Hard Disk Sentinel - istinitost podataka

poruka: 7
|
čitano: 2.105
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Hard Disk Sentinel - istinitost podataka

Pozdrav svima, koristim navedeni program u profesionalnom izdanju, krekiran naravno...

Naime, nekad znam čim mi se komp upali odmah otvorit taj program da vidim kako mi funkcionira odnosno kakvog je zdravlja Samsung 850 EVO 500GB, nekad mi pokaže da je zdravlje 80% nekad 100%, s obzirom da sam inače cjepidlaka i perfekcionist i pazim da mi komponente što duže potraju to me počinje sve više zabrinjavat. Može li mi netko potvrdit istinitost tih podataka, koji su još dobri programi da testiram zdravlje i performanse tog hardvera.

Također, za HDD WD Caviar Black 1TB pokazuje uredno zdravlje 100% uvijek.

Molim vas za konstruktivne odgovore, savjete...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
offline
Hard Disk Sentinel - istinitost podataka

imaš brdo free software za hard disk ne mogu se uspoređivat s ovim tvojim crekiranim   jer ipak je to pro verzija  ali ako želiš probaj link

jevala vas interpunkcija
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2018 12:24 (pero35).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Hard Disk Sentinel - istinitost podataka

HD Sentinel je prilično točan u davanju informacija o stanju diskova, kao i HD Tune. Postoji mogućnost da je tvoja crackana verzija loša, pa da ti se to zbog toga pojavljuje.

Naravno, uvijek se može dogoditi da ti svi programi kažu kako je disk zdrav, pa da ti se pokvari idući dan, ali uglavnom su ti programi točni. Zato uvijek radi backup važnih datoteka kako ih ne bi izgubio u slučaju kvara diska.

 

Moj savjet ti je da ukloniš piratsku verziju i povremeno koristiš portable verziju; program ti ne mora raditi konstantno u pozadini, ja ga pokrenem svakih mjesec dana tek tako da vidim u kakvom je stanju disk i to je to.

 

Što se crackanih programa tiče, zaobilazi ih. Često su puni virusa i ne rade ono što bi trebali raditi; program ti može izgledati isto kao i original, ali tko zna što je netko u njemu modificirao. Ako ne želiš platiti neki program, potraži besplatnu alternativu kojih ima jako puno; neke čak posao obavljaju i puno bolje nego neki komercijalan program.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2018 18:12 (Marko :D).
15 godina
offline
Hard Disk Sentinel - istinitost podataka

-progam je nevažan, tj samo čita i prikazuje podatke koji se nalaze u disku (firmwareu) npr broj badsektora ili spinup.. SMART status, koji app recimo lijepo prikaže ali je sama za sebe besmislena, tj soft koji prikazuje zdravlje komponente je nepotreban jer to radi sam SMART ako je kvar predvidljiv (često nije).. ili ovako, sve se kvari kad-tad, pa se za sve može reći (kao vidoviti milan) da će se pokvariti, jedino ne znamo kad (precizno). Takav soft crackati (i još to 'priznati') je besmisleno :) ..

-dovoljno je čistog (ne crackanog) softa, dok npr opcija u BIOSu za SMART status služi upravo tome, upozorit će na moguć skori kvar, pogodit će u recimo (karikiram) 1%.. dok će ostalo i dalje biti u domeni 'vjere' :))

-jedini koji stvarno 'koriste' su prekupci ili kupci polovnog.., kad provjeravaju npr broj radnih sati i trenutne temperature, (a disk nije komponenta koju je preporučljivo kupovati .. no to je stvar kupca).

-nešto čime se normalni korisnik ne treba opterećivati :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 1
14 godina
offline
Re: Hard Disk Sentinel - istinitost podataka
Pa koristi samsungov program, nebi vjerovao, besplatan je
 
1 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Hard Disk Sentinel - istinitost podataka
Samsung Magician bespla??? Ili ga moram krekat kao sentinela???
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2018 8:12 (playjob).
15 godina
offline
Re: Hard Disk Sentinel - istinitost podataka
playjob kaže...
Samsung Magician bespla??? Ili ga moram krekat kao sentinela???

 Besplatan je 

 

https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice