Pioneer TS-W3002D4

poruka: 13
|
čitano: 1.702
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
Pioneer TS-W3002D4

Ovako, kupio sam sub danas, i spojio ga, i naravo, kao i uvijek problem, opce ne radi jako, imao sam i TS-W307D4, koji je sigurno radio duplo jace. On ljepo radi, izlazi i ulazi, al nema jacine. Sto moze biti prob?

Stisni HVALA, nije tako tesko.
2 godine
RE: Pioneer TS-W3002D4

slabiji sub?

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
2 godine
neaktivan
blackalbum kaže...

slabiji sub?

Woof ima 1000rms/3500 max w...

2 godine

da sigurno ima 1000 w a daj link na taj sub i cijenu da vidima kakv je

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
3 godine

Kaže;

The TS-W307D4 offers you a variety of set-up possibilities (8Ω or 2Ω), provided that there is correct power matching between the subwoofer and your amplifier.

Vjerojatno je veći otpor od starog, pa se slabije čuje..

2 godine
neaktivan
Pioneer TS-W3002D4
2 godine
neaktivan
Pioneer TS-W3002D4

Spojen je na 2 Ohma..

2 godine
Pioneer TS-W3002D4

ja imam slicnog paja, moj je 3004 isto kilovat rms-a i tri peak...to ti je kako bi rekli troma bestija, da woof pokaze ono sto moze treba mu minimum 1.5-2 kW

na koji ti je amp spojen i koliko mu snage dajes?

a i kutija je vrlo bitna, u kakvoj ti svira kutiji??

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 23:16 (Toni2000).
2 godine
neaktivan
Toni2000 kaže...

ja imam slicnog paja, moj je 3004 isto kilovat rms-a i tri peak...to ti je kako bi rekli troma bestija, da woof pokaze ono sto moze treba mu minimum 1.5-2 kW

na koji ti je amp spojen i koliko mu snage dajes?

a i kutija je vrlo bitna, u kakvoj ti svira kutiji??

A neka drljava, ja isto imam osjecaj da je kutija... Imam SOUNDMAGUS X2000 (2000rms) a nezz, ja se bas ne kuzim u ta ustelavanja, ugl dva jbl-ca koja sam imao prije nego kaj sam ovo danas stavio su radili na manje, gain manje od pola, sad sam stavio vise od pola sa pioneer-om, pa drek.. JBL- dva komada zajedno 700 rms.. Jel se kuzis ti u to ustelavanje, kako i sto??

2 godine
Pioneer TS-W3002D4

taj soundmagus ima kao 2000W ali na 1ohm, a taj woof posto ima 2 zavojnice od 4 oma pozes spojiti paralelno pa dobit 2 oma ili serijski pa dobit 8 oma, a taj magus ce ti na 2 oma davat nekih 1200W.

kutija se inace radi po zelji kako kome pase al za taj woof koliko se sjecam je preporucena bassrefleks od 50-ak litara(od 60-70 bi bilo cak i bolje), promjer cijevi od 10cm i duzine kako ti pase (sto duza cijev to svira dublje, sto kraca svira vislje i glasnije).

inace i ja imam dojam da woof stvarno trese i sve vibrira, ali nema zvuka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 23:36 (Toni2000).
2 godine
neaktivan
Toni2000 kaže...

kutija se inace radi po zelji kako kome pase al za taj woof koliko se sjecam je preporucena bassrefleks od 50-ak litara(od 60-70 bi bilo cak i bolje)

Kako se racuna ta litraza?

4 godine
Pioneer TS-W3002D4

Do kutije 90%.

Litraža se računa pomoću parametara subwoofera ili se može u manualu pročitati koje su veličine/vrste/tuninzi kutija preporučeni za taj model. Također kutija mora jako dobro brtviti jer se inaće gubi na efikasnosti i to jako puno.

Ili možeš koristiti specijalizirane programe poput BassBox Pro ili WinISD, ubaciš parametre zvučnika i onda gledaš kako bi u teoriji trebao reagirati u određenim kutijama. Trebaš paziti na pomak membrane pri određenoj frekvenciji i snazi, na brzinu zraka koja izlazi iz porta (ako je BR i sl.), na snagu koju može trpiti u toj kutiji na nekoj frekvenciji i tako, ima dosta toga, zato je najobolje napraviti onako kao što piše u manualu ako se ne misliš malo detaljnije zabaviti računanjem.

Glasnoća pri nekoj određenoj snazi ti može ovisiti i o osjetljivosti zvučnika, to što on trpi kW ne znaći nužno da će biti glasniji od nekog od 300W. Mada opet, trebao bi da rastura auto kako tako xD

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 21:52 (Vido).
2 godine
neaktivan
Pioneer TS-W3002D4

Problem rijesen, stvar je bila u kutiji, zasada je u kutiji radenoj za TS-W307D4, alo uskoro bi terbao napraviti kutiju po mjerama za njega, hvala svima..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice