Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.771
|
čitano: 786.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Dobar koncept

 

Kad ti rikne glava kupiš drugu za 160 kn i peri deri dalje

Jedino što moraš paziti je da glava ne ostane bez tinte.

Ali uz malo navike za preventivno dopunjavanje ili uz jednu najobičniju ČAČKALICU i taj se problem lako riješi

a ukoliko koristiš na pimjer Brilijant jestivu tintu  Made in Croatia onda te jedna kazeta  za 200 - 300 otisaka dođe cac  2-3 kn

 

Za razliku od iP 7250 ovaj printer na taj način bez problema doživi cca 5000 otisaka. Nakon toga može se bez problema resetirati za narednih 5000 otisaka. A nakon toga je gotov mehanički.

 

Da ne kažem da u toj kombinacije možeš bez problema tiskati na pokrivke nakon što ste isprali spužvicu u kazeti najobičnijom destiliranom vodom. Možetei podavati te hostije po 30 kn kom. Uz trošak od 2-3 kn po pokrivci. Zarada 27 kn po otisku.

 

Ukoliko uzmete neki drugi printer i zamjenske kazete nepoznatog porijekla onda kad se netko otruje za istu stvar onda znate od kuda je došlo do trovanja.

 

A ovdje isto tako možete koristiti jednu drugu isto takvu glavu napunjenu sa Chromablast kompatibilnom tintom i u trenu isti printer pretvorite u printer za T majice ili za vizit karte jer imate vodo postojan otisak.

 

Isto tako ukoliko na najobičniji papir zaljepite jednu printabilnu ID kreditnu karticu i to može proći bez problema kroz printer jer ima ručicuza podešavanje debljine papira.  Potražite i odgovorite koji današnji pisač ima ručicu za regulaciju debljine papira. Znači 200 - 250 gr/m2 papiri prolaze kroz ovoj printer.

 

Recimo za Canon iP 7250 samo takva ladica za ID kreditne kartice vas dođe 200 kn. Ukoliko je uopće možet nabaviti kod nas.

 

Ukoliko vam to nje dovoljno, probajte na Canonu iP 7250 štampati na B5 kuverte. Nema šanse. Zašto? Zato jer papir uvlaći od ispod a poklopac za kuvertu je u suprotnom smjeru. I zaglavi se u trenu.  Dok tu istu kuvertu iP 1900 raspakira koliko ima močan sustem za vvlačenje.

 

Isto tako ukoliko u printer stavite jednu drugu  kazetu sa ljepljivom tintom, u trenu ovaj printer pretvorite u printer sa bijelim otiskom na Tamnim T majicama. Znači može radititi u tandemu sa nekim kolor laserom za 100% kolor tisaka on Dark Material.

 

I td itd

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 18:03 (InkJet Artist).
15 godina
offline
Printer - preporuke

Danas me izdao printer (Canon ip3500 - ne mogu ga upaliti)...
Da ima u ponudi bez razmišljanja bi opet kupio isti (ako netko slučajno zna da negdje ima nek napiše).

 

Molim preporuku za neki ok printer za kućnu upotrebu koji ima zasebno sve tri boje i crnu te da se daju kupiti i zamjenske tinte.

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

 

 

Recimo da kao alternativu uzmeš iP 7250

Originalne kazete ne možeš puniti jer više nisu prozirne pa ne znaš koliko ima tinte u kazeti

Možeš uzeti specijalne CLi 551 za punjenje  == cca 200 kn + PDV. Istina možeš uzeti zamjenske pa ih puniti == 100 kn + PDV

 

Plus jeftina tinta za punjenje  == 150 kn + PDV za 4* 100 ml. Ili 1 ml == 40 lipa. Možda ima i povoljnije . Provjeri da kojim slučajno nije neka univerzalna varijanta koja jednako univerzalno ne radi.

 

Ili možeš uzeti originalnu Canon tintu za punjenje  4* 70 ml = 280 kn  Znači 1 ml == 1kn  Odnosno 10 ml == 10 kn što je još uvijek bolje nego zamjenska koje koštaju cac 20 kn. a ovdje imaš originalnu Canon tintu  za 50%

 

Znači kako god okremneš čeka te trošak  600 + 100 + 150 kn ili 600 + 200 + 280 kn vs  300 - 400 kn za istu stvar. I sti broj otisaka.

 

Kako?

 

Pogledaj na Njuškalu imaš za  300 - 400 kn

IP 3300

ili

i 550

ili

iP 4000

ili

iP 5000

zajedno sa 4* 100 ml tinte za punjenje. Svi imaju zamalo istu glavu kao iP 3500 i odvojene kazete.

 

Samo tinta te tu dođe nekih 200 - 280  kn. Znači sam printer te ispadne 100 - 200 kn

 

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 19:51 (InkJet Artist).
15 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Malo sam progooglao i uspio sam oživiti printer vađe jem napajanja i vraćanjem istog u printer.
 
1 0 hvala 0
12 godina
offline
Printer - preporuke

Trebala bi mi pomoc u odabiru printera za obrt. Printer moze biti inkjet ili laser al bilo bi pozeljno da ima skener, godisnje printam oko 3000 stranica tako da bi bilo pozeljno da se moze kupiti nove tinte po razumnoj cijeni.

 

Cijena moze biti do 2000kn. Zahvaljujem unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Printer - preporuke

Pozdrav, šta mislite o ovom printeru ima neko iskustva sa HP DeskJet linijom? Treba mi za firmu par stranica godišnje eventualno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Izgleda dobro.

7 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Pozdrav, trebala bih nabaviti novi printer i mislim se izmedu par hp-ovih modela. Ugl mi treba za fakultet za printanje raznih materijala, ugl u crnoj bijeloj boji. Voljela bih proc sto jeftinije jer nisam u mogucnosti kupiti neki skupi pa max do 500/550kn. Mislim se između hp deskjet ink advantage 2135 i hp deskjet ink advantage 3635. Moje temeljno potanje je isplati li se za ovi drugi dati 150kn vise s obzirom da nije neka velika razlika u specifikacijama samog printera? I nasla sam jos jedan koji mi se cini dobar, a to je hp 3785? Sto mislite o njemu?
Unaprijed se zahvaljujem! :)
 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Moja preporuka ti je da zaboraviš, te jeftine HPove printere. Imaju skupe originalne tinte malog kapaciteta, dok zamjenske ne valjaju.

 

Samo za crno bijelo obavezno laserski printer. Ako ti ne treba MFP, gledaj nešto tipa Canon LBP6030 za kućnog korisnika. Početni toner ti je za 500 kopija, kasnije kada potrošiš uzmeš zamjenski koji je za 1600 kopija i košta kojih ~100kn (možda i manje).

Manje problema, veći broj ispisa i ušparaš lovu.

 

Ako baš hoćeš da je MFP i color, onda gledaj Epson XP-235. Titne zamjenske su kojih 50kn po boji. Malo je su skuplje, jer je trenutno nestašica, ali s vremenom bi trebale postati jeftinije.

 

 

 

8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Sve zavisi od toga dali kupuješ printer ili kupuješ dodatke na printer.

Jer printer je isti u sva 3 slučajeva

7 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Preporucujete samo canonov laserski jer je najbolji? Nista ove ostale marke hp, xerox?
10 godina
offline
Printer - preporuke

Ak' vam ne odgovara davati pare za laserski, imate uvijek mogućnost nadopunjavati spremnike klasičnog ink printera.

I ta stvar stvarno šljaka, samo treba malo vremena dok se čovjek u hoda.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Upravo tako

 

I za HP to funkcionira savršeno ukoliko prije odneseš originalne kazete u neki servis da ti ih prerade na kazete za punjenje. Nažalost orginal kazete ne možeš bez te pregradnje puniti. Možeš ali ne uspješno i na dugu stazu.

 

Tad te jedn otisak  dođe  50% jeftinije od jednog otiska otisnutog  na nekom Epsonu iz L serije- A kapacitet BK spremnika je tada 20 vs 5 ml spram Epsona XP 365. Ai brzina je osjetno veća kod HP a za istu kvalitetu teksta

 

Ali za studenta saskromnim  buđetom od 500 kn definitibno je najbolji odabir neki HP Laser u koji ide zamjenski toner HP 15 == 2500 - 4000 otisaka za 150 - 200 kn

 

I ukoliko još na Njuškalu za 50 kn nabavi neki  ispravan HP Deskjet MF printer i spoji za sa iCopy softverom u jednu MF kombinaciju, za 550 kn ima i nepoderivi LASER + SCANER + COPIRKU + COLOR ukoliko kasnije investira u neku kolor kazetu. Tokom cijelog studija mu ništa drugo neće ni trebati. A kod svih drugih novih opcija svake druge godine  se kupuje novi uređaj jer inače bi proizvođaći i Shopping centri završili na prosjačkom štapu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 19:09 (InkJet Artist).
7 godina
neaktivan
offline
Printer - preporuke

 Na kraju sam se odlučila za Canon LBP 6030 i sada ga pokušavam instalirati na laptop, ali nikako mi ga ne prepoznaje... Što da radim? Hvala unaprijed.

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Što za nove printere ne postoji podrška nakon kupnje uračunata u cijenu uređaja?

Jadan taj uvoznik što je spao na forume umjesto te podrške.

 

11 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
15 godina
neaktivan
offline
Printer - preporuke

Trebam preporuku za printer, skener i kopirni do nekih 700 kuna i da ima jeftine zamjenske boje. Najviše bi se koristio za crno-bijeli ispis.

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Pazi da se ne nasankaš sa nekim novim Canonom

Pogledaj malo ovu diskusiju.

 

Ono što na prvi pogled izgleda povoljno baš ne ispadne toliko povoljno nakon  1000 B&W otisaka. Pogotovo kad su u pitanju zamjenske tinte i B&W otisak.

 

Zato ti je možda pametnije uzeti neki HP ili Canon sa zamjenjivim Black  glavama. Odnosno možeš za neki od njih nabavit prerađenu Black glavu za punjenje.  Kad ti krepa kupiš novu i imaš novi printer.

 

A kod printera sa trajnim glvama bacas cijeli printer zato što ti B&W kanal više en radi i zajedno sa cijelim setom tinti. Zatim  kupuješ novi sličan sa novim tintama. A one stare ne možeš iskoristiti jer stare kazete ne pašu više u nove printere. Dakle dvostruki gubitak

 

A u onoj opciji sa crnom  glavama za punjenje. naravno ne bacaš tintu za punjenje. Već samo neispravnu glavu Odnosno otisak te dođe jednako ili jeftinije od Epson L serije  koja košta  4* više od najeftinijeg MF Canona ili HP a.

 

Znači kad je u pitanju primarno B&W otisak onda je to definitivno najjeftinija opcija.

15 godina
neaktivan
offline
Printer - preporuke

Ja sam gledao ovog. Prvenstveno bi to bilo printanje teksta crno-bijelo, a ponekad i u boji. Sad me zanima cijena zamjenskih tinti da je što ispaltivije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 16:36 (Razer_Copperhead).
 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Nije bitno koliko neka tinta košta.

Bitno je dali crna tinta počne rastapati plastiku pa ona nabubri pa dobiješ ovo. Vidi sliku u prilogu i nakon koliko otisaka.

 

A dabi doznao koje su zamjenske tinte dobere, uzmi odmah dva takva printera pa jednog hrani sa jednim brendom a drugi sa nekim drugim brendom.. Ukoliko oba krepaju na isti  način lako zaključiš da si koristio jednu te  istu tintu istog proizvođača samo u dve različite ambalaže. Znači moras nastaviti istu priću sa nekim drugim brendom i na novom printeru.

 

E zato ti je najpametnije odmah razmišljati o opciji refil. Jer je tu provjeru već netko napravio.

 

A kad kupuješ zamjenske tinte  pitaj trgovca jeli je to možda on  provjerio. Odnsono zašto nije.

 

Sigurno će se praviti blesav kao kokoš. I pričati: Bez veze Prvi puta čujem za tako nešto.

 

A da je to globalni Canon problem + zamjenske tinte , provjeri si ponovo na onom gornjem  linku

15 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Znači Canon nije dobar? Što drugo uzeti moze li link na neki model do 700 kn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 16:30 (Razer_Copperhead).
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Krivo

 

Canon je odličan sve dok koristiš originalnu ili verificiranu  tintu.

 

Znači možeš bez problema uzeti Canon sa ciljem da odradi nekih 5000- 6000 otisaka sa originalnim tintama.  Nakon toga kupiš novu glavu za cca 500 kn. I peri deri dalje

 

A ukoliko misliš koristi zamjenske onda prvo provjeri dali netko koristi zamjensku tintu koja neće rastopiti glavu. A taj odgovor ti ne može nitko dati jer uvijek netko traži najjeftiniju tinu. I danas je u printeru jedana u sutra druga tinta.  A kad nastanu opisani problemi nakon 1000 otisaka od kuda možeš znati  koja od njih je prva rastočila glavu.

 

Međutim ukoliko puniš kazete sa jednom te istom tintom, onda tu nema muljanja jer sa 4* 100 ml za cac 150- 200 kn možeš lako dostići nonih zacrtanilh 5 -6000. A ukoliko baš hoćeš biti 100% siguran onda uzmeš za refil original Canon tintu za MG seriju  za 4* 70 ml ==  cca 300 kn. Znači više nego duplo skuplje od neke druge refil tinte.

 

Ukoliko uzmeš HP a onda otiđeš u neki refil shop da ti prerade B&W glavu.  I onda za cca 100 kn možeš napraviti 2000 - 3000  B&W otisaka. Kad skršIš to  B&W glavu  za cac 200 kn kupiš novi set i imaš novi printer i peri deri dalje narednih 2000 - 3000 otisaka. Jedino što moraš paziti je da ne printaš na prazno..

 

Ali ipak za puno  B&W printa ipak  najpamenije je uzeti ipak neki laser u koji idu HP 12, 13 ili 15 ili 49 ili 53  toneri.

 

 

15 godina
offline
Printer - preporuke

Molim hitnu preporuku printera do 1000 kn.

Namjenjen je za uglavnom printanje teksta i di koju sliku.

Dakle crno bijeli ispis te boja.

Naravno, naglasak je na jeftinijim zamjenskim bojama.

Trgovina bi trebala biti LINKS, Osijek.

Hvalaaa!

TrustNo1
 
1 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Printer - preporuke

@Miki77

 

Ovak' frende najbolje je pogledati tamo gdje se kupuje, kaj se nudi, te kada suziš izbor na neki ili na neke određene marke i modele.

Pogledaš koji tip tinte koriste, te jednostavno prosurfaš i vidiš jel' ima nekih zamjenskih tinti za tvoj printer.

To možeš vrlo lako i sam napraviti, ne treba ti pomoć sa strane.

 

Npr., već duži niz godina koristim Canon Pixma 1900 printer, te u njega ide crni spremnik tinte, PG-40. Za njega postoje nešto jeftinije zamjenske tinte. Al', meni je već fora i jefitnije refilati svoje spremnike, pogotovo ovaj sa crnom tintom.

Tako da je to rješenje tvojih problema.

 

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Podpisujem

Canon iP 1900 + PG 40 + dobra refil tinta je pametan odabir

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 20:06 (InkJet Artist).
15 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Miki77 kaže...

Molim hitnu preporuku printera do 1000 kn.

Namjenjen je za uglavnom printanje teksta i di koju sliku.

Dakle crno bijeli ispis te boja.

Naravno, naglasak je na jeftinijim zamjenskim bojama.

Trgovina bi trebala biti LINKS, Osijek.

Hvalaaa!

 Ako se možeš malo protegnuti uzmi Epson L386. Ima i na ekupi za 1099kn.
Ja ga danas uzimam. Jeftin ispis, tj. jeftine originalne boje, ali mogucnost koristenja i zamjenskih bez puno kemijanja! 

3 godine je garancija. Daje je direktno EPSON nakon registracije na njihovu stranicu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 15:00 (SHELBY_09).
15 godina
offline
Re: Printer - preporuke
SHELBY_09 kaže...

 Ako se možeš malo protegnuti uzmi Epson L386. Ima i na ekupi za 1099kn.
Ja ga danas uzimam. Jeftin ispis, tj. jeftine originalne boje, ali mogucnost koristenja i zamjenskih bez puno kemijanja! 

3 godine je garancija. Daje je direktno EPSON nakon registracije na njihovu stranicu. 

Hvala ti na javljanju, ali u međuvremenu sam kupio printer.

Hvala jos jednom!

TrustNo1
16 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Epsonu se glave stopaju ako duze ne radi. 2-4 tjedna. Treba tjedno 1-2 puta nesto isprintati.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Printer - preporuke
zaba kaže...
Epsonu se glave stopaju ako duze ne radi. 2-4 tjedna. Treba tjedno 1-2 puta nesto isprintati.

 Nadam se da nije slučaj kod novijih serija.

16 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Da se to odstopati ali traje. Isprintati svako toliko nesto. Tinte su jeftine.
 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice