LG G3 32GB

poruka: 2
|
čitano: 10.699
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG G3 32GB".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] medo32: LG G3 32GB
LG G3

Velik broj korisnika voli inovativne mobilne telefone kojima je glavni cilj da budu drukčiji od ostalih. Jedan od njih je LG G3 koji ima sve odlične karakteristike pametnog telefona kao što su: kvalitetan zaslon, odlična kamera, brz procesor i slično. Osim što je inovativan, posebno ga ističe cijena jer je nešto jeftiniji od ostalih sa sličnim karakteristikama.

SADRŽAJ PAKIRANJA

Uređaj dolazi u sjajnoj, lijepo dizajniranoj kutiji na kojoj se sa strane nalazi LG-jev logo sa njegovom porukom. U pakiranju se osim uređaja nalazi punjač, USB kabel, slušalice i uputstva za rad sa uređajem. U pakiranju jedino nedostaje microSD kartica za proširenje memorije, no to ne bi trebalo predstavljati problem jer sam uređaj dolazi sa velikom količinom ugrađene memorije i u njega stane sasvim dovoljno podataka.

DIZAJN I KVALITETA IZRADE

Sam uređaj po pitanju dizajna izgleda sjajno i vrlo je poseban. Dostupan je u više boja. Skoro cijela površina zaslona je crne boje, a ispod se nalazi rub u boji koji mu daje šminkerski izgled. Kučište uređaja je vrlo otporno i čvrsto i rađeno je od vrlo kvalitetne plastike. Poklopac vrlo čvrsto sjeda na svoje mjesto i na njemu se nalazi jedna jako lijepa tekstura i LG-jev logo. Tipke za upravljanje uređajem se nalaze iza, ispod leće fotoaparata i na njih se brzo navikne.
Tipka u sredini služi za uključivanje uređaja i zaslona, a donja i gornja tipka za pojačavanje i stišavanje zvuka. Ispod poklopca se nalazi baterija, a gore iznad nje su utori za micro SIM i micro SD karticu.
Micro SD karticu je moguće izvaditi bez vađenja baterije.

ZASLON

Uređaj ima ogroman zaslon vrlo visoke razlučivosti 1440 x 2560 piksela koji zadovoljava sve korisnike, pa čak i one najzahtjevnije. Uz to, ima ogromnu gustoću piksela od nekih 538 piksela po inču.
Niti jedan piksel nije moguće vidjeti golim okom. Uz odličnu oštrinu, zaslon ima i lijepe, prirodne boje ugodne oku i odlične kutove gledanja jer se radi o IPS LCD tehnologiji. Za one koji su navikli na Super AMOLED zaslone čije su boje i kontrast vrlo živi, takav sličan prikaz je moguće podesiti u postavkama. Potrebno je otići u Postavke>Pristupačnost>Podešavanje boja. Opciju podešavanja boja je potrebno uključiti i tada se na zaslonu pojavi umanjeni prozor zaslona na kojemu je krug postavljen na određeno mjesto. Da bi se poboljšala živost boja, potrebno je krug samo malo prstom pomaknuti lijevo i tada se dobije življi prikaz boja. Zaslon ima i dvije odlične karakteristike koje je LG smislio a to su KNOCK CODE koji služi za zaključavnje zaslona i KNOCK ON koji služi za uključivanje zaslona dvostrukim tapkanjem. Za zaštitu zaslona se brine Gorilla Glass 3 koji odlično odrađuje svoj posao. Nakon nekoliko dana korištenja uređaja i njegovog nošenja u džepu, uređaj nije dobio nikakvu ogrebotinu, ni oštećenje. Otisci prstiju nakon korištenja budu vidljivi, ali se ukljanjaju vrlo lako.
Iznad zaslona u lijevom kutu se nalazi led lampica obavijesti koja mijenja boju.
Što se tiče dodira zaslona, sam touch je odličan i brzo reagira na dodir.

KAMERA

Uređaj ima fotoaparat od 13 megapiksela koji radi vrhunske fotografije po danu. Fotografije su oštre, pune detalja, a boje na fotografijama su lijepe i žive. Autofokus je vrlo precizan i brz kao i brzina okidanja. Jaka bljeskalica po noći odlično obavlja svoj posao, a posebno kod slikanja određenih predmeta. Treba pohvaliti i odlično snimanje video zapisa, kod kojeg je tijekom snimanja moguće i uvećavati sliku. Uređaj ima i vrlo solidnu prednju kameru.

ZVUK
Još jedna stvar na koju je LG na ovom uređaju obratio pažnju je i zvučnik, koji je prilikom reprodukcije pjesama vrlo glasan i jasan, pa će odlično poslužiti svima koji vole slušati glazbu. Glazbeni player je vrlo jednostavan i pregledan. Osim naziva pjesme, izvođača i albuma, prikazuje i veliku sliku albuma.
Slušalice koje se dobiju u paketu su solidne i rade dobro. Kvaliteta zvuka na slušalicama ovisi o kvaliteti samih slušalica.



BRZINA RADA
Uređaj ima ugrađen procesor quad core 2.5 Ghz koji je vrlo brz i odlično obavlja većinu zadataka. Osim brzine okidanja fotografija, on vrlo brzo vrti filmove koji se mogu gledati preko cijelog zaslona i povećavati, a brzo učitava i intrnetske stranice prilikom surfanja, kao i you tube. Softver na ovom uređaju je android 4.4 kitkat, iako je dobio nadogradnju na 5.0 lollipop. Softver je općenito dosta brz i ne šteka. Brzo izvršava listanje kroz izbornik i početne zaslone. Ono što je na ovom uređaju jako poboljšano je i brzina listanja fotografija i rad s njima. Pritužbe mnogih korisnika starih uređaja ovog proizvođača su očito došle do odgovornih jer je sada brzina listanja fotografija puno brža i zadovoljavajuća.

SUČELJE
LG-jeva dorada sučelja androida mnogima je prije bila dosadna i govorilo se kako cijelo sučelje, uključujući ikone i pozadine ostavlja jeftin dojam. LG je i na tome dodatno poradio, te je na svoje nove uređaje kao npr. Bello, G3 i druge stavio sučelje koje sada zbilja izgleda odlično. Widgeti i ikone sada izgledaju sjajno kao i nove pozadine. Kretanje kroz postavke telefona se izvršava prelaskom s jedne kartice na drugu i to vrlo brzo. Sve postavke su pametno i odlično složene na svoje mjesto, tako da je i tu LG napravio još jednu odličnu stvar.

ZAKLJUČAK
LG je proizvođač koji je u zadnje vrijeme jako poboljšao kvalitetu svojih proizvoda. Osim kvalitete, napravio je i velike pomake kada je u pitanju dizajn i ide u vrlo dobrom smjeru. Ovaj uređaj je zbilja odličan i ima sve što bi najzahtjevniji korisnik mogao poželjeti. Ono što ga posebno ističe među drugima koji imaju slične karakteristike je njegova nešto niža cijena. Svatko tko bude kupio ovaj uređaj će uživati u njemu, zbog posebnog dizajna i velikog zaslona sa uskim rubovima kučišta.
U prodaji se posebno za njega može naći lijepa preklopna futrola sa prozorčićem u obliku kruga quick circle koja ovaj uređaj čini još poželjnijim i boljim.

PREDNOSTI:
-moderan i vrlo lijep dizajn
-kvaliteta izrade
-odličan zaslon
-odličan fotoaparat i video snimanje
-brzina
-odličan izgled novog LG-jevog sučelja

NEDOSTACI:
-baterija bi mogla biti malo bolja
ukupna ocjena
 
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
LG G3 - fotografije

Kamera od 13 megapiksela koja je ugrađena u LG G3 snima zbilja vrhunske fotografije. Fotografije su vrlo oštre, boje na njima žive, a blic i autofokus svoj zadatak jako dobro obavljaju.

 

blic - noc blic - noc
blic - noc blic - noc
makro makro
blic blic
blic blic
blic blic
medo
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice