IZAZOV - Windows RT na Android uređaju

poruka: 5
|
čitano: 2.461
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
IZAZOV - Windows RT na Android uređaju

Pozdrav ekipo,

e ovako čitajući novi Bug (broj 257) vidio sam all in one računalo HP Slate 21 http://www8.hp.com/us/en/ads/aio-products/slate21-pro.html. Bazirano je na Tegra 4 SoC-u i ima tvornički instaliran Android OS. Budući da su Windowsi RT dizajnirani za ARM procesore i podržavaju Tegru 4 siguran sam da je moguće nekako instalirati Windows RT na takav uređaj. Samo kako? Windowsi RT se ne mogu skinuti sa neta (vjerojatno ih mogu dobiti developeri pa bi se nekako moglo do njih doći). Na uređajima s tvornički instaliranim Androidom se ne može samo tako bootati OS s vanjske memorije. Sigurno postoji način, ali nemam potrebno znanje. Gdje bih se mogao educirati o tome? Da li ste za da mi s Bug foruma to pokušamo napraviti. Mislim, ne mora biti nužno HP Slate 21, nego bilo koji ARM Android uređaj. Baš bi bilo fora to napraviti. Znam da su okljaštreni, ali me nekako fasciniraju ti Windowsi RT. To nisu obični Windowsi koje poznajemo. Tko zna da li imaju registry? Mislim da ne? Sigurno ih se može jailbreakati i staviti na njih svoje desktop aplikacije i konvertirati postojeće x86. Ajde ekipo, mi Bug forumaši  napravimo nešto!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 15:27 (Lieutenant commander Data).
 
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: IZAZOV - Windows RT na Android uređaju
This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
10 godina
neaktivan
offline
Re: IZAZOV - Windows RT na Android uređaju

Znam za to, službeno nije podržano. Ja sam mislio na neki način hakirati Android tablet, smartphone ili neki drugi uređaj sa ARM procesorom.

14 godina
offline
IZAZOV - Windows RT na Android uređaju

Pitaj na xda ali vjerojatno nema šanse za to.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
offline
IZAZOV - Windows RT na Android uređaju

E ovako, nisam baš puno tražio na xda i na netu, ali na ono što sam naišao dovelo je do zaključka da je pred nama težak posao, jako težak posao kojeg mogu riješiti samo iskusni programeri. Ovo su problemi:

1. Windowsi RT traže UEFI - to je jedan od problema. Većina uređaja bazirana na Androidu ga nema.

2. Drugi i po meni najveći problem su driveri. Nema službenog alata od Microsofta kojim možemo pisati drivere. Potrebno je imati puno znanja o strukturi Windowsima općenito i o hardware-u za koji drivere radimo  kako bi se driveri mogli napisati od nule.

3. Nema službenog izdanja Windowsa RT dostupnog za skidanje, no na ovo sam naišao - UVELIKE NAM OLAKŠAVA POSAO, pročitajte - http://www.bug.hr/vijesti/popravak-nadogradnje-surface-rt/127543.aspx . Microsoft je izdao Surface RT Recovery Image koji je pogodite što - skup Windows RT instalacijskih datoteka, namijenjenih za MS Surface RT. Prije se mogao skinuti sa navedenog linka, sada se može još i danas sa ovih linkova http://www.microsoft.com/surface/en-us/support/warranty-service-and-recovery/surface-rt-startup-error-0xc000000d#download , http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/Surface-RT-Recovery-Image.shtml . To nam uvelike olakšava posao za uređaje s Tegrom 3 jer nemoramo pisati drivere za nju već samo za ostale komponente. E sad mene zanima - postoji li neki development board s Tegrom 3 - nešto kao Raspberry Pi? Postoji li neki emulator Tegre 3?

Pozz, Data ;))
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice