Pomoć,TV antena

poruka: 2
|
čitano: 4.100
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Pomoć,TV antena

Uzeo sam sve pakete na evo tvu kad ono naslo mi je samo 10 kanala.

U zgu mi je sve normalno radilo tako da onda izgleda da je problem u anteni.

Antenu sam okrenuo prema ucki no svejedno je los signal(nekih 35% na rtlu)

Mene zanima dali da izvucem antenu na krov posto je sada trenutno ispod krova tj na tavanu ili da kupim neku bolju antenu koja lovi na 100km tako da na svakom programu imam 100% jacine signala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Pomoć,TV antena

-radio signal i antene su čudnjikave stvari.. (pojave?).. dok nešto ne probaš nećeš ni znati, samo nagađanje ..

-logično, na krovu bi signal mogao biti bolji, ne mora.. možda samo pomak koji metar lijevo-desno/gore-dolje.. možda zakretanje, možda kombinacija, možda bolja antena, možda kabel, kontakti..

-signal koj se prima može biti i s 'marsa'.. kad imaš odgovarajuću opremu i eliminiraš smetnje. Tebi možda nije problem signal, možda su smetnje, npr kao nekad talijanska strana (jači signal)..

-za prijem signala, dvije povezane stvari, jačina signala i kvaliteta. Jačina ako je 50-60%.. dovoljno, više je sporedno. Kvaliteta ako je jačina zadovoljena (radi već na 30% jačine.. i mogući prekidi) ovisi o čistoći, smetnjama.. pa i kiši/snijegu, elektro instalacije. Kod digitalije je to svedeno na radi/ne radi. Jačina 60% i mora raditi. Ako pri tome ne radi imaš smetnje.. koje možda možeš filtrirati antenom, možda kablom.. možda okretanjem antene, možda nikako.. (bar dok ne otkriješ konkretan uzrok).

 

-antena, u pravilu, što veća, bolja (jača)... no ako jačina nije problem, tad postoje usmjerene, kanalne.. ne treba baš vjerovati db-oznakama, 7-17db je normalno, više teško. Pošto su kanali na UHFu, 2x-5x.. trebaš antenu za to frekvencijsko područje, 'riblja kost' je ok.. teoretski svaka od 50kn.. i ne nasjedaj 'trgovačkim obečanjima'.. nego probaš i tek tad znaš kako konkretno tebi na tvojoj lokaciji radi (jer i u ZG ti radi..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice