Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.320
|
čitano: 2.375.753
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
ivanoile kaže...

Lijepe su te Mavicove gume,zapravo nema tu sto biti lijepo,ali mi se svidjaju.

Nego zna se dogoditi da ti tabulari ispadnu kada padnes,vidio sam to par puta kod veterana.Pali su i samo bi se guma izvukla i nemozes vise nastavit utrku.

Za koga se navija sutra?Nekako mi je Giro dosta brzo prosao.

Da, da mogu pasti ako nisu dobro zaljepljeni i ako su više puta skidani i stavljani. Ja sam svoje star skinuo, jer su bili zaljepljeni malo u koso, pa nisam imao baš previše sigurnosti u njih. Kada se dobro zaljepe, nema šanse da padnu dole. Što se tiće guma meni se isto sviđaju nekako, kao gume formule 1 :)

Giro, pa Rodrigez baš i ne kronometrira najbolje, iskreno neznam, nitko nije baš neki TT tip, pa vjerojatno ostane ovako kako je....

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
2 godine

Ja drzim fige za Rydera,volio bi da pobijedi jer inace mi je ekipa Garmin draga.Pogotovo jer su mi poslali ponudu za 3T lulicu od samo 250funti,na koju mogu staviti bilo koji Garmin da stoji kao onaj kompjuteric od SRM-a.Salim se,nekako uz Androni koji je po meni ekipa Gira jer se vidi da se trude stalno,ako se ne varam Rujano je vozio 15 etapa sa slomljenom rukom,a i par puta su pobjedili etapu.

I jos Garmin vozi one prekrasne Cervelo TT bicikle(P5?) :D

5 godina

http://www.034portal.hr/clanak.php?id=5028

Pridružio se dečkima u Cerni i odvozio sve do Požege nakon čega sam odmorio 20~30minuta i krenio doma.

Cilj u Požegi Cilj u Požegi
Prijeđena ruta Prijeđena ruta
LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
4 godine

Kakvim uljem podmazujete lanac na biciklu ?

Ja koristim Lancol

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
2 godine
AmonZero kaže...

Ja koristim Lancol

{#}

Zefal DRY/WET chain lube

--------------------------
16 mjeseci
AmonZero kaže...

Ja koristim Lancol

to je za motorke :D koja treba takvo ulje za podmazivanje jer se vrti na nebrojeno vise okretaja 

za bicikl je premasno

http://x264blog.org/
4 godine

Dosta ljudi mi je reklo da je to dobro i za lanac za bajs.

Čak sam i po drugim forumima i sajtovima pročitao isto. {#}

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
4 godine

Za cestovnjaka moj izbor je Pedros Ice Vax 2.0. To je mazivo bazirano na vosku i nije u tekućem stanju, već kao mast. Razlog je taj što fino štiti lanac, ne prlja toliko i na navlači prljavštinu previše. Treba ga, najbolje kistom, nanjeti na lanac i ostaviti do sljedeće vožnje da se stvrdne i uđe gdje treba.

Za MTB ne koristim to mazivo, već Joe's nano wet, koje je dosta gusto ulje i kada uđe ostaje, a baš za mtb i treba malo jače riješenje. Također prije sam kemijao sa masti i isto kastim nanesem, ali to uprlja lanac i nahvata pijeska da niti 5L ivasola ga ne bi očistilo.

Cestovnjaka podmazujem rijetko, jednom u 750-1k km, a MTB nakon svake duže vožnje.

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
4 godine

Evo ivaniole pobjedio je tvoj favorit... Hehe ne bi volio biti u Rodrigezovoj koži, u TT-u je popušio Basikju i sada Giro...  {#} Cavendish je isto popušio za jedan bod Crvenu majicu...

19 mjeseci

Možete meni preporucit jedan bajk do 1500 kn?
Prednost oni iz intersporta,a mogu i druge trgovine.

Molim vas!

Neznam se potpisat..xDD
19 mjeseci
Najbrži kaže...

Danas napravio 80km :) Sports-tracker mi je obrisao praćenje jer mi se mobitel zblesavio par puta te sam morao vaditi bateriju -.-" Pics or it didn't happen

@najbrži

Vidim Strošinci,odakle si ti?

Neznam se potpisat..xDD
2 godine
Oly_E3 kaže...

Evo ivaniole pobjedio je tvoj favorit... Hehe ne bi volio biti u Rodrigezovoj koži, u TT-u je popušio Basikju i sada Giro... {#} Cavendish je isto popušio za jedan bod Crvenu majicu...

Znam ja sto valja {#}

Ma svidio mi se,citao sam par intervjua s njime i nekako mi se cinio ok.Pogotovo jer nije otpao kada su svi govorili da hoce.

Danas sam se vozio sa tvojim klupskim kolegom sa Sky biciklom.No od reda da krenemo.Jucer sam navecer stavio pedale na biciklu i isao spavat,a jutros sam shvatio da nema niti jednog senzora od kompa niti da je mjenjac totalno krivo nastiman kao i kocnice koje nisu bile u centru.Na pocetku sam nesto zeznuo sa kadencom,pa nije radila.Bio sam najmladji na treningu i to dosta,sljedeci stariji je bio junior 2. godine,a ostali svi malo jaci.Penjali smo se 2x15min i 1x20min.Prvi put sam isao dobro,naprotiv mogao sam i jace,ali nisam htio jer nisam znao sto slijedi.Na drugom sam sreo tog tvog kolegu,bicikla je mu je bila takva da sam mogao jedno 30min samo gledat u nju,ista kao od Sky-a.Na trecem prema Veprincu(maks. uspon 18%) nisam imao snage nogama uprjet,imao sam kondicije,ali snage nikako i onda sam se uspeo nekako.Na vrhu me zezao da mi je dres Saxa prevelik za jedno 2-3 broja{#}.Sve u svemu,da je bilo jos par km vjerovatno bi lezao u nesvjesti.

Napravio sam 85km i oko 1200m visinske(ako dobro pokazuje Google maps)

4 godine

Ma ja nisam niti pratio ovogodišnji điro baš nešto, samo pratio izvještaje na steephillu i to je to. Čeka se Vuelta zna se :)

E da nije možda Mile bio (ne nosi kacigu, ćelav), on voli Sky tim. 1200mnv u 85km... Slabo, slabo  {#}, ovdje se to nabije u 50km  {#} Kažeš da nisi imao snage sa 34/27 na 18% {#}, em si perolak, em imaš omjer, em bi trebao tu ići 20 na sat bez beda  {#}

Šalim se ja, ajde samo treniraj, sada kada krene ljeto čuo sam da ćeš doći na Cres na odmor? :)

2 godine
Oly_E3 kaže...

Ma ja nisam niti pratio ovogodišnji điro baš nešto, samo pratio izvještaje na steephillu i to je to. Čeka se Vuelta zna se :)

E da nije možda Mile bio (ne nosi kacigu, ćelav), on voli Sky tim. 1200mnv u 85km... Slabo, slabo {#}, ovdje se to nabije u 50km {#} Kažeš da nisi imao snage sa 34/27 na 18% {#}, em si perolak, em imaš omjer, em bi trebao tu ići 20 na sat bez beda {#}

Šalim se ja, ajde samo treniraj, sada kada krene ljeto čuo sam da ćeš doći na Cres na odmor? :)

Milivoj mislim da se zvao.Vidi se da voli Sky,ima vise stvari od ekipe nego ja sveukupno za biciklu.I ima jos ono cudo za mjerenje snage,na zadnjem kotacu.

Ispravak nije 34/27 nego 34/25{#} ,ma nisam trenirao zadnjih 3 tjedna nista skoro,svaki tjedan po 1-2 puta lagano po radnim danima i onda ubojstvo vikendom,oko 130km u dva dana svaki vikend sto je meni puno,barem dok sam kadet.Danas su oni jos jednom isli penjat se,ja stvarno nisam mogao nekako na kraju sam se vukao,ne onako da sam se uspuhao nego onako da nemas snage pretisnut pedalu.

I onda jos gledanje imali kojeg psa u dvoristu jer tamo svi drze one njemacke ovcare koji su ajmo reci brzi.

Drugi put uzimam nesto za jest,makar napravit doma sa medom ili marmeladom malo kruha.

U blizoj buducnosti namjeravam stavit torbicu na sic jer mi ovako u sprintu mobitel leti na sve strane zajedno sa klucevima i inbusima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 20:16 (ivanoile).
4 godine

Da, da mile je to :D Da bio mi je govorio da je kupio novi bicikl.

2 godine

Znate di bi mogao kupiti fullface akcigu za DH vidio sam u marko projektu kacigu

650 kn to je najjeftinija sto sam nasao ali mi je i dalje skupa :) ima li gdje jeftinije može i rabljena :D a može i preko neta

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 20:18 (zelenbic).
2 godine
Oly_E3 kaže...

Da, da mile je to :D Da bio mi je govorio da je kupio novi bicikl.

E sad se vec pocelo gledat hotel Kimen ili kamp Kovacine,mozda bolje kamp radi bicikle jer kako bi bilo da svaki dan po hotelu hodam u sprintericama sa biciklom u ruci?A opet u kampu nek neko vidi da ju stavljam u kucicu obije bravu i uzme ju.

Evo moje Lithionke su pri kraju,sad gledam neke gume za uzet.Nebi opet uzimao Michelinke,ali ove su me sluzile odlicno.Niti su se busile(osim jednom jer sam ih napumpao na 9 bara) niti ikakvih problema.

2 godine
zelenbic kaže...

Znate di bi mogao kupiti fullface akcigu za DH vidio sam u marko projektu kacigu

650 kn to je najjeftinija sto sam nasao ali mi je i dalje skupa :) ima li gdje jeftinije može i rabljena :D a može i preko neta

Pogledaj Njuskalo od polovnih,a nesto drugo gdje su jeftinije su ili CRC ili Wiggle no to je internet i ocekuj carinu ako nemas vezu ili jako jako puno srece.

19 mjeseci
IMVK kaže...

Molim vas!

Bump!

Itko?

Neznam se potpisat..xDD
4 godine

Imaš kod mene apartmane :) Samo ti dođi na Cres, pa da malo treniramo :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 21:22 (Oly_E3).
2 godine
IMVK kaže...
IMVK kaže...

Molim vas!

Bump!

Itko?

A nema ti tu previse izbora,pokusaj radje nesto polovno ulovit.

@Oly: Jos dobijem i besplatno servisiranje ako ostanem kod tebe?{#}    Trebalo bi vidjet jedan tjedan kada nemam utrke,vjerovatno po ljeti negdje.

4 godine
ivanoile kaže...

@Oly: Jos dobijem i besplatno servisiranje ako ostanem kod tebe?{#}      Trebalo bi vidjet jedan tjedan kada nemam utrke,vjerovatno po ljeti negdje.

Dobiješ mehaničarski tečaj, efektivniji oblik učenja  {#} Tako sam se ja naučio servisirati  {#}

5 godina
AmonZero kaže...

Ja koristim Lancol

Upoznaj se sa Finish Line proizvodima da sad opet ne pišem isto evo dole link.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/biciklizam-bicikli-oprema-staze/11835.aspx?page=298&jumpto=2902406&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
4 godine

Da li mi možete preporučiti bicikli za oko +/-3000 kn? Večinom bih išao u prirodu s njime ali bi bilo i poželjno da je i na asfaltu dobar. Bila mi je želja uvijek kupiti dobar bic ali sam tek sada došao do nekih novaca tako da vas koji ste iskusni u biciklizmu pitam za preporuku. (preferiram da ima diskove)

Hvala! 

EDIT:

Jel valja ovaj? Sviđa mi se dizajn ali sada da li je i dobar za svoju cijenu?

http://www.anno1777.com/index.php?i=289130
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 21:54 (Scorp21).
19 mjeseci
+Itko?

@Oly: Jos dobijem i besplatno servisiranje ako ostanem kod tebe?{#}      Trebalo bi vidjet jedan tjedan kada nemam utrke,vjerovatno po ljeti negdje.

A sta kažeš za ovaj?

Neznam se potpisat..xDD
4 godine
rambox kaže...

Šta rambo, opet nekakvo oglašavanje po forumu, prvo AMD, a sada i Finish line  {#}

2 godine

@Oly: Jos dobijem i besplatno servisiranje ako ostanem kod tebe?{#}    Trebalo bi vidjet jedan tjedan kada nemam utrke,vjerovatno po ljeti negdje.

A sta kažeš za ovaj?

Hm,nemogu otvorit link tj. stranicu.Javlja neku gresku.

19 mjeseci
ivanoile kaže...

A sta kažeš za ovaj?

Hm,nemogu otvorit link tj. stranicu.Javlja neku gresku.

Kakvu grešku?

Neznam se potpisat..xDD
2 godine

A solidan je za tu cijenu,kao sto sam rekao nema tu nekog izbora.Shimano Tourney ce raditi svoju zadacu,a ostale dijelove neznam.Pokusaj pronaci nesto polovno,vjerujem da za te novce bi se mogao naci Shimano Altus ili Acera.

Uglavnom,pazi da ti pase velicina.No pazi da za te novce,mogao bis imati problema sa kosturom,tako da te bicikle nisu za silovanje i sl.

2 godine
Oly_E3 kaže...
ivanoile kaže...

Dobiješ mehaničarski tečaj, efektivniji oblik učenja {#} Tako sam se ja naučio servisirati {#}

Ali na tvojoj bicikli :P

Moram trenirat tako da kad dodjem,da te rasturim.Pogotovo na brdu,sa svojih 60-ak kila{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice