HTC 8X

poruka: 177
|
čitano: 62.061
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC 8X".
14 godina
offline
HTC 8X

Jučer sam prijavio da nemate na popisu 8X i 8S, brzi ste.. {#}

Winter is coming...
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
offline
HTC 8X

Evo iako nisam nikad pisao recenziju nekog uređaja pokušati ću napisati nešto malo o svom HTC-u..


Kupio sam ga od lika sa njuškala koji je produživao ugovor, za 3300kn.. Dakle, nov, zapakiran iz Vip-a. I još mi je lik dao i dr dre in ear slušalice koje je dobio sa njim.

U kutiji
Igledalo mi je smiješno kad sam vidio da je kutija od mobitela manja od kutije sa slušalicama. U kutiji se na vrhu nalazi mobitel, ispod njega upustva, garancija, "igla" za vađenje micro sim ladice, i ispod toga punjač/adapter, usb kabal i slušalice.
Sa dr dre slušalicama dolazi i nekih 7-8 različitih nastavaka, pa si stavite koji vam najbolje odgovaraju, "štipaljka" koju možete namontirati na kabal slušalica da ih pričvrstite za odjeću, torbica za sluške, nekakva naljepnica, uputstva...


Malo specsa
Masa uređaja je 130g, ekran je 4.3", rezolucije 720x1280 što daje visokih 342ppi. Ekran je zaštićen sa gorilla glass 2. 16GB storage od kojih je korisniku dostupno malo manje od 12 GB. WP zauzima 4 GB??

Stavio sam mjuzu na mobitel, par videa, skinuo karte za Hrvatsku, skinuo nekih 15-ak igara/aplikacija i imam još 9 i pol GB, a i imam na Skydriveu 25GB tako da vjerujem da mi pohrana podataka neće predstavljati problem, ali nekome možda hoće.. 8MP zadnja kamera, 2  MP prednja.. Nisam baš puno slikao, ali zasad se kamere čine dobre..

Dojam
Kad sam ga uzeo u ruke, iznenadio sam se koliko je lagan, i koliko se tanak čini. Tanak prvenstveno zbog rubova koji su gotovo oštri koliko su tanki(malo pretjerujem ali shvaćate me). Kad se upali, klasika, postavljanje lokacije, vremenske zone...
Sam WP je očekivano brz, štekanja dosad nije bilo, a ne vjerujem ni da hoće. Ekran mi je predobar, često stranice ne moram ni uvećavati da bih pročitao nešto. Slike iz HTC aplikacije(vremenska prognoza, burza, vijesti) na lock screenu su predobre. Ima desetak različitih slika za različite vremenske prilike. Na lockscreenu se još nalazi lokacija, temperatura, datum, vrijeme, kalendarske napone ukoliko ih ima(ili događaji sa facebooka ukoliko ste integrirali face račun sa mobom).
Male zamjerke idu na fizičke tipke koje su poprilično plitke, tj. ne osjete se pod rukom na prvi dodir. I još jedna zamjerka na tipke je smještaj lock screen tipke koja se nalazi na vrhu uređaja, mislim da bi puno bolje bilo da je sa strane kao na Lumiama. Iako sam se do sad privikao na ovo(a i treba mi stići maska sa dealextreme-a koja ima izraženo gdje su tipke) u početku mi je smetalo.
Za spajanje sa kompom ne treba nikakav program, mob se pojavi kao mass storage iako nisu sve datoteke dostupne, nego samo neke(Fotografije, Videozapisi, Glazba, Dokumenti)..

Eto to je to otprilike, ako se još nečega značajnog sjetim dodati ću a ako nekog nešto zanima neka slobodno pita.

EDIT: Već sam se sjetio nečega.. Heh.. Dakle mob ima ograđen beats audio (to je pojačalo valjda) koje je moguće koristiti samo preko slušalica, dakle ne preko vanjskog zvučnika, ne znam zašto. Kad se uključi zvuk dobije na bassu i bude dosta glasniji. 15/30 je sasvim dovoljno a na 20/30 se skoro više ne može slušati. Da ne pričam za dalje.. Heh..
I da. Aplikacije rađene za WP7 nisu fullscreen nego imaju dvije crne trake na vrhu i dnu uređaja, što me živcira pomalo i bojim se  da ne bi došlo do burn-ina na ekranu.. A poprilično su tanke te trake tako da bi se slobodno mogla strechati igrica i ne bi se ni primjetilo. Iako sumnjam, ali svejedno nadam se da će omogučiti to u nekom od updateova. I kad sam već kod update skinuo sam dns, trajalo je neki 15-ak minuta. Pojavila se opcija da se ne gasi Wi-fi kad se zaključa ekran ali nisam ju uključio, po meni je ovako ok. Ionako se sam pali kad se otključa ekran.

Slikano sa mobom Slikano sa mobom
I ovo I ovo
Winter is coming...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 13:58 (kratos091).
Moj PC  
22 1 hvala 19
12 godina
offline
HTC 8X

nisam neki ljubitelj htc-a al ovaj mi se sviđa :) i naravno dobra recenzija {#}

♣ ♥ ♦ ♠
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: HTC 8X
njuskalo1983 kaže...

nisam neki ljubitelj htc-a al ovaj mi se sviđa :) i naravno dobra recenzija {#}

Nisam ni ja bio, do sad.. {#}

Winter is coming...
12 godina
offline
HTC 8X

Evo, kupio sam i ja ovaj uređaj pa bih napisao nekoliko stvari i usporedio ga sa SGS3 koji sam imao do nedavno.

 

Kao prvo-izrada. Mobitel je prekrasno dizajniran, jako lijepo izgleda i dobro leži u ruci, dosta čvrsto djeluje, a to najviše iz razloga jer se baterija ne može mijenjati.

Imam crnu boju, što nisam planirao, ali lijep je i crni, sad mi nije žao što sam ga uzeo.

Ono što me najviše smeta je tipka za otključavanje koja se nalazi na vrhu mobitela, s desne strane. Jako je plitka i loše pozicioniranje te ju je stoga dosta teško pritisnuti, a nerijetko stisnem i tipku za vol up/down. 

Pohvale za fizičku tipku za kameru, to me najviše smeta na Samsung mobitelima (nedostatak istih). 

 

Zvučnik je prilično glasan i mogu reći da sam se iznenadio po tom pitanju. Nažalost, nemam beats by dre slušalice tako da ne mogu ništa reći po tom pitanju.

 

Ono što me možda najviše zanimalo je-kamera. U odnosu na SGS3 je ipak dosta lošija, no mogu reći da zadovoljava moje potrebe. 

Nisam stigao još detaljni to provjeriti, samo sam par puta danas slikao, zaključak SGS3 kamera>HTC 8x kamera.

 

Nakon toga, neugodno iznenađenje-baterija. Stvarno sam očekivao više od 1800 mAh, s obzirom da se radi o WP8 koji bi trebao biti battery friendly OS. 

Nakon što sam ga preko noći napunio, u 06:30 je skinut s punjača i već oko 18h je bio prazan, s tim da sam ga intenzivno koristio u vremenu negdje od oko 08-10h. 

Najviše me to razočaralo jer je S3 imao puno bolju bateriju (S3 star pola godine!), posebno jer to nisam očekivao od mobitela s android OS-om.

Možda to sredi neki od updatea, nadam se tome iskreno.

 

Što se WP8 platforme tiče, ima tu još nekih stvari za popraviti, ali moram reći da se vidi korak u naprijed. 

Market ili po novom Store je poprilično izrastao od kako sam ja bio zadnji put na toj platformi (cca 9 mjeseci) i imam sve aplikacije koje mi trebaju. Također, moram priznati da me broj hrvatskih aplikacija jako ugodno iznenadio.

Koliko vidim, ponuda igrica je poprilično jadnjikava, ali s obzirom da ne igram igre ili ih igram jako rijetko-ne smeta mi. Probao sam samo danas NFS hot pursuit i odlično radi. Čak pohvale za multitasking koji je očito dosta uznapredovao i recimo da radi identičnom onom na iOS-u, ali kod aplikacija gdje su se developeri potrudili po tom pitanju. Znam da će hateri reći da nije dobro što je multitasking kao na iOS, ali meni osobno je iOS multitasking puno bolji i puno bolje osmišljen (mada ne punokrvni) od onog androidovog.

 

Što se tiče aplikacija ala Viber i Whatsapp-rade dobro. Kod kupnje, bitna stavka mi je bila da navedene aplikacije dobro rade svoj posao. 

Whatsapp nisam osobno probao, ali što se Vibera tiče-radi. Doduše, ne savršeno jer je još u beti, ali najbitnije-poruke su instante. Treba pričekati 10-15 sekundi da se prikažu nove poruke nakon ulaska u aplikacija, ali osim toga dobro radi. 

Recimo da treba pričekati još update-dva da se to sredi. 

 

Facebook aplikacija je meni osobno odlična, iako vidim ima puno ogorčenih komentara na Storeu. Ne znam zašto, vjerujem da je to zato što nisam nekakav "power user" za Facebook, nego mi je bitno da radi brzo i fluidno, da ono što trebam pogledat i eventualno objavit mogu napraviti brzo i jednostavno. Za mene 5+ za FB aplikaciju.

 

Mail klijent je savršen. Jednostavan, pregledan, prekrasnog sučelja (posebno bijela boja). Sinkronizacija se standradno odlična i sve skupa radi savršeno, meni najbolji mail klijent.

 

Nešto što mi se možda najviše sviđa na WP platformi je tipkovnica. Jednostavna i pregledna, na njoj tipkam uvjerljivo najbrže i mislim da bih se sad teško priviknuo na neku drugu. Apsolutna preporuka. 

 

Internet Explorer
-moram priznati, browser na SGS3 je bio dosta bolji, no daleko od toga da je IE na WP loš. Moguće da sam taj dojam imao i zbog velikog ekrana, ali SGS3 je najvjernije od svih mobitela (IMHO) prenio surfanje s računala na mobitele i to još s jako ugodnim iskustvom. 

-na 3G prometu, prilično je brz. Čini mi se brži nego S3 i po tom pitanju sam ugodno iznenađen.

-tabovi i ostale postavke rade brzo i jednostavno, tu se nema ništa drugo za reći.

 

Ono što je dosta dobra novost na WP8 je unaprijeđeni lock screen. Nekima će se posebno svidjeti to što se na lock screenu periodički mogu mijenjati slike sa facebooka, a isto tako i statusi te događaji. Ja osobno ne koristim tu varijantu, nego koristim vrlo lijepi HTC-ov lock screen koji postavlja pozadine u skladu s vremenom vani i pozadine se malo malo mijenjaju, s tim da je prikazana i temperatura na lock screenu. Uz to postavio sam da mi prikazuje i događaje iz kalendara te dnevne napomene.

Također, na lock screenu sad se ne prikazuju samo nove poruke i mailovi, nego je moguće prikazati i "quick status" Facebooka i slično. Ja npr sam skinuo aplikaciju za battery status koja mi pokazuje stanje baterije (u %). 

 

Ekran sam gotovo i zaboravio. S-LCD2 sa 342 ppi-a izgleda jako lijepo i jako sam zadovoljan, no moram priznati da je crna dosta blijeda i da u usporedbi s SAMOLED ekranima (danas sam uspoređivao s Omniom 7) sve boje izgledaju dosta blijedo, ali je zato kod recimo surfanja dosta primjetna puno puno bolja i lijepša bijela boja na S-LCD-u. 

 

Ono što je mene iznenadilo kad je ovaj mobitel izašao, bilo je to da nema utor za sd karticu, a slabiji model ima. Meni osobno to ne predstavlja problem jer na mobitelu imam glazbu (1gb) i ostalo su slike i ostalo. 

 

Bez obzira na neke očite mane i eventualna ograničenja WP8 OS-a, ja sam prezadovoljan. U potpunosti mi odogovara mobitel, imam apsolutno sve što mi treba i to radi nevjerojatno brzo i fluidno. Nisam doživio bilo kakav trzaj od kako sam ga kupio, a sumnjam da će se to promijeniti jer sam prije koristio Omnia-u 7 i nakon 6 mjeseci korištenja bila je ista kao i prvi dan.

 

Jedna bitna stvar je da je mass storage došao s WP8 mobitela i to pozdravljam. Slike, glazbu i ostalo je moguće "drag and drop" metodom prebacivati na mobitel i od sada vam uopće ne treba Zune, eventalno Windows phone program za sinkronizaciju, kojeg još nažalost nisam probao.

 

Da sumiram, mane ovog mobitela:

-loša baterija

-nema utor sd kartice

-neke nemogućnosti WP8 OS-a

-baterija nije izmjenjiva

 

Ako možete prijeći preko nekih od ovih nedostataka i sviđa vam se nova platforma, odnosno želite nešto novo-nemate što čekati.

 

Jako dobra domaća aplikacija Jako dobra domaća aplikacija
Why so serious?
Moj PC  
15 0 hvala 16
14 godina
neaktivan
offline
Re: HTC 8X

Moram te upozorit na fizičku tipku za kameru. To nedostaje i na Samsung i HTC Androidima. WP7/8 zahtjeva hw tipku, tako da SVI WP7/8 uređaji imaju tu tipku neovisno o proizvođaču. Kod Androida jedino SE/SONY ima hw camera tipku. Jedino, kod HTC-a je možda malo prenezgodna. Nekoliko puta pokušavam uhvatit sliku i fejlam. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
offline
HTC 8X

Jel i vama isto kad ste na punom siteu bug-a prilikom ulaska u bilo koji stranicu/forum nudi da potrazite neki dodatak za browser (valjda za flash), stisnem li da kaze da nema appa koji se trazi, a ako stisnem ne samo preskoci, no ne pamti valjda odgovor pa me na svakoj stranici doecka isto pitanje !

Trust Me, I'm an Engineer :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: HTC 8X
Mitsuoka kaže...
skank666 kaže...

i mene je to izluđivalo dok nisam skužio... ako odem na m.bug onda je ok i čak na neke druge stranice i forume u desktop verziji, toga nije bilo... čudno je što mi na omiji tog nije bilo.

e, i sinoć dobio beats audio update, nema changeloga pa ne znam što je novog/popravljenog.

e, al recimo, ja se ne želim na smartphoneu patit, ako sam mogao još sa SE P900i, Nokiom 5800XM ili nekim drugim uređajem ić na punu stranicu.

 

da, i ja isto na 8S, nek se updatea pa šta je da je. ja bih volio da EQ dobijemo.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan
offline
HTC 8X

Mobitel je solidan, možda malo prevelik za korištenje sa jednom rukom. Najviše me impresionirala fluidnost kretanja kroz sučelje Windowse 8 operativnog sustava, jedina od rijetkih zamjerka je ta što nekako mi se čini da ima premalo mogućnosti za modificiranja postavki za napredne korisnike. Sve sistemske opcije su nekako okljaštrene ali vjerujem da će to ispraviti u novijim verzijama. Dosta aplikacija u MS trgovini nije prilagođena novom OS pa sam izgled aplikacija je nezgrapan. 

Koliko god sam tražio nisam našao app koji mjeri data promet, izgleda da ta opcija dolazi samo ako vam service provider da na korištenje Data Sense app što mislim da je jako loše :/!

Isto tako nisu podržane sve  WPA2 Enterprise wireless enkripcijske metode , pogotovo EAP-TTLS PAP, što je vrlo čudno za Microsoft mobitel i nadam se da će to ispraviti. 

Sve u svemu dobar mobitel ali ima još dosta mjesta za poboljšanje. 

lp,

Dovla

 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] Dovla444: HTC 8X
Mobitel je solidan, možda malo prevelik za korištenje sa jednom rukom. Najviše me impresionirala fluidnost kretanja kroz sučelje Windowse 8 operativnog sustava, jedina od rijetkih zamjerka je ta što nekako mi se čini da ima premalo mogućnosti za modificiranja postavki za napredne korisnike. Sve sistemske opcije su nekako okljaštrene ali vjerujem da će to ispraviti u novijim verzijama. Dosta aplikacija u MS trgovini nije prilagođena novom OS pa sam izgled aplikacija je nezgrapan.
Koliko god sam tražio nisam našao app koji mjeri data promet, izgleda da ta opcija dolazi samo ako vam service provider da na korištenje Data Sense app što mislim da je jako loše :/!
Isto tako nisu podržane sve WPA2 Enterprise wireless enkripcijske metode, pogotovo EAP-TTLS PAP, što je vrlo čudno za Microsoft mobitel i nadam se da će to ispraviti.
Sve u svemu dobar mobitel ali ima još dosta mjesta za poboljšanje.
lp,
Dovla
ukupna ocjena
 
1 0 hvala 0
14 godina
offline
HTC 8X

Večer!
Naručio sam ovu masku za svoj HTC. Naručio sam je 6.12., dobio sam 11.12. mail da je poslana a stigla je ovaj tjedan u ponedjeljak. Dakle od dana kad je poslana do dostave je prošlo 27 dana. Dosta dugo, ali manje-više očekivano, zbog dosta neradnih dana. Došla je u zračnoj kuverti, označeno kao "Gift".
Maska jako dobro leži uz mobitel, nije ju baš lako skinuti. Po meni lijepo izgleda crna, bila je još prozirna kad sam naručivao ali mislim da se ne bi baš složila sa crnom bojom mobitela. Na "sjajnom" dijelu maske ponekad zna ostati otisak, ali ništa strašno. Drugi "dio" maske je sličan kao kučište samog mobitela. Neka mekana plastika-guma.
Malo je teško stisnuti tipku za otključavanje, malo je pretvrdo, ali mislim da ću naviknuti, ostale su tipke ok. Otvori se nalaze na svim mjestima gdje bi trebali biti (utor za slušalice, usb, mikrofon, mikrofon na vrhu, kamera, rešetka zvučnika. Maska(mobitel) dobro leži u ruci, ne klizi.
Sum-up. Za 2.40$ moja preporuka, naravno ako vam se da pričekati, inače na njuškalu preprodavači traže 50+kn.
I da, nisam imao sa čim uslikati pa sam sa web-camom. 

Winter is coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 22:32 (kratos091).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
offline
HTC 8X

zanima me dobivaju li se Beatsove slusalice standardno kod kupovine ili je to bila posebna akcija? 

Respect the Raise...!
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: HTC 8X

Akcija je bila u VIP-u, do 30.11. Iako sam ja kupio malo kasnije pa dobio, valjda su imali još zaliha.

Winter is coming...
14 godina
neaktivan
offline
Re: HTC 8X

Al ti nisi preko njuskala uzeo?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
offline
Re: HTC 8X

Lik od kojeg sam kupio je produživao ugovor u Vipu.

Winter is coming...
15 godina
odjavljen
offline
Re: HTC 8X

lolić, istu i sam i ja uzeo... malo je tvrdo za upalit ekran ali nije bed kad se navikneš

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
offline
Re: HTC 8X

I ja sam već naviknuo.. ;)

Winter is coming...
14 godina
neaktivan
offline
Re: HTC 8X
kratos091 kaže...

Lik od kojeg sam kupio je produživao ugovor u Vipu.

Možda je on produžio pretplatu prije 12. mjeseca ;)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
offline
Re: HTC 8X

Nije, ima datum na računu. Isti dan mi ga je prodao, neotvoren. ;)

Winter is coming...
13 godina
offline
HTC 8X

zanima me jos, ova rezolucija ekrana 8X na tmobile stranici je pogresna (pise 960 x 540 pix) ili postoji neka druga verzija 8X-a, kao sto je slucaj sa HTC One S sa drugim procesorima?

Respect the Raise...!
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: HTC 8X

Koliko ja znam ne postoje druge verzije. Kod mene je 720*1280.

Winter is coming...
16 godina
offline
Re: HTC 8X

Eto i mene u Htc 8x tabor, ima da li podrzava ovo ćudo Lte/4g standard. 

http://www.downloadmoreram.com/
14 godina
neaktivan
offline
Re: HTC 8X

Kod nas ne koliko sam upoznat.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
offline
HTC 8X

Mislim da ima samo u S.A.D.-u na Verizonu.
Meni je i ovih trenutno izmjerenih 8mbps dovoljno.  

Winter is coming...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: HTC 8X

Ma pitam cesto radi reda, nego koristite li kakve folije za ekran?

 

http://www.downloadmoreram.com/
14 godina
offline
Re: HTC 8X

Naručio od kolege sa faksa, sutra ću dobiti pa javim kakve su.

Winter is coming...
14 godina
offline
HTC 8X

Evo da bumpam, dobio danas protectore, postavio po uputama sa YT, ok su.. Možda bi bilo bolje da prekriju cijelu prednju površinu, ostane okolo 1-2 mm do kučišta..
3 komada, sa krpicom i plastikom za istjerivati mjehuriće... Heh.. Nemam sa čime uslikati kako izgleda na mobu ali moja preporuka ako želite zaštiti ljubimca.. {#}
Kupio sam od forumaša sudy_freak ako je tko zainteresiran.

Winter is coming...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
HTC 8X

Ja sam prije 11 dana naručio ovo čudo (maska + folija): http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251192529066 . Stiglo je danas i jako sam zadovoljan. Foliju nisam stavljao, maska je napravljena da savršeno paše uz mob. Preporuka.

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
HTC 8X

Pozdrav

ima li tko problema sa backupom u cloud?

Meni javlja error code : 0x81091093.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
HTC 8X

Ne, ali me zaje.ava market

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice