Vaš Auto Snova

poruka: 12.391
|
čitano: 929.708
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Vaš Auto Snova
Mitsuoka kaže...
Slash 666 kaže...

Kakvo trenje?

Zar je toliki problem uključit mozak 2 sekunde i razmislit opet o pitanju koje si postavio?

Čime auto vozi po cesti?

Ako su felge veće (tj. šire), analogno tomu, gume su veće površinom. To osnovnom fizikom vodi do zaključka da je i faktor trenja veći. Time je i sama sila trenja veća, pa auto automatski više troši. Ti vanjski otpori na potrošnju ne djeluju linearno, nego eksponencijalno.

Ima razloga zašto takvi auti imaju uske gume, a zašto jaki auti imaju šire gume.

Zanemariva razlika

@big_guy Preporucam ti da stavis alu felge istih dimenzija jer ces onda manje trositi.

Objasnjenje: alu felge su lakse od obicnih(tj. celicnih){#}

:D
3 godine
Vaš Auto Snova

Ako imaju veći promjer, onda će auto imati veću max brzinu, ali gore ubrzanje. Ja to ne bih preporučao jer ionako nema neki prejak motor.

Svi smo mi Mentalist.
3 godine
Jakovp kaže...

Ako imaju veći promjer, onda će auto imati veću max brzinu, ali gore ubrzanje. Ja to ne bih preporučao jer ionako nema neki prejak motor.

Otkud ti to?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
2 godine

ma lako i za tehnicki i za muriju...tati je otkad je auto kupljen krivo upisana dimenzija guma u prometnoj..pisu 20mm uze gume nego kaj su na autu...znaci 7 godina vec...trebalo bi vadit novu prometnu, a to se njemu ne da..uglavnom, nikad nikakvih problema sa policijom..u 7 godina!

a kaj se potrosnje tice, vjerojatno bi porasla nesto... faktor trenja ostaje isti, ali djeluje na vecoj povrsini...vjerojatno je na to Mitsuoka mislio...

a uostalom...ko zna kolka je sirina felge opce...mozda na nju idu i ove gume koje on ima...pojma nemamo o felgama, samo mozemo nagadat...

ja samo kazem da bi s njima, autic puuno bolje izgledao...

OT: neki dan se vozim iza deawoo tica, slican autic kao i ovaj alto..lik ima iza naljepljenu naljepnicu za max brzinu...onu kakvu imaju kamioni, kombiji i sl...pise im uglavnom 80-90...njemu je pisalo 250 {#}

2 godine

Otkud ti to?

iz matematike...geometrije da budemo tocniji.. {#}

3 godine
Vaš Auto Snova

Molim te objasni mi, nije da sam zajedljiv nego mi nije jasno jednostavno.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
3 godine
Slash 666 kaže...
Jakovp kaže...

Otkud ti to?

Zamisli da imaš špagu  na kotaću koja opisuje opseg kotaća od 13" i špagu na kotaću od 15" i sad uzmi i jednu i drugu špagu i stavi ih paralelno jednu pored druge, ona špaga sa 13" kotaća će biti manja(kraća) od one sa 15" kotaća i samim time će radit manji put nego ona sa 15" kotaća i samim time se da zaključiti da 15" felga prijeđe veći put u manje vremena... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 22:06 (1BIT).
14 mjeseci
neaktivan
1BIT kaže...
Slash 666 kaže...
Jakovp kaže...

Otkud ti to?

Zamisli da imaš špagu  na kotaću koja opisuje opseg kotaća od 13" i špagu na kotaću od 15" i sad uzmi i jenu i drugu špagu i stavi ih paralelno jednu pored druge, ona špaga sa 13" kotaća će biti manja od one sa 15" kotaća i samim time će radit manji put nego ona sa 15" kotaća i samim time se da zaključiti da 15" felga prijeđe veći put u manje vremena... {#}

Ako djeluješ jednakom silom na oba kotača, manji kotač će se brže vrtjeti pa će oba kotača prevaliti jednak put. Da je istina ovo što ti govoriš, formula bi imala kotače od kamiona.

2 godine
Slash 666 kaže...

Molim te objasni mi, nije da sam zajedljiv nego mi nije jasno jednostavno.

evo ovako bez puno filozofiranja...

bubam bezveze: vozis se konstatntom brzinom...motor vrti kotace kutnom brzinom X...i ona je konstantna..e sad, ako ti imas kotace od 13", opseg gume je manji nego ako imas kotace od 17"...znaci pri istoj brzini vrtnje u prvom slucaju ti predes manji put nego u drugom... O=2R*pi

a u autu ce ti i u jednom i u drugom slucaju pokazivati istu brzinu...

kod ubrzanja, stvar je i u masi, odnosno u momentu inercije...lakse je zavrtiti mali kotac nego veliki...

5 godina
Vaš Auto Snova

mali opseg kotača = veće ubrzanje, manja krajnja brzina

veći opseg kotača = sporije ubrzanje, veća krajnja brzina

2 godine
autobus kaže...

Ako djeluješ jednakom silom na oba kotača, manji kotač će se brže vrtjeti pa će oba kotača prevaliti jednak put. Da je istina ovo što ti govoriš, formula bi imala kotače od kamiona.

ako djelujes jednakom silom na oba kotaca, dobit ces razlicite momente....moment je sila puta krak...a upravo moment okrece kotac, a ne sila ;)

velicina kotaca je kompromis...za pokrenut kotace od kamiona treba jako velik moment...

14 mjeseci
neaktivan
reebeech kaže...

bubam bezveze: vozis se konstatntom brzinom...motor vrti kotace kutnom brzinom X...i ona je konstantna..e sad, ako ti imas kotace od 13", opseg gume je manji nego ako imas kotace od 17"...znaci pri istoj brzini vrtnje u prvom slucaju ti predes manji put nego u drugom... O=2R*pi

kod ubrzanja, stvar je i u masi, odnosno u momentu inercije...lakse je zavrtiti mali kotac nego veliki...

Pokazivat će jednaku brzinu, ali će jedan biti brži? Bez puno filozofiranja: centripetalna sila F=(mv^2/r). Ako djeluje jednaka sila (ako imamo jednak motor) auto većeg promjera kotača će se gibati manjom brzinom od auta manjeg promjera kotača te će u istom vremenu prevaliti jednak put. Prema tvojim tvrdnjama, ako ja na svoj auto namontiram kotače od kamiona ići ću 500km/h?? Kod ubrzanja vrijedi moment inercije, ali to ne ovisi o kotaču, tj. ovisi samo o njegovoj masi, koja je zanemariva s obzirom na auto.

3 godine
Vaš Auto Snova

Previše filozofije oko vrlo banalne stvari. Razmislite malo kako rade prijenosni omjeri u mjenjaču.

Svi smo mi Mentalist.
2 godine
autobus kaže...
reebeech kaže...

Pokazivat će jednaku brzinu, ali će jedan biti brži? Bez puno filozofiranja: centripetalna sila F=(mv^2/r). Ako djeluje jednaka sila (ako imamo jednak motor) auto većeg promjera kotača će se gibati manjom brzinom od auta manjeg promjera kotača te će u istom vremenu prevaliti jednak put. Prema tvojim tvrdnjama, ako ja na svoj auto namontiram kotače od kamiona ići ću 500km/h?? Kod ubrzanja vrijedi moment inercije, ali to ne ovisi o kotaču, tj. ovisi samo o njegovoj masi, koja je zanemariva s obzirom na auto.

da...brzinomjer ce pokazivati jednaku brzinu...zato jer je senzor na zamasnjaku (il di vec, nisam siguran...) pravu brzinu bi dobio gps-om...

centripetalna sila nema veze trenutno...

motor ne daje silu...motor daje zakretni moment...koji se prenosi na kotac...a tu u igru dolazi radijus kotaca...vucna sila se dobije iz momenta koji okrece kotac, radijusa kotaca i koeficijenta trenja izmedu gume i podloge...

i upravo ta dobivena vucna sila pokrece auto...jer moment je stalan (daje ga motor) i trenje je stalno (vise manje)...a posto je sila  F=M/r  dolazimo do toga da sa sto vecim radijusom kotaca, dobivamo manju ostvarivu vucnu silu...

i da, stavi kotace od 10 metara, i ici ces puuuno brze nego sa normalnim kotacima....ako imas dovoljno jak motor da to pokrenu...

2 godine
Vaš Auto Snova

ala dosta vise... podsjecate me na moje profesore... ni tu na forumu nemogu pobjec od filozofskog romana o tome dal ce se kotac okretat brze ako je manji ili veci... centripentalne sile... aaaaaaaa

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 23:16 (domac5).
3 godine
domac5 kaže...
ala dosta vise... podsjecate me na moje profesore... ni tu na forumu nemogu pobjec od filozofskog romana o tome dal ce se kotac okretat brze ako manji ili veci... centripentalne sile... aaaaaaaa

Da nemaš takav stav, možda bi i nešto naučio.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
2 godine
Vaš Auto Snova

majko mila {#} zaprepašten sam količinom logičkog razmišljanja pojedinih forumaša {#}

@jakovp

objektivno niti jedne felge nisu isplative (osim u motorsportu) {#}

ljudi padaju na guzicu kada kažem koliko sam pljunuo za felge.. luksuz, gušt faktor, qrchenje ... its a men's thing {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
5 godina
Vaš Auto Snova

današnja nacija razmišlja ovako

1) bitno da mi auto drugima izgleda što bolje

2) bitno da imam super mobitel na stolu

3) bitno mi je da zalazim na elitna mjesta

dakle danas je bit materijalno se dokazivati potpunim strancima koji te nebi ni pozdravili na cesti a kamoli pomogli da imaš defekt s autom ili ti se nešto dogodi pa bi onda se i naslađivati, vadili mobitele i snimali tvoju agoniju ili nesreću i onda to dijelili okolo

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 8:37 (Ziga).
5 godina
Vaš Auto Snova

Ima ljudi koji tako razmišljaju, ali mene osobno ne dira ni 5% što susjed misli o mojem autu. Auto sam kupio zato jer se meni sviđa, meni se je gušt vozit u autu... 

Vezano uz promjer kotača - moram reći da sam šokiran količinom (ne)znanja nekih forumaša... {#}

PC RULES!!!
5 godina
Vaš Auto Snova

Vozite se auto i vidite ispred sebe auto u kvaru vi ćete:

9 Zaustaviti se i ponuditi pomoć
0 Usporiti i baciti pogled
2 Izvaditi mobitel i snimati
13 Samo produžiti dalje
2 Nećete ni primjetiti auto
3 godine
Vaš Auto Snova

I'm in love ...{#}

3 godine
Vaš Auto Snova

Kako me zadnji kraj nekako podsjeća na ford pumu {#}

5 godina
gamer xt kaže...

I'm in love ...{#}

Predobar auto za zenu!

- Psiho246
3 godine
Psiho246 kaže...
gamer xt kaže...

I'm in love ...{#}

Predobar auto za zenu!

{#}

2 godine
Ziga kaže...

Vozite se auto i vidite ispred sebe auto u kvaru vi ćete:

sve ovisi o situaciji.

- ako vidim slatku ženskicu da se drži za glavu i ne zna kaj bi, naravno da ću stati i pomoći i ispasti spasitelj, faca, muškarčina lol

- ako vidim đeda ili bakicu nagazit ću po gasu i probati proći što bliže nebi li ih infarkt strefio... takve nebi pustio na cestu nikad

- ukoliko vidim lika u odjelu sa novim audijem/passatom dizelom proletit ću i uperiti prst

- ukoliko ugledam lika u repley trapkama i sa čipovanim gnojem 5 TDI, stat ću i snimat ću ga mobitelom uz kikotanje

, te na kraju filmić postati na bug forum {#}

- u slučaju audija 1.9 TDI spustit ću pogled, baciti u nižu i projuriti, jer znam da postoji mogućnost prisilnog gutanja i udisanja čađe {#}

zapravo odgovori na anketi su ja mislim poprilično licemjerni.. FFS događaju se bolesna sranja, ubojstva, cipelarke, pucnjave, saobraćajke a 99,9% ljudi jedva da okrene glavu i pogleda šta se događa... nekako sumnjam da bi veći dio nas tu stao i pomogao random osobi kojoj je auto krepao..

19 mjeseci
Vaš Auto Snova
Da vidim nornalan auto stao bi ali da naiđem na krapina tjuning brijača samo po gasu!

8 0
4 godine
Vaš Auto Snova

Moze li se turbopunjac ugraditi na obican benziner 1.6 atmosferac?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
2 godine
luka_cro kaže...

Moze li se turbopunjac ugraditi na obican benziner 1.6 atmosferac?

pogledaj par stranica unazad.. netko je postavio slično pitanje i ja sam mu detaljno odg.

u svakom slučaju može, ali vjerujem da nemaš para za uložiti da se to složi kak spada, a pak onda s druge strane ti se ne isplati to slagati na 1.6..

isplativija solucija bi ti bila uzeti dobar 1.8T motor i hititi unutra

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 19:00 (nine).
2 godine
Vaš Auto Snova

Toyota GT86, pogon na zadnje, 200KS iz bokser motora... stvoren za drift :))))

Live Free and Drive Hard
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice