Alfa 145-na jači gas blinka lampica ručne kočnice

poruka: 15
|
čitano: 1.167
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Alfa 145 pitanje/problem???

Vozim navedenu alfu 2.0 TD 90ks iz 98god. i za vrijeme vožnje ako malo jače stisnem gas na nekih 2700-3000 okretaja počne lagano blinkat lampica od ručne kočnice??? Zanima me jeli itko zna o čemu se tu radi? Blinka i kad je auto hladan (makar tad mijenjam brzine do max 2500 okretaja, ne ganjam se, ponekad zablinka ponekad ne) i kad je ugrijan i tad isto zna zablinkat al isto samo povremeno???

Cijenjeni kolege pomozite ako znate.... Hvala

2 godine
Re: Alfa 145 pitanje/problem???

a da postaviš to pitanje na nekom alfa ili fiat forumu?

vozi ga autoelektričaru/mehaničaru da pogleda

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 23:23 (XXX-Man).
15 mjeseci
Magnum1654 kaže...

Vozim navedenu alfu 2.0 TD 90ks iz 98god. i za vrijeme vožnje ako malo jače stisnem gas na nekih 2700-3000 okretaja počne lagano blinkat lampica od ručne kočnice??? Zanima me jeli itko zna o čemu se tu radi? Blinka i kad je auto hladan (makar tad mijenjam brzine do max 2500 okretaja, ne ganjam se, ponekad zablinka ponekad ne) i kad je ugrijan i tad isto zna zablinkat al isto samo povremeno???

Cijenjeni kolege pomozite ako znate.... Hvala

Meni se čini kao sajla kvačila, ali čekam da mi se javi prijatelj koji vozi 156 Alfu {#}!

Kada se javi, javim ti i jse a ako u međuvremenu se ne riješi problem, a do tada {#}!

ATJ Lučko
4 godine

Nedavno mi je instruktor iz AŠ pokazivo šta te lampice pokazuju, i ako se dobro sjećam, ta od ručne kočnice upozorava da je ručna dignuta, ali također moze bit da nema ulja u kocnicama. Nisam ti 100% siguran, al mislim da je.

2 godine
hara_zg kaže...

Nedavno mi je instruktor iz AŠ pokazivo šta te lampice pokazuju, i ako se dobro sjećam, ta od ručne kočnice upozorava da je ručna dignuta, ali također moze bit da nema ulja u kocnicama. Nisam ti 100% siguran, al mislim da je.

dobro si se sjetio, tako je

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
3 godine

Ručna nije dignuta, jer auto ide normalno, osjetio bi da je dignuta i za jedan zubac, odmah bi slabije ubrzavao...

3 godine

Prijavit ću se na alfisti.hr i vidjet što će tamo ekipa reć..

4 godine
Magnum1654 kaže...

Ručna nije dignuta, jer auto ide normalno, osjetio bi da je dignuta i za jedan zubac, odmah bi slabije ubrzavao...

Ma znam da nije. Sam kazem da ta lampica pokazuje dve stvari: dignutu ručnu i ako nema ulja u kočnicama. Tak da provjeri to malo, nije za zajebanciju.

edit: evo link jedan http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=39535.0

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 23:35 (hara_zg).
3 godine

U redu hvala za link, sutra ću provjerit ulje u kočnicama pa javim što je bilo

Hvala svima

3 godine

Može biti da je oksidirao spoj, gdje je spojena lampica na elektroniku (laički opisano :)), meni se na cacinom autu stalno palila lampica za duga svijetla ,a nisu bila upaljena. Problem je rješen tako što smo promijenili utikač od kabela i očistili spojeve. Sad ne znam, gdje se to nalazi za lampicu od ručne, ali i to je moguće rješenje.

3 godine

Danas sam provjerio ulje za kočnice i da u tome je problem, ionako auto mora na servis pa će automehaničar sve riješiti...

Eto to bi bilo to, još jednom hvala na odgovorima i pomoći

22 mjeseca

zanimljivo meni je bila slična stvar na hondi kad su mi prednje pločice bile pri kraju {#}

pri naglijoj akceleraciji lampica od ručne se palila. promjenio pločice i problem nestao.

Beware of the MamićTrollFejs
22 mjeseca
suspendiran
Re: Alfa 145-na jači gas blinka lampica ručne kočn

Kao što su i rekli, ta lampica blica iz više razloga

1. ako je podignuta ručna ;)

2. ako fali ulja

3. ako ima senzore na pločicama, onda kad su pločice pri kraju, zna isto tako blinkati

E sad, pošto tebi fali ulja, tj. kočione tekućine, trebaš provjeriti zašto fali, vjerojatno su se istrošile pločice pa su cilindri izašli do kraja i tekućina se povukla iz posude.

Druga opcija može biti da ti je jedan od cilindara propišao, što onda moraš odmah-odmah-odmah rješavat jer ćeš ostati bez kočnica.

3 godine

Problem riješen, promijenio ulje u kočnicama i eto sve super {#}

2 godine
Re: Alfa 145-na jači gas blinka lampica ručne kočn
Magnum1654 kaže...

Problem riješen, promijenio ulje u kočnicama i eto sve super {#}

ma nisi trebo... kad si več čekao upozorenje na tabli , mogo si pričekat slijedeće proljeće da se dečki mehaničari ne prehlade dok to rade...{#}

kladim se da to ulje NIKAD nije bilo mijenjano na tom autu...

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice