Desktop inaktivan

poruka: 7
|
čitano: 973
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Desktop inaktivan

Ne znam uopce kako ni nazvat temu jer je problem cudan i nikad ga nisam imao.

Dakle, nesto sam radio sa shortcutima i ne znam sta sam stisnuo, ubiti, desktop je inaktivan na nacin da kada otvorim prozor explorera, sa desktopa ne mogu nista povuc npr u folder, nego moram ic u tray i prebacit u njega. 

desktop se zasivi kada otvorim explorer, a kada odem na sam desktop onda se zasvjetli i moguce je birat ikone po njemu i sve...

 

Ima tko kakvo rjesenje ?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Desktop inaktivan

System Restore? Znači, da se vratiš na zadnju točku vraćanja (Restore Point). Pa bi ti to trebalo poništiti tu promjenu (ali i eventualne druge promjene koje su nastale u međuvremenu - dobro gledaj od kad ti je restore point).

15 godina
offline
Desktop inaktivan

- restore je 'rizik' (kao posljednje sredstvo.. dokumenti i sl.), zapravo se čudim kako se često to daje kao odgovr, korak dalje je format-install..?

- time se ništa nije otkrilo, uzrok.. pa ni spriječilo ponavljanje iste stvari, koja se po logici stvari može desiti..

- nedovoljno podataka, korisnik koji pokušava fixati problem mora imati određeni nivo znanja-razumijevanja (pa tad i opis problema..) npr, dovoljno je muvnuti folder i eto problema s propertisima-vlasništvom... prvu stvar za provjeriti (i možda vratiti) je lokacija foldera. Iduća, admin-user prava, antivirus-malware, logirat se drugim accom (vidjeti kako se tad ponaša isti folder).. pa i s drugog liveOSa. Provjeriti ispravnost diska (jer sve je file) chkdsk, provjeriti stanje sys fileova sfc /scannow.. itd.

 

-previše stvari je moguće i poželjno prije restorea. Ako korisnik želi znati, dok za fixanje može googlati MS-ov fixit.. možda i to pomogne (bez ikakve potrebe za nekim znanjem).

-kvalitetniju diagnozu početnik teško može dati. Zato se iskusniji ne trebaju zaletavati s 'brzim rješenjima'.. i što ako se ponovi. Korisnik ipak treba razumjeti zašto se nešto desi, kako bi to idući put izbjegao (ako je on sam uzrok).

 

... čisto kao primjer kako se na neko jednostavno pitanje ne može dati jednostavan odgovor, ne vrijedi 'meni je to pomoglo' i sl.. a restore? može, možda je to pravi odgovor. No što ako nakon tog korisnik zaplače zbog nečeg drugog? Backup, eh da.. a tko to ima prije nego se opeče? Znanje se i dalje stiče upravo tako, na vlastitim greškama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Desktop inaktivan

da, ne pada mi napamet sistem restore jer ima point predaleko od ovog sad. 

Probao sam ctrl+9alt+strelice, sto je po shorcutu mjenjanje orijentacije ekrana ali kasnije mi je to tako ostalo, tj pojavio se taj problem

 

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Desktop inaktivan

A gle - možda će to ti ostati jedina opcija.  Nešto ti se zeznulo u sustavu i teško ili nemoguće će biti otkriti što i popraviti.

 

Što se događa kad "ubiješ" explorer.exe iz Task Managera? Ponaša li se onda desktop normalno?

 

Pokušaj s CCleanerom malo počistiti sustav i srediti Registry. Naravno, prije bilo kakvih zahvata za svaki slučaj napravi novu točku vraćanja.

15 godina
offline
Re: Desktop inaktivan

-gle, sad daješ dodatne info.. i nešto si radio, pa se desilo.. ponovi i ćorava koka nabode ako drugačije ne ide.

-ovo zvuči kao tablet mod.. (a ni OS ne znamo.. win, možda 8-10..) zato, svaka info može biti važna za odgovor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 17:00 (ihush).
16 godina
neaktivan
offline
Desktop inaktivan

Rjesilo se samo nakon updata ...

 

 

 

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice