Vaš Auto Snova

poruka: 12.352
|
čitano: 927.632
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Vaš Auto Snova
luka_cro kaže...
Jeste vidjeli novi citroen ds5?
To je pravi auto.
Elektromotor za grad i motor 200ks.
Potrošnja 3-4L.

Da uzimam novi obiteljski auto ds5 bi bio moj izbor.

s ručnim mjenjačem da možeš šaltati bez kuplunga?

potrošnja 3-4 litre? čega? tekućine za pranje stakala {#}

4 godine
Vaš Auto Snova
Pa ako auto ima elektromotor kojeg koristi za kretanje i brzine do 50kmh, ali zašto onda potrošnja nebi bila 3-4!??
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
3 godine
luka_cro kaže...
Pa ako auto ima elektromotor kojeg koristi za kretanje i brzine do 50kmh, ali zašto onda potrošnja nebi bila 3-4!??

Drugo je kaj proizvođač tvrdi, to su testiranja u idealnim uvjetima koje zapravo nemožeš postić. BMW piše da 335i sa 3000 kubika, 6 cilindara i 306 konja troši po gradu 11.1 litru, yeah right..

3 godine
Vaš Auto Snova

@diplomat

I kolko ti je onda bio servis?

:D

0 0
3 godine
Vaš Auto Snova

Eto, danas ja sa drugom na skuteru, kad se odjednom ispred nas pojavi Maserati. Obojica smo bili {#} zbog zvuka, i uzivali u njemu jedno 15-ak sekundi, ali cim se raskrcila guzva polako je nestajao u daljini...{#}

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..

5 0
4 godine
Vaš Auto Snova
Ne vidim razloga zašto ds5 ne bi trošio 4L.
U gradu bi se vozio besplatno
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
2 godine
luka_cro kaže...
Ne vidim razloga zašto ds5 ne bi trošio 4L.
U gradu bi se vozio besplatno

ja se NIKADA ne vozim ispod 50 lol, znači meni bi trošio 10 {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
3 godine
veki22 kaže...
luka_cro kaže...

Drugo je kaj proizvođač tvrdi, to su testiranja u idealnim uvjetima koje zapravo nemožeš postić. BMW piše da 335i sa 3000 kubika, 6 cilindara i 306 konja troši po gradu 11.1 litru, yeah right..

10-20% uzmeš gore, ali nisu prerastrošni ti novi motori, začudio bi se. Vrhunska stvar iz BMW-a, zadnje 2 generacije benzinaca rekao bih, nikad više perf za nižu potrošnju. Dizle isto.

Faith divides us. Death unites us.
2 godine
Vaš Auto Snova

Uz start stop, gasenje pola cilindara, i jos neke napredne tehnologije, mozda i hibridni el. sustav, da se jako fino snizit potrosnja.

5 godina
Vaš Auto Snova

kad smo vec kod potrosnje evo nesto zanimljivo: Audi A8 4.2 TDI , 8 cilindara, 350ks

sa 90L diesel-a napravili 1400km

prosjecna potrosnja 5.9L/100km

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 17:39 (andreas11).
2 godine
Vaš Auto Snova

ma prabaciti sve na struju i bok.. hibridi su fail IMO

@andreas11

simpa sponzorirana emisija {#}

mislim ofc na otvorenoj cesti bez stajanja, konstantno 90 auto ne troši ništa.. but then again..

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 17:42 (nine).
2 godine
Vaš Auto Snova

Da, najbolje odmah preci na nuklearnu fuziju.

Nemoguce je odjednom sve prebacit na struju, to ce ici u koracima, malo hibridi, pa ce kasnije el sustav postat dominantniji dok ce dizel/benzin tu biti tek toliko te ce onda, jednog dana struja u potpunosti zamjenit motore s unutrasnjim izgaranjem.

Ali proci ce jos barem 30g. 

3 godine
BMK kaže...

Nemoguce je odjednom sve prebacit na struju, to ce ici u koracima, malo hibridi, pa ce kasnije el sustav postat dominantniji dok ce dizel/benzin tu biti tek toliko te ce onda, jednog dana struja u potpunosti zamjenit motore s unutrasnjim izgaranjem.

Ali proci ce jos barem 30g. 

Ne baš. Maksimum 10.

Svi smo mi Mentalist.
5 godina
pirat01 kaže...

Eto, danas ja sa drugom na skuteru, kad se odjednom ispred nas pojavi Maserati. Obojica smo bili {#} zbog zvuka, i uzivali u njemu jedno 15-ak sekundi, ali cim se raskrcila guzva polako je nestajao u daljini...{#}

Aaa to ste vi bili, ih teško skuterašima pobjeć kad im se kad je dvoje na jednom kineskom prdeku, umakne sa 50 ako je blaga uzbrdica {#}
Nego, jel tko lurkao kineski autoshow, jel mu se našao koji zgodan model u dolasku?
http://auto.163.com/special/2012bjzcxj/

3 godine
Vaš Auto Snova

skršila mi se Vista od fontova jbt led {#}

2 godine
BMK kaže...

to bi ja.. mini nuklearku u autu, pa da točim atome uranija svakih 10tkm {#}

5 godina
thedream kaže...

Da, uvijek sam se pitao kako izgleda tipkovnica za kinesko pismo i tipkanje SMS poruka na mobitelu:)
eo par iz večernjeg.

5 godina
overhaul kaže...
thedream kaže...

Da, uvijek sam se pitao kako izgleda tipkovnica za kinesko pismo i tipkanje SMS poruka na mobitelu:)
eo par iz večernjeg.

Broj 2, da.

Ostalo - WTF??? (eventualno meca ok, al isto svemirski brod)

- Psiho246
5 godina
Psiho246 kaže...
overhaul kaže...
thedream kaže...

eo par iz večernjeg.

Broj 2, da.

Ostalo - WTF??? (eventualno meca ok, al isto svemirski brod)

E jesi konzerva...tivac:) Ja bih radije ovaj od tog audija, kad je već limuzina, korejac mi je ljepši.

5 godina
Vaš Auto Snova

Pagani Zonda 760RS - nešto brutalno {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
5 godina
Vaš Auto Snova

Zna netko da renta kampere i po kojoj cijeni? Trebao bi mi kamper za 2-3 osobe i to je to.

Planirao sam kamperom do Škotske, moj frend s ekipom išao je prije par godina, rent je bio 100 eura dan (luksuzni kamper za 4 osobe)

3 godine
Vaš Auto Snova

kakve gluposti citam stari moj...

dakle

zasto nebi 307ici hdi pisalo 17l potrosnja? jeste kad culi za TRENUTACNU? covjek je rekao kad stisne gas da mu pise to...

meni na mrtvom c2 hdi pise 18 koji put, iako zadnjih par dana nisam presao 5l trenutacne, osim koje vece uzbrdice gdje pisalo 7-8...vozim se ultra stedljivo i noga na gasu 10%...

a jednom sam mu mjerio i potrosnja je bila 3,4 na 100, GRADSKA jel...da idem sad mjeriti kako vozim zadnjih par dana s posla doma mrtav umoran kad me svaka volja za stiskanjem prode, bi bilo oko 3,0 sigurno...

i ne, nisam mjerio preko BC-a nego na osnovi pun tank-100km-pun tank...

a frendu na golfi 5 tdi 105 trenutacna dode do 99,9, to mi je malo nerealno, ali kad stisne ocito toliko goriva prode kroz injektore, iako je samo na 2-3 sekunde dok ga stisne...

meni na vectri 1,8 nije nikad pisalo preko 39,9, koliko god ju gazio...

4 godine
Vaš Auto Snova
Skoda octavia 1.9 tdi trenutačna pokazuje 72L. A
Ford Mondeo isto oko 70 najviše.
3 godine
RuskeGTT kaže...

dakle

a frendu na golfi 5 tdi 105 trenutacna dode do 99,9, to mi je malo nerealno, ali kad stisne ocito toliko goriva prode kroz injektore, iako je samo na 2-3 sekunde dok ga stisne...

Prestrašno vol.1 ( a objasniš li mi kako mu može proći 100L goriva kroz injektore uz pun tank (koji to nikad i nije 99% vozača) od kakvih 55-60 litara, pozlatiti ću ti taj C2, efektom glupave i konstantno zblesirane elektronike na 3/4 auta ili možda SF multiplikacije spremnika goriva u suradnji sa temom auto-humor na BOL forumu? ) Na što ćeš prvo posumnjati kad ti BC pokaže - 99.9 ili ne znam, 50, karikiram - trenutnu potrošnju? A toliko nemaš goriva uopće u spremniku, na manje od pola si. Stari moj e, kuiš..

Lijepo da si umoran i da štedljivo voziš, kao i primjer da si smršavio i da ti auto bolje ide, no 3L je potrošnja skutera od 200 kila, tako da teško da po mrtvom, a kamoli ikakvom živom gradu sa par semafora možeš toliko trošiti. Da se zaletiš i ubaciš u ler jedino, pa se usporiš na 10-20km/h, opet zaletiš i opet isto. Ili vožnjom od 30-40km/h jedino, ne znam.

luka_cro kaže...
Skoda octavia 1.9 tdi trenutačna pokazuje 72L. A
Ford Mondeo isto oko 70 najviše.

Prestrašno vol.2, grotesknosatirnotragični-humor. Ali čovjek skuži kad 5x pročita zaredom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 7:43 (thedream).
14 mjeseci
neaktivan
nine kaže...
BMK kaže...

to bi ja.. mini nuklearku u autu, pa da točim atome uranija svakih 10tkm {#}

Znam da sad ispadam picajzla, al prek ovog ne mogu proć. {#} Fuzija je stvaranje težeg elementa od 2 lakša. Znači, spajaju se tricij i deuterij (izotopi vodika) u stanju plazme (4. uz 3 poznata agregatna stanja) na temperaturi od 100 milijuna kelvina. Dalje, postoji nekoliko metoda dobivanja koje su samo na teoretskoj razini. Jedini izvori fuzije se nalaze u zvijezdama.

Uran (uranij, kao i kalijum i titanijum je srpski naziv), se korsiti pri fisiji, od jednog težeg elementa nastaju 2 lakša... 

Proći će još dosta godina, minimalno do 2050. a možda i kasnije prije nego auti postanu 100% elektrificirani. Naftni lobi je presnažan, a i nafte ima preko glave, svakodevno se otkrivaju nova nalazišta. Zadnji primjer je Uganda koja navodno ima rezerve ravne onima u S. Arabiji.

Finishing races is important, but racing is more important.
3 godine
RuskeGTT kaže...

dakle

zasto nebi 307ici hdi pisalo 17l potrosnja? jeste kad culi za TRENUTACNU? covjek je rekao kad stisne gas da mu pise to...

meni na mrtvom c2 hdi pise 18 koji put, iako zadnjih par dana nisam presao 5l trenutacne, osim koje vece uzbrdice gdje pisalo 7-8...vozim se ultra stedljivo i noga na gasu 10%...

a jednom sam mu mjerio i potrosnja je bila 3,4 na 100, GRADSKA jel...da idem sad mjeriti kako vozim zadnjih par dana s posla doma mrtav umoran kad me svaka volja za stiskanjem prode, bi bilo oko 3,0 sigurno...

i ne, nisam mjerio preko BC-a nego na osnovi pun tank-100km-pun tank...

3.4l u gradu? Nemoguće pa da se neznam kak trudiš. Taj autić po papirima troši 5l u gradu, sad da si ti uspio smanjit potrošnju skoro 2 litre nego kaj proizvođač navodi? Meni moja dvojka troši u gradu otprilike 5.3l (nemrem baš u deci točno izračunat jer nemreš ulit uvijek istu količinu goriva), a stvarno se polako vozim.

Ajde da je otvorena cesta u pitanju to bi već mogao jer sam ja sa dvojkom uspio spustit potrošnju na 4l i nekaj sitnog  sa 3 osobe + prtljaga, lijepa putna brzina od 90 na sat (mjereno s gps-om) jer sve prek 110 nije za taj auto.

4 godine
Vaš Auto Snova
Ma nemate vi pojma, meni je kolega donio iz švicarske tabletu koju ubaciti u spremnik i potrošnja se smanjuje za 30%
3 godine
Vaš Auto Snova

Ahaaa!!!!

5 godina
luka_cro kaže...
Ma nemate vi pojma, meni je kolega donio iz švicarske tabletu koju ubaciti u spremnik i potrošnja se smanjuje za 30%

ja sam čuo ako ubaciš 5-6 komada da se gorivo i samo počinje proizvoditi u rezervoaru koliko ušteđuješ...

2 godine
neaktivan
Vaš Auto Snova

točno te tablete su zakon,dobre je i u sebe ubacit koju,manje jedes i manje si na trosku.a cuo sam i da je od frenda frend,od njegova šogora punac,prvi njegov susjed i sin otkad su ubacili tu tabletu u auto da su dobili na lotu majke mi moje ako lažu oni lažem i ja

7 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice