LG G Flex 2

poruka: 3
|
čitano: 12.247
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG G Flex 2".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] medo32: LG G Flex 2

Neki pametni telefoni su dizajnom drukčiji od ostalih i specifični zbog svog oblika. Upravo za takve korisnike koji vole biti drukčiji, LG je na tržište izbacio model G Flex 2, koji se ističe svojim posebnim, zakrivljenim, prekrasnim dizajnom i odličnim karakteristikama kao što su: veliki zaslon, vrhunska kamera, brz rad i slično.

SADRŽAJ PAKIRANJA

G Flex 2 dolazi u lijepo dizajniranoj crvenoj kutiji, a u paketu se osim uređaja dobije standardna oprema: punjač, USB kabel, slušalice i upute za korištenje.

DIZAJN I KVALITETA IZRADE

LG G Flex 2 izgleda sjajno. Čim se uređaj uzme u ruke, osjećaj je fantastičan. Sama kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini. Sve je kvalitetno i čvrsto i poklopac bez ikakvih poteškoća uvijek sjedne na svoje mjesto. Tipke za upravljanje uređajem se nalaze na leđima, kao i kod većine novijih uređaja od LG-ja.
Gornja i donja tipka služe za pojaćavanje i stišavanje zvuka uređaja, a tipka između njih za uključivanje i isključivanja uređaja ili samog zaslona. S prednje strane je uređaj jako lijep. Uz zaslon koji ima efekt sjaja, na gornjoj i donjoj strani se nalazi rub koji sjaji poput lasera, što mu daje odličan, šminkerski izgled. Cijela prednja strana uređaja na jakoj svjetlosti izgleda predivno, poput zrcala.

ZASLON
Zaslon koji je ugrađen u ovaj uređaj je veličine 5.5 inča i ima full HD razlučivost od 1080 x 1920 piksela, što mu daje gustoću od nekih 400 piksela po inču. Oštrina i jasnoća prikaza su odlične i piksele uopće nije moguće vidjeti golim okom. Zaslon ima i senzor automatskog osvjetljenja, a posebno dobro izgleda kada se osvjetljenje postavi do samog kraja. Boje na zaslonu su lijepe i prirodne, a u postavkama je moguće podesiti i način prikaza i odabrati standardni ili prirodni način, čjim se odabirom dobiju nešto življe boje. Boje je moguće podešavati i ručno u postavkama pristupačnosti. Preciznost zaslona i njegov touch su izvrsni. Zaslon je zaštićen Gorilla Glass 3 zaštitom protiv grebanja koja svoj zadatak obavlja odlično jer ju je LG dodatno poboljšao. Otisci prstiju na zaslonu ostaju vidljivi, ali se lako uklanjaju. Nakon toga zaslon blista i izgleda kao ogledalo, a posebno na jakoj svjetlosti.

KAMERA
Za sve ljubitelje visoko kvalitetnih fotografija, LG G Flex 2 ima izvrstan fotoaparat sa laserskim autofokusom i bljeskalicom koji snima izvrsne fotografije u svim uvjetima. Fotografije su vrlo oštre i pune detalja, a boje pravilno prikazane. Bljeskalica također svoj zadatak obavlja odlično, a posebno prilikom slikanja predmeta u blizini. Kamera snima i odlične video zapise, a prednja kamera uređaja je sasvim solidna.

RAD UREĐAJA
LG G Flex 2 ima ugrađen procesor od 8 jezgri koji sa 2 GB ram-a brzo obavlja većinu zadataka i bez problema pokreće većinu aplikacija. Android 5.0 sa LG-jevom doradom sučelja izgleda dosta lijepo. LG je stavio u uređaj lijepe pozadine i ikone, a naredbe u postavkama telefona su sve pregledne i dosta dobro složene. Uređaj je vrlo jednostavan za korištenje. Prilikom listanja izbornika i početnog zaslona, uređaj je vrlo brz i u radu nije primjećeno nikakvo štekanje, a vrlo brzo se i otključava zaslon. Već su za ovaj uređaj izašla i dodatna ažuriranja, a nakon njihove instalacije sučelje postaje još brže i
sam rad je dodatno poboljšan. Jedini mali prigovor ide brzini listanja fotografija u galeriji slika koja je mogla biti još brža, ali je sasvim zadovoljavajuća.
Uređaj jako dobro vrti filmove koji se mogu sa titlovima gledati preko cijelog zaslona. Internetske stranice se učitavaju vrlo brzo, kao i video zapisi na you-tube-u.

POSEBNOSTI
Osim posebnog, prekrasnog dizajna, ono što ovaj uređaj čini odličnim je visoka izdržljivost i maksimalna otpornost na oštećenja, pa se uređaj bez problema može staviti u džep. Treba pohvaliti i odličan zvučnik koji je LG ugradio u ovaj uređaj. On je vrlo jasan i glasan i zahvaljujući njemu je reprodukcija glazbe odlična. Glazbeni player ima puno opcija za podešavanje, a što se tiče samog izgleda on je jednostavan i pregledan. Ispod slike albuma izvođača nalazi se naziv pjesme, izvođača i albuma i gumbi za upravljanje playerom. Kvaliteta zvuka ovisi o slušalicama.
Uređaj ima i KNOCK ON opciju za uključivanje zaslona dvostrukim tapkanjem i KNOCK CODE koji je jedna od najboljih zaštita na današnjim pametnim telefonima jer čuva privatnost. Kvaliteta zvuka u slušalici tijekom razgovora je odlične jasnoće i glasnoće.

BATERIJA
Uz neko normalno korištenje uređaja, baterija na ovom uređaju izdrži otprilike 2 dana. Uređaj ima i brzo punjenje koje se isključuje nakon nekih 50% napunjenosti. Da bi se cijela baterija napunila do kraja, potrebna su otprilike 2 sata. Postoji i opcija uštede energije koja će također malo produžiti njezino trajanje.

ZAKLJUČAK:
LG G Flex 2 je odličan uređaj koji sa svojim dizajnom jako privlači pažnju. LG je s njime pokazao ogroman pomak u dizajnu, a s njime su ujedno i ispravljeni neki sitni nedostaci koje su imali prethodni modeli ovog proizvođača.
Svatko tko bude imao priliku isprobati ovaj prekrasan uređaj sa odličnim karakteristikama, odmah će ga poželjeti i pomisliti “Proizvođač je odradio odličan posao.”

PREDNOSTI:
-kvaliteta izrade
-dizajn
-kamera
-brzina
-zvučnik

NEDOSTACI:
-nema ništa posebno za izdvojiti.

ukupna ocjena
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 18:03 (medo32).
 
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
offline
LG G Flex 2 - fotografije nastale fotoaparatom

Pomoću fotoaparata koji je ugrađen u LG G Flex 2, postižu se fenomenalni rezultati. Fotografije su vrlo oštre, detalji vrhunski, a boje realno prikazane.

Evo primjeri slika:

bljeskalica bljeskalica
bljeskalica bljeskalica
bljeskalica-noc bljeskalica-noc
bljeskalica bljeskalica
medo
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 21:58 (medo32).
 
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
LG G Flex 2 - brži rad uređaja

Za sve one koji zele dodatno ubrzati rad softvera na svom lijepom LG G Flex 2 pametnom telefonu, evo par trikova:

-sa pocetnog zaslona potrebno je ukloniti Smart Notice widget koji usporava rad i odvući ga u kos za smece koji se pojavi na vrhu zaslona, prilikom drzanja neke oznacene ikone ili widgeta. Umjesto njega na zaslon postaviti obicni widget koji se zove prognoza. Sustav ce automatski raditi brze jer widget prognoza nije toliko zahtjevan toliko kao smart notice i ne usporava sustav.

-Efekt zakljucavanja zaslona koji je standardno postavljen na opciju "Krugovi na vodi" je potrebno promjeniti pritiskom na meni→Postavke→Zaslon→Zakljucani zaslon. Otvoriti ce se postavke zakljucanog zaslona, gdje je potrebno ici na naredbu "Efekt zakljucanog zaslona". Nakon toga je medju opcijama potrebno odabrati opciju "Cestica svjetla".

 

I TO JE TO! Nakon toga sustav provjereno radi munjevito brzo i nema zapinjanja.

medo
 
3 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice