Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.433
|
čitano: 6.642.217
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
online
Metadefender for Chrome

Interesantna extenzija za Chrome koja skenira datoteku koja se zeli skinuti sa nekoliko AV (slicno kao Virus total).

Link - Metadefender for Chrome

 

Scan files and downloads with Metadefender by OPSWAT

Make sure the files you download from the web aren't malicious! Metadefender for Chrome, by OPSWAT, allows you to scan all downloads, or specific files, for malware using 40+ commercial anti-malware engines. Using many anti-malware engines helps ensure that more viruses, spyware, Trojan and other threats can be detected - malware that might be missed by a single anti-malware engine. We scanned the Metadefender for Chrome extension using Metadefender Cloud to show you that it is malware free! See the results at https://www.metadefender.com/#!/results/file/cce638347c2d4328a92f5dd88493ab60/extracted You can also try out Metadefender Cloud by visiting https://www.metadefender.com.

 

 

Evo par slika:

 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 8:47 (djigibao).
12 godina
protjeran
offline
14 godina
offline
Ultimativna antivirus tema - P&O

Metadefender Endpoint Management

 

"...Metadefender Endpoint Management is the easiest way to identify potential security risks on your computer or mobile device. It runs quickly and generates an easy-to-understand report about possible threats and vulnerabilities..."

 

 

 

Metadefender Cloud Client

 

"...Metadefender Cloud Client is the most thorough free malware analysis tool available. By running data through Metadefender Cloud, Cloud Client performs a deep endpoint forensic analysis for malware using several unique methods. Look for threats and assess the security state of your endpoint if you think it may be compromised..."

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 21:26 (andi.cro).
11 godina
neaktivan
offline
14 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Some people are so poor... all they have is money!
14 godina
neaktivan
offline
Ultimativna antivirus tema - P&O

Imam pitanje za sve vamo često aktivne u temi. Svi ste se oružali moćnim AV rješenjima,HIPS-ovima,Firewallima,Sandboxima,kojekakvim skenerima,adblockovima,itd. No koliko često zapravo pokupite virus surfajući netom? I koliko često vas je AV spasio?

11 godina
odjavljen
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Meni je jučer brisao AV dva .exe skinuta s neta, mislio sam da su safe jer su išli preko dosta pouzdane stranice. Danas mi je Zemana brisala isto jedan .exe pri pokretanju istih, radilo se o hd teksturama za jednu igru. I još je bilo nešto znam, ali nemogu se sjetiti što s čime sam pokušavao.

SkorvY
13 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Zadnji virus sam pokupio prije 3 ili 4 godine (možda i više), a i za to mi se čini da je bio PUP, ne virus. Avast mi se oglasio prije par mjeseci, riječ je bila o URL:Mal tj. Avast je blokirao jednu sumnjivu skriptu sa stranice i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 22:40 (Marko :D).
14 godina
offline
Ultimativna antivirus tema - P&O

Meni se "av programi" ne stignu oglasiti, uvijek ih preduhitri BitDef.web filter ili OpenDNS ili uBlock!

 

Ne sječam se kada i u kojoj prijašnjoj verziji winsa (osim xp-a ) sam imao neki virus!

 

VodooShield mi se najčešće javlja ali to za što pita su sve "legit" procesi i appovi.

 

BitDef mi zna blokirat crackove za neke igre a CFW nešto stavit u Sandbox ali to su FP-i.

Some people are so poor... all they have is money!
10 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

@filipvk1000

 

Iako, aktivno pratim ovu temu, te vrijednu ekipu koja svako malo roka po AV rješenjima, te što mi uvelike i pomaže u obrani mojega comp od nametnika, mogu reći da sam sam dva puta unutar nekih 15-ak godina imao ozbiljnih problema sa malicioznim gamadi....

Nekad davno sa onim crvom Blasterom, ak' se tako nekako zvao, te jednom kada sam na staroj config surfao pod admin account po sumnjiivim stranicama, pa se neko smeće našlo u system32, MBAM je to riješio, al se comp nije da više dignuti. 

Inače sve ovo drugo nije vrijedno spomena....

 

Brain.exe uvijek moram biti uključen, kao što sam naučio od ove naše prve ekipe AV rješenja.

 

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
11 godina
odjavljen
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Ja ne bih išao na to da su svi FP. I frend je tako mislio crackom za GTA V, pa mu se zavukao na OS, ne sjećam se više točno što je bilo, ali sam mu ja  preporučio MBAM kojim ga je kasnije očistio. U komentarima za igru je bilo FP, ali ne u deskripciji. 

SkorvY
13 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

Moj situazione :

 

-priprema hdd za instalaciju ( gpartedom, format, nova gpt ) , cca 10 min

-instalacija win 10 od nule , cca 1 h

-prva nadogradnja sa onim restartom ( do 30% i onda 30-100% ) , cca 1-3 h , kako koji puta su ms serveri opterećeni

-instalacija office 365 ( mrežni instaler iz office online accounta ) , cca 1 h

-instalacija i podešavanje svih potrebnih programčića i igara ( i exe i iz win store , ccleaner, box, dropbox , gimp , torent, fb, messenger, skype, fw , av .. ... ) , cca 1 h

-prvo čišćenje sistema ( iz win alata) , cca 15 min

-provjere ( sfcscannow, checkdisc , ... ) , cca 1 h

-prva defragmentacija , cca 20 min

-izrada imagea cjelog sistema ( iz win alata ) i njegovo prebacivanje na ext hdd , cca 15 min

 

Kada se nešto žestoko zbrlja , ili ako mjenjam neke bitne programe poput av , daleko daleko brže mi je samo gpartedom pripremiti hdd , podignuti win health usb, prikopčati ext hdd na kojem je image sistema, i za 20 min imam opet full upotrebljiv i čist sistem sa točno onakvim stanjem kakvo je bilo u trenutku izrade imagea sistema.... Alternativa je opet ovih par sati za cjelokupni postupak...

 

 

Čemu ovo boldano?

Ako si napravio format ili šta već, onda prilikom instalacije sve bi trebalo ići efikasno/kompaktno po disku zar ne, čemu onda defragmentacija?

U win 10 (ne znam za ostale) ima postavka koja je po defaultu uključena da se automatski defragmetira kada se računalo neko vrijeme ne koristi, što se ne primijeti jer je disk u najgorem slučaju minimalno fragmetiran jer se redovito provodi defragmentacija.

Možda za klijente se može za svaki slučaj napraviti te provjere sa sfc scannow, ali kod kuće nakon friške instalacije je to overkill ja mislim, bezveze gubljenje vremena.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
14 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
andi.cro kaže...

Meni se "av programi" ne stignu oglasiti, uvijek ih preduhitri BitDef.web filter ili OpenDNS ili uBlock!

 

Ne sječam se kada i u kojoj prijašnjoj verziji winsa (osim xp-a ) sam imao neki virus!

 

VodooShield mi se najčešće javlja ali to za što pita su sve "legit" procesi i appovi.

 

BitDef mi zna blokirat crackove za neke igre a CFW nešto stavit u Sandbox ali to su FP-i.

 

Andi.cro,uzeo sam tvoj post kao primjer ali ovo se odnosi na večinu njih vamo u ovoj temi.

 

Dakle ne sječaš se kad si imao virus,niti ti je stigao na OS a kamoli ga zarazio.

Imaš BitDefenderov web filter,OpenDNS i uBlock na browseru.

Koliko sam upoznat imaš BitDefender Free AV (ispravi me ako griješim),imaš VoodoShield,Comodov Firewall te Sandbox (računat ću ovdje da je Sandbox odvojen od Firewalla,zato što mnogi imaju zaseban SB).

 

Po ovim odgovorima,rekao bih da prosječno 1 u pola godine naletite na virus(neki i manje).

 

Imate nekoliko web filtera poput gore nabrojanih,imate AV,firewall,HIPS,sandbox i sigurno još poneki skener poput Hitmana,Zemane ili MBAM-a,i još ako ubrojim mali % njih koji koriste AntiRansomware programe,a da ne kažem da dosta vas ima i posebne Task killere poput Comodo KillSwitch i drugih.

 

I sad,meni ste rekli nekoliko postova gore unaprijed kako mi je Kaspersky Internet Security nepotreban,da ima free rješenja. Da,ali koliko da ih instaliram? Nebitno za Kaspersky,zar stvarno mislite da je potrebno toliko programa? Ako će virus naletit,naletit će i učiniti svoje.

 

Ovo mogu usporediti sa spremanjem starih stvari na tavanu,u šupi za "jednom ako zatreba",i u večini slučajeva nikad ne zatreba. Realno,kada vas je spasilo baš to što imate 6-7 programa za zaštitu?

 

Mislim,realno,vi koji se razumijete u to,kako to sve funkcionira i što i kako se zaštiti,i znate da ne trebate kliknit na "Maja (19) je udaljena 3KM od vas","SPEED UP YOUR SYSTEM 39 TIMES",čemu onda vama toliko programa za zaštitu?

 

Ako skidate non stop torrente,razno razne igre za koje je potreban crack,neke hack tools,posjećujete stranice sumnjivog sadržaja,onda razumijem,nakrkači sve što možeš,jer sigurno češ pokupiti nešto. Ako imate firmu,i neke jako bitne podatke na PC-u onda razumijem,zaštite nikad dosta,ali večina njih radi i backup koji meni često ovdje preporučuju.  Kako kažete,u nekoliko desetaka minuta imate OS i sve bitno na njemu,i možete nastaviti sa radom.

 

Ali ako normalno surfate netom,na portalima čitate vijesti,visite po Facebooku,gledate filmove online, puštate mjuzu sa YT-a,radite u Office-u,što će vam toliko toga? Što će vam AV,FW,HIPS,Addoni za FF/Chrome,i 2-3 skenera?

Jel se veselite što je bašvaš izbor-a AV odličan,jer eto on je našao virus koji neki drugi nije(njušim li fanboye?). 

Jel se veselite što je baš HitmanPro,kojeg toliko često hvalite,nešto pronašao što AV nije?

Ima jedan zanimljiv primjer što se tiče Antivirusa i ostaloga.

Ja sam na PC-u imao Avg negdje 2009-2010 godine. Imao sam ZoneAlarm Firewall i nisam siguran ali mislim MBAM ili Spybot Search & Destroy.  Dakle ono,po vama osnovna zaštita. Sve što sam radio na PC-u jest bio FB,YT i eventualno neki članci i ovako stranice,ništa piratizirano niti s torrenta skidano (šta sam ja onda znao što je torrent). Kroz tu zaštitu prošlo mi je nekoliko virusa,sjebalo OS i reinstalacijom OS-a sam opet bio na početku.

Susjed moj,koji je totalni laik što se tiče PC-ova,klika na  sve moguće,otvara al stvarno svašta,igra niti jedna nije bila legalna,sve su bile s nekim crackovima,keygenima,patchevima itd.,da skratim priču,u jednom danu mogao je bez problema pokupit 100 virusa. Znate što je smiješno? Imao je KREKANI Nod32 (verzija 4 kolko se sjećam). A svi znamo kakvi su krekani AV-ovi. Znate što je još smiješnije? On je sustav formatirao tek nakon 4 ili 5 godina. Sustav je radio perfektno svih tih godina.

Što je najgore to nije jedan primjer,ima takvih milion,pogotovo onih koji nisu ni znali koji AV imaju (ili da ga uopće imaju),a kamoli da ga trebaju ponekad upalit,obavit skeniranje itd.

 

Ja razumijem da virusi napreduju,pojavljuju se novi,sve je više prisutniji Ransomware,bla bla bla. Ali isto tako napreduju i AV alati,browseri su sigurniji,pa sam Windows 10 je puno sigurniji od 7-ice nekoliko puta,a od XP-a ne želim ni spominjat. Zar trebamo biti paranoični,kako ćemo pokupiti virus,pitati se dali nam je dovoljno svih 13 alata za zaštitu,jer nedaj Bože da ovih prvih 12 propuste nešto.

 

Meni ste nedavno preporučili koliko se sjećam comodo FW i MBAM jer imam slab laptop.
Ako smatrate da je to dovoljna zaštita,zašto sebi ne stavite comodo FW i MBAM? Što će vama antivirus,firewall,HIPS,sandbox,3 skenera i 2-3 web addona/blockera/nazovikakohočeš za zaštitu? 

 

Stoga molim vas neka mi još netko kaže da mi je KIS previše i nepotrebno?

 

Dakle:

-Sami kažete da često radite backupe,tako da u slučaju da se nešto zdrma da možete vratiti OS

-Svjesni ste koje programe i odakle trebate skidati,i znate da postoji mogučnost online skeniranja sa neznam ni ja koliko Antivirusa (tipa virustotal i dr.)

-Znate koje stranice smijete posjećivati a koje nesmijete,koje predstavljaju prijetnju itd.

- Znate da u zaštiti vašeg računala najviše vam treba tzv. Brain.exe jer bez njega ne vrijedi vam ni 169 programa za zaštitu,a po vašim postovima zaključio sam da je večina vas vrlo dobro upućena u način na koji malware dolazi,kako se treba čuvati,što otvarati i što ne,znate da ne treba sve pokretati sa Admin accom itd.

 

I sad glavno pitanje: Što će vam toliko programa za zaštitu?

 

Za one koji mi žele tadi TD:

Želim napomenuti da ovo nije napad ni na kog,niti ismijavanje niti bilo što drugo. Iznjeo sam neke činjenice,iznjeo svoja mišljenja i nije mi bila namjera ismijavati ničiji AV,FW,"povremeni skener" ili HIPS. Ja samo želim konkretne odgovore na postavljena pitanja,i protu argumente. Volio bih da mi neko kaže da sam u krivu što ne želim imati 16 programa za zaštitu.

 

P.S. U ovaj post ne ubrajam PC-eve na kojima je virtualka na kojima se vrše testiranja razno raznih gore nabrojanih alata.

10 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

@filipvk1000


Gl, frende kužim ja tebe, al ti moraš znati da neki ljudi uvijek imaju određenu strast prema nečemu. Ako voliš ručne satove, ne buš imao samo jedan, neko ćeš uvijek poželjeti imati još....
Gle, ovdje se time ekipa bavi, testira, analizira ....to im čini gušt,....i po meni je to O.K..
Tebi nisu preporučili KIS, jer si i ovako dovoljno zaštićen. Ako imaš neki ozbiljni work na compu, pa slobodo brate stvai kaj hoćeš. Ne vidim u čemu je problem.
Ekipa, tu samo daje savjete, a svatko stavlja kaj hoće.
A, sad ovo kaj će toliko AV rješenja. Gle od više glava ne boli, neka se vrte AV rješenja. Gle, ak ti misliš i držiš da je pretjerivanje, moraš opet tako znati da primjerice ljudi ne voze Ferrari zato kaj Dacia ne bi mogla obaviti sve kaj može i autić sa konjićem unutar svojega loga, nego zato jednostavno kaj to vole, te im je to gušt i strast....ili zakaj ljudi koji su zdravi ko dren, unatoč tome vježbaju po dva sata dnevno, jedonstavno stvar navike, stila života, pozitive i plemenitosti...

Mislim da ne trebaš tražiti razloga za tuđi način života, nego se rađe bavi sa svojim. Nikad ne možemo mijanjati druge, nego samo sebe. Čovjek kako odrasta kao osoba i karakter, to sve više shvaća, al' eto neki nikada....
Tuđi životi mene konkretno ne zanimaju, jer mi je moj puno uzbudljivi i zanimljiviji...
I tako mi je super!


Dakako, ne moj ni ti ovaj odgovor shvatiti kao napad na sebe, nego samo kao odgovor...
Eh, da čestitam našem vrijedom forumašu djigibao-u na prvoj prinovi u nizu u njegovom obiteljskom gnijezdu. Sreća, zdravlje, mir i ljubav.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 6:28 (PzKpfw).
16 godina
online
Ultimativna antivirus tema - P&O
Svako stavlja sta oce, koliko se sjecam tebi nitko nije rekao stavi Kaspersky (a pogotovo ne to sto si ti rekao da ga nakon 30 dana resetiras - isto kao i crackirani NOD) i nije Kaspersky svetinja da kod njega nece nista proci (pogotovvo na defaultnim postavkama).
Sto se tice pitanja kako si se ti zarazio a tvoj frend sa crackiranim NOD-om nije evo jedan odlican clanak:
Sto se tice zastite, mislim da bi vecina nas mogla samo sa zastitom na browseru ali zasto riskirat, malware nije vise sto je nekad bio i njegovi tvorci su puno pametniji-iskusniji-podliji u podvaljivanju istoga.
Danas ljudi imaju vise stvari jer nije vise (kao nekad) dovoljno imati samo AV (razlozi u prethodnoj recenici) potrebna je vise-slojna-zastita.
Vecina voli one-man-band tj. stavi i zaboravi rijesenja kao sto su Internet Security rijesenja, drugi vole zasebne programe koji imaju vise mogucnosti zastite-postavki.
U svim slucajevima, ako covjek ne koristi malo mozga, sva zastita ovog svijeta ga nece zastiti.
===============================================================================
Jos jednom PUNO HVALA SVIMA na cestitkama i lijepim zeljama .
Zasad su borbe 0-24h (nocne borbe su teske) ali nekako ih uspijevamo dobiti.
Sve u svemu jedno novo iskustvo u kojem sam potpuni laik ali se svakim danom vise nauci (bas kao i u svijetu malware zastite ).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 8:40 (djigibao).
10 godina
protjeran
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

@njonji

- ciscenje sistema ( nakon friske instalacije osa, aplikacija , i izvrsene nadogradnje osa i aplikacija ) radim jer time uklonim par GB bespotrebnih datoteka ( datoteke koristene za update, razne datoteke koje se koriste samo pri instalaciji, par restore pointa koje su win napravili prilikom nadogradnje, office mrezni instaler koji povuce i do 2 gb file koji bi tu vjecno stajali dok ih nepobrisem... ) Uglavnom, nakon instalacije sistema i aplikacija, te nadogradnji, pokreni ciscenje sistema sa opcijom brisanja sistemskih fileova i zacudit ces se koliko to moze biti GB.

- sfcscannow nakon friske instalacije sistema ,aplikacija i nadogradnji ima smisla jer ukoliko ti je npr kod prosle instalacije sistema i aplikacija sve bilo uredno, otkud znas da je i sada tako. Sam os i hrpa aplikacija je u novijim verzijama nego pri prosloj instalaciji, i kako mozes biti siguran da neki bug iz neke app ili win updatea nije zbrljao neku bitnu sistemsku datoteku .. Zato lijepo par provjera pa znamo na cemu smo. A testiranje hardvera se podrazumijeva, jer je vec i odredeni postotak posve novih komponenti dosao neispravan... Check filesistema je isto periodicno potreban, a nakon prve instalacije i nadogradnje zna prijaviti greske koje treba rucno popraviti..

- defragmentacija podataka i je najveca bas nakon prve instalacije sistema i apk i njihovih nadogradnji. Pokreni samo analizu nakon instalacije osa i nadogradnji i vidjet ces da tada analiza pokazuje 10-30 % fragmentacije. A kada to sredis defragmentacijom, tada radom cijele godine mozda fragmentacija dosegne 5%... Bio je jedan odlican clanak, ako ga nadjem stavicu link ovdje, u kojem je tabelarno bilo prikazan raspored nula i jedinica po hdd nakon svake instalacije bilo kojeg filea , te kako ntfs lose barata podacima nakon bilo kakve promjene ili nadogradnje tog istog filea...

Automatika je prica za sebe i zauzela bi pol teme...
😊

14 godina
offline
Ultimativna antivirus tema - P&O

Da...

 

Filipe, svatko stavlja šta mu najbolje odgovara, netko zbog straha i paranoje, netko zbog znatiželje,ljubavi prema tome itd.

To je zanimacija,ljubav,nešto od rijetkih stvari sa kojima netko može nekoga naučiti o tome, pomoći savijetima itd.

Ak možeš i želiš kupiti skupi AV poput Kasperskog, samo navali...to je jedan od najboljih ;)

Mi ostali volimo kombinirati free rjesenja.

 

Ima par narodnih: "od viska glava ne boli", " bolje sprijecit nego lijecit", "slojevita odjeca je bolja nego jedna bunda"...

 

Lijepo si sve primjetio i dotakao se manje vise svega i na tvoje glavno pitanje ti mogu odgovoriti ovako: to nas zanima,to volimo,želimo znati više.

 

Nama koji se kužimo u tematiku (manje-više), uistinu nisu potrebni možda svi oni koje si spominjao ili koje ja recimo koristim ali to je "besplatna slojevita odjeca" koja nas može zaštititi i bolje nego neka skupa "bunda".

Sve ima svoje mjesto i svoju funkciju i ako ne smeta radu pc-a i ostalim rjesenjima,zašto ne?

Veca je sigurnost, više se nauči, možeš savjetima bolje nekome pomoci itd.

 

Nije da nam je tih 5 zaštitnih stvari možda uistinu i potrebno u vecini slucaja ali bolje da su tu nego da ih nema...a i kao sto rekoh, ljubav,znatizelja,testiranja,savijeti i pomoc drugima...

Some people are so poor... all they have is money!
10 godina
protjeran
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Veli novi americki predsjednik da nepostoji sigurno računalo, i ta izjava spada medju rijetke izjave politicara koje su 101% istinite.

Mozemo ga prek twitera pozvati u ovu temu da nam udijeli koju pametnu.....heeheeee

😊 👮
16 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Takve stvari obavezno zahtjevaju posebnu temu, pa ako Bug službeno ništa ne objavi to se mora okačit u posebnu temu.Ipak je ovo Chat tema jel, pa kad se prebaci na novu stranicu nema više informacije=pada jabuka u bunar.

13 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

filipvk1000 

Danas nije bitno na koje stranice ideš, malvertising na legitimnim stranicama i hakirane stranice (preko ne zakrpanih dodataka u wordpressu i sl.) sa malicioznim javascriptom itd., sve to može zaraziti tako da su dodaci u browseru i neka realtime zaštita vrlo bitni. Nije potrebno niti kliknuti igdje, samo što ih otvoriš može doći do problema.

Uostalom adblocker ubrzava učitavanje jer nema smeća poput reklama.

 

E sad, koliko zaštite koristiti ostaje svakome na izbor, ovisno o volji i želji za kontrolom onoga što se događa na računalu, ali mislim da danas mnogi od nas imaju manje nego prije par godina kada je HIPS/BB manija bila. Meni su barem dosadili ti upiti za legitimne procese i tako to.

Sandbox ako je dobro namješten i ako ga se zna koristiti nebi trebao praviti previše problema.

 

On-demand skeneri ne zauzimaju resurse (osim nešto malo mjesta na disku i dok skeniraju) pa nije problem ih imati u slučaju da se nešto dogodi ili za provjeru jednom u mjesec-dva (ja vrlo rijetko skeniram, ali Zemana i HitmanPro su vrlo brzi).

 

KIS je vrlo dobar i ako ga već imaš, zadrži ga. Možda je netko samo mislio da prije nego se odlučiš dati pare za nešto, možeš istu/sličnu razinu zaštite dobiti besplatno uz određenu kombinaciju, ali kao što rekoh, kada ga već imaš onda ga slobodno koristi.

 

Pusti ti što kažu oni koji nemaju pojma o računalu da im je sve u redu, mogu isto tako imati trojance i keyloggere koji kradu login podatke, može biti dio botnet mreže ili u pozadini klikati na reklame kako bi pravili profit kriminalcima itd., dok god im se ne pojavi pred ekranom neka obavijest za njih nema problema.

 

Bolje je spriječiti nego liječiti, makar netko imao image i backup, to je prekid svakodnevnice, a ako je bio keylogger ili slično onda ukradene podatke nemožeš nazad ukrasti nego slijedi mijenjanje lozinki itd, uglavnom još malo više gnjavaže.

Može se na više načina zaštititi, ovisi o nama da odredimo koji način nam je draži.

 

btw, ja imam od realtime zaštite samo avast, mbae i ublock origin (i windowsov ugrađeni firewall). Image sustava nemam, kao backup koristim google drive aplikaciju. Eh da, trenutno imam aktiviran zemana antilogger od one akcije kada ga se besplatno moglo aktivirati na više od godinu dana pa eto da isprobam, ne primijeti se na resurse.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 23:08 (njonji).
13 godina
offline
Ultimativna antivirus tema - P&O

Avast Beta 17.1.2283

 

What's new:
- Behavior Shield aka behaviorial analysis of running programs is here!
- 88 fixes and improvements in GUI (Status screen polished - added progress when Smart Scan running, new navigation menu etc..)
- Game Mode improvements, now we prevent forced Windows restarts after Windows update
- Fixed problem when it's wasn't possible to turn off PC because File Shield was blocking it
- Firewall profiles are now synchronized with Windows (both directions) (Win7+)
- Firewall rules for "Public" profile are now visible in the UI for better control and configurability
- SafeZone: New Recently closed tabs menu
- SafeZone: Modern UI window styling
- SafeZone: New currency converter
- SafeZone: Most used sites on the start page

 

Known issues:
- Browser cleanup step in Smart Scan doesn't work
- SafeZone: Links leading to extensions store will not work
- SafeZone: Credit Card button does not work when switching back from bank mode (Workaround: click out and back to the SZB window)
- SafeZone: Useless notification about blocking an extension soon after browser start
Download links: 
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 11:34 (Marko :D).
11 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
andi.cro kaže...

 Pa to je isto što je i @NiramX postao!!!

sorry nisam duze bio na temi...

TD people you are on my Death Note
16 godina
online
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Marko :D kaže...

Avast Beta 17.1.2283

 

What's new:
- Behavior Shield aka behaviorial analysis of running programs is here!
- 88 fixes and improvements in GUI (Status screen polished - added progress when Smart Scan running, new navigation menu etc..)
- Game Mode improvements, now we prevent forced Windows restarts after Windows update
- Fixed problem when it's wasn't possible to turn off PC because File Shield was blocking it
- Firewall profiles are now synchronized with Windows (both directions) (Win7+)
- Firewall rules for "Public" profile are now visible in the UI for better control and configurability
- SafeZone: New Recently closed tabs menu
- SafeZone: Modern UI window styling
- SafeZone: New currency converter
- SafeZone: Most used sites on the start page

 

Known issues:
- Browser cleanup step in Smart Scan doesn't work
- SafeZone: Links leading to extensions store will not work
- SafeZone: Credit Card button does not work when switching back from bank mode (Workaround: click out and back to the SZB window)
- SafeZone: Useless notification about blocking an extension soon after browser start
Download links: 

 

Evo par slika (stize IDS iz AVG ):

AVG AVG
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 19:38 (djigibao).
13 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Hoćeš ga isprobat? 

16 godina
online
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Evo malo se igram s njim.
Nemam bas vremena...par foldera sa malwerima od ovog mjeseca.
Vidit cemo sta ce bit...javim...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Ok, nije frka. 

16 godina
online
Ultimativna antivirus tema - P&O

Evo testirao na par malware foldera od ovog mjeseca (malware folderi su Malwaretips foruma i vecina je vec tesirana sa Avastom).

Par stvari je proslo ali nista strasno, nadao sam se da cu vidit nesto od novosti (Behavior Shield iz AVG-a) ali sve je zaustavio klasicni AV ili cloud, jednom sam vidio prozor od CyberCapture koji se skenirao file 15sec ali ga je proglasio cistim.

Dobra je takodjer zastita od skripti (.vbs, .js...).

Evo slike skeniranja nakon testa:

 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 20:39 (djigibao).
13 godina
offline
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Hahah, HitmanPro je pronašao virus u Avastovoj mapi. Ovo je tek beta, tako da se može očekivati prolazak tu i tamo kojeg virusa. Nadam se da će do finalne verzije sve lijepo ispeglat. Hvala na testu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 20:43 (Marko :D).
16 godina
online
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Skenirao sam taj file (u Avast folderu) na Virus Total-u i svi koji koriste Bitdefender potpise su ga oznacili kao malicioznog (vjerojatno FP zbog Beta faze).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
offline
Ultimativna antivirus tema - P&O

Koristi li tko Qihoo Total Security 360?

 

Ima svoju bazu,Avirinu i Bitdefenderovu,stoga bi trebao biti jako dobar.

 

Zanima me,jer ako se ispostavi da je dobar,da kad nekom idem nove winse stavljat da im stavim njega umjesto Avasta. Pa ako netko koristi da baci mali review.

E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice