Poštovanje! Imam veliku molbu!
Imam nekoliko pitanja. Htjeo bih gledati TV (ne bilokakav, nego DVB-T) na svom računalu. Namjeravao sam kupiti Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI, 310i, analog TV/FM + DVB-T, remote iz ve-mila. E, sada me zanima (ja sam iz svete nedelje) dali je istina sljedeće(citiram):
Osnovne prednosti "digitalne zemaljske televizije" su:
• mogućnosti odašiljanja većeg broja televizijskih kanala uz istu iskorištenost frekvencijskog spektra. Jednim je odašiljačem moguće odašiljati 4 do 6 TV programa istovremeno i takav “paket” programa naziva se “DVB multipleks”. Pri tome se štedi frekvencijski spektar (jedan TV kanal za 4 do 6 programa) dok kod analogne TV treba po jedan odašiljač i jedan TV kanal za svaki program.
• ne postoji slika sa "šumom" ili smetnjama u slici. Slika je visokokvalitetna ili slike nema, a kod prekida u prijamu na ekranu ostane "zamrznuta" slika.
• ne postoje efekti interferencije u slici ili višestruke slike (refleksija), kao što je to čest slučaj u analognoj televiziji, osobito kod prijama TV signala u gradovima ili na brdovitom terenu.
• omjer stranica slike je 16:9, slično omjeru stranica slike koji se koristi u kinima.
• slika standardne kvalitete (SDTV) i slika visoke kvalitete (HDTV).
• zvuk visoke kvalitete.
• manja snaga odašiljača za isto pokrivanje. Za omogućavanje prijama TV programa na nekom području uporabom DVB-T tehnologije potrebna je oko 8 puta manja snaga odašiljača u odnosu na potrebnu snagu odašiljača u analognoj tehnologiji.
• mogućnost prijama u pokretu (u vozilu, ručni TV prijamnici)
• prijenos dodatnih informacija, teleteksta, kodiranja programa,
• uvođenje programskog pretraživača (EPG - Electronic Programe Guide).
Jeli istina da nema šuma i smetnja? Jeli dovoljno samo uključiti antenski kabel od utičnice u zidu do tv-kartice? Ili se dobije neka antena?
Molio bih vas da mi na to odgovorite jer bi stvarno volio gledati sport na pc-u. Usput, da li je preko nje moguće gledati HRT 3 kada dođe početkom sljedeće godine?
Puno hvala,
Andrija.

,hehehehe šalim se, satelit da se prima signal ili se dobije kakva antena. Ja imam neki satelit ali je sav sjeb**. Hoću reći da 1. program je katastrofa. Pa sada ja u sobi imam utičnicu za tv ali me zanima kako to funkcionira sa tv-karticom?

!