Zašto se sramite Games Masterove top liste?

poruka: 3
|
čitano: 1.995
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Zašto se sramite Games Masterove top liste?

Ovo pitanje namjeravam postaviti već duže vrijeme - zašto ste maknuli vlastitu Games Master top listu iz BUG-a? Nekad (davno) svaki mjesec čak ste dijelili i nagrade, obično igru koju vam je ustupitelj ostavio nakon recenzije, što je bio hvalevrijedan i lijep način privlačenja interesa igrača za vašu top listu. Sigurno postoje dobri razlozi zašto ste tu praksu ukinuli, možda zbog toga što igre za recenzije danas dobivate digitalnim putem i to je u redu.

 

No, smatram da časopisu BUG nije u interesu ukloniti vlastitu top listu igara s vlastitog portala, dok istovremeno imate dvije svjetske top liste. Jasno je kako vaša vlastita top lista ima manju težinu općento i manji značaj za nekoga tko ne prati vaš časopis, ili nekoga izvana (hmm?), no smatram da za vjerne čitatelje BUG-a i posjetitelje BUG Onlinea vrijedi više ili barem jednako kao i mišljenje Engleza ili Amerikanaca.

 

Games Masterovoj top listi tako se, moje je mišljenje, izgubio svaki smisao. Nema više nagrada, sam BUG ju nikada nigdje ne spominje, a mi koji svakodnevno glasamo za svoje favorite radimo to samo iz vlastitog gušta. Ako u časpisu ima mjesta za sve ili barem neke ankete iz proteklog mjeseca (hvale vrijedan prilog!), držim da ga svakako možete napraviti i za top listu i tako joj vratiti mjesto koje zaslužuje i kamo pripada, kraj Dragine kolumne.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
moderator
offline
RE: Zašto se sramite Games Masterove top liste?

Vjerovao ili ne, ali dijeljenje nagrada i objavljivanje liste u novinama nije imalo nikakav utjecaj na posjećenost top-liste i broj glasača. K tome, kako si i sam zaključio, u vrijeme digitalne distribucije to znači da nemamo igara u kutijama koje bismo podijelili okolo. Na koncu je ispalo da je top-lista uvijek jednako popularna, dijelili mi nagrade - koje je sada gnjavaža nabavljati - ili ne.

 

Osobno ne smatram da je GM top-lista izgubila svaki smisao jer je i dalje posjećena kao isključivo online sadržaj i počesto se razlikuje od međunarodnih lista.

 

Moguće je da ćemo je vratiti u papirnati dio lista ukoliko bude dovoljno interesa.

This space for rent!
16 godina
offline
RE: Zašto se sramite Games Masterove top liste?

Slažem se u vezi nagrada, danas su vremena drugačija i ne trebate se uopće opterećivati s njima; nagradna igra koja je u zadnje vrijeme postala tradicija to nadoknađuje i nadmašuje. Osmijeh

 

Mogu vjerovati da neobjavljivanje liste u novinama nije utjecalo na njenu popularnost na internetu, što se i vidi po broju glasova koji se na kraju mjeseca skupe, no opet držim da top lista zaslužuje više pažnje, pogotovo što u novinama imate dvije svjetske top liste. Možda biste mogli na kraju svakog mjeseca objaviti vijest na Games Masteru, slično kao što povremeno radite s top listom prodaje igara na Steamu, i napisati par rečenica o kretanju igara na top listi, interesu domaćih igrača u usporedbi sa stranima, igrama s top liste koje su (neki) članovi redakcije najčešće zaigrali proteklog mjeseca (kao što Miro zna napisati u svojoj kolumni). Uglavnom, osmisliti neki sadržaj koji bi se povezao s top listom i tako joj unijeti dodatnu atraktivnost.

 

Ukoliko se to ne kosi s pravilima foruma, pozivam kolege i kolegice forumaše/ice da, ukoliko se slažu s povratkom Games Masterove top liste u novine, ili objavljivanje mjesečnih rezultata u obliku vijesti na BUG Onlineu, daju svoj glas u obliku TU-a na moj prvi post, ili napišu neku svoju ideju u ovom topicu.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 15:26 (Leprechaun).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice