HP 250 G1 Notebook PC H6Q53EA

poruka: 3
|
čitano: 4.196
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
HP 250 G1 Notebook PC H6Q53EA

Lijepi pozdrav svima,

frend je kupio laptop naveden u naslovu preko stranice e-kupi (http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-250-H6Q53EA-371861.aspx). Na njemu je instaliran Ubuntu koji nikako ne radi, stalno javlja crash-eve i ne funkcionira, te mu ja planiram staviti Windows 7. E sad tu dolazi do problema prilikom boot-anja dvd-a. Naime, problem je kada otvorim boot meni nemam nigdje opciju za boot-anje sa dvd-a, u bios-u sam pokušao da mi pod opcijama "UEFI Boot Order" i "legacy Boot Order" budu na prvome mjestu internal CD/DVD ROM Drive (slika br.3) i ništa, Disable-o sam opciju "Legacy Support" i ponovno pokusao i opet nista. Ni na jedan način koji sam izmjenio u opcijama nije mi u boot menu-u (slika br.5) ponudio da boot-am sa dvd-a ili cak USB CD/DVD ROM-a. Da još napomenem, CD/DVD drive radi, jer prilikom pokretanja svijetli na njemu lampica kada očitava dvd i čuje se kako ga zavrti i onda jednostavno pokrene Ubuntu.

 

Na jednom forumu sam nasao da je tip instalirao win7 na njega (on je uspio instalirat, znači mora postojati neka caka i kod ovog laptopa zbog čega ne želi), al trazi drivere kojih u 12 mjesecu nije bilo, sada jesu vec na hp-ovoj stranici tako da to nije problem (http://h30434.www3.hp.com/t5/Other-Notebook-PC-Questions/HP-250-g1-drivers/td-p/2904819).

 

I da na kraju sumiram, pomoć koju trebam je ta kako namjestit da laptop boota sa dvd-a??

 

U prilogu sam stavio par slika bios-a da lakše vidite u čemu je caka, i danas sam u mogućnosti biti cijeli dan online i imam laptop pored sebe tako da mogu odmah reagirati ako imate bilo kakvu ideu..Hvala unaprijed!

robert.vancina
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: HP 250 G1 Notebook PC H6Q53EA

i isprike ako sam stavio pod krivu temu, slobodno me prebacite u odgovarajuću.. {#}

robert.vancina
10 godina
neaktivan
offline
HP 250 G1 Notebook PC H6Q53EA

Riješeno, uspio sam instalirati windowse jedino pomoću bootable usb-a. Očito je problem bio u cd/dvd romu ili možda čak u samom bootable dvd-u. Tako da možete obrisati temu ako smatrate da je nepotrebna... LP

robert.vancina
 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice