Vaš Auto Snova

poruka: 12.824
|
čitano: 952.029
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Vaš Auto Snova
Ziga kaže...

Redovan servis na Peugeotu 307 s HDI motorom je bio u ovlaštenom servisu AutoMaksimir točno 1075 kuna.

ulje je Total Quartz 9000, filter ulja, filter zraka, filter klime, brtve kojekakve, provjera elektronike i što sve ne...

ne dajem lokalnim "seljo" majstorima da mi petljaju po autu i elektronici

Ruke su taman pola tog iznosa.

Faith divides us. Death unites us.
2 godine
Vaš Auto Snova

@Hacker002

obvious troll is obvious {#} 40kn je smijeh nasprem razlike na tanku 2.0 benzinca {#}

redovni servis nije nikakva ušteda.. ali neočekivani popravci na dizlu znaju biti prekrasni.. ma na svim novim autima, štagod ti ode izbije ti par soma kuna iz džepa. a hvala bogu na traktorima ima puno više toga za prdnuti nego na benzinerima {#}

BTW u subotu promijenio ulje i filter. ulje kupio 5l shell helix ultra 248kn sa popustom, i filter 30kn {#} filter zraka BMC oprao miniwashom, nauljio ga i gotov servis {#}

@veki22 LOL

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 21:13 (nine).
5 godina
thedream kaže...

To je cijena za gotovinu dobio sam oko 25% popusta. Samo ulje je oko 400Kn, filter klime na aktivni ugljen je 225kn..nabere se...

15 mjeseci
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ovo je bio pravi rally... jedino žalim kaj nisam bio u portugalu za vrijeme utrke, a imao sam prilike... I onda ih gospoda iz FIA-e zabrane...

A današnji rally? 1.6 Fieste i kvazi vozač tipa Ken Block...

Finishing races is important, but racing is more important.

5 0
3 godine
Ziga kaže...

Redovan servis na Peugeotu 307 s HDI motorom je bio u ovlaštenom servisu AutoMaksimir točno 1075 kuna.

ulje je Total Quartz 9000, filter ulja, filter zraka, filter klime, brtve kojekakve, provjera elektronike i što sve ne...

ne dajem lokalnim "seljo" majstorima da mi petljaju po autu i elektronici

To što servisiraš auto u ovlaštenom servisu ne znači da ti je u dobrim rukama auto i da su oni tamo najbolji majstori.. Više ljudi sam čuo da se žale na ovlaštene servise nego "seljo" majstore.

3 godine

Toyota - Čondić Kadmenović u Splitu.

Razlog zašto smo išli na Kiu, a ne na novi RAV4. Katastrofa servis, ugradili zamjenske kočnione sustave pod original. Škripi za pop*zdit, odvedemo na servis samo se gori vrati. Nikad više, pa u servisu Kie smo bolje prošli za servis Toyote nakon manjeg sudara nego li tamo, novi branik, svitla koja su bila žućkasta od vrimena lipo ispolirali, sredili radio sistem koji se raspada nakon servisa u Toyote... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
3 godine
Ziga kaže...
thedream kaže...

To je cijena za gotovinu dobio sam oko 25% popusta. Samo ulje je oko 400Kn, filter klime na aktivni ugljen je 225kn..nabere se...

Kužim, samo kažem da taj servis efektivno košta pola tog iznosa, 200kn je 4L tog Total Quartza 9000, filteri su svaki po 50-70kn, osim klime sa ugljenom oko 150 (na crno). Tako da ono, da imaš nekog svog seoskog kako kažeš majstora, u pola cijene ti to napravi.

Za ruke mu daš 100kn i doviđenja. Meni je sad čovjek mijenjao, obiteljski prijatelj, inače u Opelu radi, uzeo sam svoje ulje, svoj filter, naplatio mi je 50kn ruke, džabe, bzvz. Spojio ga i na lap, nema greške, jednu mu je bacio, nekakvu komunikacijsku, ali ne utječe na vožnju pa se može ignorirati.

Poanta priče, ništa ne vrijedi više od tih dobrih - obiteljskih - da ne kažem pogrdno - seoskih majstora. Tim više ako im je ovo ekstra keš a rade u tome od jutra do sutra u ovlaštenim servisima, kao što je prečest slučaj. Na svoju plaću još jednu i po ovako zaradi u fušu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 22:33 (thedream).
2 godine
Vaš Auto Snova

totalno se slažem dream.. imam i obiteljskog poznanika i frenda koji obojica uskoče kada god treba. kada radim nešto kod njih, uvijek sam tu i pomažem i ponešto i sam napravim. točno znam što je u kakvom stanju na autu, što se radilo itd itd..

morat ću sad u ovlašteni mijenjati zupčasti jer mi fali specijalni alat. morat ću im ostaviti auto na slobodnu volju i pojma nemam što će s njim raditi. ne volim kad mi nepoznati ljudi čačkaju po autu {#}

cijena mi uopće nije problem, iako znam da će me oderati {#}

5 godina
Vaš Auto Snova

Meni su ocu na Laguni 1.8 prije pola godine u ovlaštenom mijenjali zupčasti i kod stavljanja novog nisu pazili je li sve namješteno u fazu. Katastrofa.

Naravno odmah se osjetilo da auto ne ide dobro i ne zvuči dobro, pa smo morali preuzet stvar u svoje ruke. {#}

Je da je bilo ajme, provlači se vamo tamo, al eto nekako smo na kraju ga stavili u fazu.

Tako daa, pazi se. {#}

3 godine
Penryn kaže...

Meni su ocu na Laguni 1.8 prije pola godine u ovlaštenom mijenjali zupčasti i kod stavljanja novog nisu pazili je li sve namješteno u fazu. Katastrofa.

Naravno odmah se osjetilo da auto ne ide dobro i ne zvuči dobro, pa smo morali preuzet stvar u svoje ruke. {#}

Je da je bilo ajme, provlači se vamo tamo, al eto nekako smo na kraju ga stavili u fazu.

Tako daa, pazi se. {#}

Pa onda se odi zaliti, dodes s racunom i pokazes di je problem, ako ce ti htjeti naplatiti onda samo kazes da sutra dolazis s potrosackim kodom.

A ovo za servis ispalo je malo manje od 900kn 

:D
4 godine
Vaš Auto Snova

Zanima me, kada se mjenja remen, zasto mora ga se stavit tocno kako pise ( tako nesto sam cuo davnih dana ). Kako moze to utjecat na voznju tj motor itd?

Nothing lasts forever
3 godine
Fake_Alert kaže...

Zanima me, kada se mjenja remen, zasto mora ga se stavit tocno kako pise ( tako nesto sam cuo davnih dana ). Kako moze to utjecat na voznju tj motor itd?

120t km ili 5 god se mijenja

EDIT: utjece tako da proklizava, al i nakon tih 120t km/5 god ce drzati jos 1 vrijeme, al ga je bolje promjenit jer ak ode, a nema u blizini servisa onda si u banani.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 16:11 (CroNk3r).
3 godine
Fake_Alert kaže...

Najkraće rečeno može ti preskočit i razvalit pola motora. Pa ti vidi.

2 godine
neaktivan
Vaš Auto Snova

koji remen?kanalni?fazni?fazni je puno zahebaniji ako pukne jer moze unistiti motor.kanalni vec puno manje ali nije ni on za igrati se.

0 0
3 godine
mjordan kaže...

koji remen?kanalni?fazni?fazni je puno zahebaniji ako pukne jer moze unistiti motor.kanalni vec puno manje ali nije ni on za igrati se.

Pa tocno to, najbolje sve redovno mijenjati i nema brige.

2 godine
neaktivan
Vaš Auto Snova

meni je pukao španer remena i vaga što je naravno povuklo da remen (kanalni) spadne sa remenice,prestane vrtiti pumpu vodu i auto se počeo grijati ko lud.srećom sam skužio da je temp blizu crvenog i auto odmah ugasio i otvorio haubu da se sve hladi,a tamo prizor kao u barceloni.šok i nevjerica,komadi remena bili i u obližnoj šumi :D

da sam nastavio voziti auto bi prokuho i onda bi bio belaj

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 23:00 (mjordan).

0 0
4 godine
Vaš Auto Snova
Ovdje ja.
Imam pitanje.
Postoji li kakav uređaj koji koji bi ugradio u auto, znači dvije kazaljke, jedna prikazuje obrtaja motora, a druga obrtaja kotača i onda kad su na istim obrtaja možeš promijeniti brzinu bez kvacila.

Vidio sam nešto slično na youtubu,ali ne mogu pronaći.
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
5 godina
luka_cro kaže...
Ovdje ja.
Imam pitanje.
Postoji li kakav uređaj koji koji bi ugradio u auto, znači dvije kazaljke, jedna prikazuje obrtaja motora, a druga obrtaja kotača i onda kad su na istim obrtaja možeš promijeniti brzinu bez kvacila.

A od kad brzina vrtnje motora može biti sinhrona brzini vrtnje kotača??

3 godine
luka_cro kaže...
Ovdje ja.
Imam pitanje.

{#} Kaj će ti to??

4 godine
Vaš Auto Snova
Koliko sam shvatio kod mijenjanja brzina bez kvacila treba pogoditi obrtaja kad auto nit ne usporava ni ubrzava tj..kad obrtaja kotača i motora isti ili se varam?
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
3 godine
Vaš Auto Snova

Koliko sam ja pak skužio trebao bi pogoditi okretaje točno na crvenom indikatoru na brzinomjeru okretaja, pa ako želiš ekspresno raz*ebati getribu pošto imaš za to sve psihičke i fizičke preduvjete, samo izvoli. Uzeo si onaj A4 zar ne ? Tako nešto si bio stavio slike.

Ako da - jadan auto. Kakva kola ćeš razvaliti..{#}

4 godine
Vaš Auto Snova
A ne kužite sto hoću.
3 godine
Vaš Auto Snova

Mijenjati brzine bez kvačila?

4 godine
Vaš Auto Snova
Da, ali da imaš neku kazaljke koja pokazuje pravi trenutak kada treba promijeniti
5 godina
luka_cro kaže...
Da, ali da imaš neku kazaljke koja pokazuje pravi trenutak kada treba promijeniti

Kvačilo, lamela, spojka, kuplung ....... nije bez razloga na automobilu...

ako ti se baš šalta bez toga, kupi auto s automatskim mjenjačem i to je to.

3 godine
Vaš Auto Snova

Ma ostavi se ćorava posla, Audi A4 je odličan auto i vozi ga kako dragi Bog zapovijeda, drugi bi guz*ce dali da imaju takav auto, makar bio i 15g. stara kanta. Ne izmišljaj.

3 godine
luka_cro kaže...

Kume kupi ti sebi automatika, nemoj silovat auto bezveze.
2 godine
Vaš Auto Snova

ne treba ti indikator... stisni auto na 2.5k okretaja, pusti gas, stisni blago mjenjač u smjeru lera i iskočit će ti sam kada dođe do pravog broja okretaja.

zapamti broj okretaja u brzini u kojoj jesi i ulazi svaki put..

izbacivanje brzine ne možeš pogriješiti, ali nebi ti preporučio da baš šaltaš često bez kuplunga.

a vi kokoši opet ste se uzkokodakali.. njegov auto, njegovi novci, njegova getriba.. nek radi s njima što hoće

5 godina
Vaš Auto Snova
19 mjeseci
Vaš Auto Snova
Ružan auto, promjenio hrpu vlasnika i troši. (:

0 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice