Realtek deep sleep mode

poruka: 3
|
čitano: 3.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Realtek deep sleep mode
Prije par dana mi je apsolutno nestala Realtek mrezna iz device managera i od tada ne koristim lan port nego wifi antenu. Probao sam sve moguce nacine da je izvucem iz deep sleep moda. Vadjenje RAM-a i baterije, mijenjanje power plana, sve u biosu od loading optimized defaults do samih postavki za lan port, prikljucivanje hdd ili usb sticka sa bi se aktiviralo prepoznavanje hardvera nakon reseta, reinstalaciju cijelog sistema, sve moguce drivere itd. Uglavnom ponestalo mi je opcija, realtek mrezna se i dalje ne pojavljuje u device manageru tako da me zanima da li ko ima neko rjesenje ili ideju za ovaj problem? Ploca je Asus p8p67 le
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
online
Re: Realtek deep sleep mode

Radi li pod Linuxom? (recimo ako pokreneš live distribuciju Minta)

 

Ako ne radi, te kad se u obzir uzme reinstalacija Windowsa, moguće je da se pokvarila. Tad ti kao opcija kupovina druge mrežne kartice za stotinjak (ili manje) kuna, bilo u obliku PCI Express kartice ili u obliku USB uređaja.

15 godina
offline
Re: Realtek deep sleep mode

-nedavno su bile grmljavine.. i recimo da je to moguće objašnjenje-kvar.

-može livelinux, bootaš i vidiš radi li.. (ovisno o generaciji mrežnog chipa, ako je nešto novo ne mora biti u krenelu supportan, ovo je rtl8111e.. podržano već desetljeće..), ali može i bez tog, brže, gledaš ledice .. istovremeno provjeriš i port na routeru-switch (modem), obje strane moraju raditi, žuto-zeleno ili koja već boja ovisno o brzini kao fast-100 i gbe-1000. Paljenjem mora blicnuti i sl. tek kad se učita driver i ako su obje strane na gbe radi kao gbe, bez tog je 100 ili 10mbps brzina i odgovarajuća boja ledica na portu. Kabel može biti oštećen..

-ono što je loše, nemaš u device manageru, tad znači da nije stvar drivera-osa-postavki (osim možda bios-disejblano ali i to si već provjerio..) .. i 90% da je crklo a tad je livelinux i bilo što drugo samo gubljenje vremena. Zato gledaj ledice, dovoljno za zaključak radi ili crklo. Ako je crklo, isključi u biosu i ugradi dodatnu.. 30-300kn.. ovisi što nađeš većinom ubodeš i radi ali zbog istog drivera bolje prije deinstall starih da se nešto ne zbrljavi kao križanac-frankenštajn..

-za gbe-1000 mrežu moraš imati obje strane na 1000 i odgovarajući kabel sa svim parovima tj 8 žica pravilno spojenih, ne 4 tj to je za fast i starije .. i tad ti je ograničenje 100.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice