Acer problem s baterijom

poruka: 2
|
čitano: 3.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Acer problem s baterijom

Pozdrav,

Od jučer imam problem s baterijom na laptopu Acer V5 573G.

Laptop je star približno 2 i pol godine, jučer sam ga prvi put otvorio kako bi ga počistio, promijenio pastu i stavio msata ssd koji sam prekjučer kupio.

Nakon toga, upalio sam ga normalno na bateriji, u computer managementu osposbio ssd i nastavio normalno raditi.

Komp sam barem jednom rebootao i normalno se podizao.

E sad, u jednom trenutku sam vidio da mi ne radi touchpad, glupan, zaboravio da sam ga mogao slučajno izgasiti na tipkovnici (što sam vjerojatno i napravio)... uglavnom ponovo sam otvorio laptop, pregledao spojeve da vidim je li sve ok. I od tada ga više ne mogu upaliti na bateriji.

Inače baterija je do sada savršeno radila, vodim brigu o bateriji, nastojim ne puniti preko 80% i prazniti ispod 40%.

Dok je punjač uključen, laptop normalno radi, Windowsi kažu battery 48%, not charging, dok iskopčam punjač, laptop se momentalno gasi .

Pokušao sam iskopčati - ukopčati bateriju, flashati bios, izvaditi bateriju pa obrisati drivere iz device managera, držati gumb za paljenje 2 min bez baterije i kabla... ništa nije pomoglo.

Preko noći sam ostavio laptop na punjaču, baterija se napunila, sada je 100% i svijetli plava umjesto narančaste ledice, no laptop se i dalje ne pali na bateriji, tj. ponekad se upali na sekundu, pokaže Acer logo i odmah se izgasi.

Svaki savjet je dobrodošao.

 

EDIT: Došao sam kući s posla, probao sam još jednom obrisati drivere, ne pomaže, pokušao sam izvaditi bateriju na 20 min pa ponovo uključiti - opet ništa. Pokušao sam iskopčati kabel i bateriju, držati gumb za paljenje 30 sec, vratiti bateriju i upaliti - pojavio se Acer logo na sekundu - dvije i opet se ugasio. Sad sam spojen na napajanje, baterija piše fully charged, napravio sam battery report (slike dolje)

 

Ima li itko ideju što bi još mogao napraviti ili je li problem u bateriji ili matičnoj?

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 18:27 (vrba1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Acer problem s baterijom

Riješio sam problem.

A rješenje je glupo.

 

Gledanjem u matičnu ploču, našao sam mali prekidač koji mora stalno biti pod pritiskom, kako sve ovo vrijeme nisam nijednom zategnuo poklopac, računajući da to nema nikakve veze s mojim problemom. Problem je cijelo vrijeme bio prisutan... Prvo sam probao sa selotejpom pritisnuti taj prekidač - i laptop se normalno upalio na bateriji. Nakon toga sam skinuo selotejp, ušarafio sve šarafe i laptop normalno radi.

Ja sam nešto naučio, a nadam se da će i netko imati koristi od svega ovoga. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 19:21 (vrba1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice