Boot problem win 10

poruka: 13
|
čitano: 3.379
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Boot problem win 10

Hi, imam sljedeci problem : nakon sto pocne dizat win 10 dode do mjesta kada pokaze plavi prozor windowsa i onda umjseto da nastavi zamraci ekran i napise poruku "No signal from your VGA device" i odma nakon toga drugu poruku

"entering power safe mode"  da bi nakon toga ekran bio bez signala skroz crn jedno dvije minute a nakon toga se kao sam restartira i boot krece ispocetka i normalno digne windows.

Inace imam ugraden SSD kingston i donedavno mi je normalno dizo i to poprilicno brzo, ovaj problem je nasto cini mi se nakon updatea drivera s driver booster softawareom. (driver booster kaze da imam sve najnovije drivere i sve mi je ispravno u device manageru.)  Napravio sam uninstal driver boostera i problem je jos ovdje, i sad je pitanje koji driver da maknem najprije, znam da mi je booster updateo VGA , sata i jos neke manje drivere hm, mozda i nije u tome problem uopce ?

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Boot problem win 10

Hm, daj provjeri u BIOSu da li su opcije za fastboot uključene (ukoliko je ta aplikacija updateala bios)

Što se tiče VGA drivera, slijedi ove upute da si siguran da nije to njih

- udji u safe mode

- skini DDU (Display Driver Uninstaller)

- skini predzadnji sluzbeni GPU driver sa official weba

- pokreni i odaberi GPU kao opciju drivera (s desne strane), a UPDATE AND RESTART kao opciju (s lijeve strane)


- kad se PC restarta odmah iskopcaj LAN kabel, te instaliraj GPU Driver koji si prethodno skinuo i nemoj radit update jer ocito verzija ne valja

 

 

To sam se sjetio za sad, pa vidi i javi

15 godina
offline
Boot problem win 10

Withskill Hvala , probo sam maknit graficki driver i opet isto, pri paljenju dode do mjesta kad se pokaze plavi prozor windowsa i odma nakon sekundu zamraci ekran pa onda nakon otprilike minutu sam restartira i onda normalno digne windows. sta dalje traziti , Evo mini dump file ako moze pomoci  

https://www.opencart-dev.com/3020/060919-24515-01.dmp

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Boot problem win 10

Mozes jos pogledat u Event Viewer. Mozda ti pise neka greska/error/warning sto se tice tog restarta..

15 godina
offline
Re: Boot problem win 10

-takvo ponašanje da se prvo zblesira-restarta i onda radi.. znači da svaki put pokušava s nekim profilom-updateom ili što god bilo i nakon toga odustane-rollbacka i sl. na rezervni koji radi.

-što je uzrok? Dok ne otkriješ i otkloniš uzrok neće samo od sebe nestati.. a može biti bilo što, HW-SW, postavke biosa, disk, malware, update-upgrade.. yogurt s lošim loaderom ili zaštita, bug MSa itd..

- za početak moraš imati nešto čisto, provjeriti i podesiti bios (npr ahci ili ide, fast-safeboot on-off itd..), ispravan soft-os, najbrže pribaviti neki ubuntu-mint live (linux) i bootati, vidiš kako radi i zaključiš da ako nije kvar-HW tad mora biti nešto soft.. tj u win. Tad kreneš od čistog-ogirinalnog win, skineš s MSove str i napraviš installmedij, instaliraš, odradiš updateove.. podesiš i tad mora raditi bez ovih problema. Ako je problem npr disk, tad ćeš to već primijetiti, može i chkdsk .. ili memtest86 kad bootaš linux.. ali male šanse su za neki kvar-HWa jer koliko se iz opisa problema vidi, nakon što upali, radi normalno. (?).. pa tad vjerojatno nije HW-kvar, nego neki soft uzrok a to je sve ostalo, čisti os, driver, postavke, malware...

 

-- nego, više zabrinjava datum, od 2mj.. i još ništa? neobično.

 

 

+ driver buster i sl. soft je ugl nepotrebno smeće, čest uzrok ovakvih problema, malwarea ili pogrešnog drivera.. često nema druge nego clean install na čisti disk.. i ne krositi više smeće ako želiš stabilan rad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2019 23:52 (ihush).
5 godina
neaktivan
offline
Boot problem win 10

Pozdrav,

 

Kompjuter je noramalno radio do prije 2 dana. Prekjučer kada sam ga upalio pisalo je da monitor ne prepoznaje HDMI kabel, mislio sam da je problem u kabelu pa i u monitoru te sam probao i drugi monitor i kabel no i dalje mi je dolazila poruka ga ne prepoznaje(HDMI). Danas kada sam upalio kompjuter sve je bilo u redu no nakon munite rada na monitoru su se pojavili pixeli čudne boje https://imgur.com/a/FZUmqWz i nakon par sekundi ekran se zacrnio i opet je pisalo da ne prepoznaje HDMI.

 

Primjetio sam da ako ugasim pa odmah upalim kompjuter opet izbacuje poruku za HDMI no ako je PC ugašen neko duže vrijeme (20-30 min i više) onda radi normalno nekih 5-6 min te odlazi u power saving mode ili ne prepoznaje HDMI. Unutar tih 5-6 min uspio sam updateti drivere no ni to nije pomoglo. Također u početku ni ostale komponente nisu radile (miš tipkovnica), no eto sada one rade, te je samo problem s gašenjem monitora (odlazak u power saving mode). Neznam u čemu je problem ni kako ga riješiti. Odlučio sam postati ovdje i vidjeti ako netko sa foruma zna rješenje ako ne napisao bih mail Futuri IT (od kojih sam i nabavio PC prije 6 mjeseci) te potražio kod njih rješenje.

 

Konfiguracija https://imgur.com/a/HrWioXP

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Boot problem win 10

-nemoguće je dobiti poruku o neprepoznatom hdmi kablu .. ili radi ili ne radi, ako ne radi tad ne možeš nikakvu poruku vidjeti što god pisalo na ekranu.. (problem tumačenja značenja i tko poruku javlja, sam monitor..).

-prvo otkriti približno uzrok, kvar nekek komponente ili soft-driver-postavke. Pisati mail je skoro beskorisno, tj oni ti kažu da doneseš ili što već jer nitko normalan ne liječi niti dijagnosticira na daljinu bez podataka-detalja. Reklamirati možeš konretan kvar onog što je kupljeno. Ako je npr monitor problem, kabel, računalo ili dio računala kao vga .. ovisi što si kod njih kupio.

osim kvara komponente hardwarea ili samo lošeg kontakta.. jednako problem može biti software ili postavke, ako je loš driver, ako su pogrešne postavke powermanagmenta ako je malware-virus .. to ne rješava reklamacija.

-bootaj bilo koji install medij, može win, lin.. i ostani neko vrijeme, 5-10 min.. radi? Možeš bez installa u biosu.. ako radi duže bez problema tad nije kvar i nemaš što reklamirati (osim možda vga kvar..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
5 godina
neaktivan
offline
Boot problem win 10

Jutros sa opet upalio i sve je radilo dobro nekih 10 min onda se ovo pojavilo https://imgur.com/a/Ny8aXu8 zatim se ekran zacrnio i došlo ovo https://imgur.com/a/snf9sdf. U pozadini se čuo zvuk, miš i tipkovnica su isto upaljeni ali PC ne reagira na tipke. Pokušao sam obaviti quick scan za viruse ali nije stigao proći sve. 

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Boot problem win 10

Graficka kartica je dolazi u vjecna lovista

5 godina
neaktivan
offline
Boot problem win 10

Stvarno misliš da grafička krepava? Kompletan PC sam kupio prije 5-6 mjeseci.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Boot problem win 10

Bilo kakvi artefakti na displayu dolaze od grafičke.

Također, ne mora značit ništa što je nešto novo.

Može biti novo zapakirano pa neispravno..

 

 

Moj PC  
2 0 hvala 1
5 godina
neaktivan
offline
Boot problem win 10

Dobro hvala ti na pomoći. Onda ću kontaktirati futuru i poslati im cijeli PC, srećom garancija još vrijedi.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Boot problem win 10

Evo slika greske iz even viewa

https://www.opencart-dev.com/3020/greska.jpg

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice