Logitech G700 (review)

poruka: 86
|
čitano: 33.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Logitech G700 (review)

Evo nakon dužeg razmišljanja, i ja sam se odlučio napraviti review-a glodavca kojeg posjedujem, naime, radi se o Logitech-u G700, glodavcu iz vrha ponude, ovaj miš se koristi kao bežični i kao žični, uostalom to će te sve pročitati u daljnjem review-u, pa evo sljedi:


Specifikacije:
- Mogućnost spajanjem putem USB kabla ili putem "Nano Wireless Reciver-a" (bežično)
- Max polling rate: 1000 Hz
- Max DPI: 5700 DPI
- Max akceleracija: 30 G
- Teflonske nožice: deklarirane da mogu preći 250 km
- 13 programabilnih tipki
- 4-way scroll wheel i Hyper scrolling (mogućnost da kotačić klizi bez otpora)
- LED indikator DPI-a, stanja baterije i profila
- Mogućnost promjene DPI-a i profila u bilo kojem trenutku
- Programabilni profili koji se pohranjuju na samom mišu
- Punjenje baterije preko USB kabla
- Pretinac ispod poklopca baterije za "Nano Wireless Reciver"
- ON/OFF prekidač ispod miša
- Plug n Play (miš radi odmah nakon priključivanja u USB port)
- Ergonomski dizajn
- Dimenzije: DxŠxV - 126x80x46 mm
- Težina: 153 grama sa baterijom unutar miša  (baterija ima oko 20-ak grama, +/- 5 grama)
- Garancija: 2 godine kod uvoznika (kod Logitecha 3 godine - moram napomenuti da Logitech ima legendarnu support službu)

Sistemski zahtjevi:
- Windows XP/Windows Vista/Windows 7
- USB 2.0
- Internetska veza za skidanje Logitech-ova software-a za podešavanje miša (ovo nije potrebno, miš radi i bez software-a, odnosno može se miš samo priključiti i radit će, ali nećete biti u mogućnosti podešavati postavke miša)

 


Pakiranje:
Miš dolazi u kutiji na kojoj se nalaze ilustracije miša i tekstovi vezani za važnije stavke miša, s gornje strane se može vidjeti sam miš, preko kojeg se nalazi providna plastična presvlaka koja ima prorez za G8, G9 i G10 tipke, koje se nalaze pokraj lijevog klika, te se te tipke mogu pravo dodirnuti i osjetiti, znači preko njih ne ide presvlaka, dok preko svega ostalog ide (malo ne logično).
U pakiranju dolazi slijedeće:
- Miš (Logitech G700)
- Punjiva AA Ni-MH baterija (nalazi se u samom mišu)
- Nano Wireless Reciver (nalazi se u plastikici koja prekriva miš)
- Micro USB kabel (nisam točno siguran jel micro ili mini)
- USB produžetak za "Nano Wireless Reciver" (naljepnica koja prekriva ulaz produžetka naznačava da se ne koristi kao produžetak za USB kabel nego za reciver, iako bez problema radi i kao produžetak za USB kablove - isprobano)
- U pakiranju ne dolazi CD sa software-om za miš, nego dolazi naputak da se sa Logitech-ove stranice download-a zadnji mogući Setpoint (software za miša)

Gornja strana kutije Gornja strana kutije
Sve iz kutije Sve iz kutije
Micro USB kabel, produžni USB za reciver i reciver Micro USB kabel, produžni USB za reciver i reciver
 

 

Software:
Nakon download-a zadnjeg Setpoint-a za G700 sa Logitech-ove stranice, i instalacije, u software-skim podešavanjima s lijeve strane se nalaze se (desno se prikaže to što ste izabrali):
- Izbornik za profil: Padajući izborniku u kojem se izabire profil koji će te uređivati
- Overview: pregled svih postavki
- Basics: imenovanje profila, davanje opisa profilu, i pregled aplikacije koje se automatski primjenjuju tom profilu
- Buttons: postavke za promjenu funkcije 13 tipki na mišu, osim što je onemugućena promjena lijevog klika, ali ima opcija "swap buttons" (postoje već neke predefinirane funkcije, npr. play, pause, back, forward, itd)
- Pointer: postavke za promjenu DPI-a, postavke za brzinu miša i akceleraciju te opcija "Enable angle snapping" koja omogućava umjetno poravnjanje kretnje miša, i postavke za promjenu polling rate-a.
Moguće je postavit maksimalno 5 različitih DPI postavki koje se mogu u svakom trenutku mjenjati pomoću tipki na mišu, X i Y os se mogu definirati ne ovisno jedna o drugoj, minimalna DPI postavka je 200 DPI-a, a maksimalna je 5700 DPI-a, DPI se može mjenjati u intervalima od 100 DPI-a.
Brzina (osjetljivost) miša ima skalu od 1 do 10 (ekvivalent postotcima u podešavanju miša putem Windows-a, 1 = 10%)
Akceleracija ima skalu od 1 do 3 (1 = 10 G)
Polling rate ima 6 različitih predefiniranih postavki koje se ne mogu promjeniti, možete izabrati samo jednu od njih (minimalnih 125, 200, 250, 333, 500 i maksimalnih 1000 Hz)
- Scrolling: Ovdje su postavke za brzinu vertikalnog i horizontalnog "skrolinga" (brzina kojom se stranica pomiče gore/dole i lijevo/desno pri korištenju kotačića)
Kod obadvije postavke postoji skala od 1 do 10.
- Battery: Ovdje se može vidjeti koliko je napunjena baterija u mišu, te uključiti/isključiti opciju da vas Windows obavijesti prikazom poruke na ekranu kad je baterija blizu prazne, i možete postaviti u kojem režimu da radi miš u određenom profilu:
Power Saver - miš se pri kraćem ne korištenju sam isključi i štedi bateriju
Normal Gaming - miš se nakon malo dužeg ne korištenja isključi i štedi bateriju
Max Gaming - Miš je uvjek pripravan, i nikad se ne gasi, sto ga se i baterija uvjek troši
Mišu je potrebno otprilike 5 sekundi da se uključi iz stanja štednje baterije, tako da ako ništa ne igrate, ovo vam ne bi trebalo smetati.
Ako je miš priključen preko USB kabla, automatski se uključuje Max Gaming režim, bez obzira koji je režim postavljen u profilu.
- Profile Manager: Ovdje postoje funkcije da se profili mjenjaju pomoću tipke na mišu ili da miš sam detektira koja aplikacija koristi koji profil (potrebno je namjestiti za svaku željenu aplikaciju određen profil, a kod ne određenih aplikacija, koristi se glavni profil)
Ovdje se nalaze i svi kreirani profili, te ih je odavde moguće prebacivati na "onboard" memoriju na mišu (na "onboard" memoriju na mišu moguće je spremiti maksimalno 5 profila)
- Macro Manager: Ovdje se mogu snimati macro funkcije za miš, ima raznih postavki i načina snimanja, ali kod većine stvari ovo je isto, tako da mislim da ne moram dublje objašnjavat (postoje postavke snimanja pritiska tipkovnice, miša, sa mjerenjem intervala između klika i slične funkcije)
- Device Options: Ovdje se nalazi opcija za update firmware-a samog miša (ne Setpoint-a), te opcije za povratak profila na "default" vrijednosti, te povratak sama 3 orginalna predefinirana profila.
- Setpoint Options: Ovdje se može vidjeti verzija Setpointa-a, verzija Drivera, te se može uključiti/isključiti da se ikona Setpoint-a prikazuje u tray-u Windowsa (ono dole desno kraj sata i datuma), te ako ste stisnuli da se neko upozorenje Setpoint-a više ne prikazuje, ovdje može omogućit da se sva upozorenja ponovo prikazuju.


Reciver:
Nano Wireless Reciver ili ti ga bežični reciver za G700, nije isto što i Unifying Wireless Reciver od Logitech-a.
- Nano Wireless Reciver je posebno osmišljen reciver za G700, zasada je G700 jedini uređaj koji koristi takav reciver, poseban je zato što omogućava polling rate od 1000 Hz da se prenosi bežično, odnosno, da se u svakom trenutku iz miš u reciver prenosi što veći broj podataka, to omogućava da nema nikakve razlike između bežičnog i žičnog načina rada.
- Unifying Wireless Reciver se koristi da poveže više Logitech-ovih uređaja kroz jedan reciver, možda je moguće spojiti i G700 ovako ali nisam siguran kako će raditi.

Nano Wireless Reciver Nano Wireless Reciver
Usporedba reciver-a sa tipkom na tipkovnici Usporedba reciver-a sa tipkom na tipkovnici

 


LED indikator:
Na samom mišu se nalaze i tri LED-ice, nalaze se na lijevo strani miša, ispred 4 bočne tipke.
Same LED-ice su jako uočljive, nemaju mogućnosti mjenjanja boje, ali za određene stvari svijetle u drugačijim bojama.
Same LED-ice ne svijetle stalno, nego svijetle kad se koriste za jednu od 3 moguće stvari, nakon prikaza ugase se.
Tri stvari koje LED-ice mogu indicirat su:
- Baterija (zeleno svijetlo na LED-icama) - Pritiskom na određenu tipku na mišu, na LED-icama se pokazuje stanje baterije, ako su upalite sve tri LED-ice, baterija je puna, ako gori samo jedna (najdoljnja), baterija blizu prazne ali miš još neće "crknuti", tek kad počne treperit jedna crvena LED-ica (najdoljnja), znači da će miš uskoro "crknuti", odnosno ugasiti se, te ga je potrebno napuniti.
- DPI (crveno svijetlo na LED-icama) - DPI se može mjenjati pomoću dvije tipke, odnosno može mjenjati na više i niže postavke.
Moguće je namjestiti maksimalno 5 postavki DPI-a, te se one prikazuju na LED indikatoru na sljedeći način.
Ako gori samo najdoljnja LED-ica, znači da je DPI na prvoj postavki određenoj za trenutni profil, ako gore sve tri LED-ice, onda je na trećoj postavki DPI-a, i onda klikom za sljedeću postavku DPI-a, gore samo gornje dvije LED-ice te tako indiciraju da se koristi četvrta postavka, ako gori samo gornja LED-ica, onda se koristi peta postavka DPI-a.
- Profil (Narančasto svijetlo na LED-icama) - Profili se mjenjaju samo s jednom tipkom, znači nije moguće "vrtjetit profile naprijed/nazad", nego ako imate tri ili više profila (na miš je moguće pohraniti najviše pet profila), da dođete sa drugog na prvi, morate promjeniti na treći, pa će se poslje tog vratit na prvi profil (nadam se da razumijete što želim reći).
Profile LED-ice indiciraju po istom sistemu kao i DPI.
- Jedina stvar koja mi smeta kod LED indikatora, je to kad izvadim bateriju i spojim miš kablom, stalno treperi jedna crvena LED-ica (malo me to iritira, izvadim bateriju da mi miš bude lakši kad igram L4D2, i onda me to treperenje ubija).
- NAPOMENA: Ovo ću probat dočarati na slikama, te iako se možda način na koji LED-ice indiciraju DPI i profile čini čudan, vjerujte, zapravo je jako logičan i prirodan.

Ugašene LED-ice Ugašene LED-ice
Puna baterija Puna baterija
Prva postavka DPI-a Prva postavka DPI-a
Treća postavka DPI-a Treća postavka DPI-a
Četvrta postavka DPI-a Četvrta postavka DPI-a
 


Ergonomija i općeniti dojam o mišu:
Miš je oblikovan ergonomski, odnosno prati krivulje dlana kad se ruka položi na miš. S lijeve strane miša se nalazi odmorište za palac, koje je dosta izraženo, te palac tu naliježe savršeno, s desne strane se nalazi mala kosina na koju se oslanjaju prstenjak i mali prst, znači nema nikakvog odmorišta, nego je desna strana samo blago nakošena.
Miš je prilično velik, i zgodniji je za ljude sa većim rukama, iako mi se čini da ni oni sa manjim rukama ne bi imali puno problema, samo bi miš morali uhvatit malo višlje (nešto slično claw stilu držanja miša).
Miš je namjenjen palm stilu držanja miša, i ako ga se koristi kao takvog, mislim da su sve tipke na idealnoj poziciji i da neće imati problema s nijednom, palac se nalazi taman ispod četiri bočne tipke, a laganim pomicanjem kažiprsta ulijevo sa lijevog klika, u mogućnosti ste lagano pritisnuti sve tri G tipke koje se nalaze pokraj lijevog klika.
Sama izrada miša je vrhunska, ja ga koristim otprilike možda 4 mjeseca, sve još izgleda savršeno, tipke su čvrste (nijedna se ne klima), scroll radi savršeno, i tu nema nikakvih problema. Sam miš je s gornje strane izrađen od mat plastike, dok su bočne strane izrađene od hrapave plastike (nije previše hrapava, tako da ne iritira kožu, bar moju ne, možda bi guma bilo bolje rješenje, ali to je jako upitno).

Gornja strana Gornja strana
Dolnja strana Dolnja strana
Lijeva strana Lijeva strana
Desna strana Desna strana
Pogled straga Pogled straga
Pogled sprijeda Pogled sprijeda
Jedna iz kuta Jedna iz kuta
 


Tipke:
Ovdje ću malo o tipkama, kvaliteti, poziciji, obliku, i samom utisku pri korištenju pojedinih tipki.
- Lijevi i desni klik: Ove tipke imaju jako, jako blago udublje u koje prsti prirodno nasjedaju. Za pritisak ovih tipki nije potrebna velika sila, zapravo jako lako se mogu pritisnuti, ali opet ima otpora, te su slučajni klikovi prilično rijetki. Na ove tipke nemam nikakve zamjerke.
- Scroll wheel: Ima mogućnost lijevog i desnog klika, te Hyper Scrolling. Hyper Scrolling se aktivirana pritiskom na tipku ispod scroll-a, tipka radi na principu ON/OFF.
Kotačić radi savršeno, dok Hyper Scrolling nije uključen pri "kotrljanju" kotačića osjete s nazbuljenja, to lako omogućava da se kotačić zakotrlja samo za jednu poziciju. Pri pritiskanju kotačić je jako responsivan, lako se pritisne, a pogreška pri prtiskanju kotačića, odnosno da se slučajno tilt-a (nagne lijevo/desno) je gotovo ne moguća, meni se to nije još nijednom desilo.
- G11: Nalazi se ispod tipke za Hyper Scrolling, te je na dosta ne pristupačnom mjestu, morate malo odignuti dlan i pomaknuti prste sa klik tipki da bi ju pritisnuli (u defaultu, ova tipka je služila za promjenu profila, ja sam namjestio da pomoću nje provjerim stanje baterije, tako da ju nemoram često stiskati).
- G8, G9, G10: Tipke G9 i G10 nakošene su jedna prema drugoj, znači imaju oblik doline, a dno doline se nalazi između te dvije tipke. Ovo se dosta osjeti pod prstima te je prilčno lako razlikovat jednu od druge, a tipka G8 se nalazi ispod ove dvije te je ona nakošena prema tipki G9, znači, njen najniži dio udara u "leđa" tipke G9, tako da je i ova tipka jako "uočljiva" pod prstima, tako da se ne možete zabuniti pri kliku ove tri tipke.
Sve tri tipke nalaze se lijevo od lijeve klik tipke, pomicanjem kažiprsta ulijevo, vrh kažiprsta mi se nalazi na tipki G10 (najgornja tipka od te tri), a tipka G9 se nalazi odmah ispod, te laganim pomicanjem vrha kažiprsta mogu pritisnuti obadvije tipke, dok se tipka G8 nalazi malo niže, ali nju pritisnem malo nižim djelom kažiprsta, nadam se da shvaćata što želim reći.
Tipke su malo teže za pritisnuti ali ne previše, tako da dobijete jasan "odgovor" od tipke kad ju pritisnete.
- G4, G5, G6, G7: Ove tipke se nalaze na lijevom boku miša, iznad odmorišta za palac, te su oblikovane da se lako raspoznaju, sve 4 tipke su nakošene jedna prema drugoj, te ona već spomenuta "dolina" nalazi u sredini između sve četiri tipke. Tipke se nalaze u paru po dvije, znači doljnje dvije su G4 i G5 (kao primjer ću reći da su back i forward tipke), dok se G7 i G8 nalaze odmah iznad njih (kao drugi par back i forward tipki). Tipke se prilično lagano pritisnu, ali ima i otpora pri pritiskanju, kad bi se palac držao preko njih a ne na odmorištu, pri jačim trzajima miša, moguće je da dođe do slučajnog pritiska tipke.
U nekim igrama koristima samo doljnje dvije tipke, u tom slučaju ih pritisnem laganim pomicanjem palaca prema gore, ovo je prilično lako za izvesti te se ovako mogu lagano pritisnuti obije donje tipke, mislim da je ovo jako dobro rješenje i nakon jako malo navikavanja, ovo radnja se odvija jako prirodno (kad bih htjeo pritisnuti gornje dvije tipke, morao bih malo više podignuti palac, što nije tako strašno, ali opet u bržim igram se dosta gubi s ovim pokretom).
Dok u nekim igrama koristim sve 4 bočne tipke, često su to neke strategije ili RPG igre, odnosno sporije igre, ali na ovaj način sam igrao i neke FPS-ove, ali u njima je za ovakav stil držanja potrebno dosta navikavanja. Naime u igrama u kojim koristim sve 4 bočne tipke, palac držim preko sve četiri tipke, odnosno vrh palca mi se nalazi u sredini, između sve četiri tipke, te sve četiri tipke laganim pokretom palca mogu pritisnuti, ovo nije tako loše rješenje, sve četiri tipke su lako dostupne i nije ih nikakav problem pritisnuti, kod problema dolazi pri bržim pokretima i trzajevima, tu dolazi do slučajnog pritiska tipki, ali mislim da se s malo dužim navikavanjem na ovakav stil držanja može prilično naviknuti te smanjiti slučajan pritisak tipki na gotovo ne moguće. Ovakav stil držanja je malo ne prirodan, ali ne umara ruku.

Scroll, tipka za uključivanje Hyper Scrolling-a i tipka G11 Scroll, tipka za uključivanje Hyper Scrolling-a i tipka G11
S lijeva na desno: G10, G9, G8 tipka S lijeva na desno: G10, G9, G8 tipka
Bočne tipke Bočne tipke
 


Dojam pri korištenju miša i ostalo:
Miš sam koristio za više stvari, i moram odmah naglasit, da je u svima od njih briljirao, nema nikakvih problema, te isto tako odmah moram napomenuti da nema nikakve razlike pri korišitenju miša u žičnom ili bežičnom modu, bar ja to nisam primjetio, a dosta sam obraćao pažnju na to, te miš nema problema pri kretnjama ni po jednoj osi (X,Y,Z),  pa evo suma:

- Podloga: Prvo da se dotaknem ovog, zbog potrebe ovog review-a testirao sam ga na raznim podlogoma.
Običan drveni stol - Nisam imao nikakvih problema sa laserom pri korištenju na drvenoj podlozi ali miš nije klizio savršeno i dosta se čulo struganje nožica.
Kožna/plastična presvlaka za stol - Nadam se da znate na šta mislim, obična presvlaka za stol, ona sjajna. Ni na njoj nije bilo velikih problema s laserom, ali nekako mi je bilo čudno koristiti miš na toj podlozi, činilo mi se kao da ne sluša potpuno moje kretnje i da malo kasni.
Razer Destructor - Na ovom imam savršeni osjećaj pri korištenju miša, odlično klizi, lako ga je kontrolirat, jednostavno čini se kao da je miš produžetak same ruke.
- Općenito korištenje - Pri općenitom korištenju, odnosno "laufanju" po Explorer-u, surfanju po netu i sličnim stvarima, miš se ponašao bez greške, i jako ga je ugodno koristiti.
- "Profesionalne" aplikacije - Počeo sam se prije pola godine baviti izdradom web stranica, pa sam ovaj miš dosta koristio u da tako kažem "profesionalnim" aplikacijama poput Word-a, Excel-a, Dreamweaver-a, Photoshop-a i sličnih. U svim tim aplikacijam miš se ponašao savršeno i bez ikakvih problema, te je bio iznimno ugodan pri dužem radu, ruka mi se nije umarala, i nisam imao nikakvih drugih problema.
- "Gaming" - Koristio sam ovaj miš u više igri za potrebe ovog review-a, sve ću ih nabrojati i malo opisati dojam o korištenju u dotičnim:
Warcraft 3, Starcraft II i Dawn of War - Ovo su sve strategije, te je u njima dobro došao višak tipki na mišu, sve je teklo bez ikakvih problema, i u ovim igrama palac držim preko sve četiri bočne tipke i nikad nisam imao problema, jako je udoban i koristan u ovakvim igrama,  zbog velikog broja "pomoćnih" tipki, čini se kao da je napravljenj baš za njih.
L4D2, Team Fortress 2, CS 1.6, S.T.A.L.K.E.R: COP, BF:BC2 (vjerovatno u još nekim al su važnije za napomenit) - Vjerovatno ono što sve najviše zanima a to je ponašanje miša u FPS-ovima. Miš je radio odlično, i u bežičnom modu nisam osjetio nikakav lag niti bilo što drugo, sve je išlo ko po "loju", jako sam oduševljen s mišom u bržim igrama.
NAPOMENA: Ako je nekom miš pretežak, može izvaditi bateriju i koristiti ga kao žičanog miša, promjena mase se osjeti.


Zaključak:
Moje osobno mišljenje je da je Logitech G700 vrhunski miš, ima sve predispozicije za to, odličan oblik, puno tipki, odličan software, legendarni Logitech-ov support, vrhunski senzor, mogućnost rada  u žičnom i bežičnom modu, vrhunska izrada, sve je tu.
Ja osobno imam par zamjerki ali to više do mojih mušica, žao mi je što zadnji kraj miša nije malo duži, jer ovako mi se nekad stražnji dio dlana "vuče" po podlozi (kad se previše opustim), te mi je jako žao što nema pinky rest, da ima to dvoje, što se mene tiče, bio bi savršeni miš.
A ozbiljne mane su mu malo krući USB kabel, ali to se može rješiti tako da se kabel ispruži ispred miša, tako da mu ništa ne smeta pri kretnji ili jednostavno kupiti micro USB kabel koji vam odgovara, a naravno moguće je koristiti miš i bežično, odnosno kako bi ga uvjek i trebali koristiti.
Druga ozbiljnija mana je trajanje baterije. Baterija u Max Gaming režimu može idržati oko 10-12 sati korištenja (ovo za vrijeme baterije nisam točno provjeravo, ali od oka može izdurat jedan dan, meni to nije problem, kad ne koristim komp jednostavno ostavim miš da se puni).
Mislim da je to sve, sve u svemu ovo je vrhunski miš, i to bežični, a sad sljede minusi i plusevi i konačna ocjena:


PLUS:

+ Vruhunski senzor

+ Ergonomski oblikovan

+ Puno tipki

+ Bežični i žični u jednom

+ Općeniti dojam o mišu


MINUS:

- Trajanje baterije

- Nema "hot swap" mjenjanje baterije (u neku ruku ima, možete kupiti punjive baterije i kad vam se jedna isprazni samo ubacite drugu, ali opet treba malo vremena za to, stoga to nije pravo "hot swap" mjenjanje baterije)

- Malo krući USB kabel (ovo je subjektivno, meni ne smeta a i koristim miš bežično)

- Pri pritisku tipke G11, mora se odignuti dlan s miša


KONAČNA OCJENA:

10/10 - Čista desetka, bar za mene, pravih mana nema, a ove koje ima se lako rješe i zanemarive su.


Sva pitanja, primjedbe i komentare, može ostaviti u komntarima!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 14:38 (Ivsa).
Moj PC  
65 0 hvala 48
14 godina
neaktivan
offline
Logitech G700 (review)
E ovo je prava recenzija svaka čast trebalo je dati malo truda za ovo.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
 
7 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
offline
Logitech G700 (review)

Opširna recenzija ali daj malo tekst preglednije uredi ;) I bilo bi dobro da ipak stavis odgovarajuce slike ispod odlomaka o cemu pises.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 19:17 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
offline
Logitech G700 (review)

Slike mi je zgodnije sve dole, ali uz svaku ću staviti opis, možda kasnije i promjenim, malo sam sad u žurbi pa hoću makar da stavim sve slike, a i tekst ću ja probat još mal pojednostavit!?

 

EDIT: Slike stavljene uz pripadajuće djelove teksta, i dosegnut je maksimalan broj slika po poruci, stoga ću slike za software staviti u novi post (koje sam zaboravio stavit na stick - ovo uplodam od buraza, kod mene šteka ne

Dodat ću još neke "bezveze slike", pa eto ako neko ima neku posebnu želju, neka napiše!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 21:24 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Logitech G700 (review)

E nisi rekao da mis nema problema sa z-osi{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
offline
Logitech G700 (review)

Bravo pohvale za trud, uzeo si si malo vremena za ovo napraviti {#}

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
AA-d00d kaže...

E nisi rekao da mis nema problema sa z-osi{#}

Jesam!? {#}

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
neaktivan
offline
Logitech G700 (review)

Eh, moras jos dodat sliku kada su ledice zute (kada mijenjas profile)... :) Inace i ja ga imam, mis je fenomenalan ali ja vise clawam mis i teze mi lezi u ruci jer je visi nego drugi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 7:12 (Leryan).
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
Leryan kaže...

Eh, moras jos dodat sliku kada su ledice zute (kada mijenjas profile)... :) Inace i ja ga imam, mis je fenomenalan ali ja vise clawam mis i teze mi lezi u ruci jer je visi nego drugi.

A nisam ovo napravio zato što sam htjeo da sve bitne slike stanu u prvi post (max 20 slika po postu), a i mislim da to nije previše bitno, rade na istom principu kao za DPI, i još da stvar bude gora, kad ih slikam s fotićem, LED-ice budu dosta crvenkaste na slici, te ih je teško razpoznati od crvenih!?

PŠ: Nsu baš žute, više su naračaste kako sam naznačio!? {#} 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
offline
Logitech G700 (review)

Fantastičan miš, iznad svih očekivanja za te novce. Nedavno sam ga nabavio za jedno računalo koje koristim za gaming. 

Pošto imam i Mambu, koja je duplo skuplja, kad stignem napraviću usporedbu nekih interesantih detalja kod ovih miševa koji su vrlo slično koncipirani...

̿ '̿'\̵͇̿̿\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ FPS - GAMING ////////////////////////////////////////////// /̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 10:13 (njezic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
offline
Re: Logitech G700 (review)

Ja sam ga juce kupio. Odlican je mis. Bas lezi u ruci. Pre njega sam imao Saitek Cyborg i ne mogu opisati koliko ovaj ima lep klik i levi i desni, Saitek PM 42 je lepo lezao ali ovaj jos lepse. 

Videcemo koliko ce baterija da traje. Zgodno je kada nema zica. Mislio sam DeathAdder ali je ovo nekako ozbiljniji izgled za ljude preko 30 god. Razer mi je tinejdzerski mish. 

Imam i G510 pa se slazu. Jedino je Razer podloga ali cu uzeti sada najmanju Steelseries.

 

http://i.imgur.com/fVvvi.jpg

 

http://i.imgur.com/5o7KG.jpg

 

 

Jedino sto G tastere i makroe one ja ne koristim. Meni G tasteri na tastaturi sluze za brzo otvaranje maila, googla, yahooa i tako. Tako da je bio jeftiniji bez tih opcija a sa ovim izgledom uzeo bi njega. Koristim samo one dole za napred nazad kretanje preko neta i 3 brzine dpi sam podesio i to je to. Najbrza mi je 2400 a najmanja 800. Sada hocu jos da promenim bateriju da stavim neku Duracell koja moze da se puni a koja odgovara. Ako neko zna takvu neka napise model, broj bilo sta.

Isto sam primetio to da indicator brzo ide dole ali kazu da se zaustavlja na low i tu traje duze. Meni je bitno da moze na Normal gaming 24h da izdrzi i da se nocu puni i ja zadovoljan. Ali trazim zamenu za bateriju. Mogli su bas da stave najaci model Duracell baterije koja se puni.

 

Neko kaze mis je tezak, ja ne znam kako ovo moze da bude tesko, mis je super.

Nije ni mrvicu tezi nego sto treba.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 3:36 (Vlada011).
16 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
Vlada011 kaže...

Ja sam ga juce kupio. Odlican je mis. Bas lezi u ruci. Pre njega sam imao Saitek Cyborg i ne mogu opisati koliko ovaj ima lep klik i levi i desni, Saitek PM 42 je lepo lezao ali ovaj jos lepse. 

Videcemo koliko ce baterija da traje. Zgodno je kada nema zica. Mislio sam DeathAdder ali je ovo nekako ozbiljniji izgled za ljude preko 30 god. Razer mi je tinejdzerski mish. 

Imam i G510 pa se slazu. Jedino je Razer podloga ali cu uzeti sada najmanju Steelseries.

 

http://i.imgur.com/fVvvi.jpg

 

http://i.imgur.com/5o7KG.jpg

 

 

Jedino sto G tastere i makroe one ja ne koristim. Meni G tasteri na tastaturi sluze za brzo otvaranje maila, googla, yahooa i tako. Tako da je bio jeftiniji bez tih opcija a sa ovim izgledom uzeo bi njega. Koristim samo one dole za napred nazad kretanje preko neta i 3 brzine dpi sam podesio i to je to. Najbrza mi je 2400 a najmanja 800. Sada hocu jos da promenim bateriju da stavim neku Duracell koja moze da se puni a koja odgovara. Ako neko zna takvu neka napise model, broj bilo sta.

Isto sam primetio to da indicator brzo ide dole ali kazu da se zaustavlja na low i tu traje duze. Meni je bitno da moze na Normal gaming 24h da izdrzi i da se nocu puni i ja zadovoljan. Ali trazim zamenu za bateriju. Mogli su bas da stave najaci model Duracell baterije koja se puni.

 

Neko kaze mis je tezak, ja ne znam kako ovo moze da bude tesko, mis je super.

Nije ni mrvicu tezi nego sto treba.

ja koristim ove baterije za svoj g700

http://www.eneloop.com.hr/

http://www.eneloop.com.hr/sanyo_eneloop.htm

 

jednostavno su najbolje koje mozes kupiti za g700

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
13 godina
protjeran
offline
Re: Logitech G700 (review)

OK. Potrazicu te Eneloop.

Ali sada malo glupo pitanje od mene.

Da li mi je potreban i punjac ili se ona stavi kao i ova i puni se u misu???

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
14 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)

Ako ju stavite u miš, baterija se puni!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
Ivsa kaže...

Ako ju stavite u miš, baterija se puni!?

da,puni se bez problema.

ja imam eneloop punjac tako da uvijek imam napunjenih baterija i nemam potrebe puniti preko miša nego nabrzinu promijenim bateriju i opleti dalje :)

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
13 godina
protjeran
offline
Re: Logitech G700 (review)

E pa hvala nisam znao da imam i punjac za baterije. Znaci mogu da kupim takve za daljinski i stavim u misa, napunim i ubacim u daljinski. {#}

Malo je falilo da kupim Deathadder 3.5 kako bi se kajao. Slucajno sam video ovaj posto sem njega Logitech mi se samo jos G9 obicni svidja. 

Pa sam gledao uporedjivao i video ovaj. Evo spalo je na zadnju crticu bvrzo i sada tu stoji tako ko zna koliko vec. Non stop mi je na Normal Gaming. 

 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
16 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
Vlada011 kaže...

E pa hvala nisam znao da imam i punjac za baterije. Znaci mogu da kupim takve za daljinski i stavim u misa, napunim i ubacim u daljinski. {#}

Malo je falilo da kupim Deathadder 3.5 kako bi se kajao. Slucajno sam video ovaj posto sem njega Logitech mi se samo jos G9 obicni svidja. 

Pa sam gledao uporedjivao i video ovaj. Evo spalo je na zadnju crticu bvrzo i sada tu stoji tako ko zna koliko vec. Non stop mi je na Normal Gaming. 

 

da

evo ja imam ovaj punjac koji sam kupio prije par godina, a baterije su nove

http://www.instar-informatika.hr/punjac-eneloop-mqn04-e-4-4utg-punjac4xaaa-baterije/11202010

 

imaš i brzih punjaca koji napune bateriju za 4 sata,ali brzo punjenje skraćuje vijek baterije ,ovaj punjač na linku treba mislim 16 sati da napuni baterije, meni je to ok

 

edit: a baterije možeš puniti i na mišu

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 18:29 (crozoki).
13 godina
offline
Logitech G700 - punjiva baterija

S mišem dolazi sanyo "eneloop" punjiva baterija najnovije tehnologije, ali je relativno malog kapaciteta 1900 mAh.
Trebalo bi nabaviti jače, npr ove od 2500 mAh => http://www.eneloop.info/products/batteries/xx-powered-by-eneloop-technology.html
Iako mi te jaće nisu jasne pošto na njima piše da su do 500 punjenja, a na ovim slabijima piše do 1500 punjenja? :))

 

Ili uzeti nešto od Duracella => http://www1.duracell.com/hr/products-list-cells.aspx
Npr. ove "Active Charge". 

̿ '̿'\̵͇̿̿\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ FPS - GAMING ////////////////////////////////////////////// /̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 11:07 (njezic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Logitech G700 - punjiva baterija
njezic kaže...

S mišem dolazi sanyo "eneloop" punjiva baterija najnovije tehnologije, ali je relativno malog kapaciteta 1900 mAh.
Trebalo bi nabaviti jače, npr ove od 2500 mAh => http://www.eneloop.info/products/batteries/xx-powered-by-eneloop-technology.html
Iako mi te jaće nisu jasne pošto na njima piše da su do 500 punjenja, a na ovim slabijima piše do 1500 punjenja? :))

 

Ili uzeti nešto od Duracella => http://www1.duracell.com/hr/products-list-cells.aspx
Npr. ove "Active Charge". 

znam da bi trebala dolaziti sanyo eneloop baterija sa mišem ,barem sam tako vidio po reviewovima prije nego što ću kupiti miš prije nekih 9mj ali ja i prijatelj je nismo dobili nego smo dobili ovu koja se dobije sa ovim mišom

http://forums.vr-zone.com/hardware-depot/508304-logitech-performance-mx-mouse.html

ali je isto 1900 mAh i dobra je baterija, ne bi logitech stavio neko sranje sigurno

te eneloop od 1900 mAh su najisplativije uzmes 4 komada sa punjačem

treba ti 10 sek da promijeniš bateriju

ove extremne sa vise od 2500 mAh imaju normalno manji vijek trajanja,a tih 500-600 mAh više ti neće nešt extra značiti

a duracell sa 100 puta punjenja mislim da je neisplativo pored eneloopa

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
13 godina
protjeran
offline
Re: Logitech G700 - punjiva baterija

Da i ja sam dobio tu bateriju. {#}

Osteceni smo, pisimo im mail. Salim se.

 

Nego znate sta me nervira i za tastaturu i za misa. 

Sto mi se u device manageru ne vidi koji je. Sve radi i setpoint prikaze koji je mis.

Ali pogledajte sta mi pise. 

 

http://i.imgur.com/2qpUw.jpg

 

Jel vama pise lepo Logitech G700??? Za G510 ne pise ni Logitech ali je DirectX vidi kao Logitech G510.

Ali je mis zato kao da sam ja parche gline uzeo i zahvatio kao misa i ostalo bi ovo kao G700. 

G9X nije bas sa moju ruku.

 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 18:29 (Vlada011).
13 godina
offline
Re: Logitech G700 - punjiva baterija
crozoki kaže...
znam da bi trebala dolaziti sanyo eneloop baterija sa mišem ,barem sam tako vidio po reviewovima prije nego što ću kupiti miš prije nekih 9mj ali ja i prijatelj je nismo dobili nego smo dobili ovu koja se dobije sa ovim mišom

http://forums.vr-zone.com/hardware-depot/508304-logitech-performance-mx-mouse.html

ali je isto 1900 mAh i dobra je baterija, ne bi logitech stavio neko sranje sigurno

te eneloop od 1900 mAh su najisplativije uzmes 4 komada sa punjačem

treba ti 10 sek da promijeniš bateriju

ove extremne sa vise od 2500 mAh imaju normalno manji vijek trajanja,a tih 500-600 mAh više ti neće nešt extra značiti

a duracell sa 100 puta punjenja mislim da je neisplativo pored eneloopa

Ja imam kabel odmah pored miša i punim ga tako, ovo sa drugim rezervnim baterijama je po meni varijanta kad miša nosiš na neki lan-party ili se miš intenzivno koristi (npr. kod dugotrajnog gaminga), a kablovinje te užasno smeta.

 

Eneloop baterije bi svakako trebalo koristiti, očito je Sanyo s eneloop-om napravio znatan iskorak ispred drugih. Iako mi baš nije jasno je li to Sanyo proizvod ili je to druga firma?

 

Od kuda ti to da duracell ima 100 punjenja, na ovim njihovim standard punjivim baterijama piše do 1000 punjenja, a "Active charge" bi trebalo biti još više...

U tekstu piše "stotine puta", a treba vidjeti točno o kojoj se cifri radi? :))

̿ '̿'\̵͇̿̿\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ FPS - GAMING ////////////////////////////////////////////// /̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 11:11 (njezic).
13 godina
offline
Logitech G700 (review)

Dečki, ajte vi  meni recite zašto miš kojeg sam pošteno platio (moj je mene došao 611kn) trza u windowsima? Skužio sam foru da kad su mi zvučnici (Prednji desni i lijevi te centralni) uključeni šteka, zbog magneta što mi je sasvim prihvatljivo. Al on gubi signal i kad su zvučnici isključeni, znači slušalice na glavi, a između miša i recivera je monitor koji je lcd pa sumnjam da on radi neke jebačke smetnje...Do prije 2 tjedna nisam imao podlogu pa sam mislio da je zbog glatke površine stola ali sam imam Roccat Taito i mislio sam da su problemi nestali. Ali sam se prevario. Stoga ako imate šta pametno za reć, pucajte ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Logitech G700 (review)
Skyburn kaže...

Dečki, ajte vi  meni recite zašto miš kojeg sam pošteno platio (moj je mene došao 611kn) trza u windowsima? Skužio sam foru da kad su mi zvučnici (Prednji desni i lijevi te centralni) uključeni šteka, zbog magneta što mi je sasvim prihvatljivo. Al on gubi signal i kad su zvučnici isključeni, znači slušalice na glavi, a između miša i recivera je monitor koji je lcd pa sumnjam da on radi neke jebačke smetnje...Do prije 2 tjedna nisam imao podlogu pa sam mislio da je zbog glatke površine stola ali sam imam Roccat Taito i mislio sam da su problemi nestali. Ali sam se prevario. Stoga ako imate šta pametno za reć, pucajte ;)

Vidio sam dosta raznovrsnih problema koji ljudi imaju sa g700 ali ovo je valjda sasvim novo. Ugl svaki put je taj primjerak misa bio defektan.

Probaj ga za svaki slucaj odvesti kod prijatelja i vidjete da li ti i tamo gubi signal i trza. Ako da, onda ga reklamiraj.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
14 godina
offline
Logitech G700 (review)

Jel imaš najnoviji Setpoint, i sve update-ano?!

Ja ti ne mogu pomoć konkretno, al mogu ti reć, da je i meni reciver prikopčan iza u USB, na stolu su još monitor, dva pojačala, tri zvučnika i ispod stola je sub, tako da imamo skoro isti setup, ali meni miš radi bez problema!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Logitech G700 (review)

SetPoint version je 5.42.34

Driver version 5.20.51

 

Ne znam kak vi imate al kad sam ga ja kupio skinuo sam direkt sa logija tak da ne bi trebalo bit problema..I da, kad tako počne zezat odmah  ga priključim na kabal za punjenje i radi noramlno. Nije baš nekakav bug, navikao sam na to kod harvware-a al da me miš od 600kn zajebava, a onaj od 60 koji je prošao nezamislive torture ne, stvarno ti prekipi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Logitech G700 (review)

Čuj, može bit da ti je reciver defektan, kao što ti je već savjetovano, probaj kod frenda pa vidi, ako je nešto hardware-ski, javi se Logitech support-u!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Logitech G700 (review)

Bolje im je da se ne javljam, jer ću radije uzet miš od 50 kuna od njih nego ovako  skupu igračku  koja me  živcira. Ko da kupim BMW-a sa 2 brzine -.-. Da,inače mi je super kad u mw2 mi kursor ostane blokiran  na mjestu sekundu-dve...

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
Skyburn kaže...

Bolje im je da se ne javljam, jer ću radije uzet miš od 50 kuna od njih nego ovako  skupu igračku  koja me  živcira. Ko da kupim BMW-a sa 2 brzine -.-. Da,inače mi je super kad u mw2 mi kursor ostane blokiran  na mjestu sekundu-dve...

Čuj imaš defektan miš, i to ti se može desit sa svakim proizvodom, stoga, odnesi ga na reklamaciju i uživaj u novom (ispravnom)!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
offline
Re: Logitech G700 (review)
Skyburn kaže...

Bolje im je da se ne javljam, jer ću radije uzet miš od 50 kuna od njih nego ovako  skupu igračku  koja me  živcira. Ko da kupim BMW-a sa 2 brzine -.-. Da,inače mi je super kad u mw2 mi kursor ostane blokiran  na mjestu sekundu-dve...

smiri se
ako tako govoris onda i bolje da si kupio miš od 50 kuna,ljudi kupe bmw pa im nakon 2 mjeseca ode motor,kupie grafičku od 5000 kuna i ode za mjesec dana,big deal? shit  happens.prije nego što išta poduzmeš provjeri kod prijatelja jel radi miš,ne trebaš ništa instalirati samo utakni resiver kod njega u komp,svi profili su ti u mišu ako si što podešavao

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 3:03 (crozoki).
13 godina
offline
Logitech G700 (review)

Jedno je govoriti kao ja a da nemaš taj miš, ali kad dam  ogromne pare za tu vrstu hardvera, očekujem besprijekoran prozivod. A ne da  sad moram trošit još 100kn da odem do zg ili nekih 50ak  da ga šaljem poštom. I onda čekam dok oni utvrde nepravilnost. Shvaćam da se ovo događa u današnjoj  masovnoj proizvodnji, al sumnjam da ću gledat logi istim očima čak i da je defektan prozivod. Nije to više to za mene i točka.

 

Nego, sad kad smo već kod toga, pala mi je jedna ideja. Znao mi je i prije stari ms miš zastajkivati u firefoxu kod nekih stranica, a čitao sam thread i tu na forumu da je miš znao kašljucati kod određenih stranica,  možda zbog flasha ili jave pa sve počne zastajkivati. Znam da je longshot ali htio bih eliminirati tu opciju ako je moguće..

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 13:22 (Skyburn).
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice