Samsung C5212

poruka: 3
|
čitano: 10.303
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung C5212".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] F1-IVO: Samsung C5212

Što reći o Samsungu C5212?
Glavna prednost ovog mobitela je mogučnost korištenja dvije sim kartice istovremeno. To mi je bio skoro pa jedini uvjet prilikom kupnje (naravno i da baterija traje duže od 2 dana bez potrebe za nadopunjavanjem).
Mobitel ima ekran rezolucije 176x200 (kao i SE K750 koji je u svoje vrijeme bio jako popularan a i danas ga podosta ljudi koristi).
Prilikom prve upotrebe uređaja potrebno je odrediti primarnu sim karticu (u mom slučaju Tele2) i sekundarnu (T-mobile). Pozivi se vrše na način da odaberete broj kojeg želite pozvati i pritiskom na tipku s desne bočne strane odredite s koje sim kartice želite uputiti poziv (broj 1 je primarna a broj 2 sekundarna sim kartica).
Kvaliteta poziva je sasvim zadovoljavajuća s malom napomenom da kada zovete sa sekundarnog broja u nekim trenutcima možete primjetiti da se glas vašeg sugovornika zamutio što ne mora značiti da je do samog uređaja već i do vaše mreže ili mreže sugovornika.
Postoji zgodna mogućnost stavljanja nekih briojeva na crnu listu te se tako rješiti daveža ili neugodnih poziva.
Kameru neću posebno spominjati jer njezina kvaliteta nije zadovoljavajuća. Po danu slike još i dobro ispadnu s obzirom na činjenicu da mobitel nije opremljen autofokusom a noćna slikanja ne bih preporučio jer mobitel nema ugrađenu nikakvu bljeskalicu (čak niti običnu LED bljeskalicu).
Baterija je prilično izdržljiva te traje 4-5 dana uz normalno korištenje (u trenutku pisanja ove mini recenzije traje mi već 5-ti dan i još ne daje znakove upozorenja da je baterija pri kraju).
Oprema s kojoj dolazi mobitel je siromašna te će te tako dobiti samo punjač i slušalice. Na usb kabel zaboravite.
Cijena uređaja je prihvatljiva (imajte na umu da ovo nije mobitel najnovije generacije i dotični je na tržištu već neko vrijeme) te iznosi 795 kn u Tele2 paketu ali zanimljivo je da ako taj isti uređaj naručite preko njihovog web shopa onda ga možete dobiti za 495 kn!
Ako vam treba mobitel samo za pozive i poruke a lijeni ste ili vas je sramota naokolo šetati sa dva mobitela iz kamenog doba (kao autor ovih redaka) onda svakako imate moju preporuku za dotični. Neće vas očarati izgledom ili naprednim funkcijama ali ako koristite dvije sim kartice onda je pun pogodak.

ukupna ocjena
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 1:50 (F1-IVO).
 
1 0 hvala 5
16 godina
offline
Samsung C5212

Znači, u mobitel ide SIM bilo koje mreže? Trebam naći mobitel koji podržava dvije SIM kartice, s tim da je primarna od VIPa, pa pitam za svaki slučaj, da nebi dao krivu preporuku.

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Samsung C5212

Što mislite, je li moguće koristiti ovaj mobitel kao modem za spajanje na internet? Spojit mob preko usba na laptop i koristiti net na vip mrezi?

h=f^3
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice