Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.337
|
čitano: 2.376.437
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Mitsuoka kaže...

Avid BB5 su jedne od rijetkih mehaničkih kočnica koje koče poput hidraulike.

Potpisujem. BB5 su vrhunske kocnice, vjerojatno najisplativije mehanicko rjesenje.

--------------------------
3 godine
mate960 kaže...
Mitsuoka kaže...

Potpisujem. BB5 su vrhunske kocnice, vjerojatno najisplativije mehanicko rjesenje.

Nije najisplativije jer se za tu cifru sada uzimaju hidraulike tipa 445 ili još bolje 486, ali se često spominju kao jedine mehanike koje zaista koče (ima i Shimano jednu takvu seriju, ugrađivala se na Voltage davnih dana). Kad dođu na bajku su ok rješenje, jer ne moraš prelaziti na hidrauliku.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine
Mitsuoka kaže...
mate960 kaže...
Mitsuoka kaže...

Nije najisplativije jer se za tu cifru sada uzimaju hidraulike tipa 445 ili još bolje 486, ali se često spominju kao jedine mehanike koje zaista koče (ima i Shimano jednu takvu seriju, ugrađivala se na Voltage davnih dana). Kad dođu na bajku su ok rješenje, jer ne moraš prelaziti na hidrauliku.

ja sam upiknuo jedne za sitne pare bas jucer, sad cekam da mi stignu :)

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
4 godine

Nova Shimano Dura-Ace grupa je vani! Oznaka je 9000 i neke od stvari su:

- 11 brzina

- lakša od predhodne

- novi dizajn pogona sa 4 kraka i BCD pogona koji može akomodirati compact i standard šajbe

- generalno malo osvježena linija (veći raspon kotača, sada i sa 75mm aero profilom, nove pedale, bolji BB...)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 mjeseci

kolko bi pak dosao taj cijeli paket ?

http://x264blog.org/

0 0
2 godine
Arnold Layne kaže...

Mehanicki Dura Ace ce vjerovatno biti malo skuplji od sadasnje 7900 serije.Sadasnja otprilike kosta oko 1500€ na CRC-u,a u ducanima vjerovatno i 2000€,mozda i vise.(zajedno sa pedalama).

A za elektricni samo je nebo granica.Samo zadnji mjenjac i shifteri dodju vise od 1000€.I kada jednom razbijes to zadnje cudo(ili prednje) ,nema popravka,samo novi.

16 mjeseci

a koja je fora sa elektricnim ?

http://x264blog.org/

0 0
2 godine

A nema sajli,nego su zice,ali samo za mjenjace.Kocnice su jos uvijek na sajlu.Mjenjac se sam centrira,tako da nema vise onog vrcenja vijaka i natezanja sajle.Vjerovatno i brze shiftanje.

Uglavnom je to to,mozda jos i par grama laksi od mehanickog.Ali cijena mu je paprena,zato je tu Ultegra Di2 koja je skoro pola cijene od Dura Acea,a malo je teza.

4 godine
ivanoile kaže...
Arnold Layne kaže...

Mehanicki Dura Ace ce vjerovatno biti malo skuplji od sadasnje 7900 serije.Sadasnja otprilike kosta oko 1500€ na CRC-u,a u ducanima vjerovatno i 2000€,mozda i vise.(zajedno sa pedalama).

A za elektricni samo je nebo granica.Samo zadnji mjenjac i shifteri dodju vise od 1000€.I kada jednom razbijes to zadnje cudo(ili prednje) ,nema popravka,samo novi.

Ma kakvi čovječe, nije ti ovo GTX 680 i taj štiht. Ovdje se već neko vrijeme ne isporučuje zadnja serija, i relativno brzo nova serija popuni police po cijeni stare i izbaci staru (pogledaj recimo SRAM Red, zadnji mjenjač 365 stari, novi 370). Neće si Shimano dopustiti biti skuplji od Campagnola, tako da cijena ostaje relativno ista kao i kod 7900

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
2 godine
Ja sam dobio informaciju iz Trsta,otprilike sto on tamo ocekuje za tu novu seriju.Rekao je 5% ,mozda cak i 10% zbog poteskoca u nabavi jer oni potresi su pol toga zaustavili.5% ce ici,barem dok ne makne 7900 seriju jer je jos ima u ducanu.
2 godine
Naravno,tih 10% kada bi se uzimalo sada kada je takva situacija.Jer njima sve ide preko sjevera.Iako to je dosta nagodjena cijena,barem tako misli.
4 godine
ivanoile kaže...
Ja sam dobio informaciju iz Trsta,otprilike sto on tamo ocekuje za tu novu seriju.Rekao je 5% ,mozda cak i 10% zbog poteskoca u nabavi jer oni potresi su pol toga zaustavili.5% ce ici,barem dok ne makne 7900 seriju jer je jos ima u ducanu.

Pa znaš valjda koliko je 5-10% od 1500 eura? Puno manje od 2000+ eura  {#}

5 godina
moderator

Idući vikend je nova Kritična Masa "Okreni pedalu, promijeni grad".

Počinje u subotu, 9.6. u 18 sati ispred Džamije u ZG-u.

http://www.facebook.com/events/319259214819581/

Pridružite nam se u četvrtoj ovogodišnjoj biciklističkoj Kritičnoj masi "Okreni pedalu, promijeni grad", u subotu 9. lipnja u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma ("Džamija"!).

Ponovno ćemo na trenutak doživjeti grad bez automobila, uživati u zajedničkoj vožnji biciklističkim ulicama i pokušati još jednom svojom masovnošću pokazati vlastima da je vrijeme da se bicikl počne shvaćati ozbiljno. 1867. je prvi bicikl je došao u Zagreb. Najkasnije 2017. za 150 obljetnicu tog povijesnog događaja želimo da Zagreb postane punokrvni biciklistički grad, da ban siđe s konja i zajaše bicikl.

Ovom vožnjom želimo pomaknuti grad u tom smjeru. Njom ćemo tražiti bolji tretman biciklista u prometu i:
- izgradnju biciklističkih staza/traka koje su široke, bez rinzola, prepreka i guranja s pješacima
- izgradnju cjelovite biciklističke mreže po Zagrebu - kako bi se sigurno i jednostavno biciklom moglo doći od sjevera do juga te od istoka do zapada grada
- obavezu postavljanja kvalitetnih i funkcionalnih parkirališta za bicikle ispred svih trgova, institucija i drugih okupljališta...

Ovom kritičnom masom ćemo zatvoriti Pedalafest. Ruta završava na besplatnom pikniku i tulumu u "Staroj klaonici" u Heinzelovoj gdje ćemo proslaviti prvi rođendan Sindikata biciklista.

Na rođendanskom tulumu će nastupiti brdo DJa i muzičkih kolektiva:
* Concorde Club
* Sicko Disko
* Jan Kinčl – Zero [Bondage Records, Radio808]
* Davor Ostojić
* cfsn
* Yeah! Indie
* Trip To Zion
* DJs Disco Helga & Mikhee (Yem kolektiv)
* Take me out!

+ moći ćete vidjeti prezentaciju bajk BMX ludorija na rampi
+ moći ćete vidjeti tekmu bajk pola!

Pozovite sve koje znate i one koje ne znate. Hoćemo da nas bude najviše :)

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
4 godine

Može pomoć ljudi? Imam Wheeler Pro 09, koji je već nakupio kilometara... E sad, bio je na servisu, dobio je novi lanac i skoro cijeli mehanizam, gripove, gume, kočnice itd. da ga malo osvježim. Od starijih i potrošenijih dijelova mi je ostao sic koji je poprilično iskidan i pedale koje su se izlizale pa proklizuju, pa me zanima neka preporuka, prvenstveno za sic, a pedale ako ulete. Tražio sam po ebayu, ali stvarno ne znam šta da gledam... Ciljam na 200-300kn za ugostit dupe, i što manje na pedale, pa eto šta kažete? Svaka pomoć je dobrodošla :) 

http://images.fahrrad.de/products/wheeler/proride/Wl09zx_big.jpg

3 godine

Evo, kako nije bilo slika novih kočnica i tako toga, danas sam nešto uslikao kad sam je prao od blata i sređiva {#}

1. zvuk ležajeva u nabi, još malo pa je mijenjam:

A evo i slika kako to sada izgleda:

- Shimano BR-M486 hidraulika (diskovi su ostali Tektrovi)

- SRAM QR-ovi

- Alivio shifteri

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine

Ležajeve uvjek možeš rastaviti, očistiti, zamjeniti kuglice ako treba (imam ti ja neke) i ponovno sastaviti vrlo jednostavno, ako su konusni, ako su industrijski, malo teže, jer trebaš izvlakač i ležaj točne specifikacije. Također treba namjestiti i preload na ležaj optimalan, jer prejak preload, će ti oštetiti unutarnju i vanjski stazicu koju ne možeš promjeniti tek tako. Eto čisto toliko da sačuvaš koju kunu za novi bike :)

3 godine
Oly_E3 kaže...

Ležajeve uvjek možeš rastaviti, očistiti, zamjeniti kuglice ako treba (imam ti ja neke) i ponovno sastaviti vrlo jednostavno, ako su konusni, ako su industrijski, malo teže, jer trebaš izvlakač i ležaj točne specifikacije. Također treba namjestiti i preload na ležaj optimalan, jer prejak preload, će ti oštetiti unutarnju i vanjski stazicu koju ne možeš promjeniti tek tako. Eto čisto toliko da sačuvaš koju kunu za novi bike :)

Opa, hvala na savjetu, ali dat 70kn za novu nabu mi neće bit problem (inače je 100tinjak kn, neka Formulina, al popust od kluba i ludilo), pa se neću mučit, a ima i industrijski ležaj, dok je ova trenutna dno dna {#} Straga je neka Shimanova koju su mi stavili kad su montirali drugi obruč.

EDIT: Preload je skoro na minimumu, dosta sam lagan (<70kg), pa nije do toga {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 17:28 (Mitsuoka).
2 godine
Oly_E3 kaže...
ivanoile kaže...

Pa znaš valjda koliko je 5-10% od 1500 eura? Puno manje od 2000+ eura {#}

Ma tih 2000€ sam mislio na trgovine u HR.Jer na 1500 uzmu npr. 20% uvoza i onda minimalno 5% marze.Na kraju je tu negdje oko 2000€.

Cancellara se vratio,lijepo je to vidjeti samo trebat ce mu sada koja trka da se vrati.

4 godine
Mitsuoka kaže...
Oly_E3 kaže...

Opa, hvala na savjetu, ali dat 70kn za novu nabu mi neće bit problem (inače je 100tinjak kn, neka Formulina, al popust od kluba i ludilo), pa se neću mučit, a ima i industrijski ležaj, dok je ova trenutna dno dna  {#}  Straga je neka Shimanova koju su mi stavili kad su montirali drugi obruč.

EDIT: Preload je skoro na minimumu, dosta sam lagan (<70kg), pa nije do toga  {#}

A OK, samo jedan tip's and hint's :)

Boldano > preload (opterećenje) na ležaj ti nema veze sa preloadom na vilici. Preload na ležaj je koliko su konusi (ili matica kod ind. ležaja) stegnuti na kuglice da se minimizira luft. Na bicikli je poželjno imati mrvicu (ali stvarno mrvicu, "na prste lagano" stegnuto) lufta (teško je točno reći, treba malo iskustva u baratanju ključa 17 i 15 da uđeš u štos). Prejako stegnuti konus zdrobiti će tokom vremena kuglice, a one će oštetiti stazice u ležaju. Indu. ležaji su tu u prednosti, jer kada odu, samo sa izvlakačem ih zamjeniš za novi, a na konusnom (koji se radi za fine stvari), ne možeš više unutarnju stazicu promjeniti. S ležajima stvarno treba znati :)

4 godine
ivanoile kaže...

Ma tih 2000€ sam mislio na trgovine u HR.Jer na 1500 uzmu npr. 20% uvoza i onda minimalno 5% marze.Na kraju je tu negdje oko 2000€.

Cancellara se vratio,lijepo je to vidjeti samo trebat ce mu sada koja trka da se vrati.

Cancellara, mislim da se dosta udesio sa padom i da će mu trebati malo više od jedna trke... Sada na Tour of Belgium nikakv rezultat nije imao u TT-u a Tony Martin koji djeli sličnu sudbinu kao i on, mada upola blažu, rasturio je TT. Eh iako ja jesam njegov ogroman fan, držim mu fige svejedno iako mislim sasvim nešto drugo :)

No da zaključimo D-A novi ide po uglavnom istoj cijeni starog D-A :)

2 godine
Oly

Cancellara, mislim da se dosta udesio sa padom i da će mu trebati malo više od jedna trke... Sada na Tour of Belgium nikakv rezultat nije imao u TT-u a Tony Martin koji djeli sličnu sudbinu kao i on, mada upola blažu, rasturio je TT. Eh iako ja jesam njegov ogroman fan, držim mu fige svejedno iako mislim sasvim nešto drugo :)

No da zaključimo D-A novi ide po uglavnom istoj cijeni starog D-A :)

Ma bit ce on dobro.No procitao sam YT jedan fora komentar gdje netko pita zasto Trek bicikle usporavaju Spartaka.

Sutra idem u Jelsane po higijenski bidon,pa ako sve bude dobro cu narucit ovo ljeto valjda nesto bolje od 105.

4 godine
ivanoile kaže...

Ma bit ce on dobro.No procitao sam YT jedan fora komentar gdje netko pita zasto Trek bicikle usporavaju Spartaka.

Sutra idem u Jelsane  po higijenski bidon,pa ako sve bude dobro cu narucit ovo ljeto valjda nesto bolje od 105.

106? :)

2 godine

{#}

A sutra je i Ucka,a i Zambelli u nedjelju.Jao jao,a ja malo trenirao brda.Samo da odvozim i rjesim skolu i pocinjem se vracati na stari raspored.Nadam se da necu prema moru krenut,moram se olaksat koliko mogu.

2 godine

Imam problem i da vas pitam kako da ga rijesim..

Dogadja mi se (ne tako cesto) da nekad prednji disk (mehanicki) pocne da skripi kad kocim i to mi jako smeta..kako da to rijesim?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
3 godine
Intelovac123 kaže...

Dogadja mi se (ne tako cesto) da nekad prednji disk (mehanicki) pocne da skripi kad kocim i to mi jako smeta..kako da to rijesim?

Jel ti se to događa samo kad pada kiša ili kad je disk mokar?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 21:14 (cuspajz).
2 godine
cuspajz kaže...
Intelovac123 kaže...

Jel ti se to događa samo kad pada kiša ili kad je disk mokar?

Ma desava se i kad pada kisa i na +35...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
18 mjeseci

Imam i ja pitanje za diskove

prednji mi cvili, počelo pred 2 dana, nije pretjerano glasno ali dobro koči

no zadnji disk me zabrinjava, dok kočim kao da stvara vibracije, užasno se ružno čuje, ne bih definirao kao cvilenje. Pitao sam neke servisere što bi to bilo i kažu da je disk gotov a neki da nije gotov {#}, imao možda neko slični slučaj ?

0 0
4 godine
DariusXX kaže...

Imam i ja pitanje za diskove

prednji mi cvili, počelo pred 2 dana, nije pretjerano glasno ali dobro koči

no zadnji disk me zabrinjava, dok kočim kao da stvara vibracije, užasno se ružno čuje, ne bih definirao kao cvilenje. Pitao sam neke servisere što bi to bilo i kažu da je disk gotov a neki da nije gotov {#}, imao možda neko slični slučaj ?

jesi gleda kakve su ti pakne i da li je disk iskrivljen?

šta se tiče cviljenja mehaničkih diskova, ro se meni uredno dogadjalo (cviljenje i buđenje susjeda) na hayes mx4 diskovima

CARPE DIEM
3 godine

Najčešče je uzrok prljavština ili voda u klještima, probaj očistit diskove s alkoholom ili tako nečim i pusti da se dobro sasuše.

pero_HR
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice