Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.359
|
čitano: 2.417.781
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Ziga kaže...
Dolu kaže...

Vlak,GL kolodvor

tramvaj broj 9 te vozi odmah do Kranjčevićeve i vozi te u Zvonimirovu na drugu stranu (prema istoku)

Možeš odmah sa GL kolodvora s tim tramvajem (9) do Zvonimirove, i sa istim ideš nazad do kolodvora ili do Kranjčevićeve. Ne možeš se izgubiti.

4 godine

ekipo prije par dan sam stavio slike svoga bajka pa sam i pita koliko bi ga vi procjenili ali mi niko nije odgovorio pa sam da bacite pogled na bajk na 313 stranici....hvala unaprid!

FC Barcelona
11 mjeseci
neaktivan

Pozdrav,

kupio sam jučer dvije gume Kenda Small eight 30tpi...pa me muči, mada sam aspolutni neznalica o gumama za bike, to što mi se čini da su jako tanke stijenke, mekane i sl...dok su stare gume koje su došle u orginalu na Rog bicklu ( neke češke) puno tvrđe pod rukom i ulijevaju više pouzdanja. Međutim od starosti su odradile svoje, ispucale su itd. Kako sam planirao odvoziti jednu turu cca 20 km po  makadamu koji je u sastavu kamen raznih oblika, nije baš gostoljubiv teren, nekako mi se čini da ove gume može probit i namanji trn i usahle biljke ako se popriječi.

Kakva je ovo guma po Vama, ima li neko iskustva.

hvala

Lp

0 0
5 godina
moderator

Imao sam tu gumu na prošlom biciklu, nije loša. Dapače.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
11 mjeseci
neaktivan

Za kakvog je terena ?

2 godine

Jos jedan par lezajeva zgnjecen pod mojim nogama{#}

5 godina
moderator
Starmo kaže...

Za kakvog je terena ?

Za suhu, tvrdu podlogu.

Nije za blato i a zna biti malo nesigurna po mokrom glatkom asfaltu.

Ali za suho vrijeme je super.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
3 godine
skank666 kaže...

nayebao sam frenda da mi proda fox float 32 vilicu za 1700kn... u subotu mi je dostavlja pa onda montaza! moram i pogon mijenjat jer sam ovog iskrivio ali to cemo ostavit za sljedeci mjesec.

jos da nadjem neke malo bolje kocnice i pimpanje bajka je gotovo. koce i ove ali su malo tvrde a ne znam gdje se to podesava, ako se da uopce podesit. zna netko? tektro draco su kocnice. 

Shimano SLX, XT ili nešto slično za kočnice. Hayes izbjegavaj, i sam sam se uvjerio kako loše koče kad se zagriju. Avid bi izbjegavao, naspram Shimana, moraš ga često odzračivat, ima više položaja čeljusti, pa moraš sve to iskorigirat kako disk ne bi strugao, ovo ono (to prvo gledam promijenit na novom bikeu, jer mi dolaze Elixiri na njemu). Ostalo, Magura recimo nije loša (vidjeh često da je navode kao Shimano ljepšeg izgleda), od njih sam probao Julie (entry model čini mi se) i Martu, i sasvim ugodno koče. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 mjeseci
Da li vozite po vrucini?

U nas je sad 28 stupnjeva i mislim preci 30km (normalno, mnogo vode i kreme za suncanje) da li bi vi to odradili?
5 godina
moderator
Da, 28 stupnjeva ni 30 km nisu pretjerano puno. :)
Samo naprijed.
2 godine

Nacin kako dobiti besplatno biciklu koju voze profici :P

18 mjeseci
Onjegin kaže...
Da li vozite po vrucini?

U nas je sad 28 stupnjeva i mislim preci 30km (normalno, mnogo vode i kreme za suncanje) da li bi vi to odradili?

joj ne budi curica da kažem tako.. {#}

namažeš se, uzmeš vodu i dereš

18 mjeseci

kakva krema za suncanje? pa ako ste pravi biciklisti vozite od kad je lijepog vremena i solidne temperature a toga ima vec 3 mjeseca..ja sam vec sad crn ko cigan,a podlogu imam vec dobrih 2 mjeseca.. ak si crn nemres zgorit {#}

3 0
11 mjeseci
Ja inace njegujem svoj bijeli anemicno djecacki ten.

Bio sam na sjelu u medjuvremenu pa sam jedan satic previse ostao:
www.endomondo.com/workouts/63704872

To sam prosao toliko puta da mi je vec muka, ali nemam izbora.

Uletio sam pod hladan tus skoro u cipelama, a sad jedna serpica graha/pasulja odnosno proteina.
5 godina

Nakon mjesec i po dana vožnje i prijeđenih cca 2000km, prednja guma je ispustila dušu. Vrijeme je za nove Continentalke 4000S koje će vjerovatno biti namontirane prekosutra u OS gdje ću ih i kupiti ^_^ Nove gume će morati izdurati minimalno 10 000km

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
2 godine
Najbrži kaže...

Nakon mjesec i po dana vožnje i prijeđenih cca 2000km, prednja guma je ispustila dušu. Vrijeme je za nove Continentalke 4000S koje će vjerovatno biti namontirane prekosutra u OS gdje ću ih i kupiti ^_^ Nove gume će morati izdurati minimalno 10 000km

Krivo ocekivanje za te gume,po meni najvise 4000-5000km.Moje imaju oko 750km i malcice se vidi da su istrosene,svejedno potrosile su se vise nego Michelinke.

Tako da te gume su kao sto im i ime govori,za utrke,a za treniranje i vozikanje bi se trebale uzet one Sport ili nesto jeftinije.Cak i neke losije.

5 godina
ivanoile kaže...

Krivo ocekivanje za te gume,po meni najvise 4000-5000km.Moje imaju oko 750km i malcice se vidi da su istrosene,svejedno potrosile su se vise nego Michelinke.

Tako da te gume su kao sto im i ime govori,za utrke,a za treniranje i vozikanje bi se trebale uzet one Sport ili nesto jeftinije.Cak i neke losije.

Neka izduraju i tih 4000km te ako budem zadovoljan ponovno ću ih uzeti. Vidio sam na bajkovima od kolega te gume i super izgledaju, čak sam ih pitao za njihovo mišljenje za te gume, jesu zadovoljni i sl.

2 godine
Najbrži kaže...
ivanoile kaže...

Neka izduraju i tih 4000km te ako budem zadovoljan ponovno ću ih uzeti. Vidio sam na bajkovima od kolega te gume i super izgledaju, čak sam ih pitao za njihovo mišljenje za te gume, jesu zadovoljni i sl.

A cuj,po meni je svakako puno davat preko 500kn(za obje) ako se samo vozika na njima jer razlike od obicnih tada nema bas.Ovako kada vozis neke lose,a onda predjes na kratko na ove bolje za vrijeme utrke vrijede svog novca jer ti tada treba svaki moguci km/h i centimetar u zavoju.A ovako po treningu mi je samo vazno da ne puca cesto,ostalo me nije briga.Tako da vecina koja vozi te gume,vozi ih na trke,a oni koji mogu ih voze samo na trkama.A s tom gumom nema sanse da budes nezadovoljan,po meni su odlicne.

5 godina
ivanoile kaže...

A cuj,po meni je svakako puno davat preko 500kn(za obje) ako se samo vozika na njima jer razlike od obicnih tada nema bas.Ovako kada vozis neke lose,a onda predjes na kratko na ove bolje za vrijeme utrke vrijede svog novca jer ti tada treba svaki moguci km/h i centimetar u zavoju.A ovako po treningu mi je samo vazno da ne puca cesto,ostalo me nije briga.Tako da vecina koja vozi te gume,vozi ih na trke,a oni koji mogu ih voze samo na trkama.A s tom gumom nema sanse da budes nezadovoljan,po meni su odlicne.

A čuj, imaju one neke Kenda gume i da ne nabrajam dalje koje su od 10~30€ komad. Trenutno imam Schwalbe Lugano na njima i moja ocjena je 2/5. Prijašnji vlasnik se dosta navozao na njima i istrošene su dosta bile kada sam kupio bajc. Super je što su izdurale još cca 2000km u mene. Inače što se tiče onoga što ja posjedujem (tehnika i dr. stvari) uvijek gledam na kvalitetu, iskustva kupaca/potrošača te onda dolazi u obzir cijena. Dati ću tih 250~300kn više za gume jer znam na čemu sam. Naravno neću kupovati neke ultra skuper jer nemam pare na bacanje (nemam nikakve prihode) te gledam omjer uloženo/dobiveno, a s tim gumama sigurno neću pogriješiti. Bio sam u OS kraj Chipoteke u nekom shopu i imale su neke Continental Attack & Force, šta kažeš za njih? 100kn su jefitnije od 4000S.

2 godine
Najbrži kaže...

A čuj, imaju one neke Kenda gume i da ne nabrajam dalje koje su od 10~30€ komad. Trenutno imam Schwalbe Lugano na njima i moja ocjena je 2/5. Prijašnji vlasnik se dosta navozao na njima i istrošene su dosta bile kada sam kupio bajc. Super je što su izdurale još cca 2000km u mene. Inače što se tiče onoga što ja posjedujem (tehnika i dr. stvari) uvijek gledam na kvalitetu, iskustva kupaca/potrošača te onda dolazi u obzir cijena. Dati ću tih 250~300kn više za gume jer znam na čemu sam. Naravno neću kupovati neke ultra skuper jer nemam pare na bacanje (nemam nikakve prihode) te gledam omjer uloženo/dobiveno, a s tim gumama sigurno neću pogriješiti. Bio sam u OS kraj Chipoteke u nekom shopu i imale su neke Continental Attack & Force, šta kažeš za njih? 100kn su jefitnije od 4000S.

Kao sto je meni Oly objasnio,iskustva kod guma su razlicita jer nisu to stvari kao mjenjaci,pa ono zalomi se par komada i ne rade dobro.Gume ovise o svemu mogucem,tako da npr tebi se moze busit svakih 100km,a nekome nece u 4000km nikad iako vozite iste gume.

Grip i brzina su kod skupljih modela vise izrazeni i ti modeli su prvenstveno namjenjeni utrkama,a ne treningu i trenazeru.Cak neces niti osjetiti brzinu ako ne gledas stalno u ciklokomp na nekim djelovima,sto ti u voznji nece uopce biti vazno jer niti vozis na vrijeme niti vozis protiv nekoga(obicno na treningu nema razvaljivanja).I na kraju dobre gume na treningu su vazne onima koji imaju mjerace snage,pa da onda mogu pokazat da trose 0.030W manje.Samo meni su inace ove Conti dosta skupe,cak ih nebi ni na aero kotace stavljao da me Oly nije nagovorio,na kraju su me izasle 600kn.Ali zasada samo rijeci hvale za njih,.

Koliko vidim Conti Attack su slicne jako kao i GP4000 tako da bi trebale biti slicne. Barem tu (drugi post) navode da su od istog materijala.

5 godina
ivanoile kaže...
Koliko vidim Conti Attack su slicne jako kao i GP4000 tako da bi trebale biti slicne. Barem tu (drugi post) navode da su od istog materijala.

Meni je problem na mojim gumama, pošto su veoma izlizane, sjeći zavoje. Najčešće moram kočiti da bih prošao zavoj :/ Inače volim uletati u zavoje sa velikom brzinom, ali sa ovim gumama mi je veoma li~la, ne bih se baš zezao da prokližem te se izderem.

2 godine
Najbrži kaže...
ivanoile kaže...

Meni je problem na mojim gumama, pošto su veoma izlizane, sjeći zavoje. Najčešće moram kočiti da bih prošao zavoj :/ Inače volim uletati u zavoje sa velikom brzinom, ali sa ovim gumama mi je veoma li~la, ne bih se baš zezao da prokližem te se izderem.

Ja vecinom ulijecem tamo gdje znam da nema pjeska i kamenja jer prije ce te kamen izbacit s bicikle nego izlizane gume,no svakako trebalo bi to mjenjat da se ne ubijes na tome.

Moje Michelinke su jadne,cijele po sidewallu ispucale,a da ih napumpam na 8.5 bara bi se vjerovatno razletile u komade.

5 godina
ivanoile kaže...
Moje Michelinke su jadne,cijele po sidewallu ispucale,a da ih napumpam na 8.5 bara bi se vjerovatno razletile u komade.

Moje Schwalbe Lugano su isto po sidewallu ispucale, konce doslovce vadim. A tko će ga znati od čega je to :/

4 godine

Najbrži, sve od Contija ti je pouzdano i kvalitetno. Attack i Force ti je inače set guma zamišljen da ide na jedan par kotača, podvrsta GP-ova, koji su vrh ponude klinčer guma (postoji samo jedna "bolja" serija, a to je Competition, ali oni su samo tubulari), svakako preporuka, ako nađeš za male novce to ti je sreća, jer baš i nisu jeftini (preko 100 eura za kombinaciju A/F), ali vrijede.

Ja sljedeće gume za tubulare uzimam sigurno Competitione, imao sam jednoga kratko, ali ovi Mavici (čitaj Vittoria), jesu super gume, ali prebrzo gube zrak, ne da mi ih se svaki dan pumpati na 10 bara (padnu na 6). Trebali bi ići na dušik da manje gube zrak.

Schwalbe su tako, meni nikako da sjednu, Ultremo striktno za trke, premekana za rekreativnu vožnju, a preskupa (preko 400kn jedan komad), ali inače dosta dobra guma, puno gripa, i ide na visok tlak (10bara), pa solidna zamjena "niže" za tubulare (pravi tubulari idu preko 12 bara). Lugano je striktno trening guma, ja moje vozam već 6k km (doduše prednju, stražnja je vožena 3k km i rasjekao sam ju na kamen...). Ova prednja nema nikakve naznake da je vožena, tako da uskoro ide pozadi, a spreda neki Conti na trening set. Zašto Lugano nije trkaća guma, premali tlak, samo 7.5 bara, tako da je kontaktna površina ipak nešto veća, ali ima gripa i mesa.

Još jedna dobra guma ti je Vittoria Diamante Pro... Po meni bok uz bok sa Conti GP-om.

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
5 godina
Oly_E3 kaže...

Najbrži, sve od Contija ti je pouzdano i kvalitetno. Attack i Force ti je inače set guma zamišljen da ide na jedan par kotača, podvrsta GP-ova, koji su vrh ponude klinčer guma (postoji samo jedna "bolja" serija, a to je Competition, ali oni su samo tubulari), svakako preporuka, ako nađeš za male novce to ti je sreća, jer baš i nisu jeftini (preko 100 eura za kombinaciju A/F), ali vrijede.

Attack i Force sam vidio u OS u rog jomi za 500 i nešta veoma sitno kuna, dok 4000S je 300kn/kom. Vidjet ću u subotu kada odem u OS šta ću uzeti.

3 godine
Najbrži kaže...

Attack i Force sam vidio u OS u rog jomi za 500 i nešta veoma sitno kuna, dok 4000S je 300kn/kom. Vidjet ću u subotu kada odem u OS šta ću uzeti.

Pogledaj si još u extreme sport

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 20:35 (cuspajz).
2 godine

A ma Oly ako covjek ima oko 70kg,12 bara mu je sasvim nepotrebno?Ne shvacam,svi mi govore da za mojih 60kg se uopce ne isplati pumpat iznad 8-8.5 bara jer ionako necu osjetit.

@Najbrzi: Mozda ako ti pase,sada na CRC-u su dosta veliki popusti na gume,takodjer valja bacit pogled i na Wiggle jer i tamo su isto popusti na gume.

Inace,Wiggle mi se cini dobar.Uzeo sam prekjucer kapu od Garmina i jucer su je poslali,a customer service im je stvarno za svaku pohvalu.U roku od 8 min su mi odgovorili na upit.

Sada koji ti pase,jer su im cijene postarina razlicite.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 20:37 (ivanoile).
5 godina
ivanoile kaže...

A ma Oly ako covjek ima oko 70kg,12 bara mu je sasvim nepotrebno?Ne shvacam,svi mi govore da za mojih 60kg se uopce ne isplati pumpat iznad 8-8.5 bara jer iovako necu osjetit.

@Najbrzi: Mozda ako ti pase,sada na CRC-u su dosta veliki popusti na gume,takodjer valja bacit pogled i na Wiggle jer i tamo su isto popusti na gume.

Meni treba već u subotu biti namontirane gume na bajk, nemam vremena čekati ih jer u nedjelju vozim TDS. Što se tiče kilaže, isto sam na 60kg, isto da ih pumpam na 8 bara?

@cuspajz, jedino ako mogu bajk nositi sa sobom jer ga ne ostavljam nigdje. A i rečeno mi je da je skoro na kraju grada.

3 godine
Najbrži kaže...

@cuspajz, jedino ako mogu bajk nositi sa sobom jer ga ne ostavljam nigdje. A i rečeno mi je da je skoro na kraju grada.

Neko te malo zahebava, od centra je odaljen 2-2,5 km. Trgovina im je dosta velika tako da ćeš s biciklom moć uć bez problema. Ja sam dosad uvijek ulazio s biciklom makar na vratima piše da ne smiješ{#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 20:43 (cuspajz).
5 godina
cuspajz kaže...

Trgovina im je dosta velika tako da ćeš s biciklom moć uć bez problema. Ja sam dosad uvijek ulazio s biciklom makar na vratima piše da ne smiješ{#}

Thx, budem provjerio :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice