Nadogradnja AUTO - MOTO

poruka: 1
|
čitano: 4.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Strojarstvo - preinake AUTO - MOTO

Pozdrav ekipo,

nisam znao gdje da postavim pitanje u postojećim temama pa sam napravio novu koja bi trebala obuhvaćati velik asortiman raznih modinga naših limenih ljubimaca. Ovdje bi se postavljal prijedlozi, pitanja, odgovori, proračuni, pravila, zakoni i ostalo što je potrebno da bi naši limeni ljubimci bili legalni za cestu i spremni za atestiranje.

 

Evo ja ću prvi krenuti jer sam fakat zapeo.

Završavam strojarstvo i da se razumijemo odmah nisam neki lumen koji zna sve na licu mjesta, ali mi definitivno nije problem naučiti nove stvari ili se prilagoditi situaciji, no evo zapeo sam i trebam pomoć kolega ako ima tko se bavi/o sličnim.

Moj posao je trebao biti 2D/3D crtanje konstrukcije nadogradnje i pomoći oko nekih solucija prilikom izrade. To sam odradio i ubaciti ću par slika da vidite što radim, stvarno se vidim u tome i volim to i ne treba mi pomoć oko toga, zapravo ako netko treba pomoć oko toga neka mi se javi pa ćemo valjda smisliti nešto. U ovom slučaju radi se o kamionu koje smo pretvorili u vatrogasno vozilo od a-ž! Ispalo je odlično, ali tu nije kraj.

 

Bačen sam u vatru jer sad sam saznao da trebam napraviti i proračun statike vozila i nadogradnje tj. da ona odgovara zakonima za vožnju na cestama. To ispitivanje provodi Centar za Vozila Hrvatske (CVH). Od njih nisam dobio neku pomoć (primjer elaborata ili šablonu neku ili bilo što), već su rekli da bi sve trebalo odgovarati zakonima hrvatskih cesta i dopuštenim mjerenjima za određeno vozilo, a moram napraviti elaborat da im predam prilikom testiranja vozila. Ja se fakat ne sjećam te statike previše, al se sjećam da nije komplicirano, zapravo najjednostavnija mehanika koja postoji, ali pobogu kad stvarno ne znam što TOČNO trebam napisati?!?!?

 

Našao sam neki elaborat preinake vozila MAN (samo upišite u google "elaborat preinake vozila MAN") da vidite o čemu pričam.

Tamo je proračun statike i to, ali nekak mi je to čudno, našao sam čak i grešku u proračunu, ali mi i dalje neki dijelovi nemaju smisla, tj nisam pohvatao sve to.

 

Sve podatke koje trebate imam napisane, jer smo danas to išli mjeriti na kolsku vagu, a ostalo imam sa službene tehničke dokumentacije vozila.

 

 

Ako ima neki iskusni strojar ili osoba koja se bavila već time prije da mi pomogne, poprilično je hitno.

Svaki savjet je dobrodošao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice