Izrada kućnog TV odašiljača

poruka: 14
|
čitano: 2.213
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran

Večer svima!

Ovako, došao sam na ideju da iz svog stana odašiljem TV signal.

Uzevši u obzir da su sve televizijske kuće ugasile analogni signal sve bi frekvencije trebale biti slobodne (ako se ne varam).

Pogledao sam ovaj video:

I ne čini se baš tako kompliciranim, pa vas pitam, je li to stvarno moguće?

I ako prema tome videu to nije je li prema ovome: http://www.inet.hr/~obacan/videooda.htm

Hvala na svim odgovorima!

P.S. imam vhs, antenu lako napravim, digitalni prijamnik imam

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0
2 godine
Re: Izrada kućnog TV odašiljača

Bilo kakvo emitiranje bez dozvola je ilegalno.Zato odustani od toga.

21 mjesec
neaktivan

dobra ideja,ali nažalost zakon ju onemogućava. 

PUC GA MEDO
2 godine
protjeran
jurek95 kaže...

dobra ideja,ali nažalost zakon ju onemogućava. 

Hmmm...

Mene samo zanima, kako bi ipak vlasti saznale za tu moju stanicu?

Netko bi morao prijaviti? Ili pak oni to prate (policija) ?

3 godine

Jedino ako te netko prijavi HAKOMU pa onda oni dođu sa svojim mjernim vozilom i traze od kuda dolazi izvor signala.

Inace sta nije da ima za kupit onih video sendera za slanje u drugu sobu, ili su to samo oni stari radili a ovi sad rade na visim frekvencijama?

( sad mi se neda gledat, ima negdje u tablicama na HAKOM stranici dozvoljene snage i tko smije)

2 godine
protjeran
.delboy kaže...

Jedino ako te netko prijavi HAKOMU pa onda oni dođu sa svojim mjernim vozilom i traze od kuda dolazi izvor signala.

Inace sta nije da ima za kupit onih video sendera za slanje u drugu sobu, ili su to samo oni stari radili a ovi sad rade na visim frekvencijama?

( sad mi se neda gledat, ima negdje u tablicama na HAKOM stranici dozvoljene snage i tko smije)

Možda ovo: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=340 ?

EDIT: ili ovo: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=596 ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 12:36 (beno101).
21 mjesec
neaktivan

pa neznam, zapravo nebi smjeli saznati, jedino ako bi se počele drugima pojavljivati smetnje i sl.

možda imaju nekakve mjerače (kao ono kad naplačuju pretplatu provjeravaju ako ide signal iz/u tvojeg dvorišta)

uostalom, trebalo bi pitati nekoga ko emitira bilo što, najbolje se raspitati u lokalnoj radio/TV postaji jer bi oni trebali znati kako ih provjeravaju i kakve im dozvole trebaju

PUC GA MEDO
3 godine
jurek95 kaže...
(kao ono kad naplačuju pretplatu provjeravaju ako ide signal iz/u tvojeg dvorišta)
xD
Ti ozbiljno vjerujes da to postoji?
Inace tablica je ova od 470 do 862 MHz, da nazalost sve je na zahtjev/natjecaj tj. treba dozvola.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 12:50 (.delboy).
2 godine
beno101 kaže...
Uzevši u obzir da su sve televizijske kuće ugasile analogni signal sve bi frekvencije trebale biti slobodne (ako se ne varam).

Varaš se. Nije analogni signal ukinut tek tako. Ukinut je upravo da bi se oslobodio taj dio frekvencijskog spektra da bi se mogao iskoristiti za neke druge usluge. Primjer ti je nadolazeći LTE.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
21 mjesec
neaktivan

a sto nek da postoji, samo je drugo to sto ga nemaju ili koristenje i izlazak "strucnog mjeraca" na teren preskupo kosta, meni,a ni nikome u mojoj obitelji jos nisu pregledavali pa neznam

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 15:07 (jurek95).
4 godine

problem ti je tu zakonitost emitiranja, no još bi veći problem imao kada bi taj signal nešto ometao, a kod kučne radinosti to bi se moglo vrlo lako dogoditi

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 18:29 (igy).
21 mjesec
neaktivan
igy kaže...

problem ti je tu zakonitost emitiranja, no još bi veći problem imao kada bi taj signal nešto ometao, a kod kučne radinosti to bi se moglo vrlo lako dogoditi

kada bi taj signal nešto ometalo, a još veći problem kad bi taj signal ometao druge signale

PUC GA MEDO
2 godine
jurek95 kaže...
igy kaže...

kada bi taj signal nešto ometalo, a još veći problem kad bi taj signal ometao druge signale

Sumnjam da bi taj odašiljać bio tolike snage da ometa ikoga drugoga osim bliže susjede...a i to je pitanje..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
4 godine
jurek95 kaže...

pa neznam, zapravo nebi smjeli saznati, jedino ako bi se počele drugima pojavljivati smetnje i sl.

možda imaju nekakve mjerače (kao ono kad naplačuju pretplatu provjeravaju ako ide signal iz/u tvojeg dvorišta)

uostalom, trebalo bi pitati nekoga ko emitira bilo što, najbolje se raspitati u lokalnoj radio/TV postaji jer bi oni trebali znati kako ih provjeravaju i kakve im dozvole trebaju

dozvola elektronskog vijeca kojem treba dostaviti brdo dosadne glupe i nepotrebne dokumentacije...

da bi dobio njihovu dozvolu moras zadovoljiti informativni dio programa i jos neke sitnice, a ukoliko zelis njihovu financijsku potporu jos vise gluposti...

uzimanje para na glupost...

bolje neka ilegala za selo ili slicno :D

potpis :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice