[TUT]Instalacija Windowsa sa USB-a

poruka: 6
|
čitano: 1.085
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
a

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 21:22 (dinix4978).
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
[TUT]Instalacija Windowsa sa USB-a

Sa Rufus napraviš sve to bez tvojih prvih 7 koraka, iskomplicirao si ga bzveze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 18:53 (Silent horror1992).
 
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
[TUT]Instalacija Windowsa sa USB-a

Kada sam napravio za totalne pocetnike,ko da je tesko napraviti instalaciju ali mozda neko nezna 

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
[TUT]Instalacija Windowsa sa USB-a

Totalnom početniku je sigurno jednostavnije jednim klikom pokrenut alat nego slijedit tvoje upute oko instalacije nekakvog smećarskog programa, između ostalog postoji već dosta tema o instalaciji windowsa sa usb sticka sa puno boljim objašnjenjima i trebao si se informirat prije nego otvoriš temu.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: [TUT]Instalacija Windowsa sa USB-a
Silent horror1992 kaže...

Sa Rufus napraviš sve to bez tvojih prvih 7 koraka, iskomplicirao si ga bzveze.

 rufus, flash, img.. bla-bla... bezbroj savijeta umjesto korištnja klik-nexta by MS, ... korisnik ne može pogriješiti, promašiti (da ne govorimo o izvorima ISOa ili ukoliko je neki alat komercijala, većinom su free..).

 

nije potrebno ništa, osim funkcionalnog OSa (koji je uvijek preduvijet, jer nešto se mora skinuti kao ISO, snimiti..). Sve osalo ima sam OS.

-alati, samo olakšavaju poečetnicima umjesto klikanja u CMDu.. alat ne može ništa što sam OS ne može, alat nije čudotvorac. Mana, može nešto što korisnik ne razumije pa time i moguć uzrok problema, npr pogrešnog standarda, formatiranja pogrešnog diska itd.. Istovemeno, tko bolje od MSa zna što je potrebno za install medij ili kako ga napraviti?

 

USB2DVD je stariji alat iz vremena win7.. radi.

MSov creator, od downloada do ISO/medija.. klik.. i radi.

-treba bolje, jednostavnije?

KISS pravilo je u ovom slučaju na strani MSa. Koji razlog bi bio za nešto drugo, ako govorimo o novijem računalu (netbook, notebook, pc .. nov ili par  godina), opcije uefi-legacy, fast, gpt-mbr.. itd itd.. i instalaciji w10 (8-8.1 je besmisleno) ili w7 ako postoji konkretan razlog, starije je mrtvo-beskorisno.

 

drugi način, ručno, ako već postoji funkcionalno računalo na kojem pripremimo potrebno, možemo i (pred)instalirati OS (kao i onaj koji dolazi od proizvođača..) bar dvostruko brže nego install. Raspakira se .vim, doda se boot, gotovo. Disk se vrati u računalo, upali i dalje korisnik nexta-unosi podatke.. Komplicirano?

Naravno, neovisno o načinu installa ili alatu za kreiranje medija, važno je znati i podesiti BIOS, requirementse OSa, želje-potrebe, što je cilj, možda i multboot OSeva.. i prilagoditi instalaciju toj potrebi ako se zna ili dati nekome tko to zna, kad se već ne čita bezbroj gotovih tema-odgovora na istu temu na forumu ili googlanjem..

 

ovako po x-ti put, još jednom izmišljena topla voda. Radi, rade i drugi jednostavniji načini, MS nije tutlek koji to ne zna napraviti u suprotnom ako to mislite, zaobiđite win-OS..

 

+ edit: namjerno ne dajem linkove u ovoj temi, jer bezbroj istih već postoji.. pa tko ne može pronaći, ne može ni napraviti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 16:49 (ihush).
8 godina
neaktivan
offline
Re: [TUT]Instalacija Windowsa sa USB-a

Pogledo sam slicne naslove i nisam naso na ovome forumo ali ok izbrisat cu post ili ga uretidi i tjt 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice