Agencije za zapošljavanje

poruka: 4
|
čitano: 24.277
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Agencije za zapošljavanje

Pozdrav, nisam našao ovaku temu na forumu, a siguran sam da ima netko tko radi preko agencija (smartflex, adecco i ostale). 

 

Inaće imam 21 godinu završio sam srednju školu(elektrotehnika), studiram mehatorniku, imam još godinu i pol do kraja, ali pošto sam izvanredni student imam mogučnosti i za rad. Naravno nemam ni dana radnog iskustva te mi je jako teško doćo do posla, te sam mislio probati nešto preko agencija. 

 

Mene zanima dali je itko radio preko smartflexa? Kakva su iskustva? 

Dali se isplati raditi preko agnecije ili ne?

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Agencije za zapošljavanje

Bok,

 

Nemam baš previše informacija o tome, ali savjetujem da završiš tu još jednu godinu šta imaš do kraja pa tek onda razmišljaš zaposlenju. Što se tiče agencija znam jedino primjer gdje Ericsson NT zapošljavaju za tehničara/servisera na terenu, preko SMARTFLEX agencije, i tu te zezaju sa ugovorom o radu, navodno svakih par miseci ti nude novi ugovor tako da nemožeš ostvariti puno radno vrijeme ili nešto slično tomu... ugl plaća početna nije veća od 4000 do 4500, provjereno preko prijatelja ... 

8 godina
neaktivan
offline
Re: Agencije za zapošljavanje
Bok, ja sam se zaposlio preko agencije smart flex. Što da kažem, dok se nisam zaposlio preko njih je kontakt s njima bio skoro svakodnevan. Sada kad sam zaposlen ni traga. Kako god pokušam postupiti s njima u kontakt, nemoguće. Bila je dogovorena plaća s njima. Međutim je na papiru pisalo nešto sasvim drugo. I bilo je, potpiši ili odj.bi.. Kolege koji su isto preko njih zaposleni imaju isti "problem". Ugovori su na 3mj koji se produžuju ako poslodavac to želi naravno (a i ti). Fizički nitko nije mogao postupiti u kontakt s njima jer firma navodno na navedenoj adresi ne postoji. Postoji, ali su uredi prazni.. Ne obečavaju stalno zapošljenje. To je ok. Znači sve u svemu, posao nije lažan i plaće stižu svaki mj 15oga.. LP
13 godina
neaktivan
offline
Re: Agencije za zapošljavanje

Smartflex se i dalje nalazi na istoj adresi, no preselili su se u drugu zgradu unutar kompleksa, radio sam kao System Administrator za jednu telekomunikacijsku kompaniju te se ugovor uredno išao svakih 6./12. mj. Naravno, tu odluku nije donosio Smartflex nego poslodavac kojem vas je Smartflex "prodao". U pravilu nisam imao previše posla s njima, no kada sam ih trebao, uredno su odgovarali na mailove te ukoliko je bilo potrebno, popunili određene dokumentacije bez ikakvih problema, unutar par minuta. Plaće također ovise o poslodavcu s kojim je Smartflex sklopio ugovor, pa se neke čak kreću i preko 5000+ Neto. Uglavnom, najveći problem je ta nesigurnost, ne mislim konkretno da postoji mogućnost neproduživanja ugovora, to ovisi o potrebama, ali potpisivanje na 3/6/12 mj. nije baš najugodnije. Radio sam 3 godine preko agencije, no nedavno sam se prijavio u drugu tvrtku te dobio posao :)

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice