Molim objašnjenje za dva foldera u program files

poruka: 4
|
čitano: 1.733
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Molim objašnjenje za dva foldera u program files

molim vas da mi objasnite čmu služe folderi rempl i unp

da li ih treba maknuti i kako se to radi

 

hvala

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Molim objašnjenje za dva foldera u program fil

- osim standardnih foldera koje svaki os ima, koji se nalaze na predvidljivim mjestima s predvidljivim nazivom, sve ostalo je 'tvoja stvar'.

- sam naziv bilo kojeg foldera ili njegova lokacija je stvar korisnika, možeš ga kreirati, brisati .. ili je to napravila neka aplikacija tad moguće neki malware..

- u slučaju da si ga sam kao korisnk napravio, radi s njim što želiš :) ako je malware tad je beskorisno brisanje (bilo bi prelako kao rješenje).

- u slučaju da je neka legitimna apps (bilo što, igra, neki knjigovodstveni soft, neki uradak za školu-programiranje..) tad bi to korisnik morao znati, kao i posljedice brisanja.

- vjerojatno nije OSevo, brisanje ne bi trebalo imati veze s radom OSa, no ako ne znaš što je... tad ne znaš ni posljedice :)

- normalne app u tom folderu defaultno drže svoje fileove, ako je nešto instalirano, imaš u install-deinstall, koji će sve ukloniti (osim dijela koji ponekad ostaje kao config i sl.). To je za 'normalne' app, ako je malware-virus, tad to nema veze-koristi.. naravno tad obrisati ali to bi trebao napraviti anitvirus (korisnik se ne može zaštititi, to pokušava AV, ponekad..).

nisu svi OSevi isti, ali nagađam, neki win :)) .. kad tako nešto pitaš i to je poželjno navesti + moguće je imati više 'istih' programfiles foldera (86-32/64bit i sl.).

 

ovako po nazivu, rempl .. rem =removed pl = player .. možda od neke igre, možda player data.. unp .. slično, un = unknown... tako da je najvjerojatnije od neke igre, postavke, savegame i sl.

Obrisati? Ne znam.. nije ni predviđeno ići po folderima i brisati.. na svojem računalu znao bi jel brisati ili ne, na tuđem se to ne može znati. To sve mora znati korisnik, jednako kao što vozač zna gdje je parkirao auto i gdje je ključ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
offline
Re: Molim objašnjenje za dva foldera u program fil

pojavilo se nakon što sam se morao spajati na mrežu u jednom kafiću i u jednom fotoklubu a i grafička mi je pravila probleme pa sam ih morao mijenjati

15 godina
offline
Re: Molim objašnjenje za dva foldera u program fil

-opravdana sumnja :) .. i što sad? Ako si paranoičan, clenan install, ili se praviš da ništa nisi vidio, tvoj izbor.

-možeš vidjet npr vrijeme kreiranja foldera, sadržaj, po tome zaključiti.. poskenirati sys antivirusom (ali to je vjerojatno beskorisno), .. i idući put biti oprezniji. Siguran ne možeš biti nikako.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice