Samsung Galaxy S3 Neo

poruka: 21
|
čitano: 45.088
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung Galaxy S3 Neo".
15 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo i Grand Neo

Samsung Galaxy S3 Neo i Galaxy Grand Neo su best buy uređaji na tržištu mobilnih telefona. Za pristojnu cijenu nude odlične karakteristike.

Nakon što sam oba uređaja imao, evo nekoliko dojmova.

 

DIZAJN I SADRŽAJ PAKIRANJA

Oba uređaja imaju onaj već viđen Samsungov okrugli oblik i ispod zaslona dvije dodirne tipke i tipku u sredini. Dostupni su u dvije boje.

Odmah na početku se može primjetiti je model Grand Neo veći i teži i ima bolji kvalitet izrade kučišta. Sa strane ima malo metala što mu daje ljepši dizajn i bolji dojam.

Model S3 neo je gotovi cijeli izrađen od plastike koja je prosječne kvalitete. Model S3 Neo osim što je nešto manji i lakši, bolje leži u ruci.Grand Neo djeluje čvršće izrađen.

Oba uređaja dolaze sa standardnim pakiranjima. Znači da će te dobiti s njime slušalice, punjač, USB i upute za korištenje. S3 Neo dolazi u obojanoj kutiji lijepog dizajna, a model Grand Neo u smeđoj kutiji koja izgledom podsjeća na karton.

 

ZASLON

Model S3 Neo dolazi sa zaslonom veličine 4.8 inča i HD rezolucijom 720 x 1280 piksela. Gustoća piksela iznosi odličnih 306 ppi, a tehnologija zaslona je AMOLED.

Općenito, zaslon je predivan, oštar i jako ugodan za korištenje. Kutovi vidljivosti su također dosta dobri i ovo je jedan od najboljih zaslona u kategoiriji mobilnih telefona do 2000 kn. Nije poznato da li zaslon na s3 neo ima Gorilla glass zaštitu pa pretpostavljam da je nema. Otisci prstiju nisu previše vidljivi, ali zaslon jako privlači prljavštinu i treba ga često brisati. Zaslon nije baš otporan na sitne ogrebotine pa treba malo više paziti.

Model Grand Neo dolazi sa zaslonom veličine 5 inča. Ovo je mnogima idealna veličina jer je na njoj sve pregledno i jasno jer ima dosta prostora. Zaslon ima rezoluciju 480 x 800 piksela i gustoću piksela od nekih 186 ppi. Ova rezolucija i gustoća piksela su neki minimum da bi slika na zaslonu od 5 inča izgledala prihvatljivo. Tehnologija zaslona je ovdje TFT, ali zbog toga ne treba biti zabrinut jer i ovaj uređaj ima odlične boje, kontrast i kutove vidljivosti. Općenito, zaslon koji je ugrađen u ovaj model će biti dobar većini prosječnih korisnika.

Ni ovdje nije poznato o kakvom je tipu zaštite stakla riječ, ali je u pitanju neki vrlo izdržljiv materijal koji je otporan na sitne ogrebotine, tako da se uređaj bez problema može staviti u džep.

Na kraju ispada da je kvalitet prikaza definitivno bolji kod modela S3 Neo, ali model Grand Neo ima bolji kvalitet izrade stakla.

 

KAMERA

Model S3 Neo dolazi sa ugrađenom kamerom od 8 megapiksela koja ima autofokus i bljeskalicu. Kamera pravi odlične slike, a blic vrlo solidno osvjetljava stvari. Kamera ima puno dostupnih opcija za podešavanje. Treba pohvaliti i prednju kameru od 2 megapiksela koja također dobro obavlja svoj posao.

Model Grand Neo dolazi sa ugrađenom kamerom od 5 megapiksela koja ima autofokus i bljeskalicu. I ova kamera također pravi odlične fotografije, bez obzira na broj megapiksela i isto ima dobru bljeskalicu. Prednja VGA kamera skromne rezolucije nije baš neke kvalitete i ona je ovdje samo opcija.

 

SOFTVER

I jedan i drugi uređaj imaju Android koji je nadograđen Samsungovim lijepim sučeljem. Model S3 Neo koristi Android 4.4 Kitkat, a model Grand Neo malo stariji Android 4.2 Jelly Bean. Samsung Galaxy S3 Neo ima Quad core procesor Cortex A7 1.4 Ghz i 1.5 GB ram-a, dok model Grand Neo ima quad core procesor 1.2 Ghz i 1 GB ram-a.

I jedan i drugi uređaj rade lijepo i brzo i bez problema pokreću većinu aplikacija.

 

ZVUK

I jedan i drugi uređaj imaju glasan zvučnik koji se lijepo čuje, a zvuk na slušalicama odličan je i kod jednog i kod drugog modela.

 

ZAKLJUČAK

Samsung Galaxy S3 Neo i Grand Neo su odlični uređaj koji se mogu nabaviti po pristupačnim cijenama. Model S3 Neo se može nabaviti za nekih 1799 kn, a model Grand Neo za 1399 kn najpovoljnije. I jedan i drugi uređaj lijepo i stabilno rade i predstavljaju odličnu kupovinu.

 

PREDNOSTI MODELA S3 NEO:

-bolji kvalitet prikaza na zaslonu

-bolji kvalitet prednje kamere

-malo bolji procesor i količina radne memorije

-nešto bolja kvaliteta video snimanja

 

NEDOSTACI MODELA S3 NEO:

-zaslon osjetljiv na sitne ogrebotine

-zaštita protov grebanja rješena folijom

-ekran se lako prlja

 

PREDNOSTI MODELA GRAND NEO:

-bolja kvaliteta izrade kučišta

-zaslon otporan na sitne ogrebotine i prljavštinu

-idealna veličina zaslona i dosta prostora

 

NEDOSTACI MODELA GRAND NEO:

-niska rezolucija zaslona

-kvalitet prednje kamere

-malo veća masa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

medo
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 12:28 (medo32).
 
3 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

imam jedno pitanje kazu mi da s3 neo s vremenom pocne stekati

 

davidpervan
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Što se tiče štekanja na S3 Neo, stvarno ne znam jer ga imam samo nekoliko dana i za sada radi odlično i zadovoljan sam.

Čuo sam i ja da je nekima počeo štekati, a nov je. Ne znam, možda je to zbog prevelikog broja instaliranih aplikacija. Meni je telefon za sada predobar.

Ako netko nije siguran o ovu kupovinu neka pogleda neke mobitele od LG-a sa sličnim cijenama npr. L90 ili LG L Bello za koje sa sigurnošću mogu reći da odlično i brzo rade i kvalitetni su jer sam ih probao. To je također odlična kupovina.

medo
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] medo32: Samsung Galaxy S3 Neo
Mnogi proizvođači su u zadnje vrijeme na tržište izbacivali odlične mobilne uređaje koji ne prelaze cijenu od 2000 kn, a odlična su kupovina za one koji ne žele preveliki iznos novca potrošiti za svoj mobilni uređaj. HTC u ovoj kategoriji ima svoj popularni model Desire 510, dok se Sony proslavio sa svojim odličnim popularnim modelom M2. LG je ovdje ponudio svojih par odličnih modela: G2 mini, L90 i novi odličan model L Bello koji je također poznat po odličnim karakteristikama i prekrasnim dizajnom. Svi navedeni LG telefoni imaju odlične IPS zaslone sa lijepim prikazom boja koji se mogu čitati iz svih kutova, a nude i ukljičivanje zaslona dvostrukrim kucanjem po njemu. Samsung u ovoj kategoriji nudi odlične modele S4 mini i S3 Neo koji je jedan od rjetkih koji u ovoj kategoriji nudi izvrstan i lijep AMOLED HD zaslon, a smatra se nasljednikom popularnog modela S3. U odnosu na njega S3 Neo nudi malo više radne memorije i dobio je nadogradnju na popularni Android 4.4 kitkat dok je običan S3 stao na verziji 4.3 Jelly Bean.
Sam uređaj odlično leži u ruci i lagan je. Dizajn je vrlo sličan svim samsungovim mobilnim telefonima, što znači da se ispod zaslona nalazi tipka u sredini koja služi za uključivanje zaslona i vraćanje na početni zaslon, a s lijeve i desne strane se nalaze dodirne tipke koje služe za otvaranje izbornika i vraćanje na prethodni korak. Znači uređaj izgleda kao i obični S3 i dostupan je u plavoj i bijeloj boji.
Kvaliteta izrade nije na razini drugih samsungovih modela. Kučište je izrađeno od plastike i sam
uređaj nije toliko čvrst kao neki modeli. Dolazi u lijepo dizajniranoj kutiji u kojoj se nalazi i standardna oprema: punjač, slušalice, USB i upute za korištenje.

ZASLON
Amoled zaslon HD rezolucije je jako lijep, oštar i ugodan za korištenje. Prikaz boja je lijep, a kutovi gledanja izvrsni. Na ovom zaslonu i tekst izgleda vrhunski. Gore, iznad zaslona nalazi se LED lampica za obavijesti koja lijepo svijetli. Najveći nedostatak ovog uređaja je što nije baš otporan na male sitne ogrebotine i što je zaštita protiv grebanja rješena folijom s kojom uređaj automatski dolazi, a može se i skinuti.

KAMERA
Kamera od 8 megapiksela sa autofokusom omogućava snimanje izvrsnih fotografija, a odlična bljeskalica daje odlične fotografije čak i u potpunome mraku. Video snimanje je također odlično, a uređaj ima i solidnu prednju kameru.

ZVUK
Uređaj ima odličan zvučnik, a slušalice koje se dobiju u paketu sa uređajem su kvalitetne i vrlo glasne.

RAD UREĐAJA
Quad core procesor koji je ugrađen u Samsung Galaxy S3 Neo je nešto malo slabiji u odnosu na prethodnika, ali je zato štedljiviji. Procesor vrlo dobro dobro vrti većinu aplikacija, a Kitkat u kombinaciji sa 1.5 GB ram-a radi odlično. Android 4.4 nadograđen sa samsungovom doradom sučelja izgleda lijepo, ali je to već viđeno kod većine samsungovih uređaja. Internet stranice se brzo učitavaju.

PREDNOSTI:
-zaslon
-kamera
-brzina i rad uređaja

NEDOSTACI:
-plastična izrada kučišta
-zaštita protiv grebanja rješena folijom



ZAKLJUČAK
Samsung Galaxy S3 Neo u kategoriji mobilnih telefona do 2000 kn nameće se kao najbolji mogući izbor jer nudi puno toga, kvalitetan je i odlično i brzo radi. Jedino što se baš ne može reći da je izvrsno je njegova plastična izrada kučišta, no kad se pogledaju njegove karakteristike i cijena, sve je oprošteno. Ako se nekome slučajno ne svidi ovaj model, a ne želi dati više od 2000 kn za svoj mobilni uređaj, neka pogleda neke od modela koji su spomenuti na početku ovoga teksta jer i oni također predstavljaju odličnu kupovinu.


ukupna ocjena
 
0 0 hvala 1
15 godina
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

ekipa, u austriji je s3 neo za 147€, jel se isplati to uzeti? jel ima kakvih nedostataka naspram obicnog s3-a?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

Evo, nakon mjesec ipo dana korištenja, moj S3 Neo još uvijek radi bez greške. Nisam primjetio još nikakva štekanja i blokiranja u radu kao što su neki.

Znači uređaj ima sve što je imao originalni S3, ali uz to su stavili i android kitkat i 512 mb više radne memorije. Prednost originalnog S3 je u tome što ima gorilla glass

zaštitu, dok S3 Neo nema zaštitu protiv grebanja, pa preporučujem da se ne skida ona kvalitetna zaštitna folija koja automatski dolazi na uređaju.

Inače, uređaj je lagan i uopće se ne osjeti u džepu.

Evo nekoliko fotki slikanjih sa S3 neo. U svim uvjetima osvjetljenja odlicno ispadaju.

 

medo
 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

Pozdrav, 

prije 2 dana sam kupila mobitel Samsung galaxy S3 neo GT - I9301 putem web - shopa Sancta Domenica.

Za sada uredno radi, a za pomoć se obraćam jer ne znam imam li razloga za brigu ( je li original...) budući mi na kutiji ne stoji natpis "neo" kao niti na mobitelu prilikom paljenja.

Knjižica sa uputama i naljepnica na kutiji je na francuskom - ako to nešto znači.

Ako netko zna što o tome, molim da mi odgovori.

Hvala

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Ako je mobitel kupljen u trgovini santa domenica onda nemas brige, zato sto sam ja od njih znao kupiti mobitel i uvijek je sve proslo u redu. To sto su upute na francuskom je vjerovatno zato sto je povucen sa francuskog trzista. I kod mene kad sam jednom od njih narucio uredjaj je bio s uputama na rumunjskom jer je vjerovatno povucen s njihovog trzista. Ali to ti nema veze jer ako se uredjaj slucajno pokvari kod njh u santa domenicu se salje. A to sto ti ne pise neo kod s3 je vjerovatno zato sto je kupljena verzija koja se zove samo S3. Postoji S3 i S3 neo. Razlike su male. Uredjaji su skoro pa isti. Ni s jednim se ne moze pogrijesiti jer su oba odlicna. I da, kutija koja ti je na slici je original.

medo
9 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

Pozdrav svima, novi sam na forumu. 

Imam mali problem, naime kada otkljucam zaslon nekad mi se sama upali kamera, prognoza ili sl. 

Inace, perfektno radi, jako dobar mob i svima ga preporucujem. 

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Moze mi tko odgovorit? Pozz

15 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Vidim da imas problem sa navedenim telefonom. To sto ti se kamera pali sama od sebe mi je poznat problem. Ja sam takav slican problem imao prije sa nekim mobitelom. Ako ti se to dogadja, najbolje bi bilo vratiti uredjaj na tvornicke postavke. Znaci, uci prvo u izbornik, zatim Postavke i tamo se negdje nalazi opcija Stvori sigurnosnu kopiju i ponisti. Kad se to odabere tamo se nalazi opcija za resetiranje telefona i samo treba pratiti upute. Nakon toga, kad uredjaj bude vracen na tvornicke postavke, problem bi trebao biti rjesen.

medo
9 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Ok, puno hvala. 

Budem probao pa javim rezultate. 

9 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Nisam jos vratio na tvornicke postavke, zao mi je aplikacija, podataka i toga svega. 

Jel postoji neki drugi nacin? 

9 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Vratio sam na tvornicke postavke, ali opet isti problem.

Kako to rijesiti? 

15 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Onda stvarno ne znam. Ja se uglavnom sjecam da se na mom jednom uredjaju koji sam imao prije 3 godine, zaslon cesto ukljucivao sam od sebe, bez moje naredbe. Ja sam ga resetirao i ponistio postavke i onda je sve bilo u redu. Pokusaj u postvkama zaslona negdje naci precace i iskljuciti precac kamere na zakljucanom zaslonu. Mozda to pomogne. Ako ne, nazovi samsungov servis ili sluzbu za korisnike jer mozda oni znaju u cemu je stvar. To se ne smije dogadjati, jer ako se cesto ponavlja moguce je da je maticna ploca ostecena. Mislim da to ulazi u garanciju.

medo
9 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Ok, puno hvala. Problem je sto nemam garanciju.

Mob sam dobio, kupljen je u Prijedoru, a dolazi sa talijanskog trzista. 

15 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

Preporucujem svima koji razmislaju o kupnji ovog Galaxy S3 Neo uredjaja, da kupe verziju koja se zove samo S3.

Znaci, u trgovini koja se bavi prodajom mobilnih telefona, svakako od prodavaca zatraziti verziju koja se zove Galaxy S3.

 

Uredaji jesu zapravo isti, ali sitne razlike postoje, a to su:

1. kvalitet izrade je bolji na s3, nego na S3 neo, iako su dizajnom isti

2. S3 ima gorilla glass zastitu protiv grebanja, dok S3 Neo uopce nema

3. Galaxy S3 ima nesto malo brzi procesor nego S3 Neo

4. Galaxy S3 ima 1 GB radne memorije, dok S3 Neo ima 1.5 GB

5. Galaxy S3 ima android 4.3 Jelly bean koji mu je najnovija nadogradnja, dok S3 Neo ima 4.4 kitkat.

 

Eto, to je moje misljenje. Moj prijatelj je isto razmisljao, i u trgovini se odlucio za Galaxy S3. Kaze da je odusevljen i da je odlican.

Jos netko koga znam, isto je kupio S3 i odusevljen je. Ne kazem da je S3 Neo los telefon, ali preporucujem svima koji imaju izbor da se odluce za S3 jer je kvalitetnije izradjen.

medo
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 13:41 (medo32).
 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Aha, razumijem. Hvala na savjetu, no ja sam taj mob dobio tako da.. 

Mislim da se moj problem rijesio, sve manje mi se nesto otvara, gotovo nikako. :)

10 godina
neaktivan
offline
Re: Samsung Galaxy S3 Neo

Možda slučajno uđes u kameru prije nego ga zaključas pa ostane upaljeno.. Meni se to nije nikada dogodilo, i nije mi logično da se samo upali.. Vjerojatno trenutak nepažnje  :)

8 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo

Pozz raja, imam Samsung galaxy s3 neo GT-I9301I

I imam sa njim problem trosi mi ekran 70% baterije, je li to u redu, mobitel je star mozda 20 dana i pod garancijom je, neki dan je bio na servisu kazu radili mu softwer samo ali opet nije u redu.

Babic Alija
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 13:16 (Lone Wolf 95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Samsung Galaxy S3 Neo vs. Samsung Galaxy J5

Pozdrav...planiram kupiti jedan od ova dva proizvoda ali se nemogu odlučiti...Samsung S3 Neo ili Samsung J5...pa bi molio za pomoć...važne karakteristike su mi odlične slike tj kamera, dosta brz,baterija i kučište ako ima razlike....pa ako je netko koristio J5 neka se javi isto kao i s3 Neo za usporedbu i mišljenje...HVALA

 

Razlika je u kameri tj.MpX 13 vs 8 ali da li to jako radi razliku na kvaliteti kod takvih mobitela???

 

Samsung Galaxy J5, SM-J500

Mreža: GSM, HSPA, LTE
OS: Android OS, v5.1 (Lollipop)
Procesor: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53, Adreno 306 GPU
Zaslon: 5" Super AMOLED (720x1280) višedodirni zaslon
Zvuk: MP3, WAV reprodukcija
Vibracijski alarm: da
Kapacitet [GB]: 8
RAM memorija [GB]: 1,5
Glavna Kamera: 13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, LED flash
Prednja kamera: 5 MP, LED flash
Sučelja: microUSB v2.0, Audio priključak 3,5mm
Povezivost: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1
Lokacija: A-GPS, GLONASS
Senzori: Akcelerometar, Senzor blizine
Vrijeme čekanja (standby): n/a
Vrijeme razgovora: n/a
Vrsta baterije: Li-Ion
Kapacitet baterije [mAh]: 2600
Dimenzije (ŠxVxD) [mm]: 142.1 x 71.8 x 7.9 mm
Masa [g]: 146

 

 

 

Samsung Galaxy S3 Neo

 

Ekran 4,8"
Rezolucija 720 x 1280 piksela
Dual SIM support Ne
CPU tip Quad-Core
CPU model MSM8228
CPU brzina 1,4 GHz
RAM 1,5 GB
Operativni sustav Android 4.4.2
Grafika Adreno 305
Interna memorija 16 GB
Kamera 8 MP
Razlučivost kamere 3264 x 2448 piksela
Prednja kamera 1,9 MP
Mobilni internet (WWAN) 3G
GPS Da
WLAN Da
Bluetooth Da
USB MicroUSB
Ulaz za memorijske kartice Micro SD
NFC Da
Boja Bijela
Dimenzije (ŠxVxD) 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Težina 133 g

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice