bilo Cherry MX Brown.

U zadnjem trenutku sam odustao od Deck Hassium PRO Full keyboard i uzeo TKL verziju i to je bila najbolja odluka koju sam doneo.

 

http://www.deckkeyboards.com/product/francium-pro-87-key

 

Tasteri potpuno drugaciji zvuk ostavljaju a izabrana je posle par meseci dugog proucavanja i razgovaranja sa ljudima kojima su fetish tastature. 

Mnogi od njih imaju tastatura gomilu za par hiljada dolara a komp od 300-400$.

 

MX Red

 

 

MX Brown

 

 

MX Blue

 

 

 

Ako neko zeli da uzme kvalitetnu preporucujem mu je, takodje neka obrati paznju na sledece koje su uz ovo po meni najbolje mehanicke tastature sada 

1. Filco Majestouch 2 TKL Cherry MX Brown

2. WASD V2 TKL Double Shoot PBT Cherry MX Clear

 

 

Za ljude koji stvarno cene ono sto je nekada bilo, (ranije su sve bile PBT keycaps ne ABS ali je to bilo skuplje i proces je polako nestajao i sve manje fabrika ga je radilo tako da sada tastari samo kostaju oko 50$ PBT)meni je to prioriter a ne light show na stolu i samo prekidaci mehanicki a tastari kao od legure plastike gume i materijal isti kao sa jeftinih tastatura od 20$. Meni je to bilo ispred RGB... Neko prica da ABS tasteri hemiski reaguju sa masnocom sa koze i to ubrzava glacanje, uglavnom PBT je uvek kao da je tek ociscena pod bilo kojim uglom.

 

 

 
Razgledajte malo na Youtube i netu shvaticete zasto sam je izabrao, vlasnici su neki imali paralelno i K70 koja je bila jedna od 5 u uzem izboru ali je ispala.

Takodje i Cherry MX Board 6.0 je ispala i jos neke. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 2:51 (eVGA-011).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice