Kako smanjiti video tj. dvd za nekih 100 Mb?!

poruka: 27
|
čitano: 2.664
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

imam BRip od jednog filma i veličine mi je 8400 Mb e a ja sad moram smanjiti na 8100 da bih ga mogo snimiti na DVD a da tako rećeno ne smanjivam niti ne gubim kvalitetu.. kako je to moguće ?!

hvala

nema gaaa...
2 godine

Iso power-om pa ga posle pokrenes sa demon toolsom pa ga neces morat raspakirati

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 16:01 (Gremlin144).
4 godine
neaktivan
RE: Kako smanjiti video tj. dvd za nekih 100 Mb?!
prvo 8400 na 8100 je oko 300 mb, druga stvar kompresiranjem s winrarom i/ili slicnim ces dobiti max 1.5% (sto je opet premalo)...

Jedini nacin je reenkodiranje s NESTO manjim postavkama...
In Control
2 godine

Možeš s KGB Archiver-om smanjiti Osmijeh.

3 godine
EnlightenedPhoenix kaže...
prvo 8400 na 8100 je oko 300 mb, druga stvar kompresiranjem s winrarom i/ili slicnim ces dobiti max 1.5% (sto je opet premalo)...

Jedini nacin je reenkodiranje s NESTO manjim postavkama...

je istina je , ali nebih htio ga pakirati vec ga kao file mkv isto tako snimiti ...   znaci treba mi nesto s cime cu prekodirati a da smanjim samo za tih 300 mb... koji bi mi to mogao najbolje prog odraditi !?   hvala

nema gaaa...
22 mjeseca

Ako smanjujes film obavezno probaj DVD SHRINK http://www.filehippo.com/download_dvdshrink/ npr dvd koji je oko 8 gb mozes smestiti na klasican 4.5 gb

ja sam ga koristio i odlican je

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 19:10 (bokile).
4 godine
neaktivan

EVO OVO

ripbot mi je super iskreno...

instaliraj ga, instaliraj jos neke stvari koje trebaju i potom malo se igraj s opcijama...

In Control
3 godine

Održi file s mkvtoolnix-om, ili prekodiraj u manji file.

3 godine

Cuo sam da mi je taj posao najbezbolnije da "crop-nem" sliku za nekih 1 mm i da ću taman za to smanjiti velićinu... jel postoji koji prog za to ?!

hvala !

nema gaaa...
4 godine

Imaš 3 opcije:

- izrezati višak ( npr. cut credits)

- reencode audio ( na manji bitrate)

- reenocde video

Prva opcija je racionalna.

Peace and Love _ Frankenstein Build
4 godine
neaktivan
Verbatim kaže...

Imaš 3 opcije:

- izrezati višak ( npr. cut credits)

- reencode audio ( na manji bitrate)

- reenocde video

Prva opcija je racionalna.

Da samo je dosta cesto kod ripova to vec izrezano...

A onda ce morati na trecu opciju (ne volim nikako drugu)....

In Control
4 godine

Vjerojatno imaš DTS audio. Prekodiraj ga u AC3.

A osobno još nikada nisam naišao na ripove bez odjavne špice - možda zato što pazim što i odakle skidam :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
3 godine

s cime najbolje izrezati tj "crop" taj file ?!

hvala

nema gaaa...
4 godine

Pretpostavljam da si "njubi", pa ću ti ponuditi komplicirao-jednostavnu mogućnost.
S tsMuxeR-om odrediš veličinu tj. trajanje filma, zatim demuksiraš.
Dobiti ćeš track_1.h264 i audio 1. Ova dva "fajla" učitaš u MKVtoolnix i muksiraš, ako imaš subtitle ubaciš i njih.
To bi bilo to.

Peace and Love _ Frankenstein Build
3 godine

e sad sam vidio da imam i jedan file  *.avi tako da mi trreba i za njega neki prog s kojim cu maknuti credits?!   ajde pomozite ... hvala

nema gaaa...
3 godine

mislim da mi nista ne preostaje nego prekodirati ali najveci problem je jer imam raz probleme:

1. avi file moram skinuti za 3oo mb (ima odjavnu spicu pa mogu nju crop) s kojim prog da to napravim

2. mkv file moram skinuti za 1 gb im odjavne spice ali to mi nije dovoljno tj moram prekodirati (ali neznam s kojim prog i sta da samnjim)

molim pomoc...

hvala

nema gaaa...
4 godine
neaktivan
Dao sam ti program... samo stavi ono high quaility.... 4.0 mislim da je...

In Control
3 godine

ova jRipBot mi ništa ne radi tj svaki put se smrzne tako da mi to propada, odjavna špica kod ovog mkv mi ništa ne pomaže ako ju izrežem jer mi je opet preveliki znaći treba mi neki dobar prog za prekodirati ..

Znam da sam naporan ali htio bih o riješiti  ako je moguće ..

hvala

nema gaaa...
4 godine
neaktivan
Comfort kaže...

ova jRipBot mi ništa ne radi tj svaki put se smrzne tako da mi to propada, odjavna špica kod ovog mkv mi ništa ne pomaže ako ju izrežem jer mi je opet preveliki znaći treba mi neki dobar prog za prekodirati ..

Znam da sam naporan ali htio bih o riješiti  ako je moguće ..

hvala

Zapravo ne smrzne ti nego nisi dobro naredio kao i ja na pocetcima... ali dobro ako kaze ono not responding onda je vjerojatno do toga...

A ne znam... probaj u google upisati MKV REENCODER ... ali tesko ces naci nesto dobro s GUI-em... mozda RIVER past...

In Control
3 godine

Dobio si već više kvalitetnih rješenja, ne znam u čemu je problem?

Avi file možeš riješiti virtualdubom - odrezati dio bez gubitaka kvalitete. Mkv možeš splitati na više volumea s mkvtoolnix. Možeš demuksati s istim, pa audio kodirati u npr. u ac3 ukoliko je dts/dtdshd pa tako smanjiti file s EAC3to. Audio i video ponovo muksaš u mkv. Kodera za mkv, tj x264/h264 ima ko salate; ffdshow, ffmpeg, megui, avidemux... pa možeš prekodirati u manji file. Sve spomenuto imaš na net-u besplatno, treba ti samo par klika i problem je riješen..

možeš splitati mkv na dva filea možeš splitati mkv na dva filea
3 godine

Jucer sam s avi demuxer-om razdvojio avi i spojio ga s mkv merge u MKV i ispalo je da je s MKV- file manji i to dosta cca nekih 350Mb...

Jel je moguće da za mkv treba manje nego za avi !? Hvala

nema gaaa...
4 godine
Comfort kaže...

Jucer sam s avi demuxer-om razdvojio avi i spojio ga s mkv merge u MKV i ispalo je da je s MKV- file manji i to dosta cca nekih 350Mb...

Ako pitaš je li moguće da mkv video može stati u manje MB nego avi iste kvalitete, onda je odgovor da.

To i jeste bit mkv formata, i glavna prednost u odnosu na zastarjeli avi.

Vrlo pojednostavljeno rečeno, naravno.

4 godine
Comfort kaže...

Da

Schumix kaže...

Ako pitaš je li moguće da mkv video može stati u manje MB nego avi iste kvalitete, onda je odgovor da.

Kako misliš iste kvalitete? Pa avi, mkv, mp4, ..., ne utječu na kvalitetu audio i videa :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
4 godine
Elles D. kaže...
Comfort kaže...

Da

Schumix kaže...

Kako misliš iste kvalitete? Pa avi, mkv, mp4, ..., ne utječu na kvalitetu audio i videa :)

Kako mislim? Pa upravo si sam odgovorio na to pitanje. (Da)

3 godine

... mkv i avi su containeri. Na kvalitetu-veličinu utječu kodeci i stupanj kompresije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
ihush kaže...

... mkv i avi su containeri. Na kvalitetu-veličinu utječu kodeci i stupanj kompresije.

Pa naravno, mislio sam da se podrazumijeva kad kažemo avi da je riječ o divx ili xvid kodecima, a pod mkv o x264, AVC ili kako se već zovu...

4 godine
Schumix kaže...

Pa naravno, mislio sam da se podrazumijeva kad kažemo avi da je riječ o divx ili xvid kodecima, a pod mkv o x264, AVC ili kako se već zovu...

Ne podrazumijeva se ništa osim onog što napišeš.

Upravo zbog takvih "podrazumijevanja" ljudi su prepuni pogrešnih informacija koje onda s entuzijazmom šire okolo :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice