Zvucnici za auto

poruka: 12
|
čitano: 2.794
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
Zvucnici za auto

Evo ovako ja u autu imam 2 zvucnika oni su naprid i svaki trose po 20-30w e sad ja bi jos nadodo 2 zvucnika ali malo jaca nazad i sada na radiju pise 4 ch i 53w ja mislim da to znaci da moze imat 4 zvucnika po max 53 w (ako nije onda molim nekoga da mi objasni sta to znaci)...

e sada ja sam mislio uzet ove  .... i sad mi ovaj peak i rms nisu jasni jeli to snaga za oba zvucnika ili????

pa ako neko moze pomoc bio bi zahvalan.

4 godine
RE: Zvucnici za auto
Chumi kaže...

Evo ovako ja u autu imam 2 zvucnika oni su naprid i svaki trose po 20-30w e sad ja bi jos nadodo 2 zvucnika ali malo jaca nazad i sada na radiju pise 4 ch i 53w ja mislim da to znaci da moze imat 4 zvucnika po max 53 w (ako nije onda molim nekoga da mi objasni sta to znaci)...

e sada ja sam mislio uzet ove .... i sad mi ovaj peak i rms nisu jasni jeli to snaga za oba zvucnika ili????

Kakav imaš radio u autu? Slobodno njih spoji, lijepo če se čuti, makar ako hoćeš da se jako čuje uzmi elipse od 20 cm za kojih 500 kn. I onda nađi u oglasniku nekakvo pojačalo sa 4 izlaza pa spoji zvučnike na pojačalo (neka ti to koji frend spoji). To bi valjalo, da...

3 godine
protjeran
Zvucnici za auto

mislim da najvise mozes imat 53w

xDDD
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 23:56 (danfa123).

1 0
4 godine
Zvucnici za auto

To šta piše na radiju možeš objesiti mačku o rep, to nije prava izlazna snaga. Može davati max 25W prave snage, ali to je dosta za zvučnike koje on želi spojiti. Ako slažeš muziku u autu ti izlazi na radiju su jedino da se na njih spoje visokotonci. Ostali zvučnici (prednji trosistemci i zadnji dvosistemci/basevi) se spajaju na pojačalo. Povrh toga idealno je na još jedno pojačalo ili ako se ima pojačalo sa 5 izlaza spojiti subwoofer. No da ne zapeljavam kolegu slobodno ti spoji te zvučnike, kada ti postane slabo za koji mjesec uzmi se preko oglasnika pojačalo sa 4 izlaza i spoji na njega ta 4 zvučnika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 10:48 (the economist).
2 godine
protjeran
the economist kaže...

To šta piše na radiju možeš objesiti mačku o rep, to nije prava izlazna snaga. Može davati max 25W prave snage, ali to je dosta za zvučnike koje on želi spojiti. Ako slažeš muziku u autu ti izlazi na radiju su jedino da se na njih spoje visokotonci. Ostali zvučnici (prednji trosistemci i zadnji dvosistemci/basevi) se spajaju na pojačalo. Povrh toga idealno je na još jedno pojačalo ili ako se ima pojačalo sa 5 izlaza spojiti subwoofer. No da ne zapeljavam kolegu slobodno ti spoji te zvučnike, kada ti postane slabo za koji mjesec uzmi se preko oglasnika pojačalo sa 4 izlaza i spoji na njega ta 4 zvučnika.

ok hvala na pomoci

4 godine
neaktivan
Chumi kaže...

e sada ja sam mislio uzet ove .... i sad mi ovaj peak i rms nisu jasni jeli to snaga za oba zvucnika ili????

Pa vazna stvar kod slaganja sistema za slusanje je upravo taj RMS podatak. Radio kao takav ima 4 izlaza sa 53w kazes, no to je u stvarnosti nekih 22-25w rms.a po kanalu. Ovi zvucnici koje si ti gledao imaju 50w rms.a koje tvoj radio nece moci dati. Tako da ce oni svirati sa pola snage ili manje... No ako ti to nije bitno, slobodno kupis, cijena je prihvatljiva :)

Na slikicama moja konfiguracija :D

Aku sa kablima i osiguracima Aku sa kablima i osiguracima
3 godine
Renac_ck kaže...
Chumi kaže...

Pa vazna stvar kod slaganja sistema za slusanje je upravo taj RMS podatak. Radio kao takav ima 4 izlaza sa 53w kazes, no to je u stvarnosti nekih 22-25w rms.a po kanalu. Ovi zvucnici koje si ti gledao imaju 50w rms.a koje tvoj radio nece moci dati. Tako da ce oni svirati sa pola snage ili manje... No ako ti to nije bitno, slobodno kupis, cijena je prihvatljiva :)

Care...auto ti je zakon...svaka čast Cool

Good moaning!...Will you please stop bonging the bill...I will go out the bock pissage................IN GAME: IWEK91
4 godine

Fino si to složio. Koliko Wata ima woofer? Od koliko je pojačalo? Naprijed neki sistemi? Koji HU?

4 godine
neaktivan

Thanks =)

Kompletni sistem je Alpine. Woofer ima 1.5kw/500w rms.a; Prednji sistemi type r imaju 330w/110rms.a; zadnji type r koaksijalni imaju 55w rms.a;  dva pojacala otraga, monoblock od 1.8kw za bass, i PDX 2x150rms.a za sisteme. Radio je Alpine 9887r, kondenzator 1.2f, aku od 95aH... i jos puno dodatnih stvari.. :D

4 godine
Zvucnici za auto

Neka neka, fino izgleda. Znam dosta ljudi koji imaju skuplju muziku u autu od vrijednosti samog auta, a i ja sam na tom putu. I koliko god da doma slažem muziku neće se čuti dobro kao u autu.

4 godine
neaktivan

cca. 2500€ ukupno. Osvojeno prvo mjesto u klasi 1 woofer, 140db.

19 mjeseci
neaktivan
Zvucnici za auto

moze mala pomoc

htio bi uzet dva zvucnika, dva visokotonca i radio za auto (polo 2004, 4-vrata) do 1000 kn

ima u prednjim vratima zvucnike koje nebi mijenjo

bitno mi je da radio ima cd player, mp3 i usb, a zvucnici sto kvalitetniji, da ne krce

ja sam gledo ovak nesto 

http://www.nabava.net/autoradio__480/pioneer-radio-mvh-1400ub-4x50-watt-cd__1641591

http://www.nabava.net/auto-zvucnici__570/alpine-zvucnici-sxe-1750s-280w-165cm__461891 (neznam dal bi stali)

molim vasa misljenja i savjete

unaprijed hvala

evo slika di bi se to ugradilo

ovdje ovi veliki ovdje ovi veliki
a ovdje visokotonci a ovdje visokotonci
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 14:38 (ivek6).

0 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice