Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.372
|
čitano: 2.419.983
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Oly_E3 kaže...

Samo promjer obujmice ti je bitan, kod shimana nema veze s koje strane vuče sajlu (odozgo ili odozdo). Realno možeš montirati koji god želiš, ali svakako daj link da ne bi uzimao neke e-type ili direct mount mjenjače :)

Pa ni ja nisam siguran. Recimo OVAKO nešto. Čini mi se da je taj Deore sasvim ok?

Ili OVAKO nešto? 

EDIT:  Ovakve "polugice" imam. Na njih mogu ići Acera-Deore mjenjači? 3 prednje i 8 zadnjih brzina.

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 18:13 (Bladepu).
3 godine

a jeli moguće da je problem u čegrtaljci, jer na kojem god zupčaniku bude lanac preskače, zapravo to je dojam da preskače, kad gledam dok pedalam sve izgleda normalno, ali pedala kao da propadne

4 godine
Bladepu kaže...
Oly_E3 kaže...

Samo promjer obujmice ti je bitan, kod shimana nema veze s koje strane vuče sajlu (odozgo ili odozdo). Realno možeš montirati koji god želiš, ali svakako daj link da ne bi uzimao neke e-type ili direct mount mjenjače :)

Pa ni ja nisam siguran. Recimo OVAKO nešto. Čini mi se da je taj Deore sasvim ok?

Ili OVAKO nešto?

EDIT:   Ovakve "polugice" imam. Na njih mogu ići Acera-Deore mjenjači? 3 prednje i 8 zadnjih brzina.

Ovaj prvi koliko vidim ima adapter za fi 31.8, a može i na 34.9 bez adaptera tako da imaš dvije mogučnosti što je plus. Ide on na tvoj šifer.

nkl kaže...

a jeli moguće da je problem u čegrtaljci, jer na kojem god zupčaniku bude lanac preskače, zapravo to je dojam da preskače, kad gledam dok pedalam sve izgleda normalno, ali pedala kao da propadne

Teško da je do čegrtaljke, ali može biti da kazeta nije dobro stegnuta, to mi se znalo par puta dogoditi da matica kazete popusti i zupčanici dobiju lufta pa biježe lancu. Koliko je uopće stara kazeta? Tj. koliko km otprilike?

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
3 godine

3 iljade, godinu ipo

4 godine

Čuj dosta km, ali to si napravio po off-roadu ili po cesti? Lanac si isto držao 3k km?

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
3 godine

da i lanac( pc 951) možda malo previše, pa negdi pola-pola cesta-krš

kreniću od zatezanja kazete, to mi se čini realno, a i najjednostavinije 

4 godine

Ma ja sam 99% uvjeren da se radi o potrošenoj kazeti... Čim se ne radi o čistoj cestovnoj vožnji, odmah se drastično smanjuje vjek takvih komponenti, nego samo ti probaj, može na kraju biti svašta nešto :)

2 godine

Mali đir od prije 2 dana po okolici Zadra {#}

Moj bajk je s lijeve strane.

Ofc.
2 godine

I još jedna vožnjica poslje ručka :D

http://www.sports-tracker.com/#/workout/TomislavPavii/cal3cj2om13ispru

Live Free and Drive Hard
2 godine

Koji je to bike?

Live Free and Drive Hard
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 20:13 (Apachy).
2 godine
Apachy kaže...

Koji je to bike?

Wheeler pro 1900

Ofc.
2 godine

Bas sam se htio provozat prek produzenog vikenda onda vidim da mi pukla guma[frqancuski] kupim novu [auto ventil] i nepase xD poludio sam nego kolko dodu de gume sa francuskim venilom? 26 velicina

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
16 mjeseci
zelenbic kaže...

Bas sam se htio provozat prek produzenog vikenda onda vidim da mi pukla guma[frqancuski] kupim novu [auto ventil] i nepase xD poludio sam nego kolko dodu de gume sa francuskim venilom? 26 velicina

nebi trebale bit nista suplje 

http://x264blog.org/
2 godine

sad vidim da ima francuski ventil 48 i 35 mm kako da znam koji imam?imam giant boulder

4 godine

To ti je dužina ventila, presta (francuski) ti je standard prema tome neovisno o dužini ventila radi se o jednoj te istoj stvari.

2 godine
Oly_E3 kaže...

To ti je dužina ventila, presta (francuski) ti je standard prema tome neovisno o dužini ventila radi se o jednoj te istoj stvari.

Hvala mislio sam da je sirina pa da se nebi opet sj...

4 godine

Eh da mi je vidjeti ventil širine od skoro 5cm :)

2 godine
Oly_E3 kaže...

Eh da mi je vidjeti ventil širine od skoro 5cm :)

Bolje provjerit :D

16 mjeseci

Tu sam se nešto muvao po Parenzani, nije mi se dalo od Motovuna do Vižinade skroz jer je uzbrdica tako da sam samo pola prešao i onda se "skitao" oko Motovuna...

Bude na ljeto bolje {#}

http://www.endomondo.com/workouts/stwUOMmP11E

Moja malenkost. Indeed Moja malenkost. Indeed
Mirna (rijeka) :) Mirna (rijeka) :)
Down you go :) (pri spuštanju sam imao zaključanu vilicu, ouch) Down you go :) (pri spuštanju sam imao zaključanu vilicu, ouch)
Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
5 godina

Jel ima tko vezu na sudu-policiji u Pazinu? popušio sam 2000kn kazne u Buzetu za vikend :(

16 mjeseci
Ziga kaže...

Jel ima tko vezu na sudu-policiji u Pazinu? popušio sam 2000kn kazne u Buzetu za vikend :(

LOL

Kako?

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
5 godina
Unix kaže...

LOL

Kako?

Skinuo sam se s ipsilona, isao pretjecati sleper...i kako sam prosao zavoj hop ćopili me s 93. ograničenje 50...

nažalost nisam vidio prometni znak ograničenja 50 (koji sam vidio kad sam istom tom rutom išao nazad), jer u trenutku pretjecanja šleper je taj znak pokrio...

pardon mjesto je Lupoglav

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 22:30 (Ziga).
16 mjeseci
Ziga kaže...
Unix kaže...

LOL

Kako?

Skinuo sam se s ipsilona, isao pretjecati sleper...i kako sam prosao zavoj hop ćopili me s 93. ograničenje 50...

nažalost nisam vidio prometni znak ograničenja 50 (koji sam vidio kad sam istom tom rutom išao nazad), jer u trenutku pretjecanja šleper je taj znak pokrio...

To pričaš za auto? {#}

Jel se smije po Y-u sa biciklom?

5 godina
Unix kaže...
To pričaš za auto? {#}

Jel se smije po Y-u sa biciklom?

Da pričam za auto.

Ne, strogo je zabranjeno.

4 godine

Upiši "leave me alone", radi u Vice Cityu :)

Hebiga treba se uvjek imati na umu da su polijajci najaktivniji za vrijeme ovakvih vikenda i sl. Sada 2k kn za specku otišlo u proračun :)

2 godine
Ziga kaže...

Ma jel kod one zeljeznicke stanice?

5 godina
ivanoile kaže...

sjećam se da je ljekarna s desne strane na ugibalištu ....

mene su i još ostale ćopili tamo :(

2 godine
Ziga kaže...
ivanoile kaže...

sjećam se da je ljekarna s desne strane na ugibalištu ....

mene su i još ostale ćopili tamo :(

Uf tamo su stalno,a znak je 50 jer je kao mjesto.A cesta ravna,cak sam i na jednom treningu isao oko 45km/h.

Kao i na magistrali,stave se tocno iza znaka gdje znaju da ljudi voze puno vise od dopustene i onda odu jedan vikend i natuku novca da kupe dobre specke.

2 godine
zelenbic kaže...

meni je isto bic došao sa francuskim ventilom i probušila mi se guma, kupio sam auto ventil i nepaše {#}

uzeo sam bušilicu i borer veličine auto ventila i malo proširio rupu, dobro izbrusio da ne probušim šlauf i nakon 2godine još uvijek vozi sve uredno

Win Osama in hide and seek
3 godine
J3ckYYY kaže...
zelenbic kaže...

meni je isto bic došao sa francuskim ventilom i probušila mi se guma, kupio sam auto ventil i nepaše {#}

uzeo sam bušilicu i borer veličine auto ventila i malo proširio rupu, dobro izbrusio da ne probušim šlauf i nakon 2godine još uvijek vozi sve uredno

To je ok, ako nemaš namjeru tubeless radit (iako tvoja felga vjerojatno i nije za tubeless pa te onda nema šta bit briga)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice