Freelance poslovi i student servis

poruka: 1
|
čitano: 3.108
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
offline
Freelance poslovi i student servis

Pozdrav!

 

Unaprijed se ispričavam ako negdje postoji ovakva tema na forumu, ne znam iskreno kome da se uopće obratim s ovim pitanjima pa evo me ovdje :)

 

Imam priliku biti freelancer za jednu stranu tvrtku, a radi se o obradi digitalnih fotografija za socijalne mreže (to je samo jedan dio onog što ta tvrtka radi, uglavnom se radi o digitalnom marketingu, PR i te stvari ali s tim dijelovima nisam pretjerano upoznata). Također, htjela bih se okušati u ostalim freelance poslovima vezano uz moju struku i općenito za područja koja me zanimaju (programiranje + web programiranje, obrada fotografija i fotografiranje i sl.). Trenutno sam redovni student na informatičkom fakultetu, ubrzo 3.godina fakulteta i htjela bi ostati redovnim studentom.

 

S obzirom da nas freelancere država baš i ne voli koliko sam skužila, htjela bih taj svoj posao preko interneta nekako iskombinirati da ide preko student servisa. Nekakav konačan i smislen odgovor tražim već 3 dana i ne uspijevam ga naći, pa ako bi mi netko bio voljan objasniti kako to ide ili kako je on tu kombinaciju sa student servisom izveo, bila bi vrlo zahvalna.

S obzirom da želim imati status redovnog studenta, čula sam da otvaranje/registracija obrta ili firme ne dolazi u obzir ili se ipak može nešto iskombinirati. 

 

Odmah da napomenem, želim sve legalno, ne bih da mi porezna za 10 godina pokuca zbog 100 kn koje nisam prijavila :P. Ako se ne može ništa sa student servisom iskombinirati, postoji li neka druga, bezbolnija mogućnost kako bih mogla legalno obavljati posao, plaćati poreze, itd.? Čula sam o ugovoru o autorskom djelu, ali kako mi nije baš najjasnije kako to ide, ako bi netko mogao ukratko objasniti bilo bi super.

Za ovu tvrtku specifično vrijedi da isplaćuju moj rad samo preko Paypala, ako to išta znači.

 

Unaprijed hvala na odgovorima! :)

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice