Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.351
|
čitano: 2.403.603
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina

Može neki savjet kako čistiti cestovnjaka, ali kućnim deterdžentima/potrepštinama. Za sada koristim mekane krpe i toplu vodu.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
2 godine
Imam jedno pitanje,jedan moj prijatelj ima Veloman bezicni ciklokompjuter i neko mu je skinuo nastavak koji se zakaci za vilicu.Zanima me bili bi pasao taj dio samo od drugog ciklokompjutera?
16 mjeseci
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Dolu kaže...
Imam jedno pitanje,jedan moj prijatelj ima Veloman bezicni ciklokompjuter i neko mu je skinuo nastavak koji se zakaci za vilicu.Zanima me bili bi pasao taj dio samo od drugog ciklokompjutera?

ups :)

http://x264blog.org/
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 20:38 (Arnold Layne).
4 godine

Velomanov da, zamjenski, pitaj u Keindl Sportu oni su zastupnici, mislim da nije velika lova u pitanju. Od nekog drugog ciklokompa postoji mogućnost da radi, ali to je više ono sljepačka (zatvori oči i pucaj APP). To znam jer se zna desiti sa pulsmetrima anomalija na trkama, da hvataš otkucaje od nekog drugog tako je kraj tebe u isto vrijeme konfigurirao pulsmetar... Pa onda bude veselje

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
3 godine

Danas sam išao malo na šetnju sa curom uz more, a kako mi je odmah ispod faksa servis di rade moji iz kluba, ostavia san tamo biciklu jer mi je bilo usput. Nakon koju uru kad san se vratija dočekalo me je ovo:

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
2 godine
Mitsuoka kaže...

Danas sam išao malo na šetnju sa curom uz more, a kako mi je odmah ispod faksa servis di rade moji iz kluba, ostavia san tamo biciklu jer mi je bilo usput. Nakon koju uru kad san se vratija dočekalo me je ovo:

HAHAHAHHA! 

Lijepo iznenađenje, a? Da mi je bilo vidit tvoju facu {#}

[G] Sapko
3 godine

HAHAHA porozio si nesto ahhahaha

3 godine
Gunner11 kaže...
Mitsuoka kaže...

HAHAHAHHA! 

Lijepo iznenađenje, a? Da mi je bilo vidit tvoju facu {#}

Ma nista, zavarija san, slika, uzea kacavidu i skinija {#} Bar je zabavno ako ne nista {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine
Mitsuoka kaže...

Ma nista, zavarija san, slika, uzea kacavidu i skinija  {#}  Bar je zabavno ako ne nista  {#}

Nisi to trebao skidati, trebao si to uvaliti curi, a sebi uzeti neki pravu pilu o kojoj sanjaš :)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
3 godine
Oly_E3 kaže...
Mitsuoka kaže...

Ma nista, zavarija san, slika, uzea kacavidu i skinija {#}  Bar je zabavno ako ne nista {#}

Nisi to trebao skidati, trebao si to uvaliti curi, a sebi uzeti neki pravu pilu o kojoj sanjaš :)

Jadna je toliko niža od mene, da ne može stat na nogama, nego visi preko top tubea {#} Ova će ionako za faks, a za tjedan dana počinjem raditi, tako da je blizu nova {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 21:14 (Mitsuoka).
4 godine
Mitsuoka kaže...

Jadna je toliko niža od mene, da ne može stat na nogama, nego visi preko top tubea  {#}  Ova će ionako za faks, a za tjedan dana počinjem raditi, tako da je blizu nova  {#}

Hehe mojoj je sic na specki do sise :) Baš nađemo džepne venere  {#}

3 godine
Oly_E3 kaže...
Mitsuoka kaže...

Jadna je toliko niža od mene, da ne može stat na nogama, nego visi preko top tubea {#}  Ova će ionako za faks, a za tjedan dana počinjem raditi, tako da je blizu nova {#}

Hehe mojoj je sic na specki do sise :) Baš nađemo džepne venere {#}

Niže ženske imaju dobro dupe i slađe su {#} 1.60 je moja, više od 30 cm manja, tako da su vjerojatno tu negdi {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 21:23 (Mitsuoka).
4 godine

Da samo što se malo izuvijaš ako me kužiš...  {#} Ma neka bitno da ne može voziti moju specku  {#}

3 godine
Oly_E3 kaže...

Da samo što se malo izuvijaš ako me kužiš... {#} Ma neka bitno da ne može voziti moju specku {#}

Ma popne se malo negdi {#} al dosta o njima više e, još cemo i kartone skupit {#}

Ne znam jesam li reka, ali proba sam Cubeovog AMS-a, te Scott Scale 50ku sa TwinLockom, pa sad gledam 35 sa DNA, dobro mi bike djeluje (130mm sprida, taman za malo agresivnije), Cross Country đir. Iako me i AllMount totalno privlači, nešto tipa Fuel EX8, taman ima jedan u dućanu koji me čeka, 15000kn - 15-20% popusta sta ce mi sredit... 

BTW Ako koga zanima, HT FELTovi su na popustu, modeli 2012, bike od 15000kn se prodaje za 8000kn, a i ovi jeftiniji su na brutalnim popustima. Rame od 17.5 do 21.5, gotovina. Besplatna dostava.

http://www.bicikla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=1

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 21:42 (Mitsuoka).
4 godine

Ovako nešto?

3 godine
Oly_E3 kaže...

Ovako nešto?

Izgleda genijalno, zanima me težina i kakav je za vozit. Bilo bi baza doć na marjan sa njime.

3 godine

Ako nekome treba alat za skidat lockring sa Shimanovih CS kazeta neka se javi, imam jedan zapakirani viška.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
16 mjeseci
Mitsuoka kaže...

hahahaha {#}

To je onaj servis i dućan kod pothodnika kad izađeš iz njega?

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
3 godine
Unix kaže...
Mitsuoka kaže...

hahahaha {#}

To je onaj servis i dućan kod pothodnika kad izađeš iz njega?

Je je, Extreme, klupski dućan {#}

3 godine

Pozdrav,

zna li netko možda za kakvu dobru akciju cestovnjaka? Za oko 1000 - 1200 EUR?

Kakav je slučaj s biciklima starijih godišta, bi li tu moglo biti kakvih problema s jamstvom?

lp

3 godine
Najbrži kaže...

Može neki savjet kako čistiti cestovnjaka, ali kućnim deterdžentima/potrepštinama. Za sada koristim mekane krpe i toplu vodu.

Ja za ramu koristim pastu za poliranje auta, ispoliram bicikl jednom tjedno (npr na pocetku tjedna) i ostatak tjedna sve suhom krpom čistim jer se slabije prima blato i prljavština na taj sloj tkz voska u toj pasti i još ktome se sjaji kao nov {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 22:27 (1BIT).
2 godine

Zanima me koliko mogu dobiti za svoju Nakamuru Cliff Hanger 2007 .

Upravo stavljen novi lanac, bicikla vozi , no nije baš u najboljem stanju.
Vilica je oštećena (nema opruge) te mora cijelo vrijeme bit zaključana, mjenjač treba namjestit da mjenja kako treba i felge nisu baš kao nove (prednju bi trebalo zamijeniti, volan se trese u vožnji).
Kočnice koče odlično, prednja pogotovo .

Mislio sam je farbat, pa je na nekim mjestima izbrušena (vilica i ispod stražnjeg mjenjača).

Gume nisu puno vožene , možda najviše 50-100km , kao nove .

Specifikacije:

Vilica: SunTour XCT-V2
Mjenjač (prednji) : Shimano SIS C-050 3-speed
Mjenjač (stražnji) : Shimano Acera 7-speed
Shifteri : Shimano ST-EF60 3x8 Speed
Pogon: Truvativ
Gume: Hutchinson Cameleon
Kočnice: Tektro V-Brake

Mogu tražit 500kn za to ili ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 9:14 (mstaglicic).
22 mjeseca
Mitsuoka kaže...

BTW Ako koga zanima, HT FELTovi su na popustu, modeli 2012, bike od 15000kn se prodaje za 8000kn, a i ovi jeftiniji su na brutalnim popustima. Rame od 17.5 do 21.5, gotovina. Besplatna dostava.

Jel možda znaš dokad će trajat ova akcija. Predobra ponuda za Felt Q620. Jedini problem što neću imat novce do kraja 5. mjeseca.

Ivan
3 godine

Imam pitanje za vas koji vozite cestovnjake - što mislite o karbonskim ramama? koliko traju, izdržljivost, u čemu je bolja od alu rame?

Konkretno vidim da neke imaju sajle provedene unutar rame, kao npr.

http://www.haibike.de/produkte_detail_en,750,8013,detail.html

Je li takva rama slabija? Kako se dotične ponašaju na našim cestama i kakve probleme očekivati?

Mr. Oly? {#}

Hvala

3 godine
8888800000 kaže...
Mitsuoka kaže...

Jel možda znaš dokad će trajat ova akcija. Predobra ponuda za Felt Q620. Jedini problem što neću imat novce do kraja 5. mjeseca.

Sve ovisi koliko ljudi budu imali para (tj. budu zainteresirani za kupnju)... kad skupis pokusaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 17:29 (Mitsuoka).
22 mjeseca
Mitsuoka kaže...

Sve ovisi koliko ljudi budu imali para (tj. budu zainteresirani za kupnju)... kad skupis pokusaj.

Aha..poslat ću ima mail kad skupim da vidim jel još traje akcija {#}

Ivan
4 godine
TomGun kaže...

Imam pitanje za vas koji vozite cestovnjake - što mislite o karbonskim ramama? koliko traju, izdržljivost, u čemu je bolja od alu rame?

Konkretno vidim da neke imaju sajle provedene unutar rame, kao npr.

http://www.haibike.de/produkte_detail_en,750,8013,detail.html

Je li takva rama slabija? Kako se dotične ponašaju na našim cestama i kakve probleme očekivati?

Mr. Oly? {#}

Hvala

Karbon smatram daleko superiornijim od aluminija, titana i generalno metala. Ukratko to su slojevi ugljičnih vlakana koji nalikuju na kakvu tkaninu u sirovu stanju koje na okupu drži ultra jako epoxy ljepilo (čija je čvrstoća i više nego duplo jača nego kod cementa, između 500-800kg/m^2).

Sada zašto je superiornije, zato što proizvođači "strateški"   (odnosno stave malo više krpica C vlakana) ojačaju razne dijelove okvira (tipa BB i sl.). To se sa metalima i ne može baš raditi, može ali će težiti skoro duplo više za istu čvrstoću. Također finiji su prijelazi sa cijevi na cijev, samim time i ojačaniji na tim mjestima. Okviri se obično rade iz jednog ili iz dva dijela (prednji i stražnji trokut), to rezultira da se unutarnji slojevi stalno preklapaju i čine jednu cijelinu, tako zvani monokok.

S druge strane karbon daleko bolje podnosi torzijske sile, fleksibilniji je, podnosi oštečenja jednako dobro kao i al. okviri i ovisno o tipu bicikle postoje jako tvrdi okviri za trkanje (Recimo Cannondale Super Six ili Specialized Tarmac) i malo mekši okviri za rekreativce (Cannondale Synapse/Specialized Roubaix). Rame za trkanje više osjetiš dok voziš, dok rekreativne malo više upijaju teren (nije sada kao da voziš MTB, i dalje si na cesotvnjaku i dalje moraš izbjegavati rupe i kamenje cesti). Što se tiće problema, rijetki su, ali zna se desiti da se javi pukotnica, vjerojatno nije ništa strašno, jer je ispod još 10-ak slojeva karbona, ali ljudi neki to svejedno reklamiraju. Meni je lanac malo ogrebao okvir (zaglavio u pogon i potrgao lak da eksponira karbon) i to se sa epoxijem prekrije i kao da ništa nije bilo.

Taj Haibike izgleda dosta dobar, strukturalno nije oslabljen zbog unutarnjeg kablovanja, zato što su slojevi karbona tako formirani.

2 godine

Mene moja bicikla,fino receno zeza stalno.Danas su rekli da nije nista sa pogonom,lezaji su u dobrom stanju.Cijeli,opet iznova podmazani,navodno.Izveo sam ju poslije na test voznju i krcka i lijevo i desno,ali sad cak pola kruga.

Izgleda da ide natrag u tvornicu,ovih dana :(

4 godine

Kotači, quick release, Headset, sve to radi zvuk ako je malo laško. Meni se headset zna svakih 1.5k km malo otpustiti pa ga treba dotegnuti, jer lupa.

2 godine
A nije,osjeti se pod cipelama krckanje i vibracije.Ali sa obicnim cipelama ne sprintericama
Ovaj u Trstu je tako rekao i sad cu bit bez bicikle jedno duze vrijeme :(
Inace,sam mislio nabavit jedan drugi pogon i stavit probno da iskljucim sto to krcka.
Ides u Krapinu?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice