Sony Vegas lag

poruka: 6
|
čitano: 1.515
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Sony Vegas lag

Pozdrav ekipa,

problem je slijedeći; prilikom editiranja videa u Sony Vegasu (13 pro; 64 bit), preview filmic mi laga. Mislio sam da je do FPSa (60) pa sam napravio novi, ovog puta sa 30 fpsa ali je opet isti problem. Znam privremeno rješenje (tj. da radim prerender), ali mislim iskreno da to nema neke koristi kod dužih projekata.

 

Zna li tko koji bi mogao biti uzrok ovom? Slaba konfiguracija laptopa (inace laptop je Acer Aspire V3 772G)? Ne kužim se iskreno u hardver previše pa pitam...

Intel(R) Core(TM) i5-4200M CPU @2.50 GHz 2.50 GHz

Ram 8GB
Win 7, 64 bit. 

Grafa je nVidia gt750m

 

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 17:32 (Bleet).
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Sony Vegas lag

O kakvom je videu riječ? Koji format datoteke, kodek, bitrate, rezolucija? Provjeri si da li ti Vegas ima mogućnost previewa u nižoj kvaliteti. I kakva ti je situacija s hardverskom akceleracijom - koliko sam shvatio ta verzija bi trebala imati hardversku podršku i za Nvidijine i za AMD-ove grafičke kartice.

12 godina
offline
Sony Vegas lag

To ti je normalno da taj preview laga, posto ta montaza nije rendana niti sređena pa se pc.zna muciti da ga vrti fluidno,  ali to ti ne pokazuje konacan video. Nakon rendanja montaza bi trebala biti u onoliko fpsa koliko si stavio, ako nije tako onda je problen u necem trecem. 

Ubi bene, ibi patria.
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Sony Vegas lag

Kod Premierea Pro CS6+ na sličnoj konfiguraciji tako nešto nije normalno. Štoviše, ako se koriste hardverski akcelerirani efekti (a takvi su praktički svi bitni), onda se i s kilavom mobilnom grafičkom karticom može koristiti više efekata, a da preview i dalje glatko ide. A Vegas bi isto trebao biti hardverski akceleriran (vidim da piše da ima podršku i za Nvidijine i za AMD-ove grafičke kartice). Čudno.

9 godina
neaktivan
offline
Sony Vegas lag

Evo malo detaljnije pojašnjenje:
dakle snimam ingame videa (dugo sam koristio Fraps, čiji bi mi kasnije video Sony vegas bez problema učitao, i preview bi išao bez problema), fps je uvijek bio namješten na 30.
Međutim, shvatio sam da mi s frapsom performans nije ni blizu vrhunskome, videa ispadnu čudna, Fraps mi pojede pola kompa dok to snimim, plus videa imaju onaj mini lag, odnosno ne daju stopostotni smooth gameplay, pa rekoh, da probam s Mirillis Actionom. Probao, snimio, sa 60 fpsa, iznenađen sam kvalitetom i jednostavnošću - ali čim ga idem ubaciti u Vegas, dolazi do preview laga (a inače mi taj isti video vrti bez problema u BS playeru). Mislim si da je do prevelikog FPSa, snimim ponovo video, ovog puta sa 30 fps, ubacim - ali opet isto. Nije poanta u prerenderu, ne isplati mi se za svaki video raditi render pa ga onda ponovo ubacivati, posebno ako se radi o nečem dužem, bitno je da ja ne mogu pogledati video preview (čak ni na sekundu) da mi ne laga, odnosno na taj način ne mogu raditi ništa s videom jer ne mogu vidjeti rezultate efekta i sličnih stvari...
Video je avi, 720p, za accelerator nemam pojma, ne mogu ući u onu troubleshoot opciju...

 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Sony Vegas lag

Trebaju na informacije o vrsti datoteke/kodeka. Otvori fajl u ovom programu i stavi na forum screenshot: http://sourceforge.net/projects/mediainfo/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice