Asus ZenFone 2 ZE551ML

poruka: 1
|
čitano: 6.912
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Asus ZenFone 2 ZE551ML".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] medo32: Asus ZenFone 2 ZE551ML
ASUS ZENFONE 2

UVOD
Prilikom predstavljanja prvog zenfone pametnog telefona, govorilo se kako je Asus napravio odličan i vrlo elegantan telefon koji je vrlo poseban. Asus je dodao još neke karakteristike kao što je npr. uključivanje zaslona dvostrukim kucanjem i lijepo dizajnirani stražnji poklopac, a tipke za kontroliranje glasnoće smještene su sada iza, ispod leće fotoaparata i na njih se lako naviknuti. Tako je nastala nova Zenfone 2 serija pametnih telefona.

SADRŽAJ PAKIRANJA
U kutiji se nalazi osnovna oprema za rad sa uređajem: USB kabel, punjač i upute za korištenje.

DIZAJN I KVALITETA IZRADE
Sam uređaj je vrlo lijep i izgleda moćno i sjajno. Gore, iznad zaslona se nalazi Asusov logo, a ispod zaslona metalni rub koji uređaju daje šminkerski izgled. Posebno je lijepa stražnja strana uređaja. Poklopac je plastičan i imitira izgled metala. Cijeli telefon je čvrsto izrađen od vrlo kvalitetne plastike. Ispod poklopca se nalaze utori za micro SD karticu i micro SIM kartice, a bateriju nije moguće ukloniti.

ZASLON
Uređaj ima zaslon veličine 5.5 inča sa rezolucijom full HD 1080 x 1920 piksela. Zaslon je vrlo oštar i pikselizacija se uopće ne vidi. Tekst je vrlo oštar i jasan. Prikaz zaslona se može ručno podešavati. Moguće je izabrati običan prikaz ili prikaz da boje izgledaju življe. Minimalno osvjetljenje zaslona je sasvim dovoljno za čitanje zaslona u tamnoj prostoriji, dok je maksimalno osvjetljenje dovoljno za prikaz na otvorenom. Zaslon je zaštićen sa gorilla glass 3 zaštitnim slojem. Nakon dugog korištenja i nošenja uređaju u džepu, nije se pojavilo nikakvo oštećenje.

KAMERA
U Asus Zenfone 2 je ugrađen fotoaparat od 13 megapiksela sa autofokusom i bljeskalicom. Kvaliteta fotografija je dobra, a Asus je sučelje fotoaparata obogatio raznim mogućnostima. Osim automatskog načina rada, moguće je i ručno podešavati određene opcije kao što su: ISO, ekspozicija, razina oštrine i slično. Uređaj ima i prednju kameru od 5 megapiksela, koja je sasvim dovoljna za snimanje vlastitih portreta.


RAD UREĐAJA
Asus se odlučio za intelov procesor koji na ovom uređaju radi zbilja odlično.
Intelov quad core procesor 1.8 Ghz u kombinaciji sa 2 GB ram-a odlično obavlja većinu zadataka i bez problema pokreće većinu aplikacija. Android sa Asusovom doradom sučelja radi glatko, vrlo brzo i u radu nije primjećeno nikakvo štekanje. Asus je promjenio klasičan izgled android operativnog sustava i nadogradio ga sa svojim ZenUI sučeljem, koje osim brzog rada nudi i puno korisnih stvari. Sučelje je moguće prilagođavati vlastitim potrebama i mogu se mijenjati ikone, teme, efekti listanja i druge stvari. Uređaj odlično vrti i igre i filmove. WI-FI odlično hvata signal, a internetske stranice se brzo učitavaju.

ZVUK
Zvučnik koji je Asus ugradio u ovaj uređaj je vrlo jasan i glasan i ne postoje nikakva izobličenja na maksimalnoj glasnoći. Treba pohvaliti i glasnoću zvuka na slušalicama. Mp3 player je vrlo jednostavan i pregledan. Prikazuje sliku albuma i naziv pjesme, a sadrži i napredne opcije za prilagođavanje zvuka po vlastitoj želji.

PREDNOSTI:
-dizajn i kvaliteta izrade
-zaslon
-brz i stabilan rad
-dorada sučelja ZenUI
-cijena

NEDOSTACI
-nema ništa posebno za izdvojiti

ZAKLJUČAK:
Asus Zenfone 2 je još jedan vrlo kvalitetan uređaj u današnjem vremenu koji će oduševiti svakoga tko ga bude isprobao. Najviše treba pohvaliti njegovu kvalitetu, pouzdanost i vrlo stabilan rad. Ono što ga posebno ističe je njegova cijena, za koju se dobiva odličan uređaj koji pruža odlično korisničko iskustvo.
ukupna ocjena
 
5 0 hvala 6
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice