OEM i MSR particije

poruka: 4
|
čitano: 5.989
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
OEM i MSR particije

Imam problema sa instalacijom windowsa 7 na novi laptop (ASUS X551CA). Kad dođem do dijela sa particijama imam neku OEM resrved partiton i MSR reserved partition i još dva diska mi pokazuje kao unlocated disk partition...pokušao sam to riješit sam preko tutorijala i na kraju sam obrisao te OEM i MSR particije i sad ih više nemam, ne znam jel mi trebaju i za što služe i još uvijek ne mogu napraviti particiju za instalaciju windowsa. Zna li netko čemu služe te particije, trebaju li i kako ih vratiti ako trebaju i kako da napravim particiju za instalaciju windowsa? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: OEM i MSR particije

problem, radiš nešto što ne znaš, tad očekuj probleme.

-particije koje si pobrisao su ipak bile korisne, na njima je originalan win install-recovery sa svim driverima i aktivacijom. To je šteta brisati (pogotovo ako koristiš yogurt).

-particije (sve u vezi diskova), se rade alatima disk/partition managerima.

-obriši sve (ne kreiraj particije). Pokreni instalaciju, automatika će odraditi potrebno. Tek kad nešto o particijama znaš, tad možeš ručno kreirati ih.

npr dali je disk u MBR ili GPT modu, primarna aktivna boot particija itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Re: OEM i MSR particije

dobro, postoji li opcija da to vratim nekako? nisam brisao zato što mi se brisalo nego nisam mogao odabrati uopće particiju za instalaciju. do sad mi je uvijek sve normalno funkcioniralo prilikom instalacije. i sad mi se još javlja poruka prilikom bootanja "bootmgr is missing"

15 godina
offline
Re: OEM i MSR particije

-podesi BIOS, MBR ili GPT boot disk.

-obriši sve particije koje si kreirao, ne moraš kreirati particije jer će to obaviti install od unallocated dijela. Win obično napravi skrivenu boot 100MB i ostatak za OS, u tom dijelu imaš tipku advanced ako želiš ručno.

-za MBR boot (stari tip), postoji ograničenje od 4 primarne particije, to je vjerojatno uzrok problema dok nisi pobrisao sve...

-samo jedna primarna particija može biti boot particija. GPT je za servere i win8 (nepotreban).

-obrisano se ponekad može vratiti (oem particije..) ali to ovisi o alatima i nešto znanja. Neki bootailan medij kao Hirens, miniPE, Ubuntu.. na njima ima takvih alata.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice