Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

poruka: 15.302
|
čitano: 2.366.079
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
ivanoile kaže...

Ne ne,ja sam iz Rijeke,pa napravim ovako.Narucim na adresu poste u Sloveniji koja mi ja najbliza i napisem napomenu da zelim da paket ostane u posti.I onda zovem nakon 5-10 dana i vidim jeli dosao,kada dodje odem po to i vratim se doma i tako prodjem bez carine.Meni do poste u SLO ima jedno 25min voznje,tako da mi se to isplati.

Ja sam isto sad nasao dosta jeftinih stvari na CRC-u i uzeo bi ih da nema carine.  Uzeo bi stvari u vrijednosti 700kn, a bojim se da bi carina na njih bila bezobrazno visoka. U Sloveniju ne mogu ici jer sam udaljen malo manje od 2h voznje.

Da li ima jos koji nacin da se zaobide carina?

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
4 godine
Pa imas onih postanskih sanducica za unajmit u sloveniji, stavis da ti tamo dode i narucis da ti dode postom od njihove poste do ove.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
3 godine
Mitch kaže...
Pa imas onih postanskih sanducica za unajmit u sloveniji, stavis da ti tamo dode i narucis da ti dode postom od njihove poste do ove.

Jel neće opet provjeravat paket?

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
4 godine
cuspajz kaže...
Mitch kaže...

citam neki bosanski forum, puno njih narucuje i jos nijedan nije platio carinu makar su narucivali i do 700€

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
2 godine
Mitch kaže...
cuspajz kaže...
Mitch kaže...

citam neki bosanski forum, puno njih narucuje i jos nijedan nije platio carinu makar su narucivali i do 700€

Nema problema,dok je to sto narucujes iz EU.Ako je van EU onda ti mogu i oni naplatit carinu i porez,koja je jos veca nego od Hrvatske.

Samo morate pazit da vam to nasi na carini ne vide sto ste uzeli,iako vecinom ne gledaju aute.

22 mjeseca

Ljudi ja uzeo ovo,200kn vise nego je tu al ajde za laganu voznjicu ce pomoc :)

http://online.konzum.hr/products/60061231/bicikl-26-mtb-mu-2605b

dafuq! =)
3 godine

Mislim da si uludo bacio pare. (tj. ne mislim nego jesi).

Trebao si za te pare radije uzeti rabljeni bike, ali bike koji vridi nešto.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 mjeseci

Slažem se sa mitsoukom. Bolje da si romobil kupio :D Al nema veze. Na greškama se uči!

JustFigher
22 mjeseca
gave233 kaže...

Slažem se sa mitsoukom. Bolje da si romobil kupio :D Al nema veze. Na greškama se uči!

ma kazem posluzit ce,kad sam pitao do 1000kn nitko nije nista mogao preporucit tako da necu ni komentirat dali ste pametniji :).

{#}

dafuq! =)
3 godine

E ljudov imam pitanje,naime kako postat workout sa sports trackera na forum?

4 godine
Mitch kaže...
cuspajz kaže...
Mitch kaže...

malo sam proucavao CRC, ugl na proizvode koji se salju u EU (Slovenija), odmah se lupa neki porez, ali nije nesto jako velik, dok za ostale - Hrv, Bosna sve ovisi o granicnoj provjeri.

eh sad citao sam i da su neki likovi izbjegli carinu tako sto su oznacili onaj skuplji shipping, ali to mi zvuci jako nepouzdano.

eh sada imam jos jednu stvar koja mi nije jasna:

znaci ja bi uzimao vise manje vrijednih stvari: guma, buff, rukavice, gripovi i nista od toga nije skuplje od 100kn, ali ukupna vrijednost posiljke je oko 700kn, hoce li mi na to nabiti carinu?

Sideswipe kaže...

E ljudov imam pitanje,naime kako postat workout sa sports trackera na forum?

odi na sports tracker, nadi workout i onda prekopiraj link...

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 22:47 (max1919).
3 godine
max1919 kaže...
   znaci ja bi uzimao vise manje vrijednih stvari: guma, buff, rukavice, gripovi i nista od toga nije skuplje od 100kn, ali ukupna vrijednost posiljke je oko 700kn, hoce li mi na to nabiti carinu?

i pdv  ...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 22:50 (rebelsy).
3 godine

Evo naso,mala danasnja ruta

event:/workout/ARNYmon/75f7e21f3g09nctl

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 22:52 (Sideswipe).
4 godine
Evo par slikica novog (polovnog) bicikla, Kona Kula iz 2009. Kupio sam ga prosli tjedan, ali nikako da stavim slike na forum. :)
Do sada sam presao s njim nesto vise od 100km i ok je bike. Gore je deore oprema, samo zadnja masinica je deore-xt, vilja je RS Recon SL, a tezina je cca 12kg.
nije neki maneken, ali lijepo ide :) nije neki maneken, ali lijepo ide :)
4 godine
Sideswipe kaže...

nes ti je krivo ispalo...

btw sports tracker se kod mene malo cudno ponasa u zadnje vrijeme, da li jos tko ima problema?

http://www.sports-tracker.com/#/workout/max1919/1lbm22m6mbn80d6u

4 godine
BloOm3R! kaže...
gave233 kaže...

ma kazem posluzit ce,kad sam pitao do 1000kn nitko nije nista mogao preporucit tako da necu ni komentirat dali ste pametniji :).

{#}

Možda jer se tu nema što preporučiti, LOL, do 1000kn, sve što uzmeš je smeće kojim samo dalje zagađuješ naš planet... Mada debilno mi je kada (me) bilo tko pita za preporuku nećeg u za neki cjenovni rang, najviše zbog toga što je sve manje više isto, a taj netko tko pita za preporuku je lijen malo se zainteresirati i pročiti u detalj pa drugi moraju... No, možda imam takvo mišljenje, zbog moje osobne prirode, što sam tvrdoglav i ne slušam nikoga, nego samog sebe :)

Tvoj konkretan slučaj, ne tražiš prezahtjevan bicikl, bicikl koji će te peljat od točke A do dočke B (nadam se), zašto ti je sinulo na kraj pameti da bi ti itko mogao preporučiti nešto išta bolje od bicikla koji su kupio? To je isto gladan si nisi jeo pet dana i sada tražiš preporuku za neki usra*i restoran jer imaš 20kn za hamburger, i sada tražiš preporuku gdje jesti... Odeš do prvog najedeš se i sit si, ispunio si cilj bez previše mozganja i mudrovanja...

A i u ovoj temi se nakupilo preporuka bicikala, ne bi škodilo malo pretražiti, teško je nekada dobiti sve servirano...

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
2 godine

malo sam proucavao CRC, ugl na proizvode koji se salju u EU (Slovenija), odmah se lupa neki porez, ali nije nesto jako velik, dok za ostale - Hrv, Bosna sve ovisi o granicnoj provjeri.

eh sad citao sam i da su neki likovi izbjegli carinu tako sto su oznacili onaj skuplji shipping, ali to mi zvuci jako nepouzdano.

eh sada imam jos jednu stvar koja mi nije jasna:

Lupaju ti DDV,koji ti iznosi par posto.Posto vidim da ti narucujes vise stvari ispod 160kn onda ih naruci zasebno,pa ti nece nista naplatit.Ako je neka stvar iznad 160kn i vide da si uzimao cesto(zapamtit ce ti ime) onda ce ti odmah sibnut pdv i carinu.Slovenija je isplativa za skuplje stvari,recimo pogone,mjenjace...Ja sam uzeo K-Force pogon,kojeg nebi dobio po toj cijeni nigdje na ovim prostorima,cak niti polovnog,a ima jos 1000dobrih stvari.Pogotovo za MTB,gdje su sada popusti od 20%,pa na vise.

@Oly LOL,sad sam ogladnio :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 23:03 (ivanoile).
14 mjeseci

Jeli bolje uzet bmx rabljen ili novi do 1500-2000 kn max (s obzirom na mozda nekakvo stanje rabljenog) ?

3 godine
max1919 kaže...
Sideswipe kaže...

nes ti je krivo ispalo...

btw sports tracker se kod mene malo cudno ponasa u zadnje vrijeme, da li jos tko ima problema?

Odem na workout overview i probam dobit link na svemu al mi nist ne da.Da mi tek ovaj postani kad odem na dashboard i kliknem na mountain biking

16 mjeseci
Oly_E3 kaže...

Nažalost, ništa od kotača i diska jer bih morao mijenjati još neke dijelove (ručice mjenjača vezano za ovu nadogradnju, a nevezano za to kazetu i zupčanik jer su izhabani od starog lanca), pa bi me bacilo u trošak još više, a i danas sam uzeo SSD pa nemam toliko para. {#}

Stručnjak za paranormalne pojave
5 godina
max1919 kaže...

Still not fast as me :P Imenjak je isto imao problema sa ST oko GPS-a, bilo ga prije mjesec dana kad smo vozili bacio u BIH u neku vukojebinu i nazad, nešta divlje ispalo i to sve napravio kao zračnom linijom. Pokušat ću način workout. Nema workout jer mu je baterija bila krepala tokom puta.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 0:00 (Najbrži).
3 godine
Nisi zakljucio da je to mozda zato jer nema preporuke za to. Tu na tome bikeu je i za po cesti sve lose a kamoli slucajno za makadam. Skuzit ces vrlo brzo.
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine
ivanoile kaže...

Lupaju ti DDV,koji ti iznosi par posto.Posto vidim da ti narucujes vise stvari ispod 160kn onda ih naruci zasebno,pa ti nece nista naplatit.Ako je neka stvar iznad 160kn i vide da si uzimao cesto(zapamtit ce ti ime) onda ce ti odmah sibnut pdv i carinu.Slovenija je isplativa za skuplje stvari,recimo pogone,mjenjace...Ja sam uzeo K-Force pogon,kojeg nebi dobio po toj cijeni nigdje na ovim prostorima,cak niti polovnog,a ima jos 1000dobrih stvari.Pogotovo za MTB,gdje su sada popusti od 20%,pa na vise.

znaci trebalo bi mi oko 6 paketa po 160kn xD  a postarina me na kraju dode 40*6 = 240 kn :S

toliko bi me na kraju dosla i carina na kraju pretpostavljam :/

3 godine
max1919 kaže...
Evo par slikica novog (polovnog) bicikla, Kona Kula iz 2009. Kupio sam ga prosli tjedan, ali nikako da stavim slike na forum. :)
Do sada sam presao s njim nesto vise od 100km i ok je bike. Gore je deore oprema, samo zadnja masinica je deore-xt, vilja je RS Recon SL, a tezina je cca 12kg.

Koliko si para iskeširao?

pero_HR
3 godine

18 mjeseci
Mitsuoka kaže...

{#}

JustFigher
2 godine

Pozz narode,

ovako, počeo sam se ozbiljnije biciklirati. Zadnja 4 dana napravih oko 300km, ali sada ispaštam :D Naime, nemam one biciklističke kratke hlače, one kaj imaju spužvu ili nešto za zaštitu zna se čega. Jeste to kada kupovali i koliko ste dali otprilike?

I druga stvar, moj bike je Trek 4300 kupljen 2007. Bicikl je odličan za skoknut na faks, do dućana, ali uvjerio sam se da definitivno nije za duže rute... I na njemu su gume sa velikim ripnama (imate na slici dolje), uzeo bih si za prvu ruku neke cestove ili neznam kako da ih nazovem. Onak tanke i bez ovih ogromnih ripni. I još jedan problem je kad se razlaufam na otvorenoj cesti, nekak mi nije dosta brzina, dogodi mi se da pedalam brzo ko konjina, u maksimalna brzina a idem nekih 25 km/h :D Prednji mjenjač je alivio, a zadnji je acera. Kaj sad dal uzmem nove komponente ili?

Ali opet sad toliko love ulupat u ovaj bic, možda je bolje kupit novi? Ne bih uzimao više ovakav  tip bicikla, uzeo bi kakav koji je više namjenjen cesti, ne znam jel se takvi bicikli zovu specijalke? Dao bih nekih 6, maksimalno 7 tisuća za novi + lovu koju dobijem za stari ak ga uspijem prodat. Jel se može uzet nešto pristojno, ne neki low-end šrot za te novce? I evo dolje link da znate na koji tip bicikla mislim jer nisam baš na ti sa klasama i rangovima kod bicikala :D

http://gema-bicikli.hr/bicikli/cijena/specialized-road

Variety is the spice of life!
2 godine

Valja li ovo?

http://keindl-sport.hr/dijelovi-bicikli-prodaja-web/1873-zracnica-samokrpajuca-no-flats-26x195-2125-av.html

Ili može nešto bolje za te pare?

Stvarno mi je dopi*dilo stalno bušenje običnih zračnica. Ne mogu napraviti 2 vožnje bez da se zračnica ne probije i još je najgore što najviše vozim po cesti. Da vozim po makadamu, odma bi se probilo. I to mi uglavnom probije razno trnovito bilje.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
3 godine

Ne previše, ja sam je bacio nakon jedne vožnje. (doduše bilo je 5-6 trnova i snakebite)

Tebe će najviše spasit da napumpaš gume koliko treba, pa ti se neće toliko bušit, a na cesti ti ni ne treba mali tlak, nego što veći.

3 godine
Apachy kaže...

Ali opet sad toliko love ulupat u ovaj bic, možda je bolje kupit novi? Ne bih uzimao više ovakav  tip bicikla, uzeo bi kakav koji je više namjenjen cesti, ne znam jel se takvi bicikli zovu specijalke? Dao bih nekih 6, maksimalno 7 tisuća za novi + lovu koju dobijem za stari ak ga uspijem prodat. Jel se može uzet nešto pristojno, ne neki low-end šrot za te novce? I evo dolje link da znate na koji tip bicikla mislim jer nisam baš na ti sa klasama i rangovima kod bicikala :D

Ma uzmeš Felt F85 za početak, bike je ludilo, cijena isto tako.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice