Form design

poruka: 5
|
čitano: 1.104
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Form design

Zna li netko ima li u HR ljudi/ekipa koji se bave dizajniranjem formi? Mislim na profesionalce ili entuzijaste koji su se specijalizirali za ovo područje.

 
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
offline
Form design

Što točno podrazumijevaš pod dizajniranjem formi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
RE: Form design

O.K, jasno mi je da mogu postojati dileme što se podrazumjeva pod dizajniranjem formi. Bio bih sretan upoznati nekoga tko se tim bavi u najdoslovnijem smislu, hr: OBLIKOVANJE OBRAZACA. U ovom slučaju mislio sam na elektroničke obrasce za prihvat ( unos i uređivanje ) podataka. Ako je nejasno na općem nivou, spuštam na nivo primjera. Razvijam aplikaciju iz područja koje mi nije pretjerano poznato ( manje zahvalan posao ) stoga mi se teško staviti u ulogu korisnika i pretpostaviti što bi njemu bilo korisno, lijepo i sl. ( dakle ono što spada u oblikovanje - funkcionalnost + estetika ?!). Stoga bih rado uključio nekoga kome je to specijalnost ili u tome ima bogato iskustvo, te tako skratio vrijeme razvoja. Pisanje koda koji će tjerati forme mi nije bila ideja vodilja.

15 godina
neaktivan
offline
RE: Form design

onda moraš se spustiti na nivo korisnika...i sažvakati problematiku područja...koje će obrazac sadržavati...

 

user frendly...je jako rastezljiv pojam Izlanuo se

 

i da...ne znam nikoga...tko se specijalizirao...samo za dizajniranje formi i obrazaca...većina programera...to mora sama napraviti...i da izgleda smisleno...i da bude funkcionalno...

do something while necrknes
15 godina
protjeran
offline
Form design

Ergonomijom softwarea je propisano kako treba izgledati dobro dizajnirano i friendly sučelje. O tome više možeš pogledati i ovdje:

 

http://web.zpr.fer.hr/ergonomija/2001/marici/gui.pdf

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice