Window 7 problem

poruka: 6
|
čitano: 1.462
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Window 7 problem

Pozdrav,

Imam problem sa podizanjem sistema. Preko rufus progarama napravim butabilan usb i stavim windows 7 na njega i sve je dobro do dijela kada pritisnem da istalira windows, tada mi izbaci kao "a required CD/DVD driver is missing and then the installation won't continue until I locate said driver", nesto kao drivers not found, Pokusao sam svasta nesto sto sam nasao na internetu ali nista ne pomaze. Usb stavim u 2.0 port i pokusam i nece tako i na 3.0 portu nece. Na koji nacin da instaliran windows 7?

 

Moja confa:

MBO: ASUS Z170-P
CPU: Intel I3-6100 3.7GHz
RAM: 8GB DDR4 Kingston 1333MHz
PSU: EVGA 600W
GPU: Radeon R9 380 XFX Double Dissipation 4GB Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: WD Black 2TB SATA

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Window 7 problem
Na taj PC ne možeš instalirati windows 7 jer oficijelno nije podrzano. Trebas ubaciti usb drivere u instalacioni medij i onda će vj moći ako baš hoćeš 7.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Window 7 problem

Podržava Win7 32/64bit ali uz napomenu :

*3: Please refer to ASUS website and download “Windows® 7 installation guide” and “ASUS EZ installer” to install Windows® 7.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/Z170-K/DE164_100_Series_Windows_7_Setup_Guide_print.pdf

 

...neznam zašto ići na win7 kad win10 radi brže , bolje i sigurnije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2018 18:15 (AF139).
11 godina
neaktivan
offline
Re: Window 7 problem

A koje drajvere moram staviti da moze to nikako da skontam.

14 godina
offline
Re: Window 7 problem

Pokreni instalaciju sa usb_a i ubaci Cd od matične, pa kad ti traži taj driver, odredi mu putanju, prema cd drive.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
15 godina
offline
Window 7 problem

-potreban je driver. (to je sve) :)

-starije MBO (chipset) proizvedene do 2018. imaju neki polu-support (kao gornji primjer, asus ez (patch) asrcok patch.. itd.) dok nove od 2018. to 'gase' (nema supporta osim za w10).

-to je sve odluka-želja MSa, koji OEM partnere prisiljava na 'suradnju', uz pomoć wintela..

-problem je što realno problema nema, ne može ga biti na komplatibilnoj platformi, koja je još uvjek x86, dok je usb downcompatibilan pa svaki 3.0 mora raditi i kao 2.0.. i radi. Ovo je 'fičer' kemijanje, stvar installera+BIOSa, koji kad detektira win7-8 (ne win10) radi problem, dok problema nema npr na linux-mac ili w10.

-fix je bilo kojim načinom dodati driver, može biti i novi-fixani bios (a ovaj-ovakav je upravo zato napravljen, hint, npr usb-mouse/tipkovnica, bios-dos support radi dok to ne preuzme driver OSa, sve radi dok driver OSa ne preuzme kontrolu..). Alternativno, može se zaobići install, jednostavnim kreiranjem bootabilnog diska i raspakiravanjem installa (imagea kao .wim), nakon tog ide firstboot jednako kao oem predinstalliran OS... no to se radi na drugom računalu pa nije praktično (ili nespretno za obične juzere iz CMDa..)..

 

-na kraju, opet ''zašto''.. jer želje juzera vs MSa (ili wintela) su nevažne. Ako ove godine, iduće.. još možemo koristiti w7-8 (xp više ne, tj poluneupotrebljiv), od sad pa idućih 1-2 godne će biti problema, driveri, support.. mada je soft vječan, supprot nije, interesi i odluke velikih. Lakše je krenuti na w10 nego se boriti s vjetrenjačama i sutra imati neki novi nepostojeći (izmišljen-fičer) problem, npr ie11, dx11 itd.. kad se pojavi potreba za novim..

-svaki OS je dobar, dok postoji support, dok radi. Kad supporta nema, tad je beskoristan. Priviknite se na w10. (mada bi ga sad već mogli nazvati 11-12-..18. pogotovo kad se pogleda cpu-driver i razlika za 1703-09-1803.. tj 'različiti' driveri jer su ''različiti OSevi''..). Ako možete bez nekog supporta, tad ok, ali što će biti s npr periferijom kao (bezveze izmišljam) printer, miš.. čemu služi OS? Cilj su appsi koje koristimo, driver je nužan, os je samo os.. i svaki je dobar, dok radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice