Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.389
|
čitano: 2.421.510
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Da, sada zovem ljude da vidim gdje mi je licenca i da me prijave... Brinu me malo tubulari, kao da nisu nešto dobro zaljepljeni, i imaju neke posjekotinice, ako izdrže utrku skidam ih dolje i stavljam nove koje sam kupio prije koji mjesec. A na utrku ću zet i Mavice za rezervu, samo onda mogu pozdraviti pakne ako zakočim ijedan put sa karbon paknama aluminijski obruč  {#}

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
3 godine

Pozz ljudi ima li tko ovdje da vozi DH?

Ima jedna staza za one malo hrabrije u Podstrani, stavit ću video ali teško da to možete doživjeti taj nagib.

Puno je za*ebanije nego što se čini Puno je za*ebanije nego što se čini
3 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Pozz ljudi ima li tko ovdje da vozi DH?

Ima jedna staza za one malo hrabrije u Podstrani, stavit ću video ali teško da to možete doživjeti taj nagib.

Nije baš ni DH, a i nije samo za hrabrije, ovo je recimo jednostavniji spust nego u Vodicama na XC stazi Orlov krug (Oly ti može potvrdit, spust od 50km/h po takvom, ako ne i gorem kamenju, pa naglo kočenje u 75° desno po pijesku sa lockanim vilicama i shockovima). DH je takav da imaš 20-30 cm putanje max, i deri doli, nema stajanja, desno rupa, livo stablo. Jedna od boljih DH staza u Dalmaciji je Privor, koja se trenutno sređuje (DH dio BK Krš, XC dio BK Timun)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 0:15 (Mitsuoka).
3 godine

Nisam nikad vozio dh, ali vjeruj mi da je puno strašnije uživo. Poslije idu dijelovi gdje su također velike rupe sa strane, ali nisam imao gdje stati da uslikam.

Dođi jednom pa vidi sam.

3 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Nisam nikad vozio dh, ali vjeruj mi da je puno strašnije uživo. Poslije idu dijelovi gdje su također velike rupe sa strane, ali nisam imao gdje stati da uslikam.

Dođi jednom pa vidi sam.

Ma znam kako je kad se slikaje, vjeruj mi nije to ništa, takve su i staze po marjanu. Recimo dio Privor staze, tokom sređivanja. (isti zavoj, vidiš nagib po tome kako liku noge stoje)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 0:23 (Mitsuoka).
3 godine

E takav je otprilike nagib.

Ma ovdi je teško zato što su sama kamenja pa kliziš, koliko vidim tu na slikama je utabano pa je lakše.

Ma najbolje bi bilo da vidiš 

5 godina

Krenio u 5:10 doma iz Županje i stigao u OS kod studoma u 8:10 (prije 15min).

P.S. jel tko iz OS da odemo na pivo?

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 8:30 (Najbrži).
3 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Ma ovdi je teško zato što su sama kamenja pa kliziš, koliko vidim tu na slikama je utabano pa je lakše.

Pa zato i govorim, ovo je XC staza, to se prolazi sa zaključanim vilicama na utrkama. I nije utabano, ovo su tek grane izvađene na prvoj, na drugoj je kiša bila malo prije toga. 

Vaš problem je jer stajete, nema stajanja, samo brzine triba uvatit i deri. A i ono vaše nije bicikla za to, tj ono nije za ništa koliko vidim. Druga/Strma i kako je sve zovu je pod kutem od 45° sa takvim kamenjem 200m, samo šta je uža i sa skokovima. Davno je to bilo DH. A da ne uspoređujemo sa pravim DH stazama po svijetu. Više si u zraku nego na zemlji.

Ovo je recimo Marjan, i ovo je DH/XC hibrid staza, iako je više voze XC biciklisti nego DH.

https://plus.google.com/u/0/photos/115534173321354789860/albums/5738667199333258385 - Ovakav ti je recimo DH, to je kamenje.

BTW jel se preko onoga puta spušta sa peruna ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 10:16 (Mitsuoka).
3 godine

Svaki put

. .
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
3 godine
Mitsuoka kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Pa zato i govorim, ovo je XC staza, to se prolazi sa zaključanim vilicama na utrkama. I nije utabano, ovo su tek grane izvađene na prvoj, na drugoj je kiša bila malo prije toga. 

Nije ovo je moj rođak pronašao, nije ovo vatrogasni put.
Ma ona bicikla je smeće, skoro pa se skroz raspala. Moja uopće nije za ovo, prelagana je i nema srednju suspenziju. 

Dođi jednom bacit đir pa procijeni iz prve ruke.

3 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Ma ona bicikla je smeće, skoro pa se skroz raspala. Moja uopće nije za ovo, prelagana je i nema srednju suspenziju. 

Pa ne treba ni stražnji shock, a svi idu na lagane bicikle... Ja imam ono smeće za do faksa i sa time se bez problema da proć. 

4 godine

Pozdrav ,

odlucio sam se kupiti si novi bicikl. Pa me zanima jeli ima netko neki prijedlog za neko biciklo do 2.3k kn.

Trazio sam neka bicikla na internetu i nasao sam ove:

-GT Aggressor 3.0(mozda i 2.0 ako skupim novce)

-KHS Alite 100

-NRC Hill pro

-Univega Alpina HT-300

jeli moze netko reci koji od ovih je najbolji i jeli netko imao neki od ovih pa moze reci svoja iskustva.

Hvala Unaprijed!

3 godine
DarkLink kaže...

Ovaj khs alite 100 zaobiđi, frend mi ima khs alite samo neznam koji model (smeđe boje), zadnji mjenjač tourney, frend je polomio pulley na tourney-u u zraku(nakon čega su mu u servisu ponovo stavili novi tourney), a prednja vilica je no name kao i kod njega, on nije vozio bic mjesec/dva i stvrdnula se skroz, baš sam mu prošli mjesec popravljao bic, u prednju vilicu sam stavio ulje za hidrauliku i proradila je oko 30/40mm hoda nakon čega je iscurilo ulje što znači da mu brtve ne valjaju, jedino je on imao kvalitetniju ramu (7005 aluminij), on ima winzip mehaničke kočnice, kod ovog šta gledaš su nekakve mehaničke bengal, pa postoji mogućnost da će se teško naći druge pakne za njih, od ovih ostalih, nrc hill pro i gt aggressor 3.0 mi se čini malo slabiji, dok ova univega alpina ht-300 ipak ima nešto bolje djelove (vilica suntour (nije neka no name), zadnji mjenjač acera (bolji od tourney-a), duple felge i tektro v-brake (isto pouzdan, nije neki no name), ja kažem da bi univega bila najbolja {#}

4 godine
1BIT kaže...
DarkLink kaže...

Hvala na odgovoru !! Ja sam se dvoumio izmedu univege i aggressora,ali sada cu najverovatnije uzeti univegu. 

2 godine
Najbrži kaže...

Ipak si ti Najbrži {#}

--------------------------
2 godine

moze par preporuka, gt aggressor 1.0 , trebam vilicu (jeftiniju-a bolju od sadaasnje) i isplativost nadrogradnje kočionog sistema (hidraulika, također jeftino-a solidno.) 

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
3 godine
CroatianRacer kaže...

moze par preporuka, gt aggressor 1.0 , trebam vilicu (jeftiniju-a bolju od sadaasnje) i isplativost nadrogradnje kočionog sistema (hidraulika, također jeftino-a solidno.) 

Već smo razgovarali o tome jel?

a ništa ispod Dart3 nemoj, mada pokušaj i njega izbjeć. Kočnice - Tektro Auriga

Isplativost kočnica i toga... Ja bi radije skupia sve te pare i novi bike.

4 godine
Najbrži kaže...

Bio na ispitu...

Platio bih ti i ručak i pivu za trud {#}

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
3 godine
CroatianRacer kaže...

Repetitio est mater studiorum {#} ?

Isto kako ti je kolega gore preporučio, Dart od RS minimalno, jaču vilicu od te nema smisla stavljati, možda da nađeš neku Toru, ali je iplativost takve investicije jako upitna. Kočnice, Tektro Draco, Auriga budu poslužile svrsi, a možda i pronađeš neki Shimanov entry level set prednja + zadnja ili Juicy 3. S time da moraš voditi brigu o tome ako imaš integrirane ručice kočnice i ručice mjenjača da moraš kupovati i odvojene ručice mjenača, a to je investicija od minimalno 300+ kn za ručice mjenjača. Iskreno sve iznad 1200+) (1000 kn) je overkill za taj bicikl.

EDIT: Sve od gore navedenog možeš pronaći na DBK forumu, podforum BLACK MARKET, na njuškalu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 15:35 (alankish).
3 godine
alankish kaže...

Kočnice, Tektro Draco, Auriga budu poslužile svrsi, a možda i pronađeš neki Shimanov entry level set prednja + zadnja ili Juicy 3.

Čisto da kažem što mi je lik koji servisira kočnice reka - Auriga = m445, od samog sistema, ulja, svega. Tako da... 

Kolegi: http://www.dropbike.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=73072 Tora za 1100kn, kao nova.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 17:00 (Mitsuoka).
3 godine
Mitsuoka kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Pa ne treba ni stražnji shock, a svi idu na lagane bicikle... Ja imam ono smeće za do faksa i sa time se bez problema da proć. 

Pa dođi koji put pa ćeš mi pokazati svoju tehniku spuštanja

22 mjeseca

"Krstio" ja svog norca po prvi put. Išli frend i ja na Vinicu i dok smo se spuštali ja izgubio kontrolu, ušao u jarak od vode i punom brzinom preko guvernala na zemlju. Na svu sreću prošo sam s masnicama i oguljenom kožom na rukama.

I blata 'ko u tri svinjca I blata 'ko u tri svinjca
14 mjeseci
Soapy kaže...

"Krstio" ja svog norca po prvi put. Išli frend i ja na Vinicu i dok smo se spuštali ja izgubio kontrolu, ušao u jarak od vode i punom brzinom preko guvernala na zemlju. Na svu sreću prošo sam s masnicama i oguljenom kožom na rukama.

koji Norco?

22 mjeseca
1950Killer kaže...
Soapy kaže...

koji Norco?

Charger 2011.

5 godina

Krenio večeras doma iz OS, međutim sam sreo na putu novopečenog kolegu na cestovnjaku i vratio sam se s njime do OS.

Nadam se da sam dobro linkao:

http://www.endomondo.com/workouts/54750621

Prvi put koristim Endomondo, a sutra ću isprobati sports-tracker do kuće.

3 godine
Najbrži kaže...

Nadam se da sam dobro linkao:

http://www.endomondo.com/workouts/54750621

Dobro si linkao, samo si podesi endomondo da ti mjeri disciplinu cycling, sport, kod tebe je postavljeno na runinng tj trčanje {#}

5 godina
1BIT kaže...

samo si podesi endomondo da ti mjeri disciplinu cycling, sport {#}

Podešeno, hvala {#}

5 godina
nerealno mjeri kcal..pogotovo ako koristite mountain biking za voznju po ravnom u gradu :)
2 godine

Ja koristim Sports Tracker..

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
4 godine

Isprobao sve moguće slične aplikacije i završio na SportsTracker

Odlično izgleda, jednostavan, precizan, brdo opcija i ima autopauzu na 2 i 5 km/h.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice