DirectX 12 spaja AMD I NVIDIA graficke? zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 2.332
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
DirectX 12 spaja AMD I NVIDIA graficke?
Prema špekulacijama Tom's Hardwarea Microsoftov novi API možda donese mogućnost uparivanja do sada nespojivog – AMD i Nvidia grafičkih kartica u istom računalu.

 

Idući tjedan čeka nas hrpa interesantnih vijesti s konferencije proizvođača videoigara, a među njima mogla bi biti i vijest o interesantnoj novoj mogućnosti DirectX 12 API-ja. Naime, kako se šuška na portalu Tom's Hardware, DX12 možda omogući uparivanje dvaju grafičkih kartica iz suprotnih kampova AMD-a i Nvidije. I pod tim mislimo na unakrsno uparivanje, ne na SLI i Crossfire opcije.

Anonimni izvor za Tom's Hardware tvrdi kako će DirectX 12 donijeti novu metodu rendriranja frejmova zvanu SFR iliti Split Frame Rendering, uz koju će proizvođači igara moći ručno, ili automatski, podijeliti podatke o teksturama i geometriji među grafičkim karticama, pa i omogućiti to da zajedno rade na svakom frejmu. Navodi se kako bi to također trebalo smanjiti latenciju i dovesti do boljeg izvođenja igara. U konačnici, dvije ili više kartica trebale bi raditi kao jedno grafičko rješenje.

Split Frame Rendering inače nije „novost“ DirectX-a. Primjerice, slična je metoda dostupna i u AMD-ovom Mantle API-ju, ali trenutno ne omogućava da iskoristite karticu koja nije AMD-ova. Ipak, sve je ovo još u domeni glasine, tako da ipak trebamo pričekati GDC i veliko predstavljanje DirectX 12 API-ja. Ukoliko se pak glasine pokažu istinitima, možda konačno i dođe do toga da jednoga dana više ne budemo morali brinuti oko toga koja je igra optimiziranija za čije grafičke kartice.
Izvor-hcl.hr
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
DirectX 12 spaja AMD I NVIDIA graficke?

Ovo sam već pročito 10 puta u zadnjih 7 dana (reddit) i uglavnom vlada mišljenje da u praksi neće nikad zaživit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
DirectX 12 spaja AMD I NVIDIA graficke?

Ide lock

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice