Kupovina domene

poruka: 3
|
čitano: 3.443
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Prebacivanje domene- POMOĆ

Radim e-pozivnicu za vjenčanje i kupila sam danas domenu .com na freenomu za 1 godinu (više mi ni ne treba)

Prije toga sam napravila cijelu stranicu na wixu ali nisam znala da mi domena treba biti aktivna minimalno 60 dana prije nego ju prenesem na wix (vjenčanje je u 6.mj pa ne mogu tolko čekati).

Adresu sam već tiskala na papirnate pozivnice tako da ju ne mogu mijenjati i raditi novu preko wixa pa vas molim za neke prijedloge..

 

Gdje mogu kreirati neku web stranicu a da mogu prebaciti/implementirati domenu koju sam kupila danas?

Da li mora proć neki određeni period da bi domena uopće bila aktivna nakon kupnje il ju mogu koristiti odmah nakon kupnje?

 

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Prebacivanje domene- POMOĆ

Pozdrav. Kada podesiš domenu odnosno name servere od hostinga na kojem bi se nalazila stranica obicno treba 24h da dns proradi te da domena kojoj pristupaš preusmjeri na tvoju stranicu. Ovo za wix ne znam jer nikad nisam koristio. Ali recimo 000webhost znam da možeš ubaciti svoj domenu na hosting. I također ima custom build stranica. Također ima i drugih free hostinga koji mogu ovo ali sam ja najviše koristio gore spomenuti.. uglavnom možeš uzeti bilo koji plaćeni i određene free hostinge koji imaju mogućnost postavke vlastite domene i postaviti tu svoju zakupljenu domenu na hosting.

 

Lp

6 godina
protjeran
offline
Kupovina domene

Platis 80kn godisnje hosting, najmanji paket, povezes domenu kao sto je rekao dole do 48 sati traje povezivanje domene i hostinga, stavis wordpress koji je jednostavan za koristenje i besplatan, imas hrpu tema i pluginova free. Bolje platiti 80kn godisnji hosting ili 8-9-10kn mjesecno placat hosting koliko ti treba i biti mirna. Na wordpressu stvarno jako malo moras uciti jer sve sto ti treba pise ti, zelis staviti plugin, klikni plugin i trazi koji ces plugin ili kliknes upload plugin ako ga imas na kompu, isto tako i temu, install i onda ako ces upravljati pluginom, odes normalno opet na plugin, kliknes na zeljeni plugin i upravljas njime, isto tako i sa temom.

 

Ja ti imam ove premium teme, ako ti budu trebale javi:

 

https://themeforest.net/item/publisher-magazine-blog-newspaper-and-review-wordpress-theme/15801051

https://themeforest.net/item/newsgamer-wordpress-news-magazine-theme/14521155

https://themeforest.net/item/explicit-high-performance-reviewmagazine-theme/6782745

 

Ili upisi u google: Wordpress free themes  ili wordpress free wedding themes  , za besplatne pluginove mozes trazit preko wordpressa kada kliknes Plugins ili otici na sluzbenu stranicu https://wordpress.org/plugins/ i tamo traziti koji ces, da se ne zafrkavas sa FTPom, odes na tu stranicu nades plugin koji ti se svida, kopiras ime plugina, onda nazad na wordpress plugins gdje trazis pluginove i u search upises taj plugin, nades ga, kliknes install i imas ga.

 

Domenu nakon kupnje mozes odmah koristiti, medutim kao sto sam rekao gore povezivanje domene i hostinga, treba do 48 sati ( povezivanje ti je da odes na hosting nades nameservere, odes na domenu tj gdje upravljas domenom, kliknes custom nameservers i tu upises nameservere od hostinga i onda trebas cekati do 48 sati da se povezu), nakon toga odes na hosting, ako ne znas staviti wordpress imas na youtubeu tutoriale ili ako hosting ima, a vjerojatno ima brze skripte gdje instaliras wordpress preko njih u 2 klika i onda upravljas wordpressom).

http://www.aocsource.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 13:42 (WalterWolfy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice